Spiritualitet og selvutvikling

Nature Sanctuary

For å oppholde seg i Findhorn  må man være en del av et opplegg, i alle fall en del av tiden. Drar du dit for første gang vil jeg anbefale Ecovillage Experience Week, det er en fin innføring i hvordan det hele fungerer. Jeg var med på "Co-creating with Nature and the Subtle Worlds" fordi det var det som passet meg best for denne gang. 

Litt om opplegget:

"You are invited to revision the way you relate to yourself, to the sacred, to nature, to the subtle worlds and to the earth. Learn to connect and engage with the 'second ecology' of our world.

We live in times of profound transition and transformation. If we are to shape a hopeful and holistic future, we need a radical revisioning of who we are and how to craft our relationships with the world around us. We need another way of relating to ourselves, to the sacred, to nature, to the subtle worlds, and to the earth. We need a worldview that is collaborative and which honours and engages our unique individuality and contribution, as well as that of the whole earth community, human and non-human, physical and non-physical.

In this programme we explore the unique incarnational intelligence that is rooted in our soul and embodied sacredness, explore our relationship to the subtle worlds and bring our inner resources of spirit and caring to contribute to issues in our world. You will develop your awareness of, and relationships with, this 'second ecology' in a way that creates new possibilities for a sustainable and graceful future."


Livet mitt handler nettopp om mye av dette, så jeg tenkte det ville være en god idè å havne blant likesinnede for en tid, da jeg frem til nå har følt meg ganske alene ;) Jeg var fryktelig spent og tenkte at dette var litt av en skummel utfordring å si ja til. Jeg endte opp som yngst i gruppen... men begynner vel å bli vant til at de fleste på min alder ikke har helt samme interesser ;) Uansett ble jeg tatt godt vare på og likte virkelig tiden jeg tilbrakte blant disse menneskene. Det ble en ganske intens tid og jeg endte opp med å legge meg merkelig tidlig hver kveld, ganske så utslitt. Det blir veldig personlig for meg å utdype mye om disse dagene, samtidig ønsker jeg å vise et åpent hjerte. Vi lærte mye om å stå i vårt eget lys, åpne oss opp, høyne sensitiviteten, finne veien til det hellige gjennom oss selv og være til stede gjennom meditasjon. Vi kommuniserte med trær og planter, jobbet noen dager ute i hagene, hadde egen dag dedikert til the Sidhe (det keltiske alvefolket), delte erfaringer og visjoner for fremtiden.

Dorothy MacLean er en av grunnleggerne av Findhorn, hun lever enda, og jeg var så heldig å få møte henne. I mai 1963 fikk hun følgende beskjed: "One of the jobs for you as My free child is to feel into the Nature forces, such as the wind. Feel its essence and purpose, and be positive and harmonize with that essence. It will not be as difficult as you imagine because the beings of these forces will be glad to feel a friendly power.... All forces are part of My life. All is one life. Play your part in making life One again, with My help." Hun sa at sensitivitet innenfor disse områdene var et naturlig utkomme av å være sentrert i ens indre guddommelighet, og at det er veien å gå heller enn ren nysgjerrighet eller personlig gavn og annerkjennelse.

Utdrag fra Dorothy MacLean: Redd planeten

"Det er en annen enda mer virkningsfull måte å hjelpe jorden. Vi er det området av jorden som er bevisst, vi er den delen av livet her som er mest i stand til å elske. Og kjærlighet er den sterkeste kraften som finnes. Fra kjærlighet kommer intelligens og lys. Kjærlighet er vår kjerne, og vi kan bokstavelig redde jorden ved bli mer kjærlighetsfulle og velge å elske vår verden og oss selv. En person som virkelig elsker kan forandre ethvert menneske på en dramatisk måte.

Dette kan høres overdrevent ut, særlig fordi det er i de enkle hverdagslige forholdene at vi lærer å elske. Er det noen vi hater eller forakter? Har vi sterke meninger om andre, kritiserer vi, dømmer vi andre for deres handlinger? Handler vi urettferdig og uærlig? I så tilfellet er vi ikke kjærlige, og i vår mangel på kjærlighet bidrar vi isteden til jordens ubalanse. Vi testes i de små forholdene, det er i de enkle tingene at vi lærer å være av verdi for helheten. Er vi glad i oss selv? Inntil vi ikke er det, hjelper vi ikke jorden fullt ut.

Selvsagt kan vi også hjelpe jorden ved å velge å leve mindre belastende, velge miljøvennlige produkter og resirkulere ressurser. Dette er også viktig.

Degraderingen av planeten er forårsaket av oss mennesker. Vi er den arten som har forandret vårt miljø så drastisk, og vi er den arten som kan forandre våre handlemåter og bygge den opp igjen. Det guddommelige og naturens skjulte krefter hjelper alltid til, men vi er dem som handler og får ting til å skje på det materielle plan. Det er opp til oss og vår frie vilje, ingen blander seg opp i våre valg. Vi kan forandre oss, og forurensingen forteller oss tydelig at vi må det hvis vi ikke skal utslette oss selv. Med vår frihet til å velge, kan vi velge å elske. Et slikt valg utvider oss ubegrenset, samtidig som det er den eneste måten å redde Jorden på.

Vår grådighet og våre forestillinger om verdien og virkeligheten av den materielle verden, og vårt valg til å bagatellisere eller overse verdien av den åndelige verden, har brakt i oss i dette uføret. Vi har lært oss stor kontroll over den materielle verden, og når vi ofrer den kunnskapen til å tjene den kjærligheten som er inne i oss, kan vi med sikkerhet redde jorden."


Nature Sanctuary befinner seg i et lite skogholt i Findhorn, og er mesterlig skapt av innbyggerne der. Det er virkelig en helt magisk plass som er som en drøm å oppleve. I løpet av tiden min i Findhorn dro jeg dit så ofte jeg kunne.


Barn som leker i solnedgangen


Bilde fra min siste dag i Findhorn


Jeg og min kjære <3 Vi skal jo bygge oss et minst like magisk hus ;)


Gotisk dør skal vi jo også ha :)


Velkommen inn!

Inne


Vakkert mandala av utskårne steinheller :)
*slå seg ned*


Tegninger av devaene/naturåndene på stedet, disse fant jeg på veggen i keramikkverkstedet :) Men synes de passet inn her.


Et stort bilde som jeg likte godt, den gamle mannen er en av oppstarterne av Findhorn, som kunne se og snakke med naturen og vesnene der. I midten sitter en klok alvekonge ;) Anbefaler boken hans The Gentleman and the Faun. Og igjen; The Findhorn Garden Story!


Ruben mangler bare Gandalf- pipa si ;)


Hus og koselig hage


Føler du det er viktig at mennesker utvikler et dypere forhold til naturen?
Er du villig til å gå ut av komfortsonen og utfordre egen virkelighetsforståelse?

Samhain ~ Tåke, mystikk og kronglete greiner

Livets hjul har nå dreid seg mot de veldig lyse, lette, vårlige dagene... de fleste dager er likevel fremdeles mørke, regnrike og vindfulle her hos oss, og høsten og vinteren har fortsatt litt tak i min vårsjel. Men enn så mye jeg forguder våren, er jeg likevel septemberbarn, og alle har vi våre dystrere aspekter. Å balansere lys og mørke betyr mye for meg, å møte mine egne skyggesider, å se og observere... jeg har et helt univers inni meg, der det også finnes mørke avkroker. Jeg har vandret inn i det mørkeste av det mørke og møtt og gitt slipp på mye smerte. Det er utrolig givende, berikende og utviklende, uansett hvor vanskelig det kan være. Det er ikke slik at man trenger å gi det mørke så mye oppmerksomhet... men av og til betyr det så mye å bare være til stede, reflektere, gå innover i seg selv og forløse det vi ikke trenger å ta med videre... For fornyet klarhet, styrke og glede. 

Samhain er en slik natt, en tid uten klare grenser, der sløret mellom verdnene er tynnere enn ellers, og alt er mystisk, transparent, drømmeaktig... Jeg markerer alltid årstider og naturens sykluser, og av en eller annen grunn har jeg hele tiden tatt mye inpirasjon fra det keltiske, det står meg nært til hjertet. Jeg har hel og full forståelse for folk som mener det umulig kan være noe spesielt med dager som dette... men ut fra mine opplevelser med Samhain så er det virkelig en unik energi over denne tiden, uten å på noen måte prøve å frembringe den. Og det er følelsen av å bare bli omsluttet av kjølig frostrøyktåke, hilst velkommen av kronglete nakne greiner og befinne seg midt i et mystisk tidløst land av flakkende lys, hviskende stemmer og skimrende månelys. 


I løpet av få sekunder hadde jeg malt meg sånn, dette var egentlig ment som en skisse...
Ellers hev jeg på meg en enkel kjole og et par rådyrhorn før jeg løp ut i høstskogen ;)


Noen hadde pyntet så fint, utrolig nok både her og der


Litt fint dette stedet også da :) Jeg er ikke en halloweenfeireperson og har
egentlig aldri holdt på med det, men jeg synes utskjærte gresskar og levende
lys er kjempefint, og pynter alltid hjemme etter årstidene.


Legger ved et bilde av et par gresskar jeg skjærte ut for noen år siden... Tree of Life og Triquetra, noen av de fineste symbolene jeg vet om. Utskjært med en lite egnet kniv, hehe.


Mange mange lykter i skogen...
Og til slutt... tro det eller ikke, så møtte jeg på min gamle venn Eiketreet, og vi bor temmelig langt
fra hverandre! Sist jeg møtte det var i forifjor, så det var virkelig gledelig og ærefullt å hilse på det igjen. 


Høstens konge <3 Og portalen til andre verdener :)

Må bare nevne at disse bildene ikke er redigert, det var virkelig akkurat slik og enda mye vakrere å bare være der. Selv om det begynner å bli en stund siden, følte jeg for å dele noe av stemningen med dere.


Translation: I'm such a person that celebrates the seasons, listen to what they say and rejoyce in what they offers ... Some times this means to travel to the darkest corners of the mind to transform and letting go of it, and even though it might be painful, the path ahead will feel easier and lighter, filled with clarity. Samhain is a time of the year when the veil is thin and everythings feel more transparent, dreamlike, mystical... but this cold days where everything seems to die away also whispers of new life... oh yes, behind all the dead leaves and branches, everything is vibrantly alive, whispering and calling us.
 

Feirer du årstidene og livets rytmer? Betyr Samhain noe spesielt for deg?

Årets Vintersolverv: Fullmåne og måneformørkelse!

I morgen, 21 desember, er det vintersolverv. Og ikke bare det, men det er også fullmåne OG fullstendig måneformørkelse. Det sies i tillegg at det kommer til å være meteorregn. Er ikke det et fint tegn på at vi er inne i utrolig spennende tider? Noe slikt som dette har ikke skjedd på flere hundre år. Og rett over nyttår er det den nest største fullstendige solformørkelsen på 50 år!

"Norge står foran en fantastisk rekke med spektakulære, vakre og sjeldne himmelfenomener. Noen av dem er verdensbegivenheter. Det starter allerede i dag, og fenomene fortsetter frem til 2012."
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10012523


Noen praktiske opplysninger: Måneformørkelsen kommer til å vare fra rundt halv 8 i morgen tidlig og frem til klokken 10. Meteorregnet blir på kvelden i 10-tida om jeg husker riktig. Sola kommer til å snu like rundt midtnatt. 

På nyttårsaften i fjor var jeg ute om natten og så på fullmånen og delvis måneformørkelse. Da var det også en nydelig halo (ring) rundt månen :) Så dette er så absolutt noe å få med seg.

Et bilde jeg lånte om hvordan fullmåneformørkelser utarter seg:


Den lengste natten er her igjen,
solen har gått ned, og mørket kommet.
Trærne er nakne, jorden sover,
og himmelen er kald og svart.
Men i kveld, i denne lengste natten,
omfavner vi mørket som omslutter oss.
Vi ønsker velkommen natten og alt den har,
stjernene skinner og fullmånen lyser klar.

Denne tiden av året er kald og mørk,
jorden ligger i dvale, venter
på solen, og med den, livet.
Langt under den frosne overflaten,
ett hjerteslag venter,
til det riktige øyeblikk,
til våren.


Dette bildet er laget av Briar, og symboliserer vintersolvervetEt bilde jeg liker godt...

Jeg kommer som vanlig til å dra ut i skogen og lage et bål :) Jeg anbefaler alle som kan å gjøre det samme. Bålet vil gi god varme, og virke rensende og beroligende, samt gi deg fokus. Et bål for fred og enhet mellom alle Jordens barn. Føl på din dype tilknytning til Jorden og alt Liv, la månen og flammene fra bålet tale til deg. Og fremfor alt, lytt til hjertet ditt :) Bruk denne dagen slik det føles riktig, på din unike måte.

Dersom du ikke har anledning til å dra ut, så kan du jo tenne noen lys inne, med de samme intensjonene :)

Her er mitt innlegg om Vintersolverv fra i fjor: http://naviana.blogg.no/1261500827_vintersolverv.html
Jeg har så lyst til å finne veien til en liten gamme jeg har hørt snakk om i morgen, og tilbringe natten der... men vi får se om vi finner den!

Ønsker dere et fint solverv!Feirer du vintersolverv? :)

Og så du måneformørkelsen?

Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits