desember 2015

~* Gledelig jul! *~


De fleste er nok enda ikke helt ferdig med årets juleforberedelser, men jeg vil gjerne benytte sjansen til å skrive et lite blogginnlegg. Selv har jeg smålig panikk over alt som ikke er klart *gråter litt* Det er ikke egentlig grunnet julestress vel og merke, men mye annet som har gjort meg til en travel skogsnisse. Det har vært lite tid til feiring av solsnu, hoppe rundt i skogen og vandre under snøkledde trær. Men igjen så har snøen regnet bort, og alt er mørkt, vått og vindfullt.... så det er kanskje like greit at jeg ikke har så mye tid til overs. Vi er blant annet enda ikke ferdig med det nye kjøkkenet vårt. Vi gjør alt selv, og jeg må innrømme at det er en del mer arbeid enn forventet. Men det verste er unnagjort, og jeg har håp om at livet med improvisert kjøkken på stua snart er over. Ellers så skal vi feire jul på hytta som i fjor, så vi reiser dit i morgen. Blir litt ekstra styr og usikkerhet i år, da et av våre nærmeste familiemedlemmer er på sykehuset. Men det blir da jul likevel, en enkel og koselig en :) Jeg trenger virkelig å slappe av et par dager nå! :O 

For min del starter jul og midtvinterfeiring omtrent litt før vintersolverv. Og da synes jeg det er koselig å beholde stemningen til rundt midten av januar... det er jo først da det virkelig blir mørkt, kaldt, snø og vinter... synes nå jeg :) Jeg liker å pynte etter årstidene, så jeg pleier å ha vinterpynt fremme til påsketider. Frostglitter, levende lys og led-lys, skogsdyr, eviggrønne og nakne greiner, fluesopper, istapper, kranser... Men typisk julepynt rydder jeg selvsagt bort tidligere. Jeg har ikke så mye slik pynt uansett. Jeg pleide å ha et lite juletre i en potte i hagen, som jeg tok inn hver vinter. Da må det stå inne til det er frostfritt ute, ettersom trær går i en slags dvale om vinteren som forstyrres når man tar dem inn til jul. Men det er virkelig mye fint og rart man kan pynte med når det er litt mørkt og trist ute. 

Ønsker dere alle en gledelig jul, et vakkert vintersolverv og mange fine vinterdager fremover! English translation: Merry christmas everyone! :) This year I'm celebrating at a family cabin as we've done several times before, with the closest family. I'll be great to just get away from all we have to do at home, like making a new kitchen, renovating our home and so on, and getting a well deserved break for a couple of days. 

I think its very important to celebrate midwinter and having feasts, like all people here in the north have done before us. The celebrations would usually last for weeks, far into the "new year" and at least untill the middle of january. I think in earlier times the feasts usually started at that time, which makes more sense to me as you can really start to feel the cold and the winter by then. Often we don't even have snow yet in december ;) Anyways I always decorate my home by the seasons, and I love it.

I hope everyone will have a great and cozy holiday amongst the people you love :) Below you can see some pictures from last years christmas eve, taken with my phone.
På julaften i fjor var det sol og nysnø, og vi gikk en vakker tur i vinterskogen!
Her er noen bilder (alle er tatt med mobilen):

Grønn i fjor, men i år skal jeg nok være lilla ;)


*snurre i snøen*
<3
*tittei*


Lengre inn i vinterskogen

SONY DSC

Og til slutt, litt Askepott-musikk :) Jeg har soundtracket i julemusikkspillelisten min. 

Er du klar for jul? Har du noen koselig planer? :)
#jul #vinter #snø #vintersolverv #julaften #solnedgang #skog #skogen #friluftsliv #middelalder #middelalderkjole #eventyr #askepott #solsnu

Vakre høstfarger i hagen

Her kommer et lite blogginnlegg fra hvordan hagen min er på høsten. Nå er jo vinteren godt i gang, men det er ikke akkurat en drømmevinter med passelig kulde og puddersnø. Det regner mye og blåser mye, og det lille av snø som nylig kom dalende ned har snart forsvunnet igjen. Da er det fint å kunne se tilbake på fargerike solfylte høstdager, mens man venter på at vinteren skal komme ordentlig i gang. Det pleier som oftest å ta seg kraftig opp etter julaften. 

Jeg orker ikke en gang begynne å berette om hvorfor jeg skriver så sjeldent her på bloggen. Men tro meg når jeg sier jeg har mer enn nok å henge fingrene i! *puh* Men jeg har da et lite håp om å kunne feire jul i år også. 

Nå skal jeg straks avgårde for å se Star Wars- premieren! May the force be with you ^^


English translation: Winter is here, but it's not actually looking like a winter wonderland. Instead it's raining a lot, and the winds are harsh. On days like this its nice to look back at those colorful autumn days, while waiting for the snow. I've been so busy lately though, but tonight I'm attending the Star Wars premiere! ^^


Stien bort til bålplassen


Zelda poserer


Mange vakre høstfarger fra verandaen!
Uthuset


Fikk tak i noen flere antikke speil :)
Fantastisk lys! Utsikt fra verandaen på den andre siden av huset
Høstens siste poteter


Høstens siste gulrøtter


Zelda funderer over eksistensens mysterier. 


Masse plommer! 
Kurven fullHøstet dere noe fra hagen i år? 
Og liker dere Star Wars? 

 

 

#hage #katt #katter #plommer #høst #høstfarger #høsten 

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits