november 2011

Astruptunet - Norges koseligste småbruk?

Ved et langstrakt vann i en vestlandsdal fant vi et gjemt og idyllisk sted, som huset det kanskje koseligste lille norske småbruket jeg noengang har sett. Atmosfæren føltes mild og frodig, med noe nesten magisk i luften. Jeg tuslet rundt med bare føtter på nyslått gress og kjente på stemningen, luktene og omgivelsene. Gamle trebygninger med grønne levende tak, omgitt av kronglete trær, bregner og blomster... fuglekvitter og stille før stormen. Her bodde en gang en kunstner med kone og deres barn. For et fredelig og velsignet liv de må ha hatt :)


Her er et av bildene han malte, Sankthansbål av Nikolai Astrup
Vakre storklokkene...


Nå har jeg ikke blogget på veldig lang tid her... har hatt mye å gjøre og tenke på i det siste, vært syk, vært på reise, flytteplaner og forberedelser, startet å trene masse igjen, samt at jeg lever med tidenes dårligste og tregeste internettforbindelse... i tillegg klarte jeg å helle vann utover pc'en min. Huff ja, har mer enn nok å styre med for tiden i tillegg til alt det, men holder motet oppe :) 


Hva syntes dere om småbruket? Savner dere sommeren? :)
 

Nasjonalromantisk Stil og Hulderfossen

Her kommer nok et innlegg i den lange rekken om sommerens eventyr. For meg har det vært en veldig norsk sommer, der jeg har oppsøkt mange av de mest kjente eller mest skjulte kulturminnene og landskapene i dette landet, nærmere bestemt vestlandet. Dette grønne og lune stedet her ligger på nordvestlandet og er et levende museum der det faktisk bor folk, navnet er Jølstramuseet. Selve atmosfæren føltes utrolig behagelig og fredelig, litt som en helt lukket verden der man med en gang blir dratt tilbake i tid, omgitt av grønne trær, fuglekvitter og insektlyder. De laftede trehusene med gresstak var omgitt av ville hager, der naturen var helt integrert i landskapet, med store mosegrodde steiner, dammer, blomster og steinbenker. 
Det var en veldig varm dag


Finfine steinbordet! Her fikk jeg lyst til å samle alle dere eventyrvennene mine med masse god mat og magiske lys ;)
Inne i huset til en koselig kunstnerdame :) 


Synes denne bittelille bygningen var ganske søt :)

 
Etterpå fant vi veien til denne vakre og eventyriske fossen, Hulderfossen heter den, noe som passer den godt:

Flere som noen ganger synes det er fint å drømme seg bort til en litt mer sjelfull og naturnær verden? :)

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits