september 2015

Et lite skogseventyr

For noen måneder siden besøkte vi Kama Sofie i Oslo. Vi bor nokså langt fra hver andre, så det er ikke så ofte vi sees. Vi benyttet sjansen til å vandre rundt i den lokale skogen, som viste seg å være overraskende grønn og frodig, med mange forskjellige arter. Vi vandret gjennom skogen og langs sjøen til vi kom tilbake igjen. Langs veien fant vi mange fine skogs-skatter og studerte en fin mengde grønne ting, og snakket om så mangt. Det ble en bra dag. Ser du etter skjønnhet og godhet, vil du alltid finne det. 

Til kvelden reiste vi til et vann hvor vi overnattet, og badet neste morgen... forfriskende! Etterpå var det på tide å reise nordover igjen. Konklusjon: man kan faktisk besøke Oslo på en ganske grønn måte ;)


English tranlation: Earlier this year I visited my friend Kama Sofie. We do not get to meet that often, since we live quite far from each other (Norway is a long country). We ventured around in the local forest, which allthough being in the capital, was very green and diverse. We found many fairy treasures and had much to talk about. A wonderful day indeed ^^ If you look for beauty, you will always find it!


Besøkte dette store eiketreet igjen, som jeg tidligere bare har sett på vinteren.


Kama Sofie blir liten i forhold ^^
En grønn tunnel av hasseltrær :)

Vi fant en stor mengde strutseving, en spiselig bregne ^^ Får meg alltid til å føle meg liten og at jeg er i en forhistorisk tid <3


Vi vandret rundt blant bregnene
Noen skogs-skatter :) Almefrø (veldig gode), vårfagerhatt (en spiselig sopp)
og de fine sporebærerne til strutseving, med en slags fjærform.


Det ser litt eksotisk ut da?
Vi fant et blad med et lite hull i, som vi begynte å ta bilder gjennom... hehe!
Vi fant også mange hule linde- trær!


*nymfe rundt*


Utsikten fra det hule treet <3
Har du funnet grønne oaser i urbane strøk? Har du muligheter for å vandre blant trær der du bor?#skog #natur #friluftsliv #eventyr #photoshoot #prinsesse #alv #tre #trær #oslo #tur #reise #strutseving #grønnlivsstil #bevisstlivsstil

En festival dypt inne i skogen


Kurbeats - Molaren


Har du noen gang vært på festival? Assosiasjonene til hva en festival kan være er mange. Festivalen jeg var på i år kan nok kalles litt utenom det vanlige... men igjen så har jeg aldri vært på en typisk normal festival ;) Jeg kan ikke sies å være noe utpreget festmenneske, faktisk har jeg aldri vært på en såkalt fest i livet mitt. Men jeg liker meg godt langt ute i naturen, og jeg kan også like å være blant bra mennesker (tro det eller ei). Når jeg hørte om Skogtroll dypt inne de trønderske skoger, tenkte jeg at jeg bare måtte ta turen. Ble det for ille kunne jeg jo bare holde meg i lavvoen vår og plukke blåbær i skogen? 

For å komme til festivalen måtte man gå i en og en halv time gjennom villmarken. Vi fikk imidlertid også det privilegiet å få ro båt over en innsjø på vei dit, i solnedgang.... det var magisk! Vel fremme satte vi opp teltene og fikset en camp, vi hadde også et bål som vi lagde maten vår på. I tillegg satte vi opp en egen liten bod, der vi solgte hjemmelaget snacks, smykker, klær og chaga-te. 

Det var en liten festival, altså ikke så mange folk... jeg mener alver, feer, troll, nisser, gnomer og andre skogsvesener ;) Det som er så fint med en slik festival er at det er greit å være seg selv, uten at noen bryr seg. Alle er hyggelige, vennlige og åpne. Det er i alle fall mine erfaringer. Man slipper også i stor grad fulle usensitive folk som lager trøbbel, bråk og ukoselig stemning slik man alltid finner andre steder. Her var alle opptatt av at andre skulle ha det bra og føle seg inkludert. Akkurat den følelsen blir nok enda sterkere når det er såpass få folk. At alle måtte vandre i veldig vått ulendt terreng i lang tid for å komme seg dit, samt at det var ganske langt fra byen, var nok et idiotfilter som sørget for god kvalitet, tror nå jeg. 

Været var temmelig vått de fleste av de 5 dagene, men jeg føler i grunnen ikke det gjorde noe. Vi hadde varme klær, ullkapper og skift, så vi hadde det alltid behagelig. Men gode støvler eller sko som tålte å bli helt søkkvåte var helt sentralt for å ha det fint. Noen få stikkord for dagene på festival: høre på musikk, danse hele natten til musikk, sove, lage god mat over bålet, glitter, poi, flammedans, såpebobler.... store, lysende, røykfylte såpebobler, lys-show, mer bål, regn, plukke blåbær, se på månen.... kort sagt, vi hadde det kjempegøy! Jeg er utrolig glad for at jeg fikk oppleve dette :D Gøyeste festivalen jeg har vært på, og jeg var absolutt ikke den eneste som syntes det. Stemningen var virkelig fortryllende og magisk. Men man får det ikke mer gøy enn man bestemmer seg for selv, så klart ;) Det gjelder alle situasjoner her i livet.

Det passer helt klart ikke for alle å ta turen til denne festivalen. Man må like det frie og ville, og man må tolerere musikk som ligger laaangt vekk fra mainstream media på skalaen.... hehe. Jeg har hørt på en del slik musikk i 9 år, så jeg begynner å venne meg til det. En del av det er litt vel mørkt og tørt for min smak da.

Uansett, jeg skriver virkelig ikke dette blogginnlegget for å reklamere for skogsfestivaler, for jeg har absolutt ingen ambisjoner om å oppmuntre flere til å ta på seg gummistøvlene og trekke til skogs. Jeg tror de fleste vil synes at Skogtroll er alt for vill og spesiell. Men jeg liker å blogge om sære ting som skjer her og der, som ikke så mange andre skriver om. Kanskje jeg ikke burde, men jeg gjør det likevel ^^ Samfunnet er grått og kjedelig nok fra før av eller hva?


Jeg var egentlig ganske dårlig til å ta bilder, men her er i alle fall noen:

På vei over innsjøen


Det var en dobbel regnbue i solnedgangen! Fikk ikke tatt noe bra bilde av den dessverre, da det var for mørkt. 


Vakre farger
Oppover elven... for en stemning!   


Morgenen etter, vel fremme på området.
Et tjern ved teltene
Noen få av teltene som var å finne rundtom i skogen
Det var maaange som sjonglerte med ild og poi så klart
Fin dekor
Gazeboen, natt og dag... bålplass i midten

  
Toalettene var veldig koselige faktisk. 


Et slags skip som også fungerte som avslapningssted og matutsalg. Det var nydelig med mange
stemningsfulle lys på natten. (Bilde lånt fra Skogtroll)


(Bilde lånt fra Skogtroll)


(Bilde lånt fra Skogtroll)


Meg en av dagene... 


Fant ut at jeg matchet dette teppet... haha ^^
Peace and love ;) 


Det er ikke en bra festival før det er ok å gå med dyreører uten at noen bryr seg


Boden vår... så fin det lot seg gjøre, når man prøver å reise lett.   
Dekor og sittesoppen 

  
Lykter og "energy balls"


Nærbilde av bordet


Dansescenen


I regnet
Såpebobler! 


Noen sørget for at denne døde greinen fikk litt farge på seg <3


Det er heller ikke en bra festival før det er ok å gå med gevir uten at noen bryr seg


Det var en del bål

De følgende bildene har jeg lånt av andre bare for å vise litt mer av stemningen:

Det var en del lys og farger


Og det var nordlys om natten!


<3

Her er forresten litt av musikken som ble spilt som er litt enklere å like: Kurbeats! Et av mine favorittband :D Her er hele det forrige albumet deres. Om du likte sangen øverst i innlegget, er resten av albumet minst like bra. 

Static Movement. En spilleliste med hele det nye albumet hans, som han gav meg. Har siden hørt på det i loop mens jeg pusset opp kjøkkenet vårt, da får man ting gjort ^^Mange tror sikkert at jeg bare hører på folk- og middelaldermusikk, og i alle fall ikke elektronisk musikk. Hehe, ikke så langt fra sannheten, men jeg hører faktisk på ganske mye forskjellig. Jeg foretrekker helt klart organisk og levende musikk, jeg var en gang på en skogsfestival der det kun ble spilt levende musikk med masse trommer og alle mulige eksotiske instrumenter, det er det fineste jeg noen gang har hørt <3
Hva er din favorittfestival? Liker du festivaler i det hele tatt? 

#festival #fest #psytrance #psy #poi #nordlys #friluftsliv

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits