september 2013

Tid for hage

Hei kjære dere! :) Jeg er altså hjemme igjen fra sommerens reiser, som har vært en fantastisk og magisk tid, men mer skal jeg ikke si om dem akkurat nå. Dere kan bare glede dere til spennende historier og vakre bilder i tidene fremover, når jeg kommer inn i bloggingen igjen. Jeg bor fremdeles i det laftede huset ved fjorden, og prøver å nyte det  innimellom slagene (som det er mange av), for man vet aldri hvor lenge det vil vare... Jeg er jo vant med å måtte flytte hvert år i 8 år, uten å ha noen som helst intensjon om det, så det er et liv av omveltninger. Og jeg kjenner igjen en vind av forandringer i luften! Det er ikke så lett å slå seg til ro etter slike erfaringer, men vi begynner jo nesten å slå rekorden vår for bofasthet.

Det er så mye jeg ville satt i gang med hadde jeg bare skullet forbli her, noe av det første ville nok vært å anskaffe ender eller gjess! En av mange årsaker til det kan dere lese om i min nye artikkel om Økologisk sneglebekjempelse :)

Tenker for denne gang å dele litt minner fra vår til sommer i min hemmelige hage med dere.


English translation:
Hello lovely followers! I'm home again from the summer travels, and I've got so much wonderful to show you :D Meanwhile I'm still living in our house by the fjord, even though I never know how long it will last, so trying to enjoy it and live in the moment, at least for some floating beautiful hours. But I can smell winds of change!


Etter en liten gåtur innover i skogen rundt her, kommer vi til en lysning hvor det hver vår vokser mengder av påskeliljer! :) De brer seg helt innover i hassel- og oreskogen, og bringer lys og varme til hjertet. Det vokser også noen i hagen, både hvite og gule, som de første store blomstene til å vise seg, samtidig som løvet springer ut.
I vinter matet vi en stor mengde fugler her like utenfor vinduet... blant de faste besøkende var et dompap-par og et par flaggspetter. Det brakte mye glede. Maten ble borte etter få dager, så her er det nesten tomt... På denne tiden begynte det heldigvis å komme mer mat ellers i hagen til dem :)


En fin lilla blomst


Påskeliljene i hagen... de kommer ikke akkurat i påsken...
Marikåpeblader, innhøstes til te


En vakker solnedgang...


Soloppgang i hagen
De små spirene begynner å komme seg :) Squash, solbærbusk og sukkererter... og en pus.


Dagliljer ^^


En liten sukkerertplante strekker seg mot sola


Noen av bjørketrærne i hagen, og båten


Hvit stemor i hengende potte


Et sted for måltider


Middagen er klar!


Raw og veldig god pizza, servert med salat.


Gressløk


Mammapus på besøk... kattungene var enda for små til å være ute


Rhododendronen i full blomst!


Utsikt fra soverommet


Seljetreet


Rosebusker
Mmmm... de lukter så godt :)
Lilla klokkeblomster


Noen nye steiner og krystaller som ble med meg hjem en dag, satt ut for å renses i sol, vann og måneskinn.
Bergkrystall fra mine hjemtrakter :)
Jeg bor omkranset av lønnetrær


Nede ved sjøen


Ponnier som gresser rundt der vi bor
Vi bor like inne blant trærne her


I sommer reparerte vi også båten som sto her, og begynte å fiske vår egen fisk.... Noe vi trives veldig godt med!
Vår første fangst, det gikk veldig fort å få nok! :) Synes makrell er en ordentlig god fisk, så er fornøyd med at det er så mange av dem rundt her. Liker dere å fiske?


Like ved her er det en eng... Jeg prøvde å fange de sterke lilla og grønne fargene.


Tepause


Raw oreokake
.... ble god! Har aldri smakt ordentlig oreo, så vet ikke hva jeg skal sammenligne med.Nedenfor hagen, ved sjøen. En sjelden gang kler jeg meg i hvitt...


Pusemor dukket også opp


Takk for at dere fortsatt titter innom :) Jeg skal prøve å svare på kommentarene deres nå etterhvert.


Håper dere gleder dere over september så lenge! <3

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits