september 2010

Skogsfestival

Etter avkobling i nydelig grønn natur, fant vi veien til en kjempefin liten skogsfestival. Det var utrolig eventyrisk med små stier og ganger i skogen mellom scenene fulle av små magiske lys og lamper, lysende sopper og kunstferdige kreasjoner. Fine vakre mennesker, pulserende musikk og herlige sommernetter. :) Månen, stjernene og stjerneskuddene... Åh, jeg trives best i stiene mellom verdenene. Veien mellom destinasjonene, reisen og ikke målet. 
Føler meg så heldig som stadig havner på slike skjulte og fortryllende steder.

Alle de vakre, herlige barna:*hoppe rundt*

En liten nattemøll dras mot lyset ;)


:)

Har du havnet i eller hatt lyst til å havne midt i en magisk skogsfest full av dansende alver og nymfer og fauner? ;)

Et møte med det gamle Eiketreet

Mot slutten av oppholdet i hovedstaden var jeg rett og slett ganske utslitt og tappet for krefter. Jeg følte meg forvirret og klar for å reise videre...

Det gikk fort veldig mye bedre når jeg dro derfra og møtte et av de aller største og mektigste eiketrærne jeg noengang har sett! :) En helt ubeskrivelig, sitrende og fantastisk opplevelse <3 Som å vandre inn gjennom en dør til en annen dimensjon, omsluttes av grovt tre og fødes på ny i en verden av bølgende grønne blader, myk mose og varmende lys. Rislende blader som meddeler visdom og minner fra svunne tider...

<3

Tittei :)


Mystiske hender i treet

Bjelle-dreadsen min ;PSpennende energier :)Hvem er det som lurker?

Jo, Thorvaldur :)

Og noen andre rare vesener...

Jeg er aktivt med i aksjonen for å gjenskape de gamle store eikeskogene i Norge, og også de andre edelløvskogene, og anser det som en av mine hovedoppgaver i livet :)

Liker du store, gamle trær? Har du møtt mange? :)

Fra storbymas til grønn befrielse

Omsider for første gang klarte jeg å rote meg inn til Oslo. Hadde det ikke vært for at det finnes såpass mange bra mennesker der så hadde jeg nok ikke sett så mye poeng i det... ;) De første dagene tilbrakte vi oppe i skogkanten der, før vi klarte å smyge oss inn til sentrum et par timer en dag. Ellers gikk dagene med til å være med gamle og nye venner, samt at vi dro og besøkte folkemuseet og vikingskipmuseet, noe som var en veldig fin opplevelse. (Bilder av det kommer senere.) 
Jeg har jo vært i noen litt store byer tidligere også, men synes det var interessant å erfare energiene i Oslo...

Uansett hvor jeg er så klarer jeg heldigvis alltid å stikke meg bort i små grønne verdener  :) Det handler om å se skjønnheten i ting.... der mange andre ikke Ser.


På små skogsstier...

...finner man glemte steder med gjenklang fra fortiden.


Der trærne speiler seg


Og mosen er myk og god


Bregnene vokser i overflod


Og tåkedisen smyger seg mellom trærne

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~


Stooore gamle piletreet som lå der og strakte nytt liv mot Solen
Lasse :)
En haug, en stein og en sirkel av trær...


Tigerliljer.. jeg elsker liljer :)

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~


Eiketreet trengte en klem... og jeg også :)


Et av de største sneglehusene jeg har sett her til lands


Soppesopp... høsten kommer :)

Europeisk Rainbow Gathering i Finland 15 - 28 juli

Da var jeg tilbake fra våre uker i det eventyriske Finland. På en måte har jeg mest lyst til å bare gjemme alle minnene i hjertet mitt, men vil likevel gjerne dele noen fragmenter av dem med dere :)

The Rainbow Family utfolder seg som et slags nomadisk økosamfunn som samler seg forskjellige steder i verden i løpet av året i form av Rainbow Gatherings, ofte plassert langt inne i skogen. Her samles mange fine vesner for å drøfte verdens fremtid, praktisere fred, kjærlighet, harmoni, frihet og fellesskap. Det har ganske innlysende røtter tilbake til hippietiden og andre fritenkende subkulturer som nå har formet seg som et stammesamfunn sterkt inspirert av indianervisdom, sjamanisme, neopaganisme og østlig filosofi. Samlingene er ikke-voldelige, alkoholfrie (noe jeg ser på som helt fantastisk!), teknologifrie, ikke-konsumeristiske (dvs ingen kjøp og salg) og miljøvennlige, som et alternativ til det moderne samfunnet (Babylon). 

Alt på samlingene foregår uten ledere, ved hjelp av frivillig arbeid som gjøres av fellesskapet. Folk betaler det de føler for til "the magic hat" som sendes rundt i de store sirklene vi står og sitter i. Alt pleier å gå veldig bra, det er et utrolig sterkt og fint fellesskap hvor alt løser seg (tilsynelatende) av seg selv. Det er en sterk tro på synkronisiteter, på at universet leder og hjelper oss og sammenfører riktige mennesker og hendelser til riktig tid :) I rådsmøter og avgjørelser sendes det rundt en "talking stick" i sirkelen, og ingen kan avbryte dem som holder den, noe som fungerer veldig fint etter gammel indianertradisjon.

Det er en europeisk samling (andre verdensdeler har også sine samlinger) hvert år som befinner seg i forskjellige land, i tillegg til at mange land og regioner har sine egne samlinger. I norden kaller vi det for Tingmøter, basert på gammel norrøn kultur. Dette året var det Finland sin tur, og jeg og Ruben kom oss dit på mer eller mindre mystisk vis og flyttet inn i skogene der. Vi bodde like ved en nydelig innsjø, med store magiske øyenstikkere sirklende over vannoverflaten. I løpet av den første dagen vi var der forsvant merkelig nok de store hordene av mygg som tidligere hadde plaget området, og alt var egentlig utrolig behagelig, selv om solen og varmen ble litt overveldende til tider (sydentemperaturer).

Å komme til Rainbow kan være et voldsomt inntrykk for mange, og for meg tok det noen dager å våge meg ut fra trærne, bare for å oppdage de mest åpne, vennlige og vakre menneskene som fins *fnis* Litt av en kontrast til det vanlige samfunnet. Mitt personlige inntrykk av disse folkene er at de fleste har veldig høye verdier og oppriktig prøver å nå sitt potensiale, utvikle seg og gjøre gode ting, de er kloke, kreative og kunnskapsrike og mange ser ut som nydelige eventyrvesner. 

Om dagene hadde vi workshops og sirkler, som arrangeres av initiativtakere og ofte mennesker med kompetanse. Eksempler på dette kan være yoga, meditasjon, kampsport, lek, trommesirkler, massasje, vision counsil, bygging av ovner eller strukturer, matlaging, vedsanking, jøgling og akrobatikk, og temaer som urter, healing, mytologi, økolandsbyer og mye annet konstruktivt. Jeg og noen flere brukte blant annet 3 dager på å bygge et medisinhjul av store steiner, som vil stå på området lenge. Ellers utforsket folk skogen, oppholdt seg ute i det kjølende vannet, kommuniserte med hverandre eller gjorde hva enn de følte for. Alt er jo opp til oss :) 

Etterhvert som dagene gikk begynte ryktene å spre seg, og det gikk ikke lenge før samlingen var på forsiden av Finlands største aviser... med rykter om nakne hippier i skogen. Det hele var egentlig ganske søkt, men utover det fikk vi nesten utelukkende positiv omtale. Til og med politiet sa at alle burde følge vårt eksempel ;) Så det kom mange storøyde finner for å sjekke ut hva i all verden dette var for noe. 

Om kveldene samlet vi oss i store sirkler for å spise sammen, det er helt utrolig å se den mengden av naturvesner strømme ut fra trærne og samle seg på den store sletten i en stor sirkel, synge sanger sammen og spise et etterlengtet måltid laget med kjærlighet. Senere samlet vi oss i steinsirkelen med et stort bål i midten, selve hjertet til Regnbuestammen, hvor vi danset og sjonglerte med poi til pulserende, fantastisk, organisk musikk til langt utpå nettene.

Selve høydepunktet for tiden min i Finland var Fullmånefesten, et nydelig rituale med nærmere et og et halvt tusen mennesker med blomster i håret og vakker ansiktsmaling sentrert rundt det gigantiske bålet. Vi hadde seremonier, flammedansere og verdens fineste rytmiske musikk med vill dans under skimrende stjerner og fullmåne frem til solen steg opp igjen bak trærne, og morgentåken lå lavt over det duggvåte gresset. En helt uforglemmelig opplevelse. 


Det er ikke egentlig tillatt å ta bilder på Rainbow, men jeg snek meg til noen få på avstand ;)

Ut mot innsjøen

Vi bodde 4 meter fra innsjøen, så det var bare å ta seg et friskt bad hver morgen :)

Fine bjørkeskogene

Hvilestedet vårt

Leireovn de lagde

Vi møtte denne fiine bobla ^^

Her gikk de på vannet, og hadde lagd seg et lite bål hvor de kokte chai ;)


Poi og flammedans


Fullmånen

Bostedet til to gode venner :)

(De 3 bildene ovenfor er ikke tatt av meg)

Soloppganger

På vei hjem...


Til slutt en liten video som har inspirert meg i mange år :)


Lys og kjærlighet,

Naviana <3 ;)

Permakulturkurset 1-14 juli

I sommer har planen min hovedsaklig vært å få bredere erfaring innenfor bærekraftig og naturlig livsstil, besøke inspirerende prosjekter og danne nettverk med flotte mennesker som faktisk gjør/ønsker å gjøre noe for å utvikle seg selv og leve i harmoni på denne vakre planeten. Det har jeg i aller høyeste grad oppnådd, selv om jeg ikke akkurat har tatt meg tid til å skrive om det. Så jeg får ta det i etapper :)

Etter å ha fått plantet ned årets grønnsaker, urter, trær og blomster og ordnet med de utallige andre prosjektene mine, tørket jeg svetten og reiste for å delta på to ukers intensivt permakulturkurs. Dette er noe jeg har ønsket å gjøre i flere år, siden permakultur er en av mine største lidenskaper og passer utmerket inn i mitt helhetlige verdensbilde. Jeg føler meg så hjemme blant likesinnede som også holder på med det, jordnære og kloke mennesker som får gjort så mye positivt for jorda vår og menneskesamfunnet. Kurset ble gjort mulig i samarbeid med meg og gruppen min og noen kyndige mennesker fra Change the World, og jeg er svært glad for at vi fikk til dette. 

Vi hadde noen kjempefine og inspirerende uker, og selv om jeg egentlig kunne det meste fra før av grunnet selvstudier, var det fint å få bekreftet at jeg allerede var på god vei. Vi hadde foredrag, praksis, samtaler og dokumentarfilmvisninger fra morgen til kveld, og enn så mye dette engasjerte meg kunne man ikke unngå å bli litt sliten.

Jeg er utrolig takknemlig for alle de bra menneskene jeg møtte i løpet av denne tiden, alt jeg lærte om samspill med planter og dyr, husbygging, ren energi... det er så godt å være blant positive mennesker som slik som meg ser frem til den vakreste og mest oppløftende fremtiden noensinne.

<3

Hestekastanje, tuntreet.


Norrøne og keltiske utskjæringer


Et lite halmballhus


Norges første Eartship! Bygget av bildekk og resirkulerte materialer.


Permakulturdam, samt organiske bed som vi lagde.


Flowforms, revitaliserer, renser og energiserer vannet.


Sirkulært bed og hesteskoformet bed som vi lagde, med kapasitet til å produserer utrolig mye mat på lite plass :)


Urtespiralen vi lagde der i fjor.


En fin liten spurv :)


<3


Nyplantede eiketrær :)


Dette var en nydelig pus som vi etterhvert fant ut at var blind. Skulle gjerne tatt ham med meg hjem ^^På tur til fjellet for å se på artsmangfold og en interessant gammel edelløvskog:


Mønster i sanden


På tur med kano :)


Fine ferskvanns- sandstranden! Her badet vi :)


Fullfart-sandslottet mitt ;)Halmballhus- bygging:


Plakat vi fant gjemt på fjorårets Tingmøte- lokasjon litt lengre oppi fjellet.


Tingmøtets talking-stick :) Vi var her i fjor sommer... mange gode minner. Vi fant igjen steinsirklen og staven.


Leona, datteren til Anne Helene :)


Fin, er han ikke? :)


Om kvelden...

Det var alt for denne gang... kunne du tenke deg å gjennomføre et permakulturkurs? :)

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits