august 2012

Couchsurfing og opplevelser

For noen år siden opprettet jeg en profil på www.couchsurfing.org, en nettside som presenterer en helt ny måte å reise og oppleve verden på. Det baserer seg ganske enkelt på å bo hos forskjellige mennesker som åpner opp for det, på de stedene i verden man ønsker å reise. På profilen sin forteller man litt om seg selv, sine interesserer, drømmer, opplevelser og nesten hva som helst egentlig. På den måten kan man enkelt finne andre man kunne tenke seg å bli kjent med, og kanskje kontakte dem og høre om man kan bo hos dem en natt eller to eller tre. Fordelene med dette fremfor hoteller er mange. Ikke bare sparer man penger, man blir også kjent med nye og ofte interessante personer, og man blir kjent med området man reiser til på en helt annen måte da man kommer direkte i kontakt med lokalbefolkningen, som ofte kan fungere som en guide. Hvordan systemet fungerer er ganske enkelt. Man oppretter en profil, og dersom man ønsker å reise, kan man søke opp det spesifikke stedet og få opp en liste over registrerte personer i det aktuelle området. Her er det også mulig å søke etter stikkord, for å i større grad å finne likesinnede. Ut fra mine erfaringer er dette en trygg og kjempefin måte å reise på, og menneskene i dette nettverket er ofte åpne og sjelfulle. Ikke minst begynner det å bli virkelig utbredt! Jeg er overbevist om at dette er fremtidens måte å reise på ;) Det er som en slags utveksling, der man både gir og får. 

Jeg har ikke reist så veldig mye på denne måten selv, men jeg har flere erfaringer med å huse couchsurfere/sofasurfere. Har hatt flere år med pause fra nettstedet da jeg ikke har hatt muligheter for gjester grunnet mine livsomstendigheter, men nå har jeg åpnet opp for det igjen. Da jeg egentlig har nokså begrenset med tid til besøk, godtar jeg først og fremst gjester som jeg har noe til felles med. De sender da en "couch request" der de forteller litt om reisen sin og hvorfor de har lyst til å besøke akkurat meg. Aksepterer jeg, får de et eget lite gjesterom hos oss, og kan enten utforske området alene eller bli med oss på det vi har å gjøre. For ikke så lenge siden kom det ei jente jeg egentlig ikke visste så mye om, men som viste seg å være en helt fantastisk og likesinnet person. De dagene hun var her gjorde vi såå mye gøy! For første gang hadde jeg besøk av en som var like interessert i raw food- kokkelering som meg selv, så vi boltret oss virkelig på kjøkkenet og laget de mest velsmakende retter ;) Ellers brukte vi helgen på å gå lange superfine turer i skog og fjell. Til slutt fikk vi besøkt folkemuseet sammen. Vår forrige gjest ble med på bærplukking, soppsanking og lagring av vinterens ved, samt enda flere skogsturer. En god unnskyldning til å ta seg litt fri og puste mye frisk luft med andre ord ;) Og være litt turist på eget hjemsted! Ellers så er det en måte for smålig folkeskye meg som lever så veldig avsides fra venner og slekt til å sosialisere litt, noe jeg tror er bra for meg.

Du må være registrert for å se den, men her er vår couchsurfingprofil i alle fall, som muligens ikke er oppdatert siden 2009, men det er nå så ;)
 

Translation: I've been into couchsurfing for some years, and just wanted to share my experiences about this excellent opportunity for travelling, which are all good! I warmheartedly recommend it and consider it the futures way of travelling around the world ;) It also gives other advantages, like getting to know new and interesting people, exchange knowledge and skills, and getting a personal guide for the area you want to travel to!


Fjellvandrebilder og litt av hvordan villmarken er her i området:


På vei opp til fjellet


Flere små magiske kilder å se :)

 


Her prøvde vi å finne et vann, men det hadde... tørket inn? 

Mange fine mosegrodde fjellformasjoner


Baske rundt i blåbærlyng og molteterreng, på vei ut mot klippene


Endelig ut mot kanten av fjellklippen! Det var nesten litt som å være tilbake på Cliffs of Moher, bare enda høyere stup! Det strekker seg et langt stykke bortover. Huset vårt ligger helt på andre siden der.


Vanskelig å se hvor høyt det egentlig er ned her *kile i magen*
Couchsurfergjest og min kjære
En annen dag vandret vi laaangt oppetter elven! Kjempespennende ;) Og en virkelig magiiisk dag!
Hoppe fra stein til stein, smyge seg under greiner, ta av seg skoene, vasse og til slutt bare svømme rundt i en kulp ;) Sent på kvelden kom vi hjem igjen, rakk ikke helt hjem i tide før regnet begynte å pøse ned!

En liten øy midt i elva
Besøk på folkemuseet:
Hva er vel et hus uten gress på taket? :)Og til slutt et lite nygotisk byggverk


Har du profil på couchsurfing? Har du prøvd noe lignende? Virker dette interessant eller aktuelt for deg?

Liker du også å hoppe barfot på steinene oppetter elver?

 

Utflukter i nærområdet

Det betyr mye å alltid kunne se det vakre og magiske i ting, det er jo overalt for dem som har øyne til å se og sanse det. Imidlertid er jeg så heldig å leve midt oppi dette vakre at jeg ikke akkurat trenger å lete etter det grønne og fortryllende eller kun være der i drømmene mine. Jeg fascineres stadig over hvor mye av det jeg har ønsket så sterkt som har manifestert seg i det fysiske, og selv om mine visjoner strekker seg lengre og villere enn selv en 5-årings fantasi så er det jo fint å virkelig nyte alt akkurat slik det er nå også, og føle at alt er vel fortjent etter mye hardt arbeid og en stadig mer vel utviklet realiseringsevne.

Innimellom arbeid og plikter og forberedelser er jeg avhengig av å vandre rundt i frisk luft og grønne omgivelser, helst langt inn i skogen og gjerne opp på fjellene, og vårt nye bosted gir mange muligheter. Det tok sin tid å utforske vårt nye territorie, skjønt det blir man vel aldri ferdig med egentlig... det er så endeløst mye å se og oppleve! Nå begynner sopp og bær også å dukke opp, og dere kan tro jeg gleder meg til alt det nye naturen har å by på! Ser til og med ut som om regnet som har plasket ned i ett sett i det siste endelig begynner å gi rom for litt varmende solstråler ;) Nyt dagen, kjære venner! *løpe barfot ut døren*

Translation: Just showing you some of the nice surroundings close to where I live, in the first pictures can be seen the woods around our little house. I really like the cliff- like mountain, even though it's not sharp and pointy ;) One of the good reasons to live on the west coast is that it's always so green there, because of all the rain, worth mentioning... Now the sun finally got an opportunity to break through the clouds, so I'm looking forward to enjoying a few days barefeet outdoors, picking berries for winter supply :) 

Det første bildet jeg tok etter vi hadde flyttet, i mai. Løvetann- enger ned mot fjorden.
Bladene begynner å springe ut


*peke midt inne i den vesle skogen der* Deeer bor vi! :)


Utsikt på midtsommer 
På vei til å klatre opp på den fjellformasjonen på bildene over...


Like bortenfor der vi bor

 


Like borti svingen kan man finne dette store flotte eiketreet :) 
Plassert bak dette gamle huset

 
Et stykke inn i skogen er det slike merksnodige trær som liksom.... ser på deg ;)

 


Bregnebregne

 
De vakreste skogstjerner


Og søte små liljekonvaller


Et mummihus som noen i nærheten har bygget... En dag skal jeg prøve å snike meg helt bort til det ;)


Det er også en del søyleosp i området

Om man reiser et lite stykke forbi der vi bor, kommer man til disse stedene: 
 
Fjellet Skåla i solnedgang
Liten lerkeskog <3 Savner den jeg vokste opp ved...Liten lerkeskog <3 Savner den jeg vokste opp ved...

 
Et lite utsikstpunkt over fjorden
Forsamlingssted


Et lite koselig hus på vei til dit vi bor
Blomster ved sandstranden


Denne store møllen hadde litt av et prosjekt med å prøve å komme seg ut av skallet sitt. Håper den klarte det til slutt :)


Nydelig dal litt lengre inn i fjorden


Fin sveitservilla ved skogen i nabodalen

Trives du i omgivelsene rundt der du bor? Er du også avhengig av store mengder frisk luft og grønne rislende blader? 
 

Velkommen til min hage, vår vesle grønne oase

For noen måneder siden flyttet vi endelig til et eget sted som oppfyllte mange av våre ønsker. Det er et lite hvitmalt laftet hus med stort sett grønne karmer, omgitt av en stor hage med mange trær, frukttrær, bærbusker og blomster, med idyllisk beliggenhet ved fjorden. Her finnes mange fugler og dyr, som grevling, hakkespett, ekorn og ikke minst en god del rådyr som er over gjennomsnittet glad i å forsyne seg av hagen vår. Så snart vi flyttet satte vi i gang med å plante ut alle grønnsakene vi hadde sådd inne tidlig i vår, og skape noe i denne overgrodde hagen. Selv så liker jeg den vill, som en naturhage og skogshage :) Men føler jeg må holde den litt "anstendig" akkurat her. Uansett har det vært en liten utfordring å få alle plantene mine til å overleve en god del glupske rådyrbesøk, en nylig invasjon av brunsnegler og et par løpske kyr, så er fremdeles spent på hvordan det går. Ellers blomstrer hagen og er virkelig finfin og tidvis fortryllende. Jeg som er vant til stor hage og skog rundt meg er ganske tilfreds! Selv om det fremdeles kun er et nytt skritt på veien mot vårt eget store landområde, naturlige og organiske eventyrhus og omkringliggende økosamfunn/natursamfunn ;) Vi tenker å bli her til vi finner det stedet, og selv om det er fint her så håper jeg det skjer snarere enn snart... gjerne i morgen, helst i går! Inntil da kan dere finne meg vandrende barfot, med stødig kurs mot å hardtarbeidende realisere mine drømmer, i denne lille grønne oasen.

Åhh, og forresten... Jeg har blitt "Ukens Gudinne" på www.gudinne.no! *rødme litt* Her er link til intervjuet!
 

English translation: Some months ago we moved to this beautiful place by the fiord, where we have an old white log house and quite a huge garden where we can play around with our numerous projects! It's lovely and I really feel I can breathe here, while walking around barefeet in the garden and growing my vegetables. Of course it is also a lot of hard work, and I really hope we get the chance to enjoy it all and relax a little soon. Our cat is finally living with us again, and he loves it soo much, as do we! It's quite exciting to find all these new flowers and plants popping up every day, one never knows! Occasionally squirrels, badgers, many beautiful birds and lots of deers come for a visit, so we don't really feel alone out here ;)

 
Veien ned mot huset vårt :) Om dere ser godt etter skal det være mulig å skimte bobla blant alt det grønne.


Påskeliljer var det en del av da vi flyttet inn :)
Her er da huset, som er et gammelt laftet hus med nyere kledning... men det ser fortsatt ganske gammelt ut, særlig inni

 
Bregner, masse masse bregner <3 Og det vakre seljetreet!


Her står jeg midt på matfatet mitt, hehe ;)


Vi lagde et bed, som ble laget av flere lag med kompost og organisk avfall, og jord vi gravde opp i området... Samt steiner vi fant i skogen like ved. På toppen lagde vi woodchips av gamle greiner, som fungerer som jorddekke. Har også 3-4 andre forskjellige bed som det vokser og gror i. 
Etter en del dager så det slik ut. Det er ulike grønnsaker overalt... Blant annet spinat, grønnkål, gulrot, rødbeter,
brokkoli, tomater, reddik, jordbær og squash! Har måttet replante det noen ganger pga rådyrene da ;) 


 
Et epletre i full blomst :)
 

Besøk igjen ;)

 
Rådyret har en liten afro?! Hehe, søt... Ofte komer det en rådyrbukk på besøk også. De har ikke noe i mot å stå å se på meg i flere titalls minutter *fnis*

 


Litt lek må også til

 


Vi er gjenforent med pusen vår, og det bringer såå mye glede hver dag! Han storkoser seg :D  
Vakre akeleie

 
Det har vært en del regnbuer :)


Solnedgangen hver kveld


Massemasse blå klematis som klatrer oppetter veggen... fine! :)


Utsikten vår fra vinduet
Rhododendron- blomstene begynner å komme frem <3 


Benk under plommetreet


Det kommer mange flotte stikkelsbær :)


Kan dere kjenne roseduften? Det er mange rosebusker her!

 


Spinaten vokser


Årets første sopper, og Forglemmegeier over alt!


Mange dagliljer... Som pynter opp salatene mine. Lilje har alltid vært 
favorittblomstene mine, sammen med hvitveiser og skogstjerner så klart ;)


På en av verandaene


Utsikt fra hagebordet


Mer enn nok gressløk å bruke av :) Her i full blomst!

 


Skogshage ;)


Rhododendronene har sprunget ut for fullt. Beklager om jeg begynner å få gammel- dame- tendenser, men jeg elsker dem! 


Svimse rundt i hagen :) Her på nyklippet gress :ORhododendron- meg


 


Rhododendron i skumringen
 
Flere hagebilder kommer helt sikkert ;) Snart også bilder fra hjemmet vårt, nærområdet, små utflukter og sommerreiser! Og så klart er dere velkomne på besøk :)Har du hage, eller drømmer du om det? Og liker du blomster?

 

Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits