juli 2012

På flyttefot, og et farvel til det gamle

Da flytter jeg! :)

Gull og grønne daler

Dette er egentlig del to av innlegget om Vikingmarkedet. Det vil si at vi fremdeles befinner oss i vårparadis her på bloggen! Vi tok oss nemlig en spontantur oppetter denne vakre grønne dalen, for hva er vel bedre enn å koble inn med den grønneste, friskeste og klareste natur og friskt fjellvann etter en dag med intensiv sosialisering? Mmmm fred i sjelen. Dalen ligger litt lengre mot der vi bor, og har alltid sett litt forlokkende ut... Og som dere vet er vi stadig på søken etter våre fremtidige landområder og forsøker å få mange ulike kriterier til å klaffe ;) Tydeligvis får jeg aldri nok av å videreformidle det vakre og storslagne landskapet her i traktene, så her er noen flere forfriskende vårbilder å hygge seg med!

Translation: This is actually part two of the viking market entry. We spent some time enjoying this refreshing valley not far from wehere we live... with lots of lovely greenness, fresh air and mountain water. Isn't Norway beautiful? :)


Litt lengre bort fra der vi bor :) På vei til marknaden.


Øksendalsøra
Enden av en fin treallè

 

 


Fiiint, sant? *høre vannet fosse og bruse*


Fields of gold
Disse fargene gjør meg glad

 
Sånn blir jeg av store nok mengder frisk fjelluft ^^
På vei hjem....

 


Og noen bilder fra den nye fjorden jeg bor i


Smygende tåkedis 

Ooog til slutt, de første bildene tatt i vår nye hage! :Pusen elsker å ligge på skjørtet eller kjolen min når jeg er ute i hagen... Så stadig vekk når jeg bøyer med ned for å holde på med plantene, ligger plutselig pusen min der og kooser seg. Det er utrolig hyggelig da, han blir så glad når vi er ute sammen med ham ^^ Og hjertet mitt hopper av glede for å ha ham hos oss igjen <3


Blir du litt nasjonalromantisk av og til? :) 
 

Vikingmarked i vårparadis

Midt under flyttingen i mai tok vi oss små avbrekk ved å utforske nærområdet på det nye stedet, og på en av tusleturene kom vi tilfeldigvis over en oppslagstavle som fortalte om vikingmarked et par dager senere. Ettersom vi egentlig hadde ønsket å ta turen dit de siste årene, avgjorde vi at en pause fra flyttestyret var vel fortjent. Markedet befant seg i en dal litt lengre inn i fjorden fra der vi bor, så å komme seg dit var ingen sak. Vi klarte så vidt det var å grave frem noen dugelige klær fra mengden av pappesker, og dro avgårde. Været denne helgen i mai var virkelig formidabelt, og selv om det nå er godt over en måned siden har solen fremdeles ikke varmet like godt som da. Vi reiste i det aller vakreste vårlandskap som tenkes kan, med bugnende trær i sin nyeste grønne drakt pyntet med de hviteste blomster, irrgrønne gulblomstrende enger, blånende fjelltinder med isnende hvit snø foran en knallblå himmel. Rett og slett strålende lykke! Å ankomme markedet slo virkelig all forventning, det var så vakkert og autentisk der at det nesten gav en litt euforisk stemning :) Lyse telt og barfot vandrende vikinger blant blomstrende frukttrær under høye grønne fjell... våren er god for en viking må man tro! 

Vel fremme fikk vi hilse på mange trauste Møre- vikinger samt noen tilreisende fra Nidaros og andre mer langveisfarende. Vi vandret rundtomkring på markedet og tok inn stemningen... Tittet litt i bodene, men kjøpte ikke noe denne gangen heller ;) Ellers fikk vi vært med på foredrag om fortidsminner, lyttet til vikingemusikk, sett på en underholdende sjonglørmann og svimset rundt på det omkringliggende museet... Før vi avsluttet dagen i en virkelig grønn dal like ved!

Translation: We took a well deserved break from all the work with our move to a new place, to go to a viking marked nearby. It was a truly wonderful and magical place shining in the height of spring- time, like a vikings paradise! I feel so blessed to live in such a beautiful area of Mother Earth <3
 
I Sunndalen

 
Vel fremme på Leikvin Marknad


Koselig viking som bor like over fjorden her :)


Blomstrende frukttrær overalt, og flotte farger


Så fikk jeg hilst på Helene, kona til Skafti og flink i vikingtekstil, hyggelig! :)


Ahh.... keramikk

 
Liker disse flaskene, har hatt en lignende med keltisk mønster selv i en del år og synes den er ganske så praktisk :) 
Likte dette glasset ganske godt, men syntes det var litt for lite plass i det faktisk ;)


Angrer kanskje bittelitt på at jeg ikke kjøpte en av de dekorerte hornbeholderne... De var fine og anvendelige :)


Hihi, synes dette ble så flott, vikingdamen med hundene sine ;)
Slik så altså jeg ut denne dagen :) I en av mine middelalderkjoler.... Vikingantrekkprosjektet mitt har ligget nedgravet ganske lenge, fordi jeg syntes middelalderske snitt har vært mer interessante og utfordrende å jobbe med. Men en dag skal det nok bli ferdig ^^


Mitt fryktelig glatte hår smyger seg stadig vekk ut av beinspenna det er festet i *fikse på* ;)
Mmmm... fine lyset!


Og varme dagen.... *solbrent på nesa*


Vikingmøer


Kveldens festmiddag under tilberedning. Vi ble så klart invitert, men måtte nesten komme oss hjem igjen :)
Musikanter måtte til


Steiner til kokegropen
Liten vikingfamilie?


Sjonglør og ilddanser... ganske flink og morsom :)


Traust møreviking :)


Så tidsreiste vi en tur til middelalderen med det samme, siden vi uansett var kledd for det ;)


 
Vet ikke hvilken tid dette er fra, men ikke like gammelt... uansett.... tååårn! 

 
Meg og mine.... gode venner ^^ 
Synes det var litt gøy med kontrastene på håret mitt her... noen ganger lokker solen bronsefargen frem ;)

 
Et av de vakreste keltiske smykkene mine, og min magiske skinnpung som jeg har brukt i kanskje 12 år ;) (Vel og merke måttet bytte ut skinnet ved et par anledninger)


Denne nydelige fjæren fant jeg rett før vi dro! Trooor det er vingefjær fra en ørn, korriger meg gjerne på den! ;) Ellers fisket jeg også med meg vikingsysakene mine og en skinnpung. 

 
Koselig låve

 
Grønt og rosaLiker du deg på historiske markeder?
Har du vært på vikingmarked i år, eller kanskje du skal?

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits