juli 2011

Permakulturtreff, rådyrvenner og andre venner i Trondheim

Kjære blogglesere :) Jeg tenkte i utgangspunktet å poste dette for lenge siden, men som dere alle vet har det vært en vanskelig og tung tid her til lands. Jeg føler ikke for å skrive et eget innlegg om dette, annet enn at jeg føler stor medfølelse og har valgt å møte det som har skjedd med håp og kjærlighet. Jeg har følt den kollektive sorgen, kanskje klarte jeg ikke å la lyset mitt skinne sterkt nok, for etter ulykken ble jeg syk og helt slått ut... heldigvis våknet jeg her om dagen og følte meg så utrolig mye bedre og klar i sinnet. Selv om alt det triste kan få tårene til å falle, så er det som rører meg mest hvordan folk har møtt denne situasjonen så eksemplarisk med kjærlighet og håp... jeg kunne ikke ønsket noe mer, og jeg føler bare optimisme og positiv forventning til tiden fremover <3 Alt som er mørkt vil bli møtt med så mange ganger sterkere Lys!

Tenk om vi bare kunne la empatien vår strekke seg lengre enn disse imaginære landegrensene ;)
Det er mye vondt og mørkt som skjer hele tiden verden over, mennerskers, dyrs og naturens smerte berører meg virkelig dypt, og jeg kan aldri, aldri la meg synke hen i negativitet eller apati, jeg vil gjøre det jeg kan hver dag for at denne planeten skal bli et bedre sted for oss alle å leve på. Dette kan bare gjøres ved å kjempe for alt det gode vi tror på, ikke ved å kjempe mot det vi ikke vil ha! :)

30.juni 2011
Vi tok turen gjennom mektige fjorder, fjell og daler for å dra inn mot Nidaros... der skulle det nemlig være årlig permakulturtreff og årsmøte, i tillegg hadde jeg hørt rykter om vikingmarkeder og andre slike små hyggelige begivenheter. Etter å ha innsett at jeg egentlig aldri var med på noen sosiale tilstelninger da jeg bodde i de traktene, måtte jeg dra for å se om det var håp å finne selv der ;) 

Permakulturtreffet ble holdt på Svartlamoen, noe som er et byøkologisk forsøksprosjekt eller urban økolandsby i Trondheim. Historisk skulle hele området rives og utbygges til industri, men nå bor det mange politisk engasjerte, kunstnere, musikere og barn der. Håper de klarer å få til noe bra etter hvert.

På lørdagskvelden hadde vi en sosial aften, og selv om jeg etterhvert egentlig hadde tenkt å smyge meg hjemover endte jeg opp i en liten hagefest like ved... det var ganske så fint med små magiske lys og lavvo. Plutselig la jeg merke til at Gåte- Gunnhild var der... dere vet, den søte lille vokalisten i folkrockbandet Gåte, som jeg har vært fan av omtrent fra begynnelsen av, så jeg ble litt sånn iiiiihhh! Og hun kom etterhvert bort til oss, og jeg brukte resten av tiden på å introdusere henne til permakultur, økolandsbyer og slike fine ting. Ganske morsomt egentlig... ;D

Da vi omsider kom oss hjem (hos familien min der jeg vokste opp), møtte vi på en rådyrhann som løp etter rådyrhunnen på kryss og tvers i den store hagen vår, inn i skogen og ut igjen... vi beskuet fascinert det hele, mens rådyrhannen la seg ned og drøvtygde like ved, og voktet over rådyrhunnen mens to små kalver kom ut fra skogkanten for å gresse sammen med henne. De kom så nært til oss og så ikke ut til å bry seg med at vi var der <3 Det har alltid vært rådyr i hagen vår, de trives der og sover der ofte.

Det var fint å møte likesinnede på permakulturtreffet, med både gamle og nye venner. Selve høydepunktet var nok da vi dro og besøkte nytteveksthagen til Stephen Barstow, som består av tusenvis av spiselige og medisinske planter... vi fikk omvisning, ny kunnskap og en salat laget av 109 forskjellige vekster! Vil absolutt tilbake dit en gang ;)

Noen bilder fra reisen:Veldig høyt bratt fjell
Den laange skyggen min ;)
Tror jeg kunne likt å bo i en slik type dal...

Vel ankommet Svartlamoen:

Hus laget av paller


Glassmosaikk til pynt

Nytteveksthagen til Stewen:

 


Meg kledd i blomsterlilla


Dagliljer


Den legendariske salaten med 109 forskjellige spiselige vekster!


Se utover
Roy og Terese 


Drivhuset


Bobla vår

 
Rådyrene i hagen når vi kom hjem... filmet et morsomt klipp av dem også, men jeg er litt for noob til å vise dere ;)

De var veldig nære, og det var virkelig et hyggelig nattemøte... <3 Litt dårlige bilder da jeg omsider fikk hentet frem kameraet, men det var ganske mørkt ute. Nå ser dere litt av stedet der jeg vokste opp også ;)


 Noen bilder fra en av de mange skogsturene våre de senere dagene:Vi la oss og hvilte i solen på en eng, hvor vi plutselig ble omgitt av frittbeitende sauer og kyr, hehe...


Jaa, jeg er ganske glad i rosa :) Har i tillegg fullt av glitter på denne... ;)
De ble utrolig nærgående etterhvert ;) O.o


 Og så møtte jeg en av mine gamle venninner, Beate, og hadde en hyggelig tid med henne;P


Fine kåpen hun har sydd selv


En vakker dør på Nidarosdomen :)


Nå for tiden er jeg ute på en annen lang reise, så jeg bor i en bil (gypsy-janne?) og har sjelden internettilgang... men dette nye eventyret får dere høre mer om en annen gang :)

Har dere en fin sommer?

Fra vår til midtsommer

Her kommer det omsider en liten oppdatering fra meg igjen. Som dere sikkert legger merke til, så har jeg endelig fått et nytt design her på bloggen, med god hjelp av vakre Sara/Aranel :) Jeg har egentlig alltid hatt planer om å ordne noe lignende dette, og hun fikk realisert det, på en måte som passer meg veldig bra synes jeg. Så mange takk til flinke henne! <3 Angående sitatet "When we heal the Earth we heal ourselves", så hentet hun sitatet fra facebooksiden min... noe jeg har sagt i så mange år, bare at jeg pleier å si det motsatt, for det er det som virkelig er sant: "When we heal ourselves, we heal the Earth"... alt går innenfra og ut! ;)

Noen lurer kanskje på hva som har skjedd i livet mitt siden tiden i Italia, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si annet enn at jeg har vært travelt opptatt med et lite mangfold av ting *puh* Det har vært en nokså kald og våt vår og sommer så langt, men man lærer i alle fall å glede seg over de få solglimtene man får. Det har blitt en del hagearbeid på oss, dyrking av grønnsaker, laging av nye bed, samt at vi har et stoort prosjekt på gang på baksiden av hagen som innebærer massevis av arbeid. Innimellom svette arbeidsøkter har vi i det siste tatt oss en del fine svømmeturer i sjøen like ved her, og det har virkelig gjort godt, selv om det har vært kaldt og regnfullt ;) Har ellers jevnlig sanket inn veldig store mengder av brennesler og andre ville vekster og ugress for å ha til mat, det er helt utrolig hvor kreativ man kan bli sånn sett. Et lite innlegg om det kommer etterhvert...  Og så har jeg begynt å få glede av årets blåbær og jordbær, i dag hadde jeg årets første kantarellmåltid.

Når jeg først skriver om sunnhet og helse, så kan jeg jo legge til at jeg har trent superhardt styrke og utholdenhet ca 2 timer annenhver dag i noen måneder i vår, og gjort flere store endringer i kostholdet mitt. Det betyr imidlertid ikke at jeg er i superform eller at jeg ser særlig annerledes ut enn tidligere ;) Men jeg føler meg sunnere og sterkere. Angående kostholdet ja, så har jeg fått påvist matintoleranser... jeg må intuitivt ha visst det allerede, fordi nesten alt jeg tydeligvis ikke tåler er ting jeg allerede helt eller i stor grad har kuttet vekk fra kostholdet mitt... dette gjelder ting som mel, gluten, kaffe, gjær, alkohol, potet, melkeprodukter... egentlig ting jeg burde være glad for å slippe å spise. Det eneste som er litt vanskelig for meg er at jeg er ganske glad i naturellyoghurt og visse typer ost ;) MEN, generelt er jeg glad for å endelig ha klargjort dette, for det gjør det så mye enklere for meg når jeg er i selskaper, å kunne si at man faktisk har matintolleranser i stedet for å bare virke matvrang (noe jeg aldeles ikke er, bare helsebevisst). Jeg er så glad for å ha en såpass sensitiv kropp som hjelper meg å holde meg unna det som ikke er bra for meg ;)

Ellers så har vi jobbet mye og dedikert med økoprosjektet vårt siden Italia, og føler det er på tide at det får se dagens lys snart :) Det er helt ufattelig hvor lang tid ting kan ta, og jeg tror få har en anelse om hvor mye vi har lagt ned i dette. Jeg håper likevel vi kan ta oss litt fri snart, slappe av... nyte sommeren, og legge ut på reise igjen!


Mine kjære hvitveiser <3


Skogen utenfor der jeg bor

Litt hagemagi og frøplanting i praksis:


Ruben slapper av under eple- og plommetrærne vi plantet for noen år siden.

Tenkte jeg skulle introdusere dere for denne pusedamen her som vi for tiden bor sammen med, hun er 10 år gammel, og heter Nattalv. Et veldig høflig, koselig og godt vesen, med skogskattblod...


Vokter av urtespiralen ;)

Etter regnet kommer regnbuen
Utsikt fra øya der vi bor for tiden

  


Bregnebregne <3


Her er vi ute og ser på landområder igjen, dette er en test på hvor stort område vi egentlig ønsker oss, og arealet her er på 1,5 hektar, altså littegrann større enn vi tror vi trenger :)Her er det bildet som er brukt i headeren jeg har nå, som dere kanskje ser ;)
Revebjeller <3

Sommersolverv:

Ruben som gjør kampsporthopp ;)


Noen gamle steinruiner ved sjøen som det vokser fullt av trær inni


Skumring


Solen går ned


Fullmånen som var...


Jeg har noen innlegg som kommer til å postes i løpet av de nærmeste *kremt* dagene, om noen korte reiser og små eventyr gjort den siste tiden, samt at jeg håper å få laget innlegg med svarene på spørsmålsrunden... jeg har nemlig skrevet ferdig omtrent alle svarene for en god stund siden! ;) Takk for tålmodigheten <3

Hva synes dere om det nye bloggdesignet? Har dere hatt en fin vår og sommer så langt?

Dyrene i hjertet mitt

Jeg hadde nylig en spørsmålsrunde, og da var det flere som lurte på hva slags dyr jeg liker best, og hvilke dyr jeg helst ville vært. Så jeg lager like gjerne et helt blogginnlegg ;) Det er jo såå mange fantastiske dyr her i verden, men jeg har visst valgt å fokusere på dyr som faktisk finnes her i nord da det er dem jeg føler mest tilknytning til! Har noen fine bilder å dele med dere, men jeg må gjøre oppmerksom på at få av dem er mine. 

Jeg har alltid vært utrolig fascinert av kattedyr... har drømt og drømt om å ha en katt hele livet mitt, gjerne en skogskatt eller maine coon. Så en hvit pusegutt av tyrkisk angora-blod har vært vår i over 3 år (skal lage et eget innlegg om ham en gang) :) Katter er så vakre, grasiøse, mystiske, balanserte... de har så mange egenskaper som jeg virkelig beundrer og verdsetter. Det gjelder også de store kraftfulle kattedyrene som gaupe, løve, tiger, jaguar... men gauper, de er helt magiske for meg. Jeg ser på meg selv som et kattemenneske.


Pusen vår <3


Gauper 

Ellers så er jeg omtrent like fascinert av hjortedyr! Det er som om de virkelig gir gjenklang i hjertet mitt, jeg kan skue inn i de dype endeløst vakre øynene leeenge. De føles så skjøre, men likevel så sterke. Renheten deres, den dype skogsessensen... *drømme og beundre* Det gjelder både hjorter, rådyr, dådyr og elger :) Vokste opp med både rådyr og en sjelden gang elger vandrende rundt i hagen.

Hjorter... hvor magisk går det an å bli?


Elg

Jeg er veldig glad i fugler faktisk. Falker, hauker, ørner og ugler står helt klart øverst på listen. Vesenet deres gir så veldig gjenklang i meg... Deres skarpe blikk, villhet og frihet! Har vokst opp med uglens tuting utenfor vinduet mitt, og det er ofte ørner der jeg bor nå. For 6 år siden var jeg så heldig å få fly med både falker og ugler, en helt uforglemmelig og magisk opplevelse:

Meg og en Harries Hawk! 


Falk


Kongeørn


Meg og tårnugle :)


Ugle i farten

Av andre fugler liker jeg godt svaner så klart, rødstruper, kolibrier og påfugler er også veldig fine:

Svane


Rødstrupe


Ekorn og diverse gnagere er jeg også veldig glad i, de får meg alltid til å føle meg så mye bedre. Jeg vokste opp med mange ekorn i nærheten, og noen ganger satt jeg i skogen mens fullt av ekorn hoppet rundt meg, og jeg følte vi kunne kommunisere med hverandre <3
Passer det å nevne kaniner/harer og pinnsvin her også?

Meg og ekorn :)
Liten harepus ;)

Hvaler og delfiner... trenger jeg å si mer? Intelligens, visdom, lekenhet! Har vært betatt av dem hele livet mitt, og har utrolig stor respekt for dem:


Kan jeg nevne favorittinsektet mitt også? Det har faktisk i årevis vært møll, slike store nattlige sommerfuglvesner eller svermere som ser ut som et lite pelsdyr med store vakre vinger <3 Luna Moth!
Og så øyenstikkere da....

Luna Moth!

Av tamme dyr, og dyr jeg ønsker å ha i fremtiden, så drømmer jeg veldig om en hest... nemlig en Tinker-hest eller en annen stor kaldblods med hovskjegg. Ellers har jeg alltid elsket geiter, jeg var ofte sammen med geitene til bestemor som liten og hadde min egen geitebukk, Blåmann ;) Og så er det høylandskyr da, de er bare så utrolig fine og har et godt lynne. Har også lyst på gjess, kanskje høns. Og noen villsauer? Jeg er visst glad i dyr som ser litt barske, rufsete og fluffye ut, men som likevel er vakre, hehe.

Tinker/Gypsy horse


Høylandskyr, de er skotske, men de er blitt ganske vanlige i Norge igjen.
Noen sier at de opprinnelig var norske urkyr.


Liten geitebukk, han ligner litt på Blåmann :)

Og helt til slutt dette spørsmålet:
Hvis du hadde vært et dyr, hva hadde du vært, hvilket symboliserer deg best?
Det har jeg tenkt mye på, og det er vanskelig å velge bare ett dyr... føler meg som et så utrolig sammensatt vesen. Personlig føler jeg, som dere kanskje forstår etter å ha lest dette innlegget, at hjort, falker/ørner og kattedyr symboliserer meg best. Det er de dyrene jeg føler mest resonnanse med, og som oftest oppsøker meg i drømmer. Ellers er det nok en liten gnager i meg også *fnis*


Hva slags dyr liker du? Og hvilket dyr føler du bor i hjertet ditt, eller representerer din sjel?


Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits