juni 2012

Eventyrøya i Romsdalsfjorden

Aller først må jeg takke for alle de gode ordene deres på forrige innlegg, dere varmer hjertet mitt så mye *smile masse* For noen flotte lesere dere er! 

Tidligere i vår reiste vi ved to anledninger tilbake til min kjæres forfedres hjemsted, nemlig en idyllisk plassert øy midt i Romsdalsfjorden. Denne øya ligger enda lengre ut enn der vi har holdt til de siste årene, og har enda bedre utsikt mot de mest storslåtte episke alpefjell. Det er et grønt og frodig sted med gode solforhold, og det finnes ikke veiforbindelse dit. Litt av et sted å bo, eller hva? Hvem har vel ikke en gang i blant drømt om å leve på en øy litt for seg selv? Jeg tenker det kunne gått fint, så lenge det var gode vandremuligheter og jeg hadde mitt eget raske vikingskip som gikk på vind og fri energi ;) Selv om det også føles litt betryggende å leve med fastlandsforbindelse for endeløs naturvandring. Dere som har lest bloggen min en stund vet ganske sikkert at jeg og min kjære iherdig søker etter vårt fremtidige bosted og landområde, og er ute etter et sted med plass til flere for å danne et økosamfunn. Selv tror jeg det er viktig å følge hjertet sitt, og der kommer også våre forfedre og røtter inn i bildet, for noen mer enn andre så klart. Ut fra min fars omhyggelige slektsforskning har alle mine forfedre holdt til her i Midt- Norge med en viss radius. Skjønt muligens et unntak fra Storbritannia... merker jeg burde ta en titt på alt arbeidet hans en gang ;)  Men generelt er jeg nokså åpen for hvor vi permanent skal bosette oss. Så lenge det føles riktig.

Vi kontemplerer for tiden ulike muligheter for landkjøp, en litt omstendig prosess... For øyeblikket fant vi ikke noe bosted ute på øya, så vi har heller flyttet til en annen fjord ikke så langt unna, som jeg kan berette mer om snart nå som ting så smått begynner å roe seg igjen. 

Her kommer noen bilder fra våre to reiser ut til øya. Den andre gangen fikk vi sove hos noen av øyboerne vi ble kjent med, noe som var kjempekoselig, og vi hygget oss med å lage måltider av ville vekster, gå flere fine turer og til slutt reise sammen lengre nord på foredrag med Rolv om "Ville vekster som mat og medisin i norsk klima". Det var supert! Selv om jeg kunne det aller meste, så ser jeg veldig frem til å snart dra på besøk til denne mannen som har en helt enestående kunnskap innenfor dette. 
 

Translation: This is the island of my love's ancestors. We went back to our roots to search for our motherland ;) This place is so beautiful, located in the middle of the fiord and surrounded by countless sharp alp like mountains. A green, sunny and calm place not connected to the mainland. Now in the summer it is even a lot greener there, since these pictures are from early spring, but we had some really nice days staying there. På vei over fjorden ut mot øya


Utsikt fra øya


Ah, så fint det var der! Og bare tenk hvor fint det blir når bladene på trærne har sprunget fullt ut og alt blir grønt!


Vårlandskap med rådyr. Mange rådyr der :)


Søt 


En flokk med geiter

 
Så begynte det å regne... for så å gi rom for en virkelig flott dobbel regnbue! :)


Påskeliljer i regnbueskinn


Den lokale kirken

 
Fin og gotisk innvendig


En bauta, med beretning om fjerne minner fra vikingtid


Solen går ned, og vi vandrer inn i skogen


På toppen av en høyde i kveldingen


De vi overnattet hos hadde dette flotte maleriet, et bilde mot Romsdalen, den gang Åndalsnes var ganske ubebodd.

 
Neste dag, på vei mot øyas høyeste punkt. Disse sauene holdt til på gårdsområdet til Rubens forfedre :)

 
Moseskog

 
Endelig på toppen! For en utsikt :)

  

 
Meg og Anna, vår nye venn fra øya

 
Veltet rot, eller en gammel tidsportal? ;)
 

 
Nydelig :) Kunne du tenke deg å bo på en øy?

Liker du spisse blå fjell?
Og ville matvekster? ;)

Vår syvende magiske vår

Vinter gikk til vår til vinter til vår igjen. Mine kjære hvitveiser ble dekket av et tykt og tungt lag med snø før de standhaftig strålte frem igjen noen uker senere. Jeg virkelig elsker våren, å se alt spire og gro igjen og fylles med livskraft er noe av det fineste jeg vet. Spesielt her på vestlandet, det å se tepper av hvitveiser bre seg utover blant irrgrønne bjørketrær med knallblå fjord og snøkledde spisse fjell  i bakgrunnen er virkelig litt av et syn. Og det var akkurat i et slikt landskap og i mai for 7 år siden jeg og min kjære møttes for første gang, og siden har delt dag og natt sammen. Vi hadde skrevet med hverandre i noen måneder, før jeg reiste på besøk, og han tok meg med til sin koselige lille selvbygde hytte i skogen... Han var, og er fremdeles, virkelig det vakreste, godeste, klokeste og mest magiske vesenet jeg har møtt, så å få dele dagene med ham er for meg en ære og jeg føler virkelig en enorm takknemlighet til universet for at han finnes her på Jorden. I tillegg har jeg aldri opplevd å ha så mye til felles med noen før... jeg hadde frem til vårt møte følt meg helt alene her i verden med mine i andres øyne merkverdige interesser, klesstil, musikksmak. tanker og drømmer, mens her hadde jeg utrolig nok funnet noen "fra samme verden"! Han er min sol, og jeg hans måne :) Sammen har vi vandret på de største og minste eventyr, på de lyseste og de mørkeste steder... til fjerne steder i universet og tilbake, men vi har alltid hatt hverandre, og det gjør oss virkelig sterke. Jeg er sikker på at vi kan klare alt vi inderlig drømmer om, og skape utrolige ting! <3 Unner virkelig alle å finne sin medskaper her i livet. Så når dere ser meg smile her på bloggen, så er det mest sannsynlig til min bedre halvdel. Faktisk så kunne jeg skrevet alle innleggene her i "vi"-form siden jeg og Ruben er såpass uatskillelige at dere ikke kan kjenne den ene uten den andre ;)

Translation: I simply love spring, and my boyfriend even more! In this entry I had an opportunity to write some words about the most beautiful, wise, kind and magical being that I know. We have spent 7 wonderful years together in this lifetime. It has truly been an adventure and endless incredible moments, and I'm sure we can create anything together! <3


Her er noen bilder fra den vakreste vår og mai måned:
 
Dette her er vel i april, hvor våren midlertidig sto på pause til fordel for litt påskesnø. Fint var det uansett!


Fraktal-grønnsak-gledePå dager med fossende regn og snøsmelt, kan man hygge seg inne med en elskverdig Romanesco ;D


Årets første hestehov, 1 mars tror jeg det var


Årets første små sopper


Andepar


Da vi våknet en morgen, sto dette flotte seilskipet like utenfor hytta. Piratbukt ;)

 


Solen varmer godt, men min kjære enda mer <3

Flott utsikt fra øya
 

 

 


<3 <3


Jeg kunne vandret til universets ende og tilbake... Til verdens begynnelse og slutt, med deg


 
En dag på skogsturSe på disse finfine store boblene i bekken :) Jeg liker virkelig bobler
Disse var kjempestore! 

 
Bobla forsvant


Dråper i lupinene


 Flotte bregnespiraler 


*klemme på furua*


Superfullmånen ;)


Synet før man legger seg for natten


Synes du våren er romantisk?
Har du noen som betyr alt for deg? 
 

Vennskap, svaner og blåveiser

Dette året fikk jeg oppleve vårens begynnelse lengre sør i landet, da nye eventyr igjen kalte og lokket meg nedover langs storslåtte fjell og enda ikke så grønne daler. Dette blogginnlegget handler ikke egentlig om hva vi virkelig skulle der nede, men det ble hele to reiser som begge på hver sin måte handlet om å komme nærmere realiseringen av drømmene våre. I tillegg innebar reisene hyggelige møter og mangfoldige opplevelser, alt for mye til at jeg i det hele tatt skal prøve å beskrive det her. 

Vi reiste nedover mot Romsdalen, som er et av favorittområdene mine her til lands, og som ligger like i nærheten av der vi bor. En gang skal jeg vise dere den i all sin flotteste sommerdrakt ;)


Da var vi der!


Romsdalshorn


Trolltindene

 
Vi var i økolandsbyen i Hurdalen et par dager, her er noen bilder av koselig interiør der:
 
Fra det lille huset til Anne Helene :)Vi besøkte også et prosjekt Anne Helene holder på med et annet sted, nemlig et såpebobledrivhus! 

Dette er bilde av første test, som snart var ferdig. Så neste gang kan vi nok se såpeboblene i aksjon, de er som et lag langs veggen som beskytter plantene fra kulde, og gjør at solvarmen holder seg inne i drivhuset vinterstid, slik at man ideellt sett skal kunne dyrke planter og mat hele året :) Den ideen liker jeg. Spissbueformen liker jeg også. Og dome-drivhus så klart.

 
Flott sopp i skogen

Vi møtte også finfine Kama Sofie igjen, og overnattet hos henne. Kjempekoselig :) Dagen etter viste hun oss rundt i skogen sin, og tok oss med for å se havet. Det var en virkelig tåkemystisk dag, hvor det var ganske så hvitt rundt oss... noe som fikk sjøen til å gå helt i ett med himmelen, altså en nokså surrealistisk effekt hvor det kunne føles som om svaner svømte rundt på himmelen ;) Vakkert og fredfullt!


Så møtte vi dette flotte eiketreet
Det trengte en klem, og det gjorde vi også ;)


En liten alveportal :)


Dette merksnodige treet levde, utrolig nok ;)


Jeg og Kama snek oss opp på denne store skogstronen

 
^^

Resten av bildene er fra den andre reisen min noen uker senere. Da hadde våren kommet bittelitt lengre, selv om et tungt snøfall plutselig hadde overrumplet store deler av landet. Denne reisen besto også av mange kjempefine møter med fantastiske folk. Det må nesten litt sosialisering til i vår ellers avsides tilværelse ;) 

Det var også over 2 år siden jeg sist møtte kjære Lariel, så da var det på høy tid å ta en liten svipptur ned til et fylke jeg aldri før hadde vært og møte dette yndige vesenet. Det var selveste Earth Day, og enden av regnbuen fulgte oss hele veien dit, så det må jo bare være et godt tegn? ;) Dermed ble en ettermiddag tilbrakt til svimsing ute, og endeløse tekopper inne i varmen mens regnet pøset ned. På vei hjem igjen fikk vi hilse på en stor ugle sittende på veien foran oss.


En and så høyt oppe i et tre er et litt uvanlig syn


Oss og Lariel. Hun møtte meg ved å putte en blomst i håret mitt, og blåse såpebobler. Du er søtest :)
Vakre eføyblader!


<3
Lånte de nederste bildene fra Lariel :)


Vi måtte inn til Oslo en tur for å hente delene for å gjøre bobla vår elektrisk, men klarte heldigvis å unngå alt som hadde med bylivet å gjøre... Vi overnattet hos gode venner som viste oss at selv her nede fantes det store vakre vann og skoger ;) Her myldret det av forskjellige fugler, blant annet noen majestetiske svaner.
Kanadagås


Toppand


Svømmende liten kanadagås

 

 
Fiiine, ikke sant?

Svaner er kanskje elegante fugler... men en morgen jeg og min kjære dro for å besøke dammen, var det litt av et syn å bevitne. Scenarioet var at en svane forsøkte å fly over en halv meter høy kant for å nå frem til sine to svanevenner der oppe på land. Det endte med et høylydt KLASK! Vi ble nokså forferdet, men heldigvis så det ut til at den klarte seg. Det hele utartet seg til å bli temmelig komisk da hendelsen gjentok seg gang etter gang. Den svømte langt avgårde, flakset i veg med vingene og tok sats... men fikk aldri til å lette høyt nok. Heldigvis klarte den etterhvert å stoppe i tide til ikke å kræsje i kanten igjen, og vi tuslet videre mens vi fremdeles hørte dens iherdige forsøk i det fjerne ;) Uff ja... 
Samtaler i skogen

 

Midt inne i skogen fant vi fullt av blåveis. Jeg har aldri opplevd å se sååå mange av dem før, så det var helt spesielt. Nyyydelige! :) Hihi.

 


Jeg plukket ikke denne, meeen jeg har alltid trodd at blåveis var fredet. Det er den altså ikke. 
Likevel synes jeg den kan få stå der den hører hjemme. 
Det betyr ikke at jeg aldri plukker blomster, men jeg gjør det helst moderat :)


Mosegrodde steiner er alltid fint


Helt til slutt noen bilder fra min veldig korte svipptur innom byen, hvor vi hentet elbobledelene, kjøpte et par tekstiler til fremtidige syprosjekter samt et stort bilde jeg lenge hadde ønsket meg, nemlig Wonder av Alex Grey :) På samme butikk (Mystic Dreamer) så jeg denne enhjørningboken, som jeg ble litt betatt av. Og denne store feen:
Vi reiste også forbi et lite fint byggverk fra nygotikken. 


Ønsker dere alle en fin Venuspassasje i kveld! ;) <3


Har dere vært på noen små reiser og utflukter i det siste? 
 

Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits