mai 2012

Solemstunet

Nå i vinter fikk vi endelig tatt turen til Solemstunet, som er et lite øko-tun og retreatsted idyllisk plassert i naturen med utsikt over Trondheimsfjorden. Vi dro dit et par dager for å meddele planer og lære hverandre bedre å kjenne, for vi har mange samtstemte ideer og drømmer som nå skal realiseres. Per- Arne og Bima som driver stedet er noen utrolig flotte, hyggelige og gode vesener, og det er fint å se hvordan deres arbeidsomhet og flid manifesterer seg i det fysiske. Det har blitt bygget opp flere økologiske bygninger oppe på en høyde hvor skogen tidligere hadde blåst ned, og disse bygningene er ganske kreative og solide, med en energi som er ganske så behagelige å være i. Atmosfæren er virkelig fredfull der oppe, og jeg ser frem til å se stedet i sin grønne sommerdrakt ved en senere anledning. Det finnes både grønnsakshage, dam, verksteder og egenprodusert energi her, og det arrangeres flere bra kurs og opplegg. Det som er virkelig spennende er de fremtidige planene for stedet, som innebærer enda flere interessante byggematerialer som halmballer og cob, virkelig organiske og estetiske hus... Som et halvmåneformet meditasjonshus og flere boenheter med små hager og et lykkelig fellesskap. Så her kommer det så absolutt til å skje mye spennende fremover! Vi kommer nok snart tilbake for å følge med på prosessen og møte disse flotte folkene igjen :)

Translation: This winter we went for a visit to some very nice and wonderful people having built this kind of eco community and retreat- place in the norwegian forests, with a great view of the fiord and mountains. The last years we have visited lots of interesting eco projects both in our country and others, and it's all so exciting. We need green harbors like this everywhere! This place was built by lots of hard work, patience and endurance, and the energy in it was very peaceful and relaxing. We are looking forward to coming back, and our future possibilty for cooperation :)


Hovedhuset. Ja, det har et tåårn :) 
Laftet hytte


Islandsgenser måtte man ha ;) Ruben og Per-Arne 
Vinterhagen, og baksiden av huset bekledd med kopperplater


Inne i tårnet, vi måtte bare klatre opp dit! Elsker tårn i alle mulige varianter ;)


God utsikt her oppe :)

 
Strikkesokker må til, dette er de varmeste strømpene mine :)
Hihih

 


Vakker pus, ikke sant? :) *smelte* Også så fotogen da!

 


Spisebordet på kveldstid... godt og lunt med saueskinnfeller

 


Meditasjonshjørnet :)


Solen gikk enda ned tiiidlig om dagene her... men vakkert var det!
Oss med skaperen av stedet selv :)

 
Ååh, månemagi :) Vi gikk tur med vår nye venn Deva.

Likte dere stedet?
Vet dere om noen flere økosteder her til lands som er verdt et besøk? Eller litt spesielle hus? Eller noen folk som gjør noe virkelig bra for Jorden?
 


#økosamfunn #økolandsby #økologisk #bærekraftig

Novemberstemning, desemberlys og vinterens gang

Da er mørketiden over for denne gang, og jeg strekker meg mot solen som en fornøyd hvitveis i vårbrisen ;) Jeg har ikke akkurat blitt nedlesset av snø denne vinteren, men en del av den har det da vært. Som det naturvesenet jeg er vet jeg å benytte meg av det årstidene har å by på, og liker meg i sneen, selv om vinteren kan bli litt i lengste laget. Jeg er ute og vandrer i naturen hver dag, og bor jo midt i et svært vakkert landskap, hvor det alltid er noe nytt og fint å oppdage. Det er bare et fåtall av gangene jeg bringer med meg kameraet, så det er egentlig ganske tilfeldig hva slags inntrykk jeg får delt med dere... Har latt kameraet ligge igjen mye fordi jeg liker så godt å nyte naturen som den er. Ikke sant det er fint å bære på uendelig mange magiske øyeblikk, som en hemmelighet bare mellom deg og skogen? 

Ellers har det vært mer enn nok å gjøre i vinter, vi har jobbet mye med prosjektet vårt og det med å finne landområder, nytt sted å bo, trening, rapporter og kursing i opprettelse av egen bedrift (vi må jo være ville, frie, kreative og selvstendige), diverse reising, samt venting og forandring av planer. Jeg klarer virkelig ikke å sette ord på alt som har opptatt oss, men innimellom så er det alltid plass for litt hverdagsmagi ;)

November var egentlig en veldig fin tid her oppe. Stemningsfull, lilla og innhyllet i frostrøyk og tåkedis, mens solen stadig sto gylden og lavt på himmelen.


Translation: To keep this short, here's some pictures from some of the nice winter days in this cold country :) Magic is always there for the ones who look. I actually enjoy snow quite a lot, always has, and makes sure to spend some hours in nature every day. As for now, spring has arrived and I'm in great joy, since it's the loveliest time of the year <3

 
Befant meg på toppen av fjellet og beundret solnedgangen, da tåkedisen begynte å velte utover fjorden.

Ganske dramatisk, hihi :) 
Den aller første frosten! Utrolig vakkert :)


Frostglitter
En isdamspiral, dere! ^^


Solnedgang i skogen... lyset! <3 


Vi fant en del merkelige isformasjoner ved bekken... de var så fine!En dag tok jeg turen inn til den alltid kunstferdige blomsterbutikken, som var ganske så fint dekorert med
sopper og jegvetikkehva :)Et bilde fra Trine2, et spill som jeg prøvde så vidt :) Musikken er utrolig fin og koselig, og fargene og grafikken likeså. Jeg vet mange nå til dags er vant med slike fargerike spill, men jeg har ikke involvert meg i den verdenen. Uansett, her er en fin liten sang:
 
Pyntet litt på en av dørene på hytta

På vintersolverv og julaften tok vi oss fri og koblet ut alt :) Jeg bare måå være ute i skogen og hilse på solen under vintersolvervet, og det var så utrolig fint! <3 Varmende og rensende.  I juletiden var vi helt alene, uten venner eller slektninger i mils omkrets, og hadde ikke prioritert noe feiring da vi hadde mye annet å ta tak i. Likevel utartet det seg til å bli en ordentlig stemningsfull og til og med ganske tradisjonell julaften. Våknet tiiidlig, fyrte opp i peisen, tente fullt av stearinlys og spillte av fortryllende vintermusikk mens vi kjente duften av de små eine-, tuja-, barlind- og grankvistene jeg hadde tatt inn og tradisjonen tro pyntet med diverse kongler og fluesopper. Senere tok jeg en titt på Tre nøtter til Askepott mens jeg lagde noen gullglitrende kort, før vi gikk en lang og fin tur ute, i et tynt lag med nysnø. Såå fredelig, det var en virkelig ro over denne dagen. God økologisk og delvis selvprodusert mat ble det også ;) I tillegg hadde jeg takket være noen av mine fantastiske lesere til og med noen små søte gaver å åpne :) Veldig glad for å slippe styret som denne dagen innebærer for mange ;)


Selveste vintersolverv! *glede* 
Oss som lekte med panoramafunksjonen på kameraet, hehe :)  

 


Den korteste dagen i året


Min flotte kjæreste :)


<3


De vakre alpefjellene
*peke* Den øya nærmest fjellene der har vi kanskje tenkt å bosette oss :)


Skikjøring i fjellet må til. Aking, ski, skøyter, snowboard og slalom er noe av det jeg vet å benytte meg av, og det nye jeg har lært meg i år; snurreski! Disse bittesmå skiene lar meg snurre og spiralisere nedover langs fjellsidene. Såå gøy!


Solnedgang, nyttårsaften.


På en høyde i skogen. Det var faktisk her oppe jeg og Rubens eventyr startet sammen, for 7 år siden! <3
Hadde dere en fin vinterstid? Har dere vært litt i dvale?
Jeg begynner i alle fall å få mer energi og overskudd, endelig :)

Ett år siden Damanhur!

Nå er det utrolig nok et år siden jeg tilbrakte våren i den fascinerende økolandsbyen Damanhur i Italia. Det var en helt spesiell og minnerik tid for meg, for ikke å nevne lærerik! Kommer nok til å bære med meg en del av det som skjedde der resten av livet. Kom til å tenke på at jeg i ettertid fikk noen bilder fra den siste tiden der, som ble tatt med lånt kamera siden mitt eget ikke virket. Da kan dere se litt mer av det siste området vi bodde i, litt lengre inne i skogen. Det var et gjestehus, med en hage omkranset av løvskog. Like ved var det et slags utendørs tempelområde som bare dem som bor der hadde tilgang til, det så virkelig nydelig ut, med sine stående steiner, steinsirkler, spiraler, altere og vakre trær. Nesten som Avalon, eller noe annet litt gammelt og magisk... med duft av hvite vårblomster og noen få blinkende ildfluer her og der, når jeg tittet over til dem. Hadde vært så fint om vi mennesker kunne skapt noen flere slike fortryllende steder :)

Link til tidligere innlegg:

Vårglede i Italia og Damanhur!

I Damanhur og the Temples og Humankind

Den hellige skogen og landsbyen i trærne

Den siste tiden i Damanhur

Translation: It's already been one year since I spent the spring-time in the Ecovillage of Damanhur, a spiritual eco community at the feet of the Italian alps, with around 1000 diverse inhabitants. The place is especially known for it's amazing underground temples carved out with bare hands for years and years. Over the temples there are a sacred forest, and an entire tree house village, where plants sing. There is also many outdoor temples and small sanctuaries, standing stones and spirals, so much art to find all around. They are trying to live sustainable, growing their food and developing environmental technologies. They are doing some quite interesting things to say the least. 


Landsbyen i trærne
Meg og Leona :)


Forelsket meg litt i Wisteria-plantene da jeg var der nede :)


Spiral- bed. Kommer nok opp noen små nyttevekster der etterhvert kan jeg tenke meg.


<3

 
Vi fant et tre med blomster som luktet helt fantastisk. Vi fant ut at vi kunne spise dem også, kjempegodt :D


Oss og Christina fra Spania, som vi ble litt kjent med. Kjempesøt og koselig ^^


En av mange stående steiner i Damanhur


Grønnsaksåkre og drivhus


Ja, vi hadde mange alper rundt oss!


*titte ned på det vakre tempelområdet*
Meg og Leona igjen ^^

 
Spiral og tre


Håper alle mine kjære lesere har en vakker og forfriskende vårtid! :)

Flere enn meg som skulle ønske samfunnet var litt mer eventyrlig, magisk og grønt?
 


#økosamfunn #økolandsby #økologisk #bærekraftig #damanhur

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits