mai 2011

Den Hellige Skogen og Landsbyen i Trærne

17. april 2011
Jeg begynner virkelig å komme inn i flyten av å være her... Jeg stortrives med alt det superinteressante vi lærer hver dag og alle de vakre sjelene jeg omgis av. <3 Jeg ser ikke lenger like ofte etter et usynlig hull i veggen å forsvinne i ;) Det er på mange måter så overveldende å være her... Har så lyst til å bare dele alt med dere, men livet mitt for tiden er så intensivt at jeg knapt får tid til å sove. Men her er i alle fall noe av det vi holder på med så langt: Dragon Dreaming - en fin måte å realisere prosjektene sine som jeg har hatt lyst til å lære lenge, kollektiv intelligens, dypøkologi, konfliktløsning, kommunikasjon, kunst, tranformasjon av bevisstheten, lederevner og så mye annet. 

I dag, etter to uker, flyttet vi til et nytt sted. Nå bor vi midt i skogen, i nærheten av hva de kaller den hellige skogen, hvor det for lenge siden bodde keltere... og det finnes fortsatt stående steiner her. Historiene her sier at dette stedet en gang var kjent for sin nære tilknytning til naturåndene, hvor menneskene levde i fullstendig harmoni med naturen og hvor mennesker og naturånder var som et vesen. Området var beskyttet av en kraftfull naturgudinne, men fremmede mennesker truet området, og for å beskytte stedet forsvant menneskene her, området grodde igjen og naturgudinnen gikk inn i en dyp glemsel. Det sies at dersom menneskene gjenoppretter forholdet til naturen her, vil alt bringes tilbake i harmoni. Dette er noe menneskene her virkelig jobber for.

Beklageligvis lånte noen kameraet mitt, og det falt i bakken... jeg får dermed ikke tatt flere bilder :/ Så bilder tatt etter det er fra andre sine kameraer, noen er tatt av meg.


Skogen her


Litt lenger inn i skogen fant vi en ganske forlatt gammel vingård:

Ja, dette er et hus, ikke en busk ;) Det står faktisk små forlatte eføydekte steinhus overalt her, så det er bare å flytte inn!


Her vokser det mangemange druer


Rommet jeg har fått er såå fint. Det var virkelig omtenksomt å plassere meg her, det er så vann- og jordaktig, med sjøhester og fisker malt på veggene, speil innrammet i leire med skjell og steiner... grønne sengetrekk og et takvindu med grønne gardiner... Jeg satte som vanlig i gang med å gjøre rommet mer hjemmekoselig, så jeg tok inn litt av eføyen som alle husene rundt her er dekket av. Jeg er jo så vant med å alltid ha mye eføy og grønt overalt der jeg bor, og disse er helt ekte :) Og så har jeg enhjørningen min Enya til å våke over meg om natten ;)  


Malerier på dørene


Takvinduet


Jeg og min kjære, som deler dette rommet <3


Sjøhesten... cavalluccio på italiensk 8)


Like over huset vi bor i, er det noen stupbratte, trekledde drageklipper... Man kan nesten se drager seile rundt med vinden, mange falker i alle fall ;) Men jaaa, det bor drager her, bare se på disse vesnene som jeg falt helt for: <3


Og såå lagde vi keramikk sammen:

En fullfart skisse av en treskulptur jeg lagde på noen minutter... hehe :P

Italiensk katt og Leona.. datteren til AnneHelene som også var med. Noen husker henne kanskje etter bildene fra Permaculture Design Course i fjor? 

 Enda flere steinspiraler.... det er mange, mange!


Her bor noen kjempehyggelige mennesker oppe i treet :D


Alle Damanhurerne har et dyrenavn til fornavn, og et plantenavn til etternavn. Noen har også tatt navn etter mytologiske vesener. Det er en ganske interessant skikk de har... og navnet kan de velge selv, så fremt de andre Damanhurerne sier seg enig. Jeg har selvsagt tenkt litt på hva jeg ville hatt som navn, men det er jo et hav av dyr og planter å velge blant. Dyrenavnet mitt hadde nok vært hjort... muligens falk eller skogskatt ;) Eller gjerne et passende mytologisk vesen. Og plantenavnet... måtte nok vært et tre. Eiketre, eller kanskje lønn, ask, pil eller lind. Etternavnet mitt er jo allerede Eikeblad, da :)  Hva tror dere? 
Landsbyen i Trærne og Den Hellige Skogen!

I helgen har jeg opplevd så mye magisk! Vi dro inn i Den Hellige Skogen, hvor de har en hel landsby oppe i trærne! Det er vel rundt 13 hus som er forbundet med ganger mellom trærne, og alt er bygget uten å skade trærne, som hovedsaklig består av kastanje- og eiektrær. Husene har de dekorert med tre-mosaikk, og menneskene som lever der er dedikert til å ta vare på skogen og kommunisere med plantene. En av de tingene vi fikk oppleve var en plante-konsert, en konsert der man kan høre plantene synge! Dette var noe jeg var kjent med fra før, siden jeg har lest en god del bøker angående plantenes forunderlige liv oppgjennom årene... men det var likevel utrolig vakkert å høre på dem, på en plattform oppe blant trærne. Helt magisk og fortryllende! En dag skal jeg også synge sammen med plantene <3 Så jaaa... dette stedet er jo som skapt for meg ;)

Etterpå skulle vi tilbringe natten i den hellige skogen, som befinner seg like ovenfor Temples of Humankind, og vi var der for å bygge et sterkere samhold i gruppen og jobbe med personlige psykologiske ting. Vi dro til et utrolig vakkert sted med enda flere hytter i trærne, og en enorm blå steinspiral blant trærne. Vi hadde leirbål, sanger og jobbet med å gjøre stedet finere, samtidig som vi jobbet i de indre landskapene. Jeg trivdes veldig godt i den skogen, selv om jeg ikke kunne hoppe rundt barfot grunnet alle de piggete ballene fra kastanjetrærne ;)


*vandre rundt på små ganger oppe blant trærne*


Oss... alle sa vi passet perfekt inn her, hehe ;) Og jeg tror ikke jeg hadde hatt så mye i mot å flytte inn heller.


Ruben og Leona :)


Her var det veldigveldig fint... mye finere enn på bildet, men slik er det jo alltid ;)


Rundt en gang i uken har vi en kveld der vi bare sitter sammen rundt bålet, danser til vakker musikk og bare har en fin og mer avslappende tid. 

Quaglia danset ofte med poi for oss, og hun er superflink!


Rundt bålet...

Så... kunne du tenke deg å bo i en landsby oppe i trærne? Eller synge sammen med plantene? :)#økosamfunn #økolandsby #økologisk #bærekraftig

I Damanhur og the Temples of Humankind

Som mange kanskje vet, så "bor" jeg for tiden i økolandsbyen Damanhur i Italia, oppe ved alpene. Noe jeg trives veldig godt med. Jeg passer ganske godt inn i dette merkverdige og magiske stedet, det resonnerer på flere måter med meg og mine mål og drømmer. Jeg begynner å få en følelse av hva Damanhur egentlig er for noe nå... og det er stort! Det er enda så mye mer å forstå, se og utforske. Damanhur er i virkeligheten en føderasjon for flere små samfunn som fungerer både individuelt og som en helhet. De fleste lever sammen i "nucleos" og har forskjellige mål og oppdrag i livet. Menneskene her er noen utrolig hyggelige, kunnskapsrike og fine vesener, som er utrolig dedikert til alt de gjør, fra morgen til kveld. Det er en svært spennende økolandsby, med så mye som skjer til enhver tid. Dette er også et veldig spirituelt sted, noe som underligger alt som skjer her. Det sies at Damanhur er bygget på et av de sterkeste knutepunktene for de synkrone kraftlinjene på Jorden. De er likevel veldig flinke til å jorde denne energien, og bruke den til å skape noe fysisk og håndfast. Jeg har sett og utforsket så mye her, også hovedområdet, med utendørs tempel, statuer, labyrinter og steinsirkler, og hele tiden disse kreativt malte husene. 

I Damanhur hilser alle hverandre med "conte" eller "convey", noe som kan oversettes til "jeg ser deg" eller "i am with you", noe jeg synes er ganske fint. Alle damanhurerne jeg har møtt har vært utrolig hyggelige :)


Altar of the Earth


De utendørs templene
Pan


Det er masker og små statuer over alt, som Damanhurerne har laget for å representere seg selv


I Damanhur er det steinlabyrinter og steinsirkler over alt :D Dette er bare noen av dem....


Spiraler... <3 Litt om hvorfor jeg elsker spiraler


De er veldigveldig flinke til å lage glass-kunst, tiffany :)
Inne i cafèen, Vincent som også er med på Ecovillage Design Education, og meg.

Noen av de fint malte husene:

The Temples of Humankind

En dag var vi og besøkte de underjordiske templene som innbyggerne her har skapt i løpet av årene, og som noen kaller et av verdens underverk. Og det var virkelig fantastisk å oppleve dem! De var så fulle av sjel, styrke og skjønnhet, og det er helt utrolig at noe slikt kan vokse frem ut fra en felles drøm. Det gir i alle fall meg håp rundt hva vi kan utrette om vi bare står sammen!

Det er ikke tillatt å ta bilder i templene, men jeg tok noen screenshots fra internettsiden deres samt noen bilder fra en bok for å vise noen av stedene jeg likte best. De kan selvsagt ikke måle seg med den virkelige opplevelsen, men...

Dere som vil kan ta en nærmere titt her: http://www.thetemples.org/tour/

The Blue Hall:


The Labyrinth:


Hall of Mirrors:Hall of the Earth:
Denne hallen var min absolutte favoritt! Følelsen av å være der var fantastisk :) Når lyset er slukket er det bare en vakker virkelighetstro stjernehimmel å se. Vi dro tilbake hit noen uker senere og hadde en utrolig fin meditasjon.
Fullmånen ble feiret på magisk vis i det utendørs tempelet... atmosfæren var virkelig helt utrolig fortryllende, med søyler som strekte seg opp mot stjernene, stor og klar fullmåne, nydelige trommerytmer, vakker dans, spesielle klær og mystisk rituale... rett og slett en uforglemmelig kveld. Det var ikke lov å ta bilder, men her er noen fra veien dit :) 
Så... er det noe du lurer på angående Damanhur? Jeg vil mest sannsynlig kunne gi et svar ;)

(Og for alle dere som lurer på hva jeg gjør ellers om dagene og Ecovillage Design Education, så lover jeg å lage flere innlegg.)

Følg bloggen min med Bloglovin#økosamfunn #økolandsby #økologisk #bærekraftig

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits