mars 2014

Sognefjorden ~ En kjærlighetserklæring

Noen har kanskje mistenkt det allerede, men nå kan jeg like så godt stå frem og si det svart på hvitt; jeg elsker Sognefjorden! Hehe. Den er så mystisk og episk på mange måter, og akkurat det føles dypt tilfredsstillende for meg. Sognefjorden er den største og lengste fjorden i Norge, er mangfoldig og innholdsrik og det er virkelig ingen enkel sak å komme seg frem hvor som helst der, den er kronglete og mange steder veiløs, så selv jeg har mye uutforsket der. På grunn av dette er det best å sette av god tid når man reiser dit, jeg må nesten anbefale en sykkelferie, for det var på den måten jeg for en del år siden virkelig forelsket meg i områdene og naturen der.

Sognefjorden er en bratt og høyreist fjord, for noen kan nok det fremkalle en form for klaustrofobi... jeg derimot får litt fnatt av åpne steder. Er nok derfor jeg trives så godt i dype skoger og alltid har likt meg i små selvbygde hytter og slikt. Jeg liker følelsen av å bli omfavnet kanskje? Sognefjorden er utrolig grønn og frodig, det er kystregnskog som klamrer seg helt opp mot isbreene, turkist vann mange steder, i fjorden finnes også noen av de beste stedene for fruktdyrking i Norge, om man er heldig og har en solrik beliggenhet. Skulle mer enn gjerne bodd der selv, men det er vanskelig å få tak i store nok områder som i tillegg ligger bra til i den kronglete og bratte fjorden, så det er ikke noe jeg baserer meg så mye på lenger... får bare nyte den storslåtte naturen der når jeg får sjansen ;) Og det blir nok en del flere ganger i løpet av livet!

Blogginnlegg fra Sognefjorden for noen år tilbake: http://naviana.blogg.no/1324906832_sognefjorden.html


English translation:
I just have to admit it, I'm in love with this place called Sognefjorden! I've been for quite some years actually, after having a biking holiday down the west coast of Norway. This fjord is epic indeed! It is steep, mystical, majestic, sparkling green, with coastal norse rain forests, waterfalls, turquoise water and flowering fruit trees. Totally awesome and just how I like it ;) There's also glaciers around here... and people are living in seemingly unlivable places in the steep mountains, without roads. This summer I visited only a part of it, and believe me you would need a lot of time to explore it all, because this is the longest and greatest fjord in Norway. Sometimes I wish I could just live there or a little bit closer, but it is indeed a little too steep and difficult to purchase big enough pieces of land for my plans... But it's some just as gorgeous places around where I live, so no worries :) Link to my previous blog entry about Sognefjorden here!

Noen bilder fra denne gangen:

Aurlandsdalen, ved denne fossen overnattet vi.
Magisk stemning
*boltre seg i det grønne og frodige*
Elvebrus 
Sopper! Dette er honningsopp, tidlig i sesongen! Dette var i juni.


En mølle
Se hvordan bokstavene er laget av hele greinbiter? Hadde vært morsomt å prøve det selv :)


Grøøønt


Måtte så klart en tur innom Sogn Jord og Hagebrukskule


Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel? Den er fargerik.


Lærdal, her hadde vi piknik


Fant et ullpledd i bilen, og ja, jeg gikk med kappe hele denne reisen 8) 8) 8)


Vi hadde det koselig. Det her tror jeg forresten er det mest usunne vi klarer å bli på reise :P Vi kjøper alltid vår egen mat og lager i stand ting, tar også alltid med en del hjemmelaget, skjønt det går jo tomt etterhvert. Men når man er på reise er det ofte vanskelig å få tak i økologiske ting eller det man vil ha. Men jeg kan helt ærlig si at jeg aldri har kjøpt såkalt fastfood/boksmat :P Dette har jeg lært av familien min. Men vi kan finne på å dra på restaurant en sjelden gang. Er bare at jeg sjelden blir imponert av dem, og at jeg liker å spise maten min ute i det fri ^^


Fordi kappepikniker føles riktig.


Svimse og svamse rundt


Bare for å snakke litt om kapper, siden jeg tydligvis er ekstra pratsom i kveld... Jeg ELSKER kapper *tørke en tåre* De er så geniale og fine. Hvorfor kan ikke folk bare gå i dem hele tiden? Jeg var mye modigere sånn sett da jeg var 16, da turte jeg å gå mer offentlig i kapper. Men man får så utrolig mye oppmerksomhet. Jeg synes vi burde gjøre noen tiltak for å normalisere det litt mer. Alle brukte jo kapper før i tiden. De er superpraktiske, komfortable, varmende, som en ordentlig god venn. Greit nok at de ikke er så lure å bruke om man skal gjøre mye fysisk arbeid, men da blir man jo varm og trenger ikke kappe uansett? Mitt forslag er å innføre den offisielle globale kappedagen! Hvem blir med?


Miih


Vannspeilinger


Noen ferger må til


Aaah turkist vann, noen begynner sikkert å få med seg at jeg er svak for det. Det har liksom alltid fascinert meg veldig.


Stemning
Mmmmm dette stedet! Fortjente et stort bilde. Fordi større bilder er finere. Skulle gjerne hatt større bilder her på bloggen. Men uansett, tenk å bo her! :-') <3


Fiiint


*drømme*


Havnet midt i en eng av prestekrager


La meg svømme rundt her, i blomster og turkist vann


Rart insekt, jeg har ikke engang sett det før, hjelp meg alle biologleserne mine?
Lustrafjorden


Nydelig lokasjon... Jeg kunne flyttet inn nårsomhelst!
Feigumfossen
Mere fjordporn


Skjolden- området


Strand på Skjolden


Eidsvatnet ved Skjolden


Gaaaahhh grønt


Noe som er enda vakrere enn alskens fjorder! <3


Finest i verden, og universet.


:)
Hva er din favorittfjord? Har du vært i Sognefjorden?#sommer #norge #reise #vestlandet #fjell #eventyr #fantasy #natur #ferietur #nasjonalromantikk  #fjord #sognefjorden #lustrafjorden #eidsvatnet #turkist #turkis #viking #episk #fjorder #norway #kappe #ringenesherre #alv #alver #magisk #grønt #piknik #aurland #lærdal

Sommerens vakre reiser

Nå har jeg ordentlig lyst til å komme i gang med bloggingen igjen! Det virkelige livet mitt er vanligvis temmelig dramatisk, noe jeg helst liker å skåne mine lesere litt for... Så da kan jeg heller dele hva som leger sjelen min og bringer glede til hjertet! :) Slik som grønne skoger, episke fjell, bugnende hager, kattepuser, kronglete greiner, eventyrvenner, gyldne solstråler, kreative hus, fargerik mat og gamle støvete bøker.

Nå vil jeg begynne å dele en hel eventyrreise med dere, den fant sted forrige sommer og var kombinert med Ringenes Herre- bryllupet vi var i, og det innebar en lang tur nedover mange flotte fjorder. Vi var borte rundt en uke, men jeg skulle gledelig hatt mer tid, for jeg blir aldri lei av disse områdene, alltid så mye nytt å se, det føles som en stor skatt! Fjordområdene fra der jeg bor og sørover mot Bergen er virkelig mine favoritt- naturområder i hele Norge og kanskje i hele verden faktisk! Ikke det at jeg skal prøve å bevise det via bildene mine, jeg bruker kun et simpelt lite digitalkamera, men landskapene er jo fotogene nok i seg selv ;)

Reisen startet i fjorden vi bor i, og det ble etterhvert sent og en varm rødlig solnedgang ønsket oss lykke til videre på ferden... men vi ga oss ikke før noen timer senere, da fant vi oss et vakkert sted oppe på fjellet nært en innsjø og flotte fjell, hvor vi la oss til å sove. Når vi våknet og tåken hadde letnet oppdaget vi at vi muligens hadde havnet midt i Edoras! ;) Det er altså lokasjonen der Theoden og Èowyn bor i Ringenes Herre. Synes det er litt gøy å finne Tolkien- aktige lokasjoner her i Norge, kjenner dere til noen steder? :) Har en idè om å utarbeide et lite reisekart eller noe, til glede for andre nerder, jeg tror nemlig ikke vi trenger å reise så langt som til New Zealand. Uansett, her kommer første del av bildene:


English translation:
Here comes some pictures from last summers travels down the fjords from where I live, the way back and forth to the Lord of the Rings wedding. This area of Norway is really stunningly beautiful, I firmly believe it might be one of or THE most wonderful place on Earth ;) What I visited now was only a small part of it all, and don't show much of its true glory. But yes, if you love fairytales and fantasy movies, I highly recommend visiting the fjords on the west coast of Norway, I guarantee you will feel as part of an epic world. This is the first of around 7 blog entries about this little adventure, enjoy!Vakre farger, ikke sant? :) Jeg pleier sjelden å redigere bildene mine, i så fall er det nok kun lyshet/kontrast.


Fjordlandskap
Rødkløver i solnedgang


Mmmmm sommer!


Vi beveget oss litt innover i landet:

Her sov vi for natten


Edoras ;)


Lett å se for seg den gyldne hallen Meduseld der oppe! :)


Snedig fjell


På vei ned fra fjellheimen


Vi kom til en lang innsjø som er litt som en fjord, så ut som en merkelig landsby her.


En vakker sommerdag


Landskap langs veien


Øye stavkirke er fra 1200- tallet og er plassert ved innsjøen Vangsmjøsa på vei mot Sognefjorden. Den ble flyttet litt lengre vekk fra vannet for noen hundre år siden, fordi det visstnok var så myrlendt der at kistene fløt opp om våren når det var flom i fjorden... ikke helt praktisk med andre ord ;) Ikke den flotteste stavkirken, men sjarmerende på sitt vis. Etter hvert nå blir det flere innlegg om flotte stavkirker og diverse vikingsteder jeg har besøkt, for dem som liker slikt.


Øye stavkirke


Med beliggenhet litt lengre fra vannet


Vi tok en nærmere titt


Liker disse takene, sånn nest best etter gresstak.


Fordi det er litt som drageskjell


Det var en varm sommervind denne dagen :)


Del 1 av sikkert 7... hehe.

#sommer #norge #reise #stavkirke #øye #arkitektur #vestlandet #fjell #edoras #ringenesherre #eventyr #fantasy #natur #ferietur #bryllup #nasjonalromantikk #solnedgang #fjord

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits