mars 2012

Samhain ~ Tåke, mystikk og kronglete greiner

Livets hjul har nå dreid seg mot de veldig lyse, lette, vårlige dagene... de fleste dager er likevel fremdeles mørke, regnrike og vindfulle her hos oss, og høsten og vinteren har fortsatt litt tak i min vårsjel. Men enn så mye jeg forguder våren, er jeg likevel septemberbarn, og alle har vi våre dystrere aspekter. Å balansere lys og mørke betyr mye for meg, å møte mine egne skyggesider, å se og observere... jeg har et helt univers inni meg, der det også finnes mørke avkroker. Jeg har vandret inn i det mørkeste av det mørke og møtt og gitt slipp på mye smerte. Det er utrolig givende, berikende og utviklende, uansett hvor vanskelig det kan være. Det er ikke slik at man trenger å gi det mørke så mye oppmerksomhet... men av og til betyr det så mye å bare være til stede, reflektere, gå innover i seg selv og forløse det vi ikke trenger å ta med videre... For fornyet klarhet, styrke og glede. 

Samhain er en slik natt, en tid uten klare grenser, der sløret mellom verdnene er tynnere enn ellers, og alt er mystisk, transparent, drømmeaktig... Jeg markerer alltid årstider og naturens sykluser, og av en eller annen grunn har jeg hele tiden tatt mye inpirasjon fra det keltiske, det står meg nært til hjertet. Jeg har hel og full forståelse for folk som mener det umulig kan være noe spesielt med dager som dette... men ut fra mine opplevelser med Samhain så er det virkelig en unik energi over denne tiden, uten å på noen måte prøve å frembringe den. Og det er følelsen av å bare bli omsluttet av kjølig frostrøyktåke, hilst velkommen av kronglete nakne greiner og befinne seg midt i et mystisk tidløst land av flakkende lys, hviskende stemmer og skimrende månelys. 


I løpet av få sekunder hadde jeg malt meg sånn, dette var egentlig ment som en skisse...
Ellers hev jeg på meg en enkel kjole og et par rådyrhorn før jeg løp ut i høstskogen ;)


Noen hadde pyntet så fint, utrolig nok både her og der


Litt fint dette stedet også da :) Jeg er ikke en halloweenfeireperson og har
egentlig aldri holdt på med det, men jeg synes utskjærte gresskar og levende
lys er kjempefint, og pynter alltid hjemme etter årstidene.


Legger ved et bilde av et par gresskar jeg skjærte ut for noen år siden... Tree of Life og Triquetra, noen av de fineste symbolene jeg vet om. Utskjært med en lite egnet kniv, hehe.


Mange mange lykter i skogen...
Og til slutt... tro det eller ikke, så møtte jeg på min gamle venn Eiketreet, og vi bor temmelig langt
fra hverandre! Sist jeg møtte det var i forifjor, så det var virkelig gledelig og ærefullt å hilse på det igjen. 


Høstens konge <3 Og portalen til andre verdener :)

Må bare nevne at disse bildene ikke er redigert, det var virkelig akkurat slik og enda mye vakrere å bare være der. Selv om det begynner å bli en stund siden, følte jeg for å dele noe av stemningen med dere.


Translation: I'm such a person that celebrates the seasons, listen to what they say and rejoyce in what they offers ... Some times this means to travel to the darkest corners of the mind to transform and letting go of it, and even though it might be painful, the path ahead will feel easier and lighter, filled with clarity. Samhain is a time of the year when the veil is thin and everythings feel more transparent, dreamlike, mystical... but this cold days where everything seems to die away also whispers of new life... oh yes, behind all the dead leaves and branches, everything is vibrantly alive, whispering and calling us.
 

Feirer du årstidene og livets rytmer? Betyr Samhain noe spesielt for deg?

Skogsvenner, yurt-bygging, eventyrslott og høstskog

Jeg skriver ofte om vestlandseventyrene mine her på bloggen, men nå i høst hadde jeg også fine opplevelser på østlandet, noe som er mer ukjente trakter for meg. Det er nesten litt som å komme til et annet land, for klimaet er annerledes, landskapet er mye flatere, skogene ofte mørkere og mer vidstrakte og det er en annerledes folkesjel. Ganske spennende egentlig, enn så lite Norge er. Vi var så heldige å få tid til å besøke flere gamle og nye bekjentskaper rundtom i skogene. I tillegg lette vi selv etter nytt sted å bo, så vi gjorde landområdesøk og dro på visninger. Det betyr på ingen måte at vi kommer til å flytte dit, men jeg kan være åpen for muligheten ;) 

Vi besøkte en liten gjeng med folk som jobber med å realisere økodrømmer i Buskeruds dype skoger, og fikk med det samme anledning til å hjelpe med å bygge opp en yurt. Yurt er en sibirsk nomadebolig som er som en blanding av hus og telt. Fordelen er at det ikke trengs byggetillatelse for slike i Norge. Samtidig er de runde og kan bli ganske koselige, de kan være nokså romslige også. I alle fall var det interessant å være med på prosessen, selv om vi ikke rakk å bli med på alt. 


Vi hjalp til med å bygge plattingen som yurten skulle stå på. Den ble fin :)


Til vegger og tak... (jeg lånte et par bilder, siden jeg tok så få selv...)
Vi fikk ikke vært med på hele prosessen, men her er den i alle fall ganske ferdig!
Inne


Jeg lurker rundt... ;) 


Oss <3 
Oss og Julia, eier av yurten og et kjempehyggelig menneske <3  
Her snek det seg visst med en liten grønn lysende venn på kinnet mitt ;) 

 
Innsjøen...


Vi kom over dette kjempeflotte gamle eiketreet! 


*klatre* 

 
I det fjerne fikk vi se et lite eventyrslott! :) Jeg tror i alle fall det er inspirert av nasjonalromantikk på begynnelsen av 1900-tallet. Vi måtte nesten utforske det nærmere. Dessverre kom vi akkurat på minuttet for sent til å se inni ;) 

 
Solen på vei ned... 


 Tilbake til eiketreet igjen, det var en helt magisk belysning! <3 


Husker dere skogsvennene mine fra innlegget om "Mennesker som lever i skogen"? Vi besøkte verdens koseligste skogsnisser, PC og Emma, som bygde seg en liten kjempefin hytte inne i skogen for noen år siden, som de fortsatt bor i. Se eller hør mer om det her! Vi satt ute under stjernene rundt bålet og snakket om drømmer, planer, håp og små eventyr til langt på natt. Neste dag lusket vi rundt i den fantastiske høstskogen de bor i! 


Ute rundt bålet


Ettersom de for øyeblikket holdt på å forandre litt på taket, var det litt annerledes enn det egentlig skal være... så jeg tenkte at jeg nesten måtte legge ut noen bilder av hvor fint det pleier å være der også. 


(Ikke mitt bilde)

 
(Ikke mitt bilde) 

Skogen like ved:

Der bodde det mange merkelige vesener! Dette var et av dem :O Fikk meg til å tenke på filmen Princess Mononoke... Den var virkelig imponerende, der den sto laget av jord og røtter.  


Skogen var nydelig og i sin flotteste høstdrakt! 


Ulver, eller gråbein som noen kaller dem ;) Flotte, de også! 


Litt "flukten fra dyreskogen"-følelse over dette :) 


Ahh, fiiint! <3
Lerketre, alltid koselig å møte på :)

Vi dro også en tur innom Terra Libera Økogrend for å se hvordan det sto til med byggeprosessen. De bygger nå sitt første halmhus. Det er ganske firkantet dessverre, men i det minste skal de ha et stort rundt vindu midt på her ;) Uansett gøy å se at de endelig har fått satt i gang.


Vi besøkte også litt av vestfolds fine bøke- og eikeskog :)   Mange fine eikenøtter i denne skogen :)


Ametystsmykket mitt, det er så fint! Bildet gir det ikke helt rettferdighet, men slik er det jo stort sett ;)   

Translation: I have so many supercute and nice beautiful forest friends! Sometimes we're helping out building yurts, dwellings and creative gardening. I always come across sooo many magical places, and I'm just so grateful for all the beautiful nature and people that cross my path <3

 

Liker dere østlandet? Noen anbefalinger til fine steder å bo eller besøke? Bor dere der selv kanskje?
Kunne dere tenke dere en yurt eller en skogshytte?
 

Oslotur - Occupy, økologi, Tori Amos- konsert og mer!

Dere som leser bloggen min har vel ant at jeg ikke er spesielt urban av meg, og det stemmer ganske bra... selv da jeg bodde i by benyttet jeg meg minimalt av det den hadde å by på av kafeer, uteliv, shoppingsentre og egentlig alt annet av tilbud... :P Jeg føler meg egentlig litt malplassert i byer (det gjør jeg forresten også generelt blant bygdefolk)... Heldigvis klarer jeg alltid å finne noe vakkert og gledelig uansett hvor jeg er, og Oslo var faktisk ikke et unntak. Jeg hadde knapt vært der før, og oppholdet var i forbindelse med en lengre reise rundtom på Østlandet.

Vi ankom Oslo akkurat i tide til ta en titt på Occupy- bevegelsen utenfor Stortinget. Jeg er nemlig stor fan av Occupy Wall Street- aksjonene som startet i fjor høst, og mener det er noe av det viktigste vi kan gjøre nå, å markere at vi ønsker forandring og ikke lenger vil tolerere at korrupte og utgåtte pengesystemer styrer verden og sakte men sikkert ødelegger oss og naturen. Sunne og naturlige økonomiske systemer er tro det eller ei en av mine største kampsaker, da jeg føler at dette er det praktiske aspektet som virkelig kan forandre ting og skape en bærekraftig, sunn og god verden med livsglede for alle. Økonomi er kanskje tørt, men jeg anbefaler dere inderlig å sette dere inn i hva som egentlig foregår. Her har dere noe å tygge på: Money as Debt, Thrive, Zeitgeist: Addendum

Etter visitten for å markere vår sympati for en bedre verden hvor vi møtte flere bekjente, ble vi med til "Matgilde mot hungersnød". Det var et arrangement for å sette fokus på hvor mye mat som kastes. I vestlige land kaster man opptil 50% av maten hvert år. Mye av det skyldes butikkenes måte å håndtere salg og profitt på, men mye avhenger også av forbrukerne, hvor mange husholdninger ofte kaster 25% av maten. Dette kunne vært unngått med litt planlegging :) Selv trenger vi utrolig nok aldri å kaste mat, og det er virkelig ikke vanskelig! Unntaket er vel om frukt/grønnsaker allerede er mugnet når de kjøpes inn. 

Jeg kjenner folk som er såkalte "Dumpster Divere" eller "Friganere", som bruker mat som butikkene kaster. Jeg har vært med på det ved noen anledninger og maten er nesten alltid helt fin og smaker godt, det er utrolig hva man kan finne. Maten som ble servert på arrangementet var likeså, og mange gode retter var tryllet frem. Ikke noe å si på det! :) I tillegg ble det spilt koselig musikk og mange interessante mennesker møtte opp.

Ikke nok med det, så var jeg også på seminaret "Framtidsfrø - Spirer til en bedre verden". Vi hørte på mange viktige og interessante foredrag, presentert av en del av Norges dyktigste og mest erfarne folk innen natur, miljø og konstruktiv samfunnsutvikling. De presenterte også den nye boken sin med samme navn, som helt klart er en av de vikigste norske bøkene så langt! Anbefaler virkelig alle å lese den for å finne fornyet håp og løsninger på de problemene og utfordringene vi står ovenfor på vei mot en grønnere verden. Inspirerende :) Jeg kan jo det grunnleggende og mer til om alt dette fra før av, men det som er så fint er å ikke føle seg alene... å samles og å stå sammen, å vite at vi kan gjøre en forandring og at paradigmeskiftet er nært, det skjer nå!

Noen dager senere deltok vi på det første møtet til NØF - Norske Økosamfunns Forening :) Spennende! Det er på tide å oganisere oss. 


På vei sørover. Se på den fullmånen da! Fint plassert mellom kjempehøye fjell.

Ankommet Oslo:
 


Fin kirke :) Litt som et disneyslott?


Inne på Den Lille Arkana fant jeg denne boken, som nå kanskje er den vakreste boken jeg eier :) Den minner om en del tegninger jeg har jobbet med, og boken jeg selv hadde tenkt å skrive. Har ikke tatt meg tid til å lese den enda.

Tiden i Oslo var hektisk. Det var møter og arrangementer og gamle og nye venner. De aller fleste vennene mine er internettvenner. Og de er virkelig beundringsverdige. Stadig vekk møter jeg noen av dem i den fysiske verden. og nå i løpet av bare en dag møtte jeg hele to av mine kjære cybervenner for første gang. Den ene var Arthur, som aldri hadde vært i Norge før, og vi fikk ta i mot ham ;) Han er en av de flinkeste kunstnerne jeg vet om og en veldig likesinnet sjel med samme drømmer! Han hadde til og med laget et bilde til oss av et vakkert tre! :) Må nesten benytte anledningen til å vise dere noen av de fine bildene hans:

Vi vandret i parken sammen:Et bilde av alle tre :) 


Så måtte vi bare leke litt i alt det fantastiske høstløvet!


:D 
Jeg har hørt en del på musikken til Tori Amos i nærmere 10 år, og må si at om jeg først skal høre på pop er det dette... musikken har mange klassiske elementer og nydelig pianospilling, komponert av en interessant personlighet. Uansett så fikk jeg høre at Oslo-reisen min tilfeldigvis sammenfalt med en konsert med henne, og jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg. Jeg kan vel telle antall konserter jeg har vært på i livet på en hånd eller mindre, så det er alltid en opplevelse! Konserten med Tori Amos var virkelig nydelig og minnerik. I tillegg var jeg så heldig å møte på søteste Kama Sofie for første gang, som jeg fikk dele opplevelsen med <3

Jeg tenkte egentlig å dele et par av sangene hennes her, men youtube- musikk- innbyggingen virker ikke lenger? Uansett, her er noen fine: Winter, A Sorta Fairytale, Spark, Precious Things, Blood Roses, Crucify.


Ganske fine scener i alle mulige farger :) Hun hadde flere andre flinke musikere med seg også.
Hun spiller ofte på to pianoer på en gang ;)

Litt random byvandring:

Likte alle snirklene...


Stortinget :O


Vigelandsparken... har enda ikke sett den i dagslys da ;)


Hausmania... Et temmelig spesielt anarkist-hippie-sted med en del fokus på urban økologi og andre prosjekter.


En utecafè vi var på... *peke på stolen på veggen* ;)

 
Vi var også på Helt Rå, en raw cafè. Jeg er veldig fan av raw food, så det var
gøy å for første gang smake andre sine retter. Anbefales! :)

 

Det var flere fine steder i Oslo enn jeg ante, slik som Akershus Festning som vi fikk utforsket litt:*beundre solnedgangen*


Jeg likte dette bildet :)Translation: I'd hardly ever been to Oslo before and you can guess I'm not really a city person, but many interesting events pulled me there last autumn. In this entry I was telling about my experiences with the "Occupy Wall Street" movement, an event to shed light over all the food that are thrown and the freegans, and a visit so several speeches and meetings about sustainable development, solutions and eco communities. Also we had a nice time hanging out with new and old friends, jumping in the leaves, visiting some cafès and a Tori Amos concert! :) At the end there's some pictures from an old and quite nice fortress called "Akershus Festning" where we enjoyed the sunset. A great but exhausting time!


Er dere miljø/samfunns- engasjerte?
Har dere opplevd noe fint i Oslo, og har dere noen tips?
Eller vært på noen av de samme stedene?
Og liker dere Tori Amos? 

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits