mars 2011

Nå reiser jeg ut på nye eventyr!

Dette blir det siste blogginnlegget før jeg reiser. Jeg skal nemlig avgårde til Italia, og blir borte leeenge, i alle fall lenge nok til at bladene har sprunget ut og hvitveisene lyser opp skogbunnen som stjerner. Så nå er jeg klar til å ta farvel med vinteren (det har snedd og snedd her de siste dagene) og oppleve våren i nord-Italia. Jeg skal være oppe ved alpene, og jeg har alltid drømt om å kunne oppleve dem! Men den egentlige grunnen til at jeg reiser, er at jeg skal gjennomføre Ecovillage Design Education der nede, i en av verdens største økolandsbyer som heter Damanhur.

Anbefaler alle som ikke har gjort det å lese innlegget: "Jeg skal til Damanhur!" her :)

Jeg er utrolig spent... det er like før jeg flyr på veggene her. Det har føltes så uvirkelig for meg dette med denne reisen at jeg ikke helt klarer å innse hva jeg går til. Iiihh! Tror ikke jeg klarer å forberede meg en gang. Har selvsagt lest gjennom pensumet, men utover det... Damanhur er et så spesielt sted at jeg bare holder meg åpen og ser hvordan dette utarter seg. Jeg ønsker å være fleksibel og ser frem til å vokse og utvikle meg, og få mange nye innsikter og perspektiver.

Etter å ha levd fullstendig isolert ute på denne øya i et halvt år blir dette noe helt nytt for meg... å møte andre mennesker igjen og delta på sosiale aktiviteter dagen lang. Ut fra programmet blir jeg nok travelt opptatt fra tidlig morgen til sent på kveld ;) Men siden dette er noe jeg virkelig brenner for går det nok bra!
Det sier seg selv at jeg ikke kommer til å være mye på nett, kanskje ikke i det hele tatt. Men jeg kommer definitivt til å blogge om dagene mine der når tiden strekker til! :)

Nå reiser jeg avgårde fra dette snødekte landskapet, mot spirende vårblomster!

(Ny og mer vårlig header kommer nok, en gang... ;) )

Noen bilder tatt i det siste:


Tar farvel med vinterfjellet og snøen...


Den største fullmånen på mange tiår! Det var en fin og utfordrende tid for meg...


Earth Hour... en av hyllene mine. Jeg har så mange vakre lykter og lysholdere at det blir umulig å telle ;) Men for tiden ligger det meste i stabler av esker... Hadde imidlertid en nydelig og meditativ kveld! 

Så nå drar jeg, tiiidlig i morgen! *vinke, vinke* ^^
Mange hjertelige klemmer fra meg!

Japansk Misosuppe med shiitake og grønnsaker

Jeg er en av dem som har tenkt mye på det som skjer i Japan for tiden, for det angår oss alle og vil ha stor betydning for tiden fremover. Det er mye jeg kunne ha sagt om dette, men det klareste budskapet mitt er at atomkraftens tid nå er over og at fri og ren energi ikke lenger kan holdes tilbake. Og en ting til: stol på deg selv, forbli sentrert og følg hjertet ditt. Lytt til naturen. Gjør det du vet er riktig! Dette er en tid for handling.

Over til noe litt annet så kom jeg på at jeg har en del japanske matvarer liggende, og inspirert satte jeg i gang med å lage misosuppe. Jeg improviserer veldig med matlaging og bruker nesten aldri oppskrifter, og jeg anbefaler alle å prøve seg frem. Jeg kunne sikkert lagt ut store mengder oppskrifter på denne bloggen, for jeg lager kontinuerlig ny, sunn og spennende mat... men tiden strekker ikke til.

-Misosuppe er en slags makrobiotisk japansk grønnsakssuppe der hva du har for hånden avgjør ingrediensene. Clearspring sin økologiske miso er nok den beste og sunneste. Den er fermentert/gjæret og upasteuristert. En suppe med masse gode bakterier for magen vår. Miso inneholder stoffer som motvirker radioaktive stoffer. Miso kan kjøpes på de fleste helsekostbutikker og utenlandsbutikker (kan ikke garantere for kvaliteten til sistnevnte).
-Shiitake er en medisinsk sopp som brukes til å kurere kreft, styrke immunforsvaret, senke kolesterolet, bekjempe bakterier, virus, influensa og skal også virke foryngende. Dessuten smaker den veldig godt :)
-Nori er sjøgrønnsaker fulle av mineraler og vitaminer! De inneholder mye jod som beskytter mot radioaktivitet.
-I tillegg brukte jeg Quorn- biter i suppen for å få den mer mettende, det er vegetarisk "kjøtt" som er laget av sopp og egg, proteinrikt! Kan kjøpes på større matvarebutikker med variert utvalg, som Meny eller Mega. 
Jeg pleier vanligvis ikke å bruke så veldig sære ingredienser, bare så det er sagt. Filosofien min er at mat skal være supergodt og superenkelt :)

Suppen er 100% økologisk og vegetarisk! Samt at den er veldig enkel å lage! 
Jeg lagde en stor oppskrift fordi jeg liker å ha nok til dagen etter, og fordi jeg ikke bor alene. 

Jeg brukte ca:
1.5 l vann
200 g fersk shiitake-sopp
2 kopper raspet/strimlet gulrot
1 kopp raspet/strimlet kålrot
1/2 kopp strimlet kål
4 ss miso (Clearspring Hatco Miso)
1/2 pakke quorn
Nori (Clearspring Sea Salad eller Green Nori Sprinkle)
Sesamfrø

Kok opp vannet, tilsett hakket sopp (stilken på shiitake bør hakkes ekstra godt), grønnsaker og evt quorn-biter og la det stå å trekke/småkoke til det er ganske mykt. Rør inn misoen når det har kjølnet litt og vent til den er oppløst. Høy varme vil ødelegge de fordelsaktige enzymene i misoen. Smak deg frem og tilsett evt litt ingefær, sesamfrø og nori sprinkle. Pynt gjerne med litt grønn frisk koriander på toppen (det hadde ikke jeg nå). Tradisjonelt kan du spise suppen med spisepinner, og drikke vesken etterpå ;)
Det er fortsatt trygt å kjøpe japansk miso, men kanskje ikke i så veldig lang tid fremover?
Lykke til om du skulle ha lyst til å prøve, den er ganske spesiell, men er sunn og smaker godt!

Vil gjerne høre om dere vil jeg skal legge ut flere oppskrifter i bloggen?

Mine favorittkunstnere del 1: Josephine Wall

Jeg vil gjerne dedikere et blogginnlegg til min favorittkunstner gjennom alle år... Josephine Wall!
Og med det samme kan jeg jo legge inn en av de vakreste sangene til min favorittmusiker gjennom alle år, Loreena McKennitt... for de passer så bra sammen!

Jeg har utrolig mange favorittkunstnere, men likevel er det ingen som har rørt meg så dypt som Josephine Wall. Bildene hennes resonnerer med min livsessens på en helt spesiell måte... på mange måter føles det som om de reflekterer min bevissthet. Om jeg skulle forsøkt å meddele andre hvordan jeg oppfatter virkeligheten, ville det vært ganske likt som dette. Bildene forteller et budskap som er helt hinsides ordenes verden.

Jospehine Walls drømmende bilder viser vårt indre univers fullt av fantasi og ubegrenset potensiale.... de viser vår guddommelige skaperkraft i praksis, hvordan vi maler vår egen virkelighet og puster liv i vår skapelse. Bildene hjelper oss å huske hvem vi virkelig er! Hvordan vi er ett med alt liv og forbundet med hverandre, og at det ikke egentlig finnes noen adskillelse. Visuell kunst sin virkelige kraft ligger i muligheten til å formidle virkelighetsoppfattelser og perspektiver som andre vanligvis ikke kunne fått innblikk i... Det ytre speiler det indre, vi er en del av en magisk verden som myldrer av liv... til og med liv som få har øyne til å se. Nøkkelen er å kunne se skjønnheten i alt, å rense persepsjonen og la seg forundre av det som ligger hinsides maskene. 


Wood Nymph
Dette bildet har jeg alltid med meg i min nomadetilværelse, og brukte det ofte som avatar i begynnelsen av min tid på internett (ville fremstå som mer anonym på den tiden)... liker det veldig godt. Det avbilder også noen av mine absolutte favorittdyr; hjort/dådyr, hare/kanin og ekorn.. ^^ Og de fine meisene og sommerfuglene...


Tree of Peace
Dette bildet symboliserer så mye håp for fremtiden... Å gjenforenes med naturen og skape en fredfull og bærekraftig verden til beste for alle levende vesener! <3


Spirit of the Elements
Jeg har noen prints av Josephine Wall på veggen min hjemme, blant annet dette, avbildet med det finfine veggteppet/sengeteppet mitt i bakgrunnen :) Bildene hennes er så utrolig fine i stor versjon! Så mange små detaljer å oppleve. Og tenk, hun er 64 år gammel nå..


Lady Galadriel


Dryad and the Treespirit


Forest Friends


Child of the Universe
Barns renhet, godhet, styrke, visdom og ubegrensede kjærlighet...
som finnes i dypet av oss alle :) Våre røtter er i stjernenes uendelige dyp.


Sadness of Gaia 
Mange av bildene formidler et sterkt, kjærlighetsfullt miljøbudskap, det er en veldig klar Gaia-bevissthet, som jeg føler gjenspeiler mine direkte erfaringer. Skyer omslutter Jorden, men hun vet hun må være sterk og tålmodig og stå i vissheten om at menneskene en dag vil forstå. Hun er alltid der for å lytte, beskytte og bringe håp.


The Enchanted Flute
Vår indre fantasi har ubegrenset potensiale. Med våre håp og drømmer skaper vi hele universer...
Alt inne i oss bare venter på å bli brakt ut i live, klart til å manifesteres! 


The Spirit of Flight  - Frihet og selvstendighet!

Vakre bilder, ikke sant? :)

Lengter ut igjen...

Jeg begynte nesten å tro at jeg ikke ble syk lengre, da jeg så ut til å holde meg frisk gjennom den ene epidemien etter den andre... denne gangen var det bare å krype innunder dyna. Alle rundt meg var syke, og til slutt ble det min tur... Allerede da jeg skrev forrige blogginnlegg merket jeg det, men jeg feide det bort og tenkte at jeg sikkert kom til å være frisk og rask dagen etter. Tidligere har jeg trodd at det var mine glade og positive tanker som holdt meg frisk. Slik ble det ikke denne gangen, og jeg hadde også mine tvil... jeg ble overrumplet av et eller annet lumskt influensavirus, og har ikke vært så syk så lenge jeg kan huske. Det har føltes som en lang mørk natt i underverdenen, hvor jeg har svimlet rundt i feberfantasier, hypersensitiv til alt rundt meg. Det har virkelig vært en utfordring å takle smerten... Endelig begynner imidlertid tåken å letne, og jeg finner meg selv i å sitte hutrende i et rom like varmt som en badstu ;D 

Samtidig som sykdommen omsluttet meg, ble det sterk storm ute som varte i flere dager... også den har roet seg nå, og det eneste som vitner om den er ny snø som dekker de tidligere vårklare områdene der jeg holder til, og adspredte gjenstander ført avgårde med vinden. I dag skinner solen vennlig til meg utenfor vinduet :)

Nå tror jeg at jeg skal komme meg sakte men sikkert... føler meg helt utslitt nå og har hatt store problemer med å sove den siste tiden.. tror jeg har klart å pådra meg både lunge- og ørebetennelse. Må nok tillate en stund for å bygge meg opp igjen, men når den tid kommer vil jeg gå lettet og styrket ut av situasjonen. De siste dagene har også på mange måter vært rensende for meg. Jeg vil heller gå gjennom slikt som dette enn å ta helseskadelige vaksiner, for dette vil styrke meg heller enn bryte meg ned i lengden.

Har forsøkt å innta mye legende urter de siste dagene, men det begynner virkelig å skrante på vinterforrådet mitt... det kan jo ha noe med ulykken som skjedde med hoveddelen av urtesamlingen min sist sommersolverv, hehe.

Nå ser jeg frem til å kunne være ute igjen for å hilse våren velkommen! :) 
Noen bilder fra før jeg ble syk...
Her er jeg med en av tre-vennene mine gjennom mange år... ser dere øyet? :)
Akkurat nå ser jeg forøvrig mer ut som en freaky blek vampyr med mørke ringer rundt øyene... ;PLet me bring you songs from the wood
to make you feel much better than you could know...


Har du noen gode råd for å bli raskt frisk? :)

Vinterlandskap

Det er noen utrolig vakre vinterlandskap å oppleve for tiden... Jeg har benyttet anledningen til å vandre rundt i alt det hvite og vakre mange dager. Jeg tror på å gjøre det beste ut av den verden vi lever i, og akkurat nå er det et landskap av snø, is, kulde og mørke. Jeg ønsker å sette pris på alt som omgir oss, heller enn å stritte i mot. Man kan ha det veldig gøy vinterstid, og dette er noe som er forankret i vår kultur. Det er kanskje ikke så mange som vet det, men jeg liker faktisk å gå på ski, ake, lage snøborger, huler & skulpturer, snurre rundt på skøyter og jeg kjører også snowboard og slalom (men ikke en gang nevn slikt som vm til meg...). Jeg er virkelig i hardtrening i vinter, og jeg merker det fyller meg med ny og positiv energi. Har satt meg som mål å isbade litt i løpet av vinteren, jeg har også sovet noen netter utendørs... det er så vakkert å sove under månen og stjernene, se trekronene vinke til meg høyt der oppe! Puste inn ren, klar, iskald luft... Våkne langt på natt og føle en sterk glede og undring over den intense stjernehimmelen som titter ned på meg... Jeg har det så mye bedre når jeg kan gjøre slikt vinterstid :) Snø er for meg noe gledelig, og jeg liker det uansett mye bedre enn sørpe og is.

Jeg tror også at dette kan være en av de siste virkelig kalde vintrene vi vil oppleve.. så la oss ha det litt gøy med det hvite og kalde ;) Tålmodighet er en dyd, og forandringer vil skje raskt nok...

Men det skal sies at jeg ser utrolig mye frem til våren... den kanskje vakreste tiden av året <3 Selv om det fremdeles er en stund igjen, merker jeg så godt at lyset vender tilbake... mørket letner og jeg stråler tilbake mot solen. I går fløy en kråke over meg med en kvist i nebbet... det får hjertet til å hoppe litt av glede. Om under en måned reiser vi til Italia.. . dette blir første gang jeg reiser sørover om vinteren, men vi skal jo være ved alpene, så ganske kaldt blir det likevel ;)

Det er ikke så ofte jeg har med kamera, men disse bildene er tatt på forskjellige turer i det siste:Lånte mammas skiantrekk for anledningenBare å renne utfor :)Endelige noen solfyllte dager!


Utenfor løyper er det jeg liker best :)


Vindens lek i snøen


På toppen..


<3 <3

Denne bloggen er for folk som liker naturbilder.... ;) 


Har du noe gøy du liker å finne på vinterstid?


Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits