mars 2010

Rødbetsuppe

Dette er en variant av russisk Bortsj, som er god og varmende, og spesielt passende høst og vinter da rotgrønnsaker fremdeles kan lagres (for dem som dyrker maten selv eller lever etter årstidene). Dessuten er det veldig enkelt å lage!

Oppskrift:

1 kg rødbeter
1 løk
2 poteter
3 gulrøtter
1 liter vann
1 laurbærblad
2 buljongterninger
10 pepperkorn

evt litt gressløk eller dill

Skrell og del det opp i biter, kok alt sammen i en halvtime. Ta ut laurbærbladet, og dersom ønskelig kan du mose alt i en blender eller med en stavmikser.

Jeg kokte egg til, fordi jeg hadde lyst på. Det blir også fint å pynte den knallrøde suppen med noe grønt og friskt :)



Lykke til ;)

Naviana

Naviana

25, Molde

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker



hits