februar 2014

Inspirerende og eventyriske steder i Norge, del 1

I går kveld følte jeg meg litt nedtynget og irritert, og endte med å prøve å muntre meg selv litt opp. Når man har valgt å gå en annerledes sti betyr inspirasjon og likesinnede enormt mye, så jeg satte i gang med litt research. Jeg synes nemlig alltid det er interessant med folk som lever litt annerledes og utenfor A4 her i Norge, og etter kort tid hadde jeg ved hjelp av google sporet opp en liten håndfull. Det er mange eksempler jeg kunne delt med dere, så det blir nok mer etterhvert. Først og fremst tiltrekkes jeg av eksempler som skaper noe med hendene sine, spesielt bygninger, hager og landskap... gjerne kombinert med brukskunst og en mer miljøvennlig livsstil. Jeg deler dette fordi jeg håper det kan gi flere mot til å gå sine egne veier, å se muligheter heller enn begrensninger :)

Jeg prøver å alltid bruke mine egne bilder og tekster her på bloggen, men dette blir et unntak. Kommer vel å merke til å prøve å besøke stedene selv om anledningen byr seg, mange steder i Norge har jeg jo allerede blogget om. De stedene jeg deler nå er ofte ukjente og har fått for lite publisitet i mine øyne :)


English translation:
In this blog entry I start a new series where I present some more unusual or beautiful places and ways of living here in Norway. It has always interested me and I know about a lot of them! I even visited many of them myself, so if you've been following me for a while you might have seen some fascinating things already ;) Sometimes when I'm feeling down and alone I spend some half an hour in google finding like minded people and unusual places and it always helps a lot. Keep inspired, it's so important!

EventyrslottetMidt i det rolige boligstrøket i Sandefjord dukker det plutselig opp noe som minner mistenkelig om et eventyrslott. Det er ikke lett å se for seg at det spesielle steinhuset en gang var et helt alminnelig og ganske kjedelig rødmalt trehus. For det opprinnelige huset er det ikke mange spor igjen av i dag. Vi flyttet inn i 1996, forteller Monica og Peter Seeger, som begge opprinnelig kommer fra Berlin. Huset var ganske gammelt og slitt, så det måtte restaureres. Og vi hadde lyst på noe som var litt annerledes. Peter Seeger er opprinnelig murer og flislegger, og man trenger bare å kaste et blikk på huset for å skjønne at han er glad i stein. Peter har aldri angret på at han flyttet til Norge. Jeg er glad i naturen her, forteller han. - Og friheten man har til å gjøre ting slik man vil, alt var langt mer regulert i Berlin.

Og selv om mange syns det er spesielt, så er det jo ikke det for oss. Men vi er uansett ikke så redde for å skille oss ut, vi gjør heller det vi har lyst til.

På tomta har de skapt et spennende utemiljø. Sildrende bekker og små dammer, steinfigurer og steinskulpturer, blomsterpotter av småstein, steinpostkasse, en helt spesiell utepeis og en høy søyleportal. Man må gå mange runder for å få med seg alle detaljene. Vi er mye ute i hagen, sier Peter. - Men det er selvfølgelig enda vakrere litt senere på sommeren, når alle blomstene blomstrer.

Peter Seeger forteller at han har fått mange oppdrag fordi folk har sett tingene han har laget og ønsket seg noe lignende. - Jeg har faktisk aldri avertert etter jobb, sier han. - Det mest er skjedd via jungeltelegrafen. Han er en allsidig og dyktig kunstner, sier Monica og smiler til ektemannen. Han maler bilder, jobber med stein, lager spesielle og vakre glassvinduer, skjærer i tre, spiller gitar.

Også på innsiden er huset helt spesielt. Spennende trappeløsninger, takmalerier og takbjelker, dørspeil, Tiffany glassvinduer, malerier og kunst.  - Vi tenker gjerne gjenbruk, det blir både fint, og selvfølgelig også mye rimeligere.

Link til artikkelen i ØstlandspostenHagen
Steinpostkasse


Koselig

Eventyrgarden Huso

Eventyrgarden Huso ligger i Hemsedal med praktfull utsikt over dalen og mot fjellet. Her finnes også bygninger som Høvdinghallen, Trolldomen og Vikinghuset, to kanopadlevann og et lite lekeområde for barn med stor gapahuk og utegrill. Link til nettsiden deres.


Høvdinghallen, som er en kopi av et stort høvdinghus. Majestetisk og mystisk ligger hallen der og ruver,
sannsynligvissom den så ut for over tusen år siden.

 


Noen har laget en del koselige steinhus og stor fin hage et stykke utenfor Bergen:


Bildene er fra www.blomsterogbier.blogspot.no


Bygde sin egen stavkirke på en liten øy i skogen

"Det starta med ein tanke om å «lage noko fint borti skogjen». Tre år seinare står ei lita stavkyrkje ferdig, ho er bygd på ei lita øy i elva som renn gjennom Ortnevik i Sognefjorden. Anders Brekke har aldri teke noko snikkarutdanning. Men det kjæraste leiketyet han hadde som liten var hammar og spikar. - Vi som bur her i utmarka må finne på noko for at livet skal bli kjekt og interessant. For meg er ikkje dette arbeid, det er berre kjekt."

Link til artikkel
Under stjernene, med glassmalerier


Han har også bygd denne, koselig ikke sant?Jeg kunne selvsagt skrevet om utallige superinspirerende steder i utlandet, men da sier folk ofte at det ville vi aldri kunnet gjøre i Norge. Derfor tenker jeg å vise norske eksempler i første omgang, noen av mange :)


Vet du om noen fine og inspirerende steder i Norge?-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mammutsalg!

Forresten helt ut av det blå, mammutsalg starter neste mandag! Jeg har tidligere skrevet anbefalinger til mammutsalget, fordi jeg elsker bøker og synes det er fint når flere får råd til dem. Her er bøkene jeg skal sikre meg dette året:Link til boken og forhåndsbestilling på selve bildene!

-Plukk ville matvekster har jeg fra før av, og jeg liker den. Jeg slet med å få tak i den, men nå blir det jo kjempelett.
-Dyp Glede av Arne Næss rett og slett fordi han er et dyptøkologisk forbilde!
-Ringenes Herre har jeg så klart fra før av, men det er en gammel versjon fra 70-tallet, og jeg har ønsket meg denne praktutgaven illustrert av Alan Lee siden den kom ut :) Den har tynne fine sider nesten som en bibel, hehe.
-Modernismen/Jugendstil i Barcelona... fordi jeg er kjempefascinert av art nouveau og alltid har vært litt nerd i den retningen ;) Husker jeg lånte en gigantisk bok om det samme på biblioteket, og ble helt målløs over hvor ufattelig mye vakkert de lagde for 100 år siden.

Ellers interessante bøker (med nummer) er: Urter for helse og velvære 378, Norwegian Woods 386, Dekorasjonsmaling 418, Fristende lavkarbo (sukkerfrie og glutenfrie oppskrifter) 433, Raw Food Detox 485 (ser at det ikke bare er raw oppskrifter i denne), Brukt på nytt 405, Tippi i Afrika 691.

Link til mammutsalgkatalogen


Bøkene kan bestilles til butikk eller sendes fraktfritt til deg i posten! Hvis ikke kan du titte innom butikken og håpe du finner bøkene liggende der.
Skal du sikre deg noen bøker på mammutsalget?
#norge #inspirerende #steinhus #arkitektur #naturlig #slott #eventyrslott #eventyr #eventyrisk #turisme #stavkirke #tårn #reise #norway #mammutsalg #ringenesherre #bøker #artnouveau

Utekatter

Når kattungene mine hadde blitt noen måneder gamle, tok jeg dem med ut i hagen. Jeg må innrømme jeg kanskje har blitt litt overbeskyttende etter det som skjedde med faren deres, men ellers synes jeg det er viktig at katter får være ute i sitt riktige habitat og være fri. Nok en god grunn til å bo i grønne omgivelser med lite trafikk. Kattene er jo ute store deler av dagen! De setter ekstra stor pris på de gangene jeg kan være ute sammen med dem, og det er en stor berikelse for meg også. Det gjør jo hagearbeidet dobbelt så trivelig. De er virkelig noen utrolig festlige vesener, og slutter aldri å finne på noe rart, vimsete og uventet... på en elegant måte ;) Senest i dag (søndag) var vi ute sammen, ettersom vi ikke har noe snø for tiden er det faktisk mulig å gjøre litt forskjellig i hagen. Noe av det beste er å ha med pusebarna på tur, jeg gikk jo ofte langt avgårde sammen med faren deres, og vi prøver å lære opp pusebarna til det samme.

I mitt fremtidige hus ser jeg frem til å ha katteluke slik at de enklere kommer seg inn og ut, og å bygge inn noen små ganger oppe på veggene inne og kanskje et hemmelig rom eller to, det er jo så mange muligheter med cob- og halmhus!

Nå har de blitt ganske mye større enn på disse bildene, Link er til og med en del større enn faren sin og enda mer fluffy, pelsen er kjempemyk og han har nærmest en liten løvemanke... majestetisk ;) Sånn sett er det lett å se forskjell på dem, for Zelda er ganske mye mindre og har ikke like lang pels, men er veldig søt. Her er noen bilder av dem som unge, jeg har også filmet dem litt i noen minneverdige øyeblikk, men jeg har egentlig aldri klippet sammen noen film eller lastet opp til youtube før, så vi får se hva det blir til :3


English translation:
I love my cats and want them to live a happy and natural life, one of many reasons to live in a green and healthy environment. I would wish nothing less for my animals! As soon as my kittens Zelda and Link got old enough, I took them with me outside to the garden. They enjoyed it so much, and never tire of lurking around, climbing in trees and playing with each other. They both have their very unique personality and act so amusing. I deeply enjoy being with them, they even go for long walks with me like their father used to. Aren't they adoreable? They have grown quite a lot since these pictures.  #crazycatwoman


Link i gressetFørste gang ute


Puselek
Noe ble plutselig mer interessant enn greina ;)


Jording


Link nyter den svake vinden


Buskehale
Her hadde de det mye gøy!


Link har fanget seg selv
Spurte avgårde


Plantevokter


Klatring er gøy
Link ser på at Zelda klatrer høøøyt oppover


Linkegutten
Zelda :)


Zen- Link

 
Zelda i motlys


Det var stor stas å klatre i plommetreet også
Så mye å følge med på der oppe i toppene


Link lurer på hvor høyt man kan komme mot skyene


Prrrr


Håper dere har noen fine vinterdager!

Lar dere kattene deres være ute?


#katt #katter #hage #klatre #sommer #tyrkiskangora #foto

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits