februar 2011

Fine bøker fra årets Mammutsalg

På vei tilbake fra skogen og fjellet i dag fant jeg en lokal bokhandel som hadde Mammutsalg... noe de har en gang i året hvor de selger ut mange bøker til en rimelig pris... Siden jeg elsker bøker er dette alltid ganske spennende, og vanligvis er norske bøker litt dyre. Jeg vil egentlig bare tipse om noen fine bøker jeg var så heldig å finne i år, som jeg anbefaler til dere med lignende interesser!


Pilefletting

En bok jeg har snoket i på biblioteket flere ganger... synes pilefletting er veldig vakkert og har lenge hatt som mål å lære det bedre. 115 kr, koster egentlig 399 kr.


Jeg drømmer nemlig om å kunne lage slike, og fine små gjerder og alt mulig annet til hage og inventar :) *ønske seg mange piletrær*

Gode matsopper

Jeg har en liten mengde soppbøker allerede, da en av favoritthobbyene mine er soppsanking... men synes denne boken hadde gode bilder og beskrivelser, greit utvalg samt at den er enkel å ta med seg overalt. 79 kr, egentlig 189 kr.

Ville planter til mat og glede

En genial bok ut fra min mening! Har hatt mye glede av denne boken i løpet av årene, min er ganske utslitt. Anbefaler alle å anskaffe seg denne <3 Den tar for seg alt mulig fint du kan sanke ute i naturen og tilberede supersunne og gode retter av. 99 kr, koster egentlig 429 kr.

Hjemmelaget såpe

"Du kan nemlig selv lage såper av naturlige oljer uten kjemiske tilsetningsstoffer. Er du interessert i aromatierap og urter, terapeutiske kvaliteter og naturlige produkter, er dette en bok du får stor glede av."

Åh, glede! Jeg har allerede flere såpelagingsbøker og har holdt på litt med det tidligere. Men jeg ønsket meg slik denne boken, hørte noen andre hadde funnet den under Mammutsalget, men fant den ikke selv. Her om dagen sa pappaen min at han hadde funnet den og kjøpt den til meg, for 19 kr, den siste de hadde igjen... og han visste ingenting om hvor mye jeg ønsket meg denne. Hihi <3      Ny pris 289 kr.

Trær og busker

Bok som tar for seg alle slags trær og busker som vokser rundtomkring, spesifikasjoner, bruk, utbredelse osv. Kjekt å ha :) 69 kr, koster egentlig 289 kr.


Naturlig vis

Bok med bilder av fine ansikter i naturen... (slike ser jeg overalt selv) og poetiske filosofiske ord og tanker. Ganske koselig og fin bok, men jeg kjøpte den ikke.


Utover dette solgte de også blant annet Supermat i praksis, Jord- og hagebruksvekster, Naturfilosofien, Økobaby, Grønn Babyguide, en del alternative og selvutviklingsbøker, Ringenes Herre, Silmarillion, Hurins Barn og sikkert flere andre fine bøker :)

Jeg leser stadig vekk bøker som jeg virkelig bare elsker! Kan gjerne tenke meg å skrive noen anmeldelser etterhvert, men vet ikke hvor stor interessen er for slikt?

Er du glad i bøker?
Har du gjort noen fine eller gode bok-kjøp i det siste?

Bevisste bloggere

Noen har kanskje lagt merke til et nytt ikon på sidemenyen her inne... Jeg har nemlig tenkt å linkes opp til Grønn og Skjønns bevisste bloggere, fordi jeg synes det er fint at det finnes en oversikt over grønne blogger i Norge, slik at vi kan motivere og inspirere hverandre.

Bevisste bloggere er bloggere som tar bevisste valg i hverdagen. Vi har laget dette ikonet for at bloggere og blogglesere skal bli mer opptatt av miljøvern og økologi.Ved å vise ikonet på din blogg forteller det andre at du bryr deg, du bidrar også til at flere blir bevisste!

Bevisste bloggere bør:
- Være miljøvennlige
- Kjenne til fordeler ved bruk av økologiske produkter
- Velge økologisk så sant det er mulig
- Bidra til å spre det grønne budskapet og inspirere andre

Litt om hvordan jeg er en bevisst blogger:
-For meg er verden en refleksjon av vårt indre... derfor vil jeg gjøre mitt beste i å utvikle meg til et bedre og mer bevisst og våkent menneske med forståelse for alt liv. Jeg erfarer en dyp indre renselsesprosess samtidig som jeg skaper et sunnere ytre liv. Å helbrede seg selv er å helbrede Jorden :) 
-Helt siden jeg flyttet hjemmefra for nærmere 5 år siden har jeg spist så mye økologisk som mulig, dyrket en del mat og urter selv, laget all mat fra bunnen av med gode råvarer og hatt et bevisst kosthold. Jeg er mest opptatt av lavkarbo/steinalderkost, lokal mat, raw food, sukkerfritt, vegetarisk og supermat.
-Husholdningen, renholdsproduktene, hårproduktene, kosmetikken min etc holdes så ren, minimal og økologisk som mulig. Kjemiske produkter er ikke noe jeg ønsker å ha i huset mitt.
-Siden ungdomsskolen har jeg kjøpt klærne mine secondhand. Klær som andre ikke ville ha... ;) Jeg redesigner eller syr klær fra bunnen av, og eier også noen få utvalgte som er kjøpt nye. Det samme gjelder for mange av mine ting og møbler.
-Jeg bruker ikke alkohol, nikotin, kaffe, sukker eller legemidler. Mørke stoffer fra en skitten industri ;)
-Jeg har alltid pleid å gå eller sykle om jeg skal et sted, eller benyttet kollektivtransport for lange avstander. Nå bor vi såpass avsides til at vi har satt i stand en gammel boble som vi ønsker å gjøre elektrisk. Det er imidlertid ikke noe vi har fått gjort helt enda.
-Jeg jobber med å skape bærekraftige harmoniske selvforsynte økologiske samfunn på Jorden... jeg føler meg kallet til å gjenopprette balanse på mange plan. Min kompetanse så langt i den retningen ligger innen permakultur, biodynamikk, forest gardening, økologisk jordbruk og i økende grad elementarverdenen.
-Etter dyptgående livsforandrende hendelser i begynnelsen av ungdomsårene har jeg viet livet mitt til skogen og naturen, og har siden da gjort mitt beste i å spre budskapet mitt til andre og være til inspirasjon. 
-Har eller har hatt medlemskap i Natur & Ungdom, Miljøpartiet De Grønne, Fremtiden i Våre Hender, Permakulturforeningen og Regnskogfondet.

Dette er en helhetlig livsstil som påvirker alle handlingene mine og alle deler av livet mitt. Det gjør livet så mye rikere og bidrar til så mye positivt :)

 

Så jeg oppfordrer dere som ønsker å leve et mer bevisst levesett eller som følger de samme prinsippene å bruke dette ikonet også :)


Jeg forminsket ikonet litt og forandret på fargene så det passer bedre til designet mitt..

2008/09

Er du en bevisst blogger? :)

Wien - Kunst, arkitektur og ny ekornvenn

Her om dagen fant jeg disse bildene fra Wien gjemt inne på harddisken min. Så hvordan i all verden havnet jeg der? Jeg tilbrakte natten der etter å ha kommet med tog fra økomøtene i Slovakia sist vår (tidlig i mai), på vei hjem til Norge... og dere kan tro det var en stor kontrast fra de fredelige omgivelsene i økolandsbyen jeg hadde tilbrakt den siste tiden i. Heldigvis fant jeg raskt ut at Wien ikke var fullt så skummel som jeg hadde trodd... jeg hadde en del tid til å utforske byen på før jeg måtte videre igjen, og fant etterhvert gledelig ut at det var en by preget av vakker arkitektur i blant annet Jugendstil, stor kunstnerisk aktivitet, og huset verkene til Gustav Klimt og Hundertwasser... absolutt en storslagen og imponerende by som man merker har vært et maktsete... litt overveldet av det hele klarte jeg heldigvis å stikke meg bort i slottsskogene, og til min store glede fant jeg mange store fantastiske trær og fikk meg en del nye venner blant skogsdyrene ;D

Så nå skal jeg bildespamme dere igjen:


Så fant jeg denne store gotiske katedralen, St Stefans Cathedral/Stafanskatedralen:Jeg er sikker på at gotiske katedraler er inspirert av skogen... ;) Derfor er jeg litt glad i gotisk byggestil...


Og tenk, i ettertid fant jeg ut at favorittsangeren min da jeg var liten akkurat hadde holdt en superfin konsert her inne... Sarah Brightman... se live her! Kjempefint! <3 http://www.youtube.com/watch?v=l5pIC2MIelQ


Synes denne var ganske fint utformet...


Det var mange hestetransporter i Wien... vet ikke om jeg liker det eller ikke...


Art Nouveau <3


Her kjørte det hester gjennom
Endelig fant jeg Hundertwasser-bygningen... Han ville gjenforene menneskene med naturen, og ville ikke ha rette linjer i sine verker. Han var veldig inspirert av planter og naturen, og brukte mange organiske former. Han sto for individualisme, og mente at hver og en hadde en plass i helheten. Les denne teksten om hvordan Hundertwasser ønsket å helbrede byene :)

Som om jeg skulle sagt det selv:
"The straight line is something cowardly, drawn with a rule,
without thought or feeling; it is a line
which does not exist in nature."
"The straight line
is the only sterile line,
the only line which does not intuit man as the image of God.'''
(Friedensreich Hundertwasser)


Det vokste fullt av trær, busker og vekster på taket og rundtomkring i etasjene :)Organiske linjer..


Inne

De to bildene nedenfor hentet jeg fra google for å vise noen andre bygninger av Hundertwasser:Arkitekturen hans er ikke helt min stil, men jeg verdsetter virkelig hvordan han forsøkte å integrere bygningene mer i landskapet... han er et forbilde spesielt innen urban grønn arkitektur, noe som ikke er mitt område...


Maleri av Gustav Klimt :) Snirklende spiraltre i gull <3 En liten versjon av dette pryder nå veggen min...På vei til grønn frihet...


Mykt gress under føttene... *puste fritt igjen*  Og den koselige stokkanden...


Her møtte jeg på et ekorn som jeg vant tilliten til :) Jeg har hatt mange fine møter med ekorn i løpet av livet...

^^Vakre, mektige treet:

<3Treet strekte seg høyt og massivt mot himmelen...


Dette er ikke min vanlige meditasjonsstilling ;) Kun et utløp for artistiske impulser..


Oppe blant eiketreets løvverk... :)

Naviana

Naviana

25, Molde

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits