januar 2014

Nært til naturen

Jeg har jo allerede postet bilder en gang fra fjorårets hage, her kommer det litt flere fra sensommer og høst. Jeg er så heldig å ikke bare ha en stor, ganske vill og koselig hage, men også vakre naturområder rundt meg, med fjord og skog. Jeg har aldri kommet i nærheten av å trives så godt noe sted i løpet av livet, så det føles litt som å endelig kunne puste litt igjen... noe jeg er ubeskrivelig takknemlig for. Det tar tid for meg å komme til rette og begynne å trives et sted, hvor lang tid vet jeg ikke helt enda da jeg aldri helt har opplevd det før. Men jeg vet jeg har behov for stor plass rundt meg, mye natur og lite støy. Det virker som om jeg bor i riktig land i det minste ;) Men jeg vet jo ikke, det er jo en viss sjanse for at jeg hadde trivdes bedre dypt inne i de uendelige russiske skoger også? Det har alltid vært min hemmelige plan B. Før jeg bestemte meg for å prøve å utgjøre en forskjell i verden var det nok mer plan A.

Når jeg først er inne på det; har dere forresten hørt om Mick Dodge? Det er en litt sprø gammel mann som flyttet ut i de amerikanske urskogene for 25 år siden og lever av det naturen kan gi, og National Geographic bestemte seg nylig for å lage tv- serie av det hele... Må innrømme at jeg finner det ganske underholdende! Jeg har jo ikke tv, og har faktisk aldri pleid å følge med på noen programmer, tv- serier, realityserier eller såpeoperaer (sånn bortsett fra Der ingen skulle tru at nokon kunne bu). Ikke minst har Mick Dodge mange festlige skogsvenner, som han i løpet av episodene besøker. Sjekk det ut her! Jeg må si at selv om han er inspirerende, er det mange der ute som fascinererer meg mye mer... men det kan jeg fortelle mer om siden. Om dere vil kan dere lese mitt tidligere blogginnlegg om Mennesker som lever i skogen her i Norge. Ikke så relevant i forhold til bildene jeg poster her, vi har jo hus, hage og bil! Hehe... Og det har vi tenkt å fortsette med, skjønt det blir jo et selvbygget hus, permakultur- skoghage og en selvkonvertert elektrisk boble :)

Forresten må jeg nesten meddele at jeg siden sist har fått meg instagram, dere finner meg på @voiceofnature!


English translation: Here comes some more pictures from our garden. I love it so much and it feels like I finally can breathe here! I'm not able to do anything I want with it, but it's still somewhat wild and with more and more edibles every month. There is also nature all around us, wood, fields and the fjord just some metres below the garden. I would very much like to live totally surrounded by nature! In fact I can't live in any other way. I've always felt very inspired by people living at one with nature, even to the very extreme and primitive. But to say it as it is I feel the need for an organic house, permaculture forest garden and probably our self made electric car too ;) But I will always aim to make life simpler, better and easyer to live.


Våre daglige gjester


Bildene her er tatt ved forskjellige anledninger og turer i løpet av flere måneder


Selskap


Klematis <3 De gjør meg så glad.
Jeg fikk endelig lagd meg et mini- stonehenge. Satte sammen et læringssett for barn, borret hull i alle delene og festet det med tannpirkere. Måtte bare teste det ut i en potte jeg hadde oversett der det vokste en liten merkelig busk og mose. Neste år finner jeg nok en bedre lokasjon :)
Verandaen


Dompapbesøk


Lagde en stoor drømmefanger... med en pus inni tiogmed ;)
Lønnskogen noen få meter fra utgangsdøra


Mose og gjøksyre
Sprelske kattepuser


På kvelden


Såå mange vakre solskinnsdager i sommer/høst!


Utsikt fra verandaen


Høstet fine poteter til ukens middager


Her er litt av kjøkkenhagen... de tingene jeg var mest redd for at rådyrene kunne ta, plantet jeg i potter i år. Det gikk strålende og det ble mye god mat.


Litt flere potter ;)


Lysende tre


Grønt til dagens frokostsmoothie og middag


Zelda lyser opp i sola


På vei ut av hagen


Oss nede ved fjorden


En vindstille dag


Omsluttet av skogen ved huset vårt


Jeg liker å ta med kattene på tur


:)


En strand mellom trærne 
Et utvalg av trær og lys


Høstfargene kommer for fullt


Himmel og hav


Det ble også en del svømmeturer denne sommeren :)
Turkis vann!


Lysende blad
Trærne rundt hagen i høstdrakt
Har vært mye i fjellet og sanket chaga i høst, det er sjelden man kommer over det, og de store tunge soppene må løsnes med øks og bæres hjem... så er det prosessen med å økse den i småbiter, tørke den og så male den opp.. før den lagres på en god måte. Vi har nok til at om noen er interessert i chaga er det mulig å sende forespørsel via mail (adressen står i sidemenyen). Les mer om chaga nederste i dette blogginnlegget.


Gode plommer i år, de rakk til og med å bli modne før snøen kom :)


Trærne i hagen ser mye


Jeg sanker litt grønt til middagen


Finfine dråper


Kontraster


En vei mot lyset


Lyskatt
På vei hjem


Det er mulig å faktisk kjøre ned til huset, men vi gjør det bare når bobla trenger ekstra stell


Noen er kledd i høstdrakt
Men ikke jeg ;) Denne kåpen/kjolen er til salgs, jeg har kun hatt den på
en gang for å ta disse bildene, i tilfelle noen er interessert. Tenker å legge
ut et lite innlegg med klær til salgs om ikke så lenge.
Maaagisk øyeblikk :)


En flammende blodbøk


Novembersol


Solen og meg


Hasselskog
#natur #hage #trær #lys #høst #sommer #grønnsaker #klær #katter #katt #sol #friluftsliv #mickdodge #grønnsakshage #fjord

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits