januar 2012

Minner fra Hardanger

Håper ikke dere har blitt alt for lei av fjord- romantiseringen min, for jeg er ikke helt ferdig enda. Vi har jo ikke kommet lengre enn til Hardangerfjorden ;) De fleste av dere har vel sett den i sin vakre blomstrende vårpryd, mens her kommer noen bilder av dens grønne sommerdrakt. Det er virkelig en fin og fascinerende fjord dette også, med mye å utforske, skjønt den har en ganske annereledes energi enn Sognefjorden. Den føles åpnere og lysere, den er også mer bergete, avrundet og ikke like episk og storslått kanskje, men desto mere koselig. Vi opplevde mange fantastiske steder her også, og møtte den ene etter den andre trauste og barske gamle fjordmannen med langt hår og bølgende skjegg. I tillegg ble det flere gode smaksopplevelser med moreller, plommer og epler... jeg tror knapt man kan finne mer velsmakende frukt! I tillegg var vi så heldige å få oppleve noen av sommerens få dager med solskinn :)

Her kommer nok en fotoserie fra min søken etter et sted å kalle hjem... Kan vel snart nesten lage en egen tv-serie om den evinnelige landområdejakten min, hehe ;)Kulturlandskap

  


Denne dalen lignet faktisk veldig på Kløvendal... det synes kanskje ikke så godt her, men den har virkelig potensiale :)


Solen går ned... magisk lys.

Her kan dere faktisk se litt av sovestedet vårt ;) Gardinene og stoffet er egentlig
mer lilla og mørkt, men ble ganske farget av solnedgangen her. 

Utsikten når jeg våknet en morgen 
En veldig fin og kraftfull foss... ganske stor også, om dere får øye på de små folkene på bildet :) 

 

Har dere vært i Hardangerfjorden da? Eller tenkt på å ta turen dit?
 

Fossefall, solskinn og Bergensbesøk

August 2011
Etter å ha utforsket store deler av den vakre Hardangerfjorden, reiste vi over fjellene mot Bergenstraktene. På veien dit oppdaget vi mye fint, blant annet et fantastisk fossefall, Steinsdalsfossen. Den gav meg fjerne barndomsminner om vandringer langs berget bak store buldrende fosser, noe som er en ganske spesiell opplevelse av vannets utrolige kraft! Jeg føler meg så energifisert av fossende vann. Jeg elsker vann generelt, og når jeg tenker meg om er vannelementet ganske så ofte en del av bildene jeg tar ;)

Så reiste vi videre, til vi endelig ankom den nydelige dalen til vårt kjære vennepar gjennom mange år, Silje og Lars Christian. Her ble vi i noen dager, en tid fyllt med gode minner, turer i idyllisk natur, lange dype samtaler, ekte og ren mat, latter og inspirasjon. 

Om noen mistenker at mitt sosiale liv er generelt ikke-eksisterende, så tar de ikke helt feil. Tiden vår i Bergen ble imidlertid sommerens utadvendte og sosiale høydepunkt, med møter med både gamle og nye venner. Vi ble litt kjent i byen, men hadde også fine turer opp på bergete fjellene og innover skogene de få dagene vi var der. Utrolig nok hadde vi strålende vær og mye sol akkurat disse dagene, til tross for alle regnryktene, hehe.

Min måte å møte venner på er ofte litt rar, og baserer seg på synkronisiteter. Har ikke ord for hvor ganger jeg har opplevd de mest usannsynlige møter på de merkeligste steder på helt mystisk vis. Hvem trenger vel teknologi når man kan "tune" seg inn og møtes akkurat til riktig tid på riktig sted likevel? ;) Nå hadde jeg ikke møtt min medsøster Sunniva på nesten to år, så det var virkelig på tide! I tillegg var vi så heldige å få hilse på hennes piratkjæreste fra andre siden av det store havet ;) Steinsdalsfossen


^^Og så var vi kommet til den fine dalen til vennene våre:For et vakkert sted... litt lengre borte her landet det en nydelig gulløyenstikker på hånden min... *glede* I tillegg fant vi noen av sommerens første sopper inne i skogen :)
Fine folkene <3 SIlje, Lars Christian og min kjære.

Bergen:

Bergen kan være fin også :) Vi fant flere parker. Og en bratt vei full av blomster navngitt Dragefjellstrappen!

Oss, inntullet i en god mengde røyk ;)


Sunniva og Jay, nydelig par, er de ikke? :)


Fine solnedgangen bak trærne <3


Har du vært i Bergen?
Og bor dine venner langt borte?
 

Da jeg bodde oppe i trærne!

Har dere noen gang lurt på hvordan det er å bo i et tre? I sommer besøkte vi våre permakulturvenner Eirik og Hege, som er verdens hyggeligste mennesker og holder til i ydylliske Hardangerfjorden hvor de skaper sitt permakulturparadis og skogshage. For dem som enda ikke vet hva fantastiske permakultur er, ta en titt på dette innlegget, eller les mer om permakulturkurset jeg var på! Og vil du ha litt praktisk erfaring, er det jo alltids mulig å besøke våre venner på dette brattlente og frodige stedet, der det stadig er interessante prosjekter på gang. Her eksperimenteres det med mange spennende og ukjente dyrkingsteknikker og plantearter, til og med kiwi og aprikoser! 

Vi ble her i flere dager, og fikk bo i et kjempekoselig hus de hadde laget oppe i asketrærne. For meg var det som en drøm som gikk i oppfyllelse helt av seg selv... dem som kjenner meg vet at jeg er over gjennomsnittet fascinert av trehytter ;) Av typen som ikke skader trærne selvsagt... Så jeg stortrivdes i den myke sengen, mens jeg så ut på de klare stjernene mellom trekronene, og våknet av lysende grønt, fuglekvitter og knirkende trestammer. 

Herlig med en liten avveksling fra å sove i den mildt klaustroforiske senga i bilen ;) Kunne gjeeerne tenkt meg å bo oppe i et tre i en lengre periode. Har alltid drømt om å bygge meg en ordentlig fin trehytte selv, gjerne noe lignende som noen av de fine til www.blueforest.com, så jeg skal love dere at jeg skal få bygget en som dere kan bo i om dere besøker meg på det fremtidige landområdet mitt ;D 


De lagde fine portaler av piletrær. 
Bilde av kiwiplanten... den hadde masse pels, så jeg måtte bare stryke lenge på den ;)


Denne her hilste oss også på veien opp


Det heter Alvastien... fint navn, ikke sant? :)


Vi nærmet oss trehytta, etter å ha vandret oppover på den bratte stien.
Koselig med reinsdyrskinn


*ligge her og se ut på tretoppene*Kveldshygge med stearinlys:

Frukttrær, nøttetrær, bærbusker og urter overalt!
Huset... men sier de helst vil bygge seg et hobbithus å leve i ;) Det hadde passet dem såå godt <3


Drivhuset


Her inne bor de


Kunne du tenke deg å bo oppe i et tre, enten for en kortere eller lengre periode? :)  Eller lage en trehytte? Eller leve i et permakulturparadis?
 

Fjell og Ur ~ Den skjulte dalen

En dag var vi i en avsides avkrok av den store, dype Sognefjorden, hvor vi hadde lagt oss til å sove innerst i en mystisk tåkelagt dal... Synet som møtte oss neste morgen var fantastisk! Gjennom en trang passasje mellom fjellene, åpnet det seg opp en nesten hemmelig, skjult dal mellom skyhøye fjell. Alt var utrolig fredelig, grønt og frodig, og en isblå eller helt turkis elv buktet seg gjennom den. Det var en helt magisk, veldig sterk energi over stedet, som fra en annen tid... et sted som glødet og hvisket. 

Vi vandret videre innover i dalen mens vi fulgte elven, og begynte etterhvert å klatre oppover mot fjellet. Det var så bratt at store steiner og uendelige antall mindre steiner lå strødd utover det hele, innhyllet av tåke og en varm, men fuktig sommerluft og duften av våt mose og bregner. Jeg ramler visst ned i Eventyrland både titt og ofte ;)
 

 


Turkis vann <3

 


Bratt
Helt imponerende mengder med stein-ur strakte seg kilometer bortover
Elven som etterhver ble dyp og full av buldrende fosser

Har du plutselig befunnet deg på noen magiske eller skjulte steder? :)
 

Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits