januar 2010

Skiii

På lørdag var jeg på ski, med pappa, det var fødselsdagsgaven hans fra meg. Fjellkongen og skogsprinsessen, som mamma pleier å kalle oss ;) Vi hadde en aldeles nydelig dag. Jeg var rød og varm i kinnene etterpå, men med mye energi fra den vakre vinterskogen. Åh, det var gøy! Særlig i alle de bratte humpete bakkene der jeg så vidt holdt meg på bena men klarte det likevel.


Solen sto opp :)

:)

I morgen skal jeg kanskje være litt klesmodell for en venn av meg. Småskummelt ;P
*klem til alle*

Glittersnø

Glemte visst litt av denne bloggen, men jeg har livskraft i meg :D Den neste tiden kommer jeg nok bare i beste fall til å poste usaklige bilder av snø, is, glitter og stjerner. Jeg befinner meg nemlig i et magisk vinterland, mine gamle hjemtrakter, hvor sneen og frosten dekker alt som et fortryllende, glitrende teppe. Lykke! Ved første anledning måtte jeg ut og undre meg over alt dette vakre, rimfrosten ligger tykk på greinene med små hengende istapper, alt glitrer helt vidunderlig magisk og frosttåken smyger seg rundt trestammene. Det er i slike tider jeg kan se nedover elven, se den og trærne forsvinne i et stort hvitt intet.

I dag var jeg også ute i skogen, og har til og med et par-tre bilder:
Lerketrær <3

Fulgte noen harespor :)

Solnedgang.... rosa <3
I morgen skal jeg... på ski! *glede seg masse* Jeg er sikker på at det blir aldeles nydelig. Jeg elsker å være ute i snølandskap, og er selvsagt godt vant til ski på bena. Jeg går helst utenfor løyper, mellom trærne... Og å vandre rundt i vinterskogen i måneskinn er noe av det aller fineste. Håper jeg er skikkelig godsliten når jeg kommer hjem.
Dette er meg med treskiene mine ^ ^  Bildet er litt gammelt, fra 2004 troor jeg.


Går du på ski?

Juletiden

Jeg tilbrakte hele juletiden alene med min kjære, veldig rolig og fredelig og helt uten styr. Vi nyttet tiden til å jobbe en del med Natursamfunnet og være utendørs. Jeg fikk til og med et par pakker!  Vi "flyktet" etter hvert ut til øya til en god venn av oss, vekk fra samfunn, bråk og smell. Der var det fin ro til å beundre måneformørkelse og fullmåne <3

Fikk også tatt noen bilder av leiligheten jeg for tiden bor i. De siste 3-4 årene har jeg vært tilnærmet nomade, da jeg har flyttet opptil et par ganger i året. Det er litt slitsomt, men slik er det... og snart er jeg på flyttefot igjen, med vage planer om lavvoliv.

Jeg har fremdeles de fleste tingene og utstyret mitt i barndomshjemmet mitt. Jeg ser frem til å bygge mitt eget vakre hus og få alle mine eiendeler på et sted. Der jeg vokste opp bodde jeg i det nydeligste skogsloft, fullt av planter, klatrevekster, trær, små vakre lys, masse skatter og gamle møbler, bilder, kunst, tekstiler, kister og skrin. Tror ingenting jeg har nå kan måle seg med det, men kanskje en dag? Jeg ønsker å ha det vakkert og koselig rundt meg, men samtidig rent... for støvallergien min sin skyld kan jeg ikke lenger ha tekstiler, tepper og blader over alt ;)

Her er julens bilder:


Dette er stua, jeg fant noen avhogde greiner som jeg lagde et lite tre av, pyntet det med lys og det lille av pynt jeg hadde.To av juledekorasjonene jeg lagde:Noen av steinene og krystallene mine:


Pusen min:

Skogsnissen min med røkelse:

Sopplampe:

Julesnacks:

Jeg lagde disse kulene, som ble utrolig gode. De er nokså sunne; rå/raw, sukkerfrie og ganske økologiske.
Improviserte helt da jeg lagde dem, men sånn omtrentlig ble det:

50 gram rått, økologisk kakaosmør
100 gram sjokolade/kakaopulver
Smeltes sammen

60 g dadler
Moses med gaffel og blandes inn i sjokoladen

40 g mandler
20 g valnøtter
20 g hasselnøtter
20 g kokosmasse
Blandes inn i røren til ønsket tykkelse

Bruk evt stevia dersom det ikke ble søtt nok, eller flere dadler ;) Kan også blande inn alt mulig annet av nøtter og tørket frukt. Ta det du har, og bland til du får en litt fast, klissete masse og rull den til kuler.

 

~*~*~*~*~*~*~*~

Nyttårsaften var for min del i "isolasjon" ute på en liten øy. Jeg liker meg veldig godt der, et fredelig sted med vakker natur. Vi var oppe på en haug og opplevde måneformørkelsen og fullmånen, fantastisk nydelig. Vi fant faktisk også noen kjempegamle stjerneskudd som ikke virket før vi hev dem på ilden ;) Nå feirer i grunnen ikke jeg nyttår før våren ankommer, men håper dere hadde en fin tid!
Det var halo fullmåne denne gangen også. Dette bildet tok jeg under måneformørkelsen.


Og så fant vi noen kjempegamle stjerneskudd der ute på øya som ikke virket før vi la dem inn i ilden ;)

Hvordan var din juletid?

 

Naviana

Naviana

25, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits