Kunst og kreativitet

How to dye your cat pink naturally / Rosa katter


English translation further down!

For et år siden farget jeg kattene mine rosa. Det skjedde nokså impulsivt i og med at kattene hadde gått oppunder biler og fått oljesøl i pelsen, så de trengte et bad. Den dagen hadde jeg tilfeldigvis laget rødbetburgere til middag, og vannet jeg hadde kokt rødbetene i sto fremdeles på kjøkkenet. Jeg har allerede litt erfaring med plante- og soppfarging. Så jeg fikk en idè om at det kanskje kunne gjøre kattene mine rosa! Og det fungere absolutt. Rødbeter er det som oftest brukes når mat og godteri skal farges rødt på naturlig vis, et kraftig fargestoff. Selv syntes jeg de ble riktig så fine, og la ut et bilde på min tumblr. Bildet har nå over 300 000 likes/delinger! Jeg hadde ikke forventet mer enn 1000. Så katten min Link er nå internettkjendis! ;) Noe han absolutt fortjener, fordi han er den mest fantastiske katten jeg vet om, han er så og si et fabeldyr og magisk.

Link til bildet på min tumblrI ettertid har jeg fått utallige meldinger om hvordan jeg gikk frem for å farge kattene rosa. Så litt motvillig har jeg bestemt meg for å dele det. Det vil selvsagt fungere best om katten din er hvit eller har hvite flekker. Det kan være en fordel å være to personer, en som vasker og en som holder katten på en snill og forsiktig måte. Mine katter er ganske flinke til å bade, siden jeg lærte dem det da de var små. Jeg ville ikke gjennomført dette om kattene hadde vært veldig motvillige, og jeg vil uansett ikke oppforde folk til å faktisk gjøre det.

Hvordan farge en katt rosa:

1. Jeg kokte 1 kg rødbeter slik at de så vidt var dekket med vann, vent til vannet er lunket.
2. Jeg vasket kattene rene og pene i lunket vann.
3. Til slutt helte jeg rett og slett rødbetvannet over dem. Jeg helte det ikke over ansiktene, men påførte rødbetvann med fingrene.
3.  Kattene tørkes med en håndduk. (Pass på så katten ikke smitter farge på møbler mens den tørker)

Så er det bare å vente på at katten blir tørr. Fargen vil være sterkest den første dagen og deretter falme gradvis. Etter en uke er ikke fargen synlig lenger.

English translation:

I dyed my cats pink! They came home one day with their beautiful white fur dirty with oil from cars. I had to give them a bath. The very same day I had been making vegan beet burgers for dinner, and I still had the beet water. I got an idea, as I don't like throwing things away, to see if it was possible to dye my cats with it. I have already some experience with plant and mushroom dyeing. And it worked! The next day I uploaded a picture of my cat Link on tumblr, and it's now been liked/shared over 300 000 times! I never expected so much attention. I also did get a small amount of hate of course. Anyways, at last after numerous requests, I now wanted to share the recipe with you. This will obviously work best if your cat is white or has white spots. And please be kind to your cat! I taught my cats to bath when they were small and they tolerate it quite well.

How to naturally dye your cat pink:


1. Boil 1 kg of beets covered in as little water as possible. Make it cool down to a comfortable temperature.
2. Wash your cat nice and clean in water
3. Pour the beet water over him (I did not pour over his face, I stroked with my fingers)
4. Dry with a towel. Make sure the cat won't make pink spots on your furniture.

Wait for your cat to dry. The color will be strongest the next days and gradually fade during one week.


After the dyeing. Time to dry up! Hehe, Zelda looks a bit pissed off!


Still drying


Link some days later. Pastel pink.


This is how my cats originally looks. Aren't they wonderful? More pictures of the white fluffs can be found here and here!


Hva synes du?
Kan du tenke deg å farge katten din rosa?


#katt #katter #hårfarging #plantefarging #rosakatt #pinkcat #rosa #pink #cat #cats #whitecat #zelda #kjæledyr #farging #interiør #rødbeter #beets #dyeing

Om jeg var en karakter i Ringenes Herre eller Game of Thrones...

For et års tid siden kom jeg over en nettside som enkelt lar deg designe egne karakterer innenfor forskjellige sjangre og verdener. Variasjonsmulighetene er utrolig mange om man lar kreativiteten slippe til, og sjansen er stor for et tilfredsstillende resultat. Jeg lagde noen karakterer den gangen, men når jeg åpnet siden igjen for ikke så lenge siden hadde det også kommet en utrolig godt utviklet Ringenes Herre- karakter- generator! Det er ganske gøy og går veldig raskt å gjennomføre, og resultatet ble ikke så langt i fra hvordan jeg ideelt kunne tenke meg å være om jeg levde i den verdenen. Om du også synes det er morsomt å leke litt med klær og design eller drømmer deg bort til andre verdener, anbefaler jeg å prøve ut programmet! :)

English translation:
One year ago I stumbled over this website which in a straight forward way lets you create your own characters, from realms of fantasy or history. There are almost endless possibilities, and only creativity is the limit. I was so happy to discover that they now have made a Lord of the rings character generator, it is really beautiful. So here's some of my attempts on recreating my alter egos or self in other realities :)


Her er link til nettsiden: http://www.dolldivine.com

Noen av mine alter-egoer ^^ :


Oss i Lothlorien


Dette er mer et høytidelig antrekk/festantrekk


Ranger- outfit. Lagde en krigsoutfit også, som ble ganske bra og mer praktisk ;)


Måtte lage en versjon i lilla også...  *vil ha disse kjolene*


Lammas/sensommer/høstfestantrekk


Oss som dverger! Dvergekvinner har visstnok også skjegg...


Trollkvinne og trollmann


Hobbits! :)


Disse lagde jeg i fjor en tidlig sommerkveld:


Om jeg var i Game of Thrones... Hadde egentlig lyst på en mer vill
skogsskapning-look... men endte visst opp med dette.


Oss i Pixie Hollow ^^ :D <3 *glitreglitre* Jeg gikk glipp av alt slikt som liten, så jeg tar det igjen nå...


Art Nouveau- fe


Barbar-kelter-viking- stil


Denne var jo litt sjarmerende også... skogvokter- karakter.


Og til slutt... en vår-fe... Hihi


Har du laget noen karakterer?
Hadde vært koselig å se :)

Soppfarging


For noen måneder siden var jeg på soppfargingskurs. Det er kanskje ikke så mange som har hørt om det før, men det blir faktisk mer og mer vanlig. Det er nok vanskelig å tro at man kan få så mange ulike farger fra sopp, de som stort sett er brune, beige eller grå i farge... Men man kan faktisk få de aller fleste farger! Noe som virkelig lokket meg inn i det, er at man kan farge lilla med sopp. Man vil ikke direkte kunne farge lilla fra noen plante i Norge, da må man langt sørover i Europa for å finne planter, eller 6000 purpursnegler til 1 kg ull. Så jeg ser frem til å holde på mer med både sopp- og plantefarging. Har plantefarget og farget kjemisk tidligere, så å leke seg med tekstilfarger er nok noe som kommer til å skje fra eller til oppgjennom årene ;) 

Dessverre vil ikke hele beskrivelsen av fremgangsmåten være tilgjengelig her på nett mer, men meld dere gjerne på kurs hos dere lokale sopp-og nyttevekstforening. Jeg var på kurs i regi av Risken sopp-og nyttevekstforening, anbefales til alle!


Det aller viktigste innen soppfarging er å kjenne soppene som egner seg til farging. Skogbunnen kan bugne av sopp om høsten, men hvilke av disse kan kalles fargesopper? Heldigvis finnes det bøker om fargesopper og soppfarging. Å bedømme en sopps egnethet som fargesopp bare ut fra utseende er ikke mulig; for eksempel vil ikke rød fluesopp gi oss rødt garn, eller den gule kantarellen gult.


For at en sopp skal være en god fargesopp må følgende krav oppfylles:


- Soppen må inneholde ett eller flere pigmenter
- Pigmentene må være løselige i vann
- Pigmentet må kunne binde seg til tekstilfiberen
- Fargen som oppnås må ha god lysekthet
- Fargen må være vaskeekte
 


Farge-eksempler, nydelige farger
Veske med soppfarger


I forgrunnen her ser dere et eksempel på papir laget av sopp!


Vi kan velge å farge ulike tekstilfibre, men erfaring tilsier at vi oppnår best resultat med ull og silke, så det er lurt å starte med. Et bedre resultat oppnås hvis garnet/silken er beiset på forhånd. Beising vil si at garn/silke legges i et bad med oppløste metallsalter. Disse vil binde seg kjemisk til fibrene. Saltene gjør at fargepigmentene fester seg lettere til fibrene samt øker lysektheten. Dessuten oppnås ulike farger med en og samme sopp når garnet er beiset med ulike beiser. Et eksempel på dette er når det i et fargebad med kanelslørsopp legges garnhesper beiset med alle beiser, da blir resultatet forskjellige nyanser i rødt og brunrødt til nesten svart.

De vanligste beisemidlene er alun, tinn, kobber og jern. Alun og særlig tinn gir lysende og sterke farger til ull og silke, mens kopper og jern gir mørkere farger.


Her kuttes chaga/kreftkjuke opp med øks og tørkes


Ferdig beiset garn, alle hespene har hver sin beis.


Soppen siles fra, før den settes til avkjøling


Til venstre: Soppfargebadet under koking. Til høyre: Beising av ull på gang.
Fargebadet varmes opp, og når temperaturen har nådd ca 80°C, beregnes fargetiden. Det vanligste er ca en time. Garnet må være i bevegelse under fargingen, ellers kan det bli skjoldet. 


Snart ferdig farget.


Slynger garnet for oksygenisering og sterkere farge


Noen hesper ferdig farget, tror det var fra fløyelspluggsopp


Lager nøster av hespene


Ferdige nøster


Hjemme igjen, med ny lærdom :) Noe av det som ble laget i løpet av kurset.


På forsiden av boken ser man flere farger det er mulig å få. Jeg låner bøker på biblioteket!

 Fikk forresten denne gledelige overraskelsen i posten en dag, fra en bloggleser!
Noen helt nydelige armvarmere, utrolig vakkert utført håndarbeid. Wow, sier jeg bare :D
 

Chaga:

Noe annet sopprelatert, har dere hørt om chaga/kreftkjuke? Vi brukte den til å farge med, da får man en veldig sterk farge, men den er enda bedre å benytte medisinsk:

"Helt tilbake til 1500-tallet finnes det opptegnelser som viser at chagasoppen har vært brukt i folkemedisinen som te og styrkemiddel, og i østeuropeiske land har den tradisjonelt vært anvendt som et middel mot kreft, dårlig fordøyelse, sår og tuberkulose. Tidligere drakk enkelte i Russland daglig et brygg laget av soppen, på samme måte som vi drikker kaffe eller te. Man har sett at blant disse folkegruppene er det svært få forekomster av kreft, noe som enkelte mener skyldes at disse folkene, samtidig som de har hatt gleden av å drikke en smakfull og billig te, også har inntatt en kreftforebyggende medisin.

Likeså har Khanty-folket i det vestlige Sibir tradisjonelt anvendt chaga og bruker fremdeles soppen til å lage te for å behandle tuberkulose, magesmerter, magesykdommer, lever- og hjertesykdommer, innvollsorm, og som et innvendig rensemiddel. Rapporter om folkemedisinsk bruk av soppen finnes også fra Canada, Nord-Amerika, Finland, Baltikum og andre land i Øst-Europa.

Mye av det helsebringende potensialet til chaga kan forklares ved at soppen er en av de kraftigste og mest konsentrerte antioksidantene som er kjent. Antioksidanter bedrer helsen og bremser aldringsprosessen ved at de beskytter cellene fra skader forårsaket av ustabile molekyler, kjent som frie radikaler. Chaga anses som "tungvektsmesteren" når det gjelder antioksidanter."
(Tekst hentet fra Urtekilden, les mer om soppen der.)
 

Vi har vært og sanket chaga i skogen noen dager, den ser ut som en stor brent og oppsprukken utvekst på forholdsvis gamle bjørketrær. Den på bildene her var relativt høyt oppe i treet, så min kjære nærmest tok øksa mellom tennene, og svingte seg grasiøst oppetter trestammen som den skogsalven han er, og hentet ned dette store eksemplaret ;) Det er ikke alltid like lett å finne chaga, da den kanskje bare vokser på 1 av 10 000 bjørketrær, men det skal da være mulig å finne den! Om noen er interessert i å kjøpe av oss litt så har vi det tilgjengelig i form av kaffelignende pulver av beste kvalitet.Sånn kan den se ut
Det var da pusen sprang og hilste på meg :'-) *sukke*Har du plante- eller soppfarget før?
Kunne du tenke deg å prøve?


#sopp #soppfarging #plantefarging

Samhain ~ Snirkler, halvmåne og pus

Denne mystiske og sjelfulle høstdagen dekket av kald frostrøyk og et lett lag av årets første snø bærer kjente navn som Samhain eller Halloween. Det var en dag helt alene med mine egne tanker, og en hvit pus stadig ved min side, noe som gjør godt for mitt reflekterende sinn. Jeg malte meg litt i ansiktet for å bedre resonnere med de nakne greinene og skye vesnene som lurker rundt i hagen min, og tuslet ut slik jeg ofte gjør. Senere på kvelden endte jeg opp med en bitteliten fotoserie i halvmørket, er ikke så ofte jeg står foran kameraet egentlig, spesielt ikke planlagt. Men litt morsomt var det nå.

Link til fjorårets Samhain med det magiske eiketreet.

English translation: Samhain is such a mystical and enchanting day full of this cold, naked, soulful athmosphere... A time of letting go and looking within. The day was spent alone with my cat, a time of contemplation and insight. I changed my appearance to unite with the naked branches and the shy creatures in my garden, and when I got back home I did this small photoshoot inside my half dark house ;)


Utendørs lykter
Min kjære pus <3


*inspisere kameraet*


Diverse krystaller, noen funnet selv i fjell og huler


Min pus ser og hører mye


Meg som akkurat har tatt opp sminkeblyanten og befinner meg på badet ;)


Snirklet til ansiktet mitt... det skjedde i full fart og uten plan :P
Min indre verden
Livets tre


Med kappe


*prrrr*Jeg har en helt ufattelig sosial katt, han er stort sett alltid rundt meg, og favorittstedet hans er fortsatt på skulderen min, akkurat som da han var liten kattunge ;) Åeewwhh, pusekjærlighet! Her hilser vi på min kjære som ikke fikk delt kvelden med oss men som fikk hilst på likevel!


Nå reiser jeg til nærmeste by for å dra på midnattspremieren til Hobbiten... Iført kappe og alveører ;) Gleder meg som en unge! *fnis*
Noen flere som ser frem til dette?

Gjorde du noe spesielt ut av Samhain/Halloween/Allehelgensaften dette året?

DIY Julegavetips: Kort og esker laget av Yogi- te- beholdere

Etter mitt første forsøk på kortlaging til jul i forifjor, tenkte jeg å fortsette tradisjonen. Jeg har drukket ganske mye yogi- te i årevis, og eskene har alltid vært fine synes jeg... Og jeg hadde lagt merke til at innsiden av eskene nå også var dekorert med et flott indiskinspirert mønster. Jeg som er såpass opptatt av gjenbruk, tenkte at dette måtte da kunne brukes til noe fint, dermed begynte jeg å samle dem opp! Så jeg satte i gang med å klippe opp kartongen, og fant fort ut at det kunne bli til hele to kort. Jeg dro frem diverse farget papir, glitterlim og noen fargeblyanter før jeg satte i gang. Her er det bare fantasien som setter grensen for fargebruk og materialer. Men jeg anbefaler virkelig et bra kvalitets glitterlim, jeg brukte Stickel's, som koster 19 kr. Lim kartongen på farget papir, skriv noen vennlige ord på innsiden og send til noen du er glad i! Her kan man også legge ved noen forskjellige yogi- teposer med duft og smak av kanel, lakris og andre østlige kryddere, samt noen av de små kloke sitatene på enden av hver snor. 

Jeg bestemte meg for å publisere dette etter jeg fikk forespørsel om å spre ordet om en konstruktiv konkurranse (jeg er forresten ikke sponset, hehe, men jeg synes det de gjør virker bra):

"I høst ønsker TerraCycle å oppfordre Norges kreative sjeler til å inspirere andre til å se verdien i dagens avfall. Utallige mengder emballasje og annet husholdningsavfall havner hver dag i forbrenningsovner eller på søppeldynga, hvorpå de ressurser som ligger gjemt i avfallet forblir uforløst. TerraCycle utfordrer deg derfor til å bevise hvilket potensiale avfallet, som vi ellers kaster, virkelig kan ha. Hjelp oss eliminere ideen om søppel! Her ønsker vi at du skal lage et kaffe-, te- eller kakaoinspirert kunstverk av materialer (avfall) som ellers ikke blir gjenvunnet."

Om dere har noen gode ideer, er det bare å melde seg på. I mitt bidrag har jeg "redesignet" alt fra teen, foruten de brukte te- posene som har gått til komposthaugen min ;)

Edit: Konkurransen er nå avsluttet, og jeg var en av tre vinnere :)

English Translation: This is a kind of tutorial for redesigning yogi tea into cards and boxes to give to friends and family. By doing this the only waste will be the used tea bag, which could be given to your compost ;) It's quite simple and fun, you'll need some cardboard and glitter glue though!
Den fine innsiden


Trenger ikke gjøre mer enn dette egentlig. Brett på midten, før det limes på stivt papir... Resultatet kan skimtes i bakgrunnen ;)


Blå lotus... bilder kan liksom aldri rettferdiggjøre glitter... eller farger ;)
Komplementærfarger ;) Hadde ikke så mange farger å velge i akkurat nå

Resten av kartongen brukte jeg til å lage slike:(Man bør brette kartongen før man limer det sammen)


Glitreglitre


Det kommer litt an på tålmodigheten...


Og et ganske juleaktig et


Snirkelpynting inne i kortene

Ooog til slutt så fikk jeg enda en idè: trenger du oppbevaringsplass for småting, som knapper, smykkedeler, skruer, gummistrikk, visittkort, kvitteringer eller hva det måtte være, hvorfor ikke bare vende yogi- esken med innsiden ut? Riv forsiktig opp skjøten, bøy klaffene andre veien og lim skjøten sammen igjen! Dekorer om du vil, eller la den være som den er ;) Kan også fint brukes som gaveeske.
Noen av de fine yogi- te- sitatene... Life starts when we start growing a garden


Lykke til! ;)

Her er link til et annet blogginnlegg om hvordan man lager "alvelys" av gjenbrukte eggekartonger!

Kunsten min og noen tegninger

Tenkte det var på tide å skrive et lite innlegg om mine mer kunstneriske sider.
Jeg har alltid elsket å lage ting, og da jeg var liten var nok drømmen min å bli freelance kunstner ;) Jeg skrev svært mye i form av små bøker og lange historier, som jeg ofte tegnet til. Jeg leste også mange fantastiske historier og drømte om å bli illustratør... slik at jeg kunne dele de rike bildene jeg hadde inni meg med andre. Jeg hadde som mange andre et opphold i tegneiveren min i en del år, frem til 15-årsalderen, da jeg for alvor begynte å tegne. Min inspirasjon har vært eventyr, fantasy, naturen og etterhvert også mer spirituelle temaer. Jeg tegner stort sett med gråblyanter, pastellfarger og fargeblyanter. Når jeg maler bruker jeg mest akryl og akvarell/akvarellblyanter. Utover tegningen og malingen så begynte jeg å sy mine egne klær for snart 8 år siden, og jeg trives godt med å jobbe med tekstiler. Jeg liker å jobbe med kunst i alle former så fremt jeg får jobbe med naturmaterialer... noe jeg virkelig elsker er leire og keramikk, det er rent terapautisk for meg, og jeg liker å skulpturere. Jeg har også jobbet ganske mye med ull, skinnarbeid og smykkelaging :) Nå for tiden når jeg er tilnærmet nomade så har jeg ikke mulighet til å lage så mye, for jeg har ikke verksted... men dere kan tro jeg gleder meg til den dagen kommer! Ellers er det jo så mye mer jeg kan tenke meg å lære eller bli flinkere til...

Jeg føler at jeg la de fleste kunstnerdrømmene mine fra meg mer og mer ettersom jeg følte meg kallet til å skape en ny måte å leve på, et nytt levesett i harmoni med naturen. Dette er en stor kreativ og skapende oppgave i seg selv, og for meg handler livet mye om å lære seg å skape i det 3-dimensjonale rommet, å omforme og forvandle det eksisterende. Energi er alt som er, opphavet til alt er vår kreative skaperkraft, som manifesterer alt frem til eksistens. Aller mest ønsker jeg å være med på å skape eller bringe frem liv... i form av Jordens skjønnhet, på så mange måter. Å visualisere er å skape... skaper du sterke nok mentale bilder, kan du klare hva som helst :)

Jeg finner fortsatt tid til å tegne, male og lage ting innimellom... jeg har en nesten overveldende mengde uferdige tegninger og skisser liggende, men har ikke scannet inn noe av det nye siden 2007. Så alle de følgende bildene er et lite utvalg av tegninger jeg har laget frem til da. Jeg har også gitt bort eller solgt en del bilder som jeg aldri fikk scannet. Lover å legge ut noe nytt om ikke så alt for lenge! Vet jeg er utrolig dårlig til å ta bilder av ting jeg lager... For jeg regner med at mine nærmeste bekjente allerede har sett disse ;)


Circle of Time, River of Life... 2005


Dette er et slags følelsesmessig selvportrett jeg lagde på skolen en gang, høsten 2005.


Sopp er noe som er med i de fleste tegningene mine... :) 2006


Disse soppene er utrolig nok blitt ganske populære på Deviant Art ;) 2005


Reaching for the Light


Keltisk knutekunst er noe som inspirerer meg mye, og som jeg har holdt på en del med :) Jeg liker å inkludere det i tegningene mine. Tegnet i 2007.


Den nyeste scannede tegningen min, fra 2007. Dette er inspirert av Art Nouveau og keltisk kultur, noe mange av bildene mine er...


Denne var en gave jeg tegnet til en venninne av meg da hun ble mor, 2005... Denne gutten er blitt så stor nå! :)


Som dere ser så tegner jeg ikke så mye realistisk, men mest fra fantasien. Jeg liker blandinger mellom det abstrakte og det figurative. Men jeg kan tegne realistiske portretter om jeg vil :)

Etter hvert nå har jeg tenkt å skrive noen innlegg om favorittkunstnerne mine... om noen er interessert? :)

Tegner du mye?
Eller liker du å lage andre ting? :)

Bobla og el-bildrømmer

Ingen hadde vel trodd at vi skulle komme til å gå til anskaffelse av en bil, men nå er det altså en realitet. Alternativet som er å reise med hest lar seg ikke gjøre, selv om det er å kjøre med hest og vogn jeg kan. Vi skal jo reise rundt for å finne vårt lenge ønskede landområde, og da trengs det nok en god del reising. Kollektivtransport vil ikke kunne fungere til det formålet, da vi har tenkt oss litt utenfor allfarsvei for å realisere øko-drømmene våre. I tillegg bor vi nå "ute på landet", selv om vi i virkeligheten er nomader... Så både telt og lavvo kommer til å bli hyppig benyttet i tidene som kommer. En bil ble omsider en nødvendighet. Tidligere var vi begge fast bestemt på å aldri støtte oljeindustrien og bidra til forurensing på denne måten, og klarte oss fint med å gå, sykle eller benytte kollektivtransport ved lengre avstander... men ettersom vi lærte mer om elektriske biler og alternative energimetoder bestemte vi oss likevel for å gå denne veien.

Løsningen vår ble å anskaffe en gammel boble fra begynnelsen av 70-tallet, som skulle pusses opp, settes i stand og deretter omgjøres til el-bil. Vi ville ha boble fordi det etter vår mening er den eneste bilen som ser litt bra ut og i tillegg er skapt ut fra mer naturlige former, samt at det er mulig å kjøpe en til en forholdsvis lav pris og deretter sette den i stand selv, noe som baserer seg litt på gjenbruk... det er også en bil man kan klare å mekke på selv om du har lite (eller i vårt tilfelle ingen) erfaring. Vi har nå arbeidet utrolig hardt ofte dag og natt siden i høst for å i det hele tatt få den på veien, og det føles helt fantastisk å endelig kunne reise rundt, for en frihet! Bobla er enda ikke elektrisk, men vi har vært og besøkt noen som har konvertert en bil til elektrisk, og det er inspirerende. Vi er fremdeles usikker på hvordan det skal gå å eu-godkjenne en selvskapt el-bil, men tror det vil åpnes opp mer for det om noen få år. Inntil videre har vi montert en smart liten dings som skal kunne redusere bensinforbruket med ca 30% :) Vi er ganske utslitte etter alt arbeidet, så føler vi trenger en pause nå før vi tar fatt på den store jobben for å gjøre bobla elektrisk. Leste at Pelle Politibil også er blitt elektrisk nå, så vi får håpe på en Lys fremtid! Visste dere at i fremtiden kommer biler til å kunne gå på så rene energiformer som vann og luft?

Vår drøm var en elektrisk boble lakkert i metallisk mosegrønn, dekorert med gullfargede snirkler og blader. Jeg tror det siste får vente, men har i alle fall tenkt å pynte den innvendig med litt eføy og noen sopper ;)
Inspirasjon:

Ja, jeg er et lite blomsterbarn. En hippiesjel. Blant mye annet ;)
Slik så i alle fall bobla ut da vi fikk tak i den forrige høst, og enda verre etter at vi hadde jobbet litt med den:
Vi har nå gjort omtrent alt på nytt, så den er nesten som ny :)

Legger ut noen bilder fra en av de første dagene vi hadde med bobla vår, 17. mai.
(Selv har jeg ikke så mye til overs for nasjonalisme, det er en illusjon som er mer basert på makt og dominanse enn på naturlige skiller i terrenget, og som ofte til og med splitter opp kulturer. Det er en forhekselse som fanger oss i atskilthet og selvopptatthet, som setter folk opp mot hverandre heller enn å innse at vi alle er del av den samme jorden. Vi burde samarbeide, bry oss om hverandre og verdsette alle de unike kulturene slik de er. Jeg er ikke for globalisering i den forstand, men for små lokale samfunn som lever i harmoni med naturen og som har sitt eget kulturelle uttrykk. Vi vil aldri kunne fortrenge våre, i mangel på et norskt ord, tribalistiske selv ;) Når vi vender tilbake til naturen og vår tilknytning til det lokale landområdet, vil vi helt naturlig ønske å beskytte det, ære og verdsette det og være nærmeste, og ikke en fiktiv nasjon og dets (om jeg våger meg til å si det) korrupte ledere ;) )

Men 17. mai er en utmerket anledning til å kle seg opp i finklærne uten å bli sett rart på, og gå vakre og uforstyrrede turer i skogen og naturen, og glede seg over de vakre områdene vi bor i. Og nå *trommevirvel* Bobla:Pyntet med litt bjørkeris for anledningen
For å lese mer om prosjektet vårt, gå inn på http://el-bobla.blogspot.com/

Så nå skal vi ut på den store ferden! Vi kommer nok til å ta det i flere etapper, vi får se hvor mye den gamle bobla tåler om gangen. Ser så ufattelig mye frem til å finne landområdet som bare ligger der og venter på oss. Slikt skjer vanligvis ikke på null komma niks, men så er det lite i livet mitt som er helt vanlig heller. ;) Er i gang med pakkingen og kjører avgårde nå om noen dager. Skal se om jeg får blogget litt underveis. Nomadeliv med telt/lavvo står på planen i tidene fremover :)
Sommeren vil gå med til litt reising, samt arbeid med forskjellige økoprosjekter, kurs og European Rainbow Gathering i Finland :D

Ullkåpen min

Det var noen bilder av den i forrige blogginnlegg, så for interesserte kan jeg vise litt mer ;) Jeg har nemlig lagt igjen de fleste av eiendelene mine hos familien min, så for tiden bruker jeg ikke den kåpen.

For 6 år siden bestemte jeg meg for å lage en ny kåpe, da jeg ikke kunne finne noen jeg likte i butikkene. Jeg kjøpte ullstoff i en middelaldertekstilbutikk og tegnet tegninger av hvordan jeg ville ha den. For å lage mønster tok jeg utgangspunkt i en jakke jeg hadde fra før. Siden jeg hadde lite syerfaring på den tiden var jeg så heldig å få god hjelp av en venninne av mamma, slik at kåpen kanskje er av litt høyere standard enn klærne jeg lager og syr helt selv nå. :) På innsiden er det grønt fòr, med små snirkler og blader. Mamma heklet bladformede hekter med små grønne perler på. Ellers har den stor, spiss hette med en grønn dusk, også med perler, svakt klokkeformede ermer og snøring bak.

Det er flere ting jeg ville gjort annerledes i dag, først og fremst ble den litt stor til meg, og for bred over skuldrene. Jeg ville også laget hektene litt mer organiske/livlige. Men ellers liker jeg den godt, og den holder meg alltid varm *smile*

Kanskje ikke de beste bildene, men de får duge :)
Juletiden

Jeg tilbrakte hele juletiden alene med min kjære, veldig rolig og fredelig og helt uten styr. Vi nyttet tiden til å jobbe en del med Natursamfunnet og være utendørs. Jeg fikk til og med et par pakker!  Vi "flyktet" etter hvert ut til øya til en god venn av oss, vekk fra samfunn, bråk og smell. Der var det fin ro til å beundre måneformørkelse og fullmåne <3

Fikk også tatt noen bilder av leiligheten jeg for tiden bor i. De siste 3-4 årene har jeg vært tilnærmet nomade, da jeg har flyttet opptil et par ganger i året. Det er litt slitsomt, men slik er det... og snart er jeg på flyttefot igjen, med vage planer om lavvoliv.

Jeg har fremdeles de fleste tingene og utstyret mitt i barndomshjemmet mitt. Jeg ser frem til å bygge mitt eget vakre hus og få alle mine eiendeler på et sted. Der jeg vokste opp bodde jeg i det nydeligste skogsloft, fullt av planter, klatrevekster, trær, små vakre lys, masse skatter og gamle møbler, bilder, kunst, tekstiler, kister og skrin. Tror ingenting jeg har nå kan måle seg med det, men kanskje en dag? Jeg ønsker å ha det vakkert og koselig rundt meg, men samtidig rent... for støvallergien min sin skyld kan jeg ikke lenger ha tekstiler, tepper og blader over alt ;)

Her er julens bilder:


Dette er stua, jeg fant noen avhogde greiner som jeg lagde et lite tre av, pyntet det med lys og det lille av pynt jeg hadde.To av juledekorasjonene jeg lagde:Noen av steinene og krystallene mine:


Pusen min:

Skogsnissen min med røkelse:

Sopplampe:

Julesnacks:

Jeg lagde disse kulene, som ble utrolig gode. De er nokså sunne; rå/raw, sukkerfrie og ganske økologiske.
Improviserte helt da jeg lagde dem, men sånn omtrentlig ble det:

50 gram rått, økologisk kakaosmør
100 gram sjokolade/kakaopulver
Smeltes sammen

60 g dadler
Moses med gaffel og blandes inn i sjokoladen

40 g mandler
20 g valnøtter
20 g hasselnøtter
20 g kokosmasse
Blandes inn i røren til ønsket tykkelse

Bruk evt stevia dersom det ikke ble søtt nok, eller flere dadler ;) Kan også blande inn alt mulig annet av nøtter og tørket frukt. Ta det du har, og bland til du får en litt fast, klissete masse og rull den til kuler.

 

~*~*~*~*~*~*~*~

Nyttårsaften var for min del i "isolasjon" ute på en liten øy. Jeg liker meg veldig godt der, et fredelig sted med vakker natur. Vi var oppe på en haug og opplevde måneformørkelsen og fullmånen, fantastisk nydelig. Vi fant faktisk også noen kjempegamle stjerneskudd som ikke virket før vi hev dem på ilden ;) Nå feirer i grunnen ikke jeg nyttår før våren ankommer, men håper dere hadde en fin tid!
Det var halo fullmåne denne gangen også. Dette bildet tok jeg under måneformørkelsen.


Og så fant vi noen kjempegamle stjerneskudd der ute på øya som ikke virket før vi la dem inn i ilden ;)

Hvordan var din juletid?

 

Ønsker alle en nydelig og magisk dag

Måtte roen senke seg og alle finne tid til sine kjære og det som virkelig betyr noe, for en dag med glede, fred og kjærlighet :)

Legger med noen få av de tullete julekortene jeg har laget oppgjennom årene. De er ganske gamle, men det kommer av at jeg ikke har hatt fungerende scanner på et par år, samt at jeg som oftest gir bort tegninger før jeg får "foreviget" dem ;)

 

 

 

 

Gjenbruk del 1: Alvelys

For mange er dette tiden for gavelaging, og derfor tenkte jeg at jeg kunne meddele noen små tips til dere. Jeg prøver alltid å finne en måte å bruke "avfall" på, i stedet for å kaste det, og vil nok bli mye flinkere til dette i fremtiden. Jeg har samlet på eggekartonger en god stund, og begynte å omforme de små pillarene i dem til blomster, som kan brukes til så mangt. Jeg har blant annet festet dem på greiner jeg bruker til å dekorere leiligheten med, men i dag bestemte jeg meg for å feste dem til en helt vanlig lyslenke (LED).

1. Du trenger eggkartonger, gjerne i farger du trives med. Ettersom jeg pleier å kjøpe økologiske egg, er mine hovedsaklig i forskjellige grønnfarger, og noen er hvite.

2. Riv eller klipp løs tuppene i eggekartongene, og klipp eller riv for å forme blomster, her er det bare å eksperimentere.

3. Jeg pleier å bøye kronbladene litt, og stikke små hull i dem for å få lyset til å slippe gjennom. Du kan bruke en syl eller andre spisse gjenstander til dette.

4. Snitt opp enden litt og stikk den over lyspæra.

Ganske enkelt, hihi. Alle kan klare dette, og det er en finfin gave:


Saueskinnfellen de ligger på har jeg forresten garvet selv. Kan muligens fortelle mer om akkurat den omstendige prosessen en annen gang ;)

Jeg bare måtte prøve dem på meg ;P
 

Vender tilbake...

Etter en lang tid med taushet fra min side er jeg her igjen ;) Da vil jeg sannsynligvis holde meg her inne, selv om jeg fremdeles har noen aktive Blogspot-blogger ved siden av. Begynte min "bloggkarriere" for over 6 år siden, men fenomenet har vel ikke helt gavnet popularitet før i senere tider.

Jeg lever for tiden et liv som "eremitt" på et lite sted med min kjæreste kjære og den fineste lille pus, mens jeg venter på grønnere tider. Vil fra tid til annet meddele ting som skjer i livet mitt eller temaer jeg finner det viktig å ta opp med dem som har ører å lytte med :) Forhåpentligvis vil ikke dette utarte seg til å bli en så veeeldig selvsentrert blogg.

Har forresten laget meg en ny header her inne, selv om jeg egentlig er helt nybegynner i photoshop *fnis* Så får vi se om noen kjente fjes finner meg etterhvert.

Headeren:

 

Og så et lite bilde av gårsdagens fødselsdagskake til min kjære. Den er økologisk og sukkerfri:

img5881

Soppesopp!

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenkerhits