Sunnmøre Middelalderfestival 2016


Vi var nylig på Sunnmøre Middelalderfestival, som ble arrangert for andre gang dette året. Jeg er glad for at slike festivaler endelig finnes i omdrådet der jeg bor. Det tar riktignok et par timer å reise, men slike avstander er helt normalt her oppe. Vi reiste sammen med Camilla og Marina Aurora, og vi sammen var så heldig å få låne et telt av vikinglaget. Festivalen er lokalisert ved sjø og maleriske fjell på Sunnmøre Museum.

Selv om det hele gir inntrykk av å være en middelalderfestival, vil jeg si at det oppleves litt som 70% viking og 30% middelalder, i og med at en stor andel av deltagerne er vikinger. Men så sies det riktignok at festivalen er ment til å gjenspeile litt brytningen mellom vikingtid og middelalder. Festivalen har uansett alt folk flest kan drømme om av middelalderrelaterte aktiviteter og underholdning, samt et ganske stort marked med mange fine ting. Første kvelden hadde jeg på vikingklær, men de neste dagene ble det middelalderkjoler. Både barn og andre besøkende blir jo så glad av å se prinsessekjoler ;) Jeg endte som vanlig opp med å gå barfot hele helgen, elsker det, så sånn sett hadde jeg det ganske komfortabelt.

I tillegg til et festivalområde med mange flotte telt, er det også en stor samling av gamle flotte trehus, vakkert plassert rundt om i et grønt område som består av mye skog. Faktisk er det et perfekt område for alle de gangene man gjerne vil stikke seg litt vekk fra mengdene av folk og besøkende, noe som er veldig velkomment for min del :) Ikke minst for å få en pause fra den sterke sola og varmen som preget helgen (tror de aller fleste var nokså solbrent når de til slutt kom hjem). Til slutt endte vi opp i skogen hele gjengen, som de skogsalvene vi er ;) 


Engelish translation:
We recently visited Sunnmøre Medieval Festival, held for the second time this year. I'm glad that such faires are finally to be found in area then where I live, the norwegian west coast. We traveled together with Camilla and Marina Aurora, and together we were lucky enough to borrow a tent from the vikings. The festival is located by the sea and with a view towards picturesque mountains at Sunnmøre Museum.

Although the it gives the impression of being a medieval festival, I would say that it feels a bit like 70% viking and 30% medieval, given that a large proportion of the participants are Vikings. But then it is said that the festival is meant to reflect the transition from Viking to the Middle Ages. The festival has anyways everything most people can dream about in regards to medieval related activities and entertainment, plus a fairly large market with many beautiful things. The first evening I too wore viking clothes, but the next days I slipped into some of my medieval dresses. Both children and other visitors come to see princess, right? ;) I ended as usual up walking barefoot all weekend, love it, so in this way I felt quite comfortable.

In addition to the festival area with many nice tents, there is also a large collection of old beautiful wooden houses, beautifully located in a green area consisting of a lot of forest. In fact it is a perfect area for all the times you would like to tuck away from the crowds of people and visitors, which is very welcome for me :) Not least to get a break from the intense sun and heat that marked the weekend (think most people were fairly sunburnt when they finally got home). Eventually all of us ended up in the woods, like the woodelves that we are;)Noen av de mange teltene


Camilla og Marina Aurora
Plantefarget garn


Flott keramikk
Alltid så mye fint i denne boden


Vikingsmykker


Camilla viser frem det nydelige banneret til vikinglaget


Vi fant alver ^^  En moderne Thranduil, og Legolas

   
Søte unger som solgte produkter fra skogen
Mens man venter på maten


Fikk låne denne nyyydelige gryta til å lage mat om dagene <3 Må virkelig få skaffet meg noe slikt. 
Varmt å lage mat under knallblå himmel
Gikk en tur og sanket ville vekster og ville blomster til en salat <3 


Middagen er servert


I de fine bladformede trebollene mine <3


Vi stekte sopp som vi har dyrket hjemme hos oss, utrolig godt om jeg får si det selv ;) Vet det ikke er så tidsriktig med mais, men resten av salaten var i det minste fra skogen. 


Fjordinger i solnedgang


Dette så idyllisk ut


Tid for å trekke seg tilbake til skogen.... noe jeg alltid ender opp med å gjøre mens folk flest konsumerer alkohol ;D Og ja, jeg har det fabelaktig sammen med trærne. 


Min flotte kjæreste


Disse røttene var utrolig stilige


Det var fullt av lerketrær i skogen, og som noen kanskje vet kan de ha en tendens til å velte. Men åhhh, jeg elsker lerketrær :D 


Mykt grønt gress dekket skogbunnen, veldig koselig. 


Vi kom til en høyde med utsikt mot Ålesund
Neste dag
Nydelige treutskjæringer


Og en stor hvit hund som også var ganske koselig


Trubadurer som faktisk spilte ordentlig fin musikk
Fine praktiske gjenstander laget av horn og bein

Museumsområdet
Klem et tre


Fine huset
Tilbake til det store lerketreet


Det tok 4 personer å nå rundt detEt lite mobilbilde til slutt


Har dere vært på noen viking- eller middelalder- arrangementer i år? Eller skal dere?#middelalder #middelalderfestival #middelaldermarked #fantasy #eventyr #prinsesse #alv #museum

12 kommentarer

Nina

26.06.2016 kl.18:09

Hei! Så masse herlige bilder! Jeg lurte på om du vet om noen norske forhandlere av den typen bålstativ som du har bilde av sammen med den gryta som du fikk låne? Jeg og en venninne fikk så lyst på slike etter Hamar Middelalderfestival, men det var ingen der som solgte slike med vridde "ben" og vi har heller ikke klart å finne fram til noen i ettertid som selger slike. Har du noen tips?

Mvh Nina

Naviana

27.06.2016 kl.15:23

Nina:
Takk :) De solgte faktisk slike bålstativ på selve middelalderfestivalen. Jeg burde kanskje ha slått til og kjøpt meg et selv, men har ikke helt bestemt meg for akkurat hva jeg vil ha enda. Men du har rett, det var nydelig. Jeg aner ikke hva de som solgte det het for noe, det er mulig de var polske faktisk. Om du feks sender en mail til Møre Frie Vikinger kan de sikkert fortelle deg mer :)

Nina

27.06.2016 kl.15:42

Tusen takk for svar!

Marina Aurora

28.06.2016 kl.13:29

Det var en kjempefin helg <3

Naviana

10.07.2016 kl.21:26

Marina Aurora:
Jaa <3

Renates Reiser

30.06.2016 kl.22:22

Så kult dette så ut! Elsker når ting er så fullstendig gjennomførte. Og de draktene deres er helt nydlige! :D Det var også de gamle husene, og naturen rundt!

Naviana

10.07.2016 kl.21:26

Renates Reiser:
Tusen takk! :D Liker også svært godt når ting er gjennomførte.

Julie

08.07.2016 kl.11:10

Hej.

Skal stå på stand under olavsfestdagene, og er på utkikk etter et middelalderpreget antrekk. Har fått med meg at du har interesse for dette, og lurer derfor på om du har noen tips til hvor man kan kjøpe eller evt. leie slikt?

:)

Mvh Julie.

Naviana

10.07.2016 kl.21:26

Julie: For eksempel www.armstreet.com, eller søk på etsy eller ebay :)

Raymond Karlsen

26.07.2016 kl.17:50

Utrolig mye flotte bilder! Så ut som det var en fantastisk location og en spennende festival.

Jeg har tenkt meg på Midgardsblot i Vestfold, nå i august. Har dere mulighet for å dra? Dere har jo allerede så flotte "kostymer", og allting :) Tror det er dårlig med skog i området der, men gravhaugene å campingen rundt festivalområdet ser veldig fint ut på bildene ihvertfall!

Naviana

26.07.2016 kl.22:49

Raymond Karlsen:
Tusen takk! :)
Vi har dessverre ikke mulighet til å dra på Midgardsblot, men det er sikkert venner av meg som skal dit. Jeg har forresten to venner som ikke kan dra, som lurer på om noen vil kjøpe av dem billettene, kanskje du er interessert? :)

Raymond Karlsen

07.08.2016 kl.23:19

Nei jeg kjøpte billetter det øyeblikket jeg registrerte at Wardruna skulle ha konsert ;)

Men ser ut for at det kommer til å bli utsolgt ila. uka, så dem får sikkert solgt billettene sine gjennom rette fora :)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits