Interiør: Det gamle kjøkkenet

Håper dere alle har hatt en god påske :)

Et av de større prosjektene jeg har hatt på gang de siste månedene, er å lage et nytt kjøkken. Ingen fortalte meg hvor krevende det kom til å bli, hehe! Det har veldig lite å gjøre med det å simpelthen pusse opp. Det har heller ikke så mye å gjøre med å kjøpe en ferdig innredning skreddersydd til ditt hus. Det viste seg å være en endeløs rekke med små og større utfordringer. Ikke at det har vært så forferdelig, det er jo ikke noe i veien med litt utfodringer, men jeg må innrømme at det er litt tærende når kjøkkenet bare ikke blir ferdig så fort man hadde håpet. På et punkt blir man lei av å ha midlertidig kjøkken på stua, og å ikke kunne lage annet enn enkle matretter. 

Det gamle kjøkkenet ser kanskje ikke så verst ut på disse bildene, men da hadde jeg allerede gjort en god del. Når vi flyttet inn var alt her malt i rødt, hvitt og blått, gardinene var gule og ingenting så ut til å passe sammen. En god del ting var ikke særlig skikkelig gjort, og alt var skjevt. Det var til å bli svimmel av ;) Likevel klarte jeg jo å få det forholdsvis koselig etter hvert, med enkle grep og uten så mye innsats egentlig. Men vi hadde stor mangel på skapplass og praktiske løsninger. Det hele var veldig gammeldags, på det stadiet der man nærmest lager mat på vedkomfyr. Jeg tenker å skrive et nytt blogginnlegg om de forandringene vi har gjort, hvorfor vi gjorde dem, og litt før/etter-bilder. 

Like før vi tok ut alt for å lage et så og si nytt kjøkken, endte jeg opp med å ta noen bilder for å forevige det hele. Jeg trivdes egentlig veldig godt med det forrige kjøkkenet og den litt gamle stilen, så jeg vil si det er fordeler og ulemper med dem begge. Men det gamle kjøkkenet var helt klart mer i min stil og definitivt mer unikt enn det fremstår i dag, selv om det var noen ting som irritererte meg en god del ;) Begge kjøkkenene er riktig nok ikke i nærheten av å være hvordan jeg ser for meg mitt fremtidige kjøkken, men jeg kan likevel sette pris på hvordan ting er akkurat nå. 

Her er en salig blanding av mobibilder og kamerabilder før vi pakket alt ned i esker. Det blir i all hovedsak detalj-bilder, med ting og tang. Nesten alt her er second-hand. Jeg skal ta bilder av det nye kjøkkenet etter hvert, men det er fortsatt noen småting der som enda ikke er klart, og for øyeblikket ser det ganske upersonlig ut, så jeg kommer nok ikke til å forhaste meg med det.


English translation: Making a new kitchen has been one of my main project these last months. Nobody told me how time-consuming it was going to be, tehee! It turned out to be an endless number of smaller and bigger challenges. Not that it has been so terrible, there's nothing wrong with challenges, but I must admit that I found it sligthly frustrating when the kitchen just din't get finished as soon as I had hoped. At some point you become tired of having a temporary kitchen on the living room, and only being able to make simple dishes.

The old kitchen may not look too bad at these pictures, but then I had already done a great deal. When we moved in, everything here was painted in red, white and blue, the curtains were yellow and nothing seemed to fit together. A lot of things were not properly done, and everything was askew. Anyway, I managed to evnentully turn it into something kind of cozy, with simple means and without too much effort really. But we had a great lack of closet space and functionality. It was all very old-fashioned in every way. I'll write a new blog post about the changes we've made, why we did them, and some before / after images.

Just before we took out everything to create a virtually new kitchen, I ended up taking some pictures to remember it all. I liked my old kitchen quite a bit and its old style, so I would say there are pros and cons with both of them. But the old kitchen was clearly more in my style and definitely more unique than it is today, although there were some things that felt quite irritating;) Both kitchens are admittedly nowhere close to what I imagine for my future kitchen, but I can still appreciate the way things are right now.

Here is a mix of mobile pictures and camera photos before we packed everything into boxes. It is mainly details, with various things of mine. Almost everything here is second-hand. 


Det antikke kjøkkenbordet, og vinduet som var lokalisert halvveis bak kjøleskapet, pluss en dør ut til hagen som ikke kunne åpnes. Jeg hadde puttet en madrass inni for å forhindre den kalde trekken, og hengt opp et forheng for å kamuflere det hele ;)
Jeg oppbevarer selv-høstede urter og slikt så og si overalt.  
Solen skinner så fint gjennom vinduet på kveldene. Det gamle vinduet var veldig greit og kunne åpnes på midten (har vanligvis et bord på verandaen der vi kan spise utendør, og da kunne man bare ta maten ut gjennom vinduet)


Redesignet lampen med gjenbruks- lampeskjermer (til fordel for de tidligere rødrutede), viklet eføy og blomster rundt og hengte et mini-fuglehus med vindspill under, slik at de klirret fortryllende hver gang jeg kom borti den. 


Detalj under lampen
Art nouveau- karaffel <3 Skulle ønske at omtrent alt jeg eier kunne vært i denne stilarten.


Tekannen vår i ekte jade <3 


Min første orkidè, hehe!


Den gamle kjøkkendøra, og 3 stk puser som ville ut ;) Kjent scenario.


Jeg har en forholdsvis stor samling med blad-fat (dette er et utvalg).
Er forresten glad for å være kvitt hønse-borden som strakte seg rundt hele kjøkkenet ^^
På en av kjøkkenbenkene. Jeg var ikke spesielt glad i disse flisene ;) 


Likte veldig godt de vintage krydderskuffene, så dem har jeg beholdt.


En vase hengende på veggen som jeg har mye glede av


En hylle jeg bruker til å oppbevare en del flasker og glass fulle av urter, vekster og sopper jeg høster inn.


Oransje roser er vakre.


Jeg har tørket alt for mye sopp... hehe! :'-D Jeg hadde ikke en gang plass til halvparten på kjøkkenet. Fra nå av skal jeg pulverisere mye mer av det, slik at det blir enklere å bruke i alskens måltider.


Dette er Gandalf, og Radagast som har gjort seg om til en hare... og han har Ringen ;) Ikke spør meg hvorfor han ikke er usynlig....


Nok en "shelfie"


To av sopp-krydder-beholderne
Hengende fruktkorger er jeg egentlig bare nødt til å ha


Jeg er glad i å bruke kryddere og urter i matlagingen
Jeg har trekopper, drikkehorn og diverse slikt hengende på kjøkkenet, for hvor skulle de ellers være? ;p


Sååå mange flasker... disse her var på tidspunktet forholdsvis tomme


Mmmm... farger


Kanin- og ekorn- skåler


Te... såå mye te. Det er enda mer enn dette, i tillegg kommer alle urtene i glass ;) Jeg elsker te, men i perioder glemmer jeg nesten å drikke det, andre ganger drikker jeg te hele tiden. Noen som har det på samme måte? 


Velkommen inn på te i alle fall! :)#interiør #kjøkken #oppussing #renovering #hjem #gammeldags #eventyr #koselig #flasker #hyller 

21 kommentarer

The Last Wild

28.03.2016 kl.14:20

Så hyggelig kjøkken. Likte virkelig fatene som var formet som blader :)

Naviana

30.03.2016 kl.17:02

The Last Wild:
Ja, elsker blad-fat! Ikke alltid så enkelt å finne det i vanlig butikker, jeg har nesten bare funnet dem på bruktmarkeder. Men de hadde noen på Indiska (jeg har bare et par av dem), kan være de fremdeles har dem.

Linnea Snow

28.03.2016 kl.14:53

Du har så utrolig mange vakre og unike ting! Gleder meg veldig til å se det nye kjøkkenet, og håper at du ikke har kvittet deg med alt for mye av de gamle tingene som du hadde stående omkring. Du aner ikke hvor misunnelig jeg er på disse fargerike flaskene dine. Jeg har sett etter sånne i en evighet nå, men det ser ikke ut til at jeg får tak i sånne noen steder. Må vel kanksje på antikk butikker? Og, forresten, den karaffelen var absolutt nydelig! <3

Naviana

30.03.2016 kl.17:07

Linnea Snow:
Takk! <3 Ja, huset mitt er et lite skattekammer, liker jeg å tro ;) Og jeg kvitter meg så pg si aldri med ting, hehe. Prøver å kjøpe ting jeg er sikker på at jeg kommer til å like og ha bruk for, helst for alltid. Jeg elsker ting, definisjonen på materialist er en som elsker ting, men jeg føler ikke at folk flest passer den kategorien, fordi mange ikke har et personlig forhold til tingene sine, og bytter dem ut stadig vekk. Om du skjønner hva jeg mener? Hehe.

Uansett, alle flaskene og glassene mine er fra bruktbutikker, har samlet i 13 år, saaaakte men sikkert, og da blir det en del fine funn. Dessverre har feks norgesglass blitt ganske dyrt å kjøpe på de mest kjente bruktbutikkene. Så loppemarkeder er sikkert det beste, det er bare så få av dem der jeg bor.

Marion

28.03.2016 kl.18:55

Synes det gamle kjøkkenet ditt så veldig koslig ut, så blir spennende å se bilder av det nye! :) Elsker alle krukkene med urter og te! :D

Naviana

30.03.2016 kl.17:01

Marion:
Tusen takk, så hyggelig å høre! :)

Marina Aurora

29.03.2016 kl.13:30

Elsket det gamle kjøkkeneret deres jeg, liker at det er litt mange ting og sånn :D Spent på å se bilder av det nye

Naviana

30.03.2016 kl.17:09

Marina Aurora:
Takk! ;) Det nye kjøkkenet ser mer ryddig ut, fordi jeg faktisk har fått skapplass ^^ Litt synd at ikke alle de fine tingene vises lenger, men det er fordeler og ulemper med det meste.

Sølvpoppel

01.04.2016 kl.08:13

Hei! For eit nydelig og inspirerande kjøken! Kva plakat/bilete med tekst er det i bilete nummer 28? Av eit tre med menneske i og sol på himmelen?

Tusen takk for at du tar oss med inn i heimen din, det er så fint å sjå kor koselig og hjartevarmt du har det.

Naviana

01.04.2016 kl.23:49

Sølvpoppel:
Mange takk! Setter stor pris på å høre det :)
Bildet har følgende tekst:
"For et sinn som er i stillhet, vil hele universet overgi seg" Chuang Tzu
Jeg klippet det ut fra et blad. Jeg har et til over oppvask-kummen som er av en skog, og handler om tilstedeværelse. Synes det passer fint med litt zen-visdom mens jeg tar oppvasken eller gjør annet husarbeid ;D

~Gaiadóttir~

01.04.2016 kl.20:08

Savner huset deres og dere <3 Gleder meg masse til å se det nye kjøkkenet! :D

Naviana

01.04.2016 kl.23:49

~Gaiadóttir~:
Aww, savner deg også! <3 Gleder meg til neste gang du kommer ^^

Nin

04.04.2016 kl.18:49

So many lovely details! I love your leaf plates - I've been trying to find nice leaf plates that aren't very, very expensive (even more so with shipping), I currently have few, they're from home&you autumn collection and they look nice, but nowhere like yours ;) (tbh I have a plan to attend some ceramic courses for adult in the future, since I forgot most of what I learned in school, and possibly making my own plates is one of the reasons) Also, there is small green glass oil lamp on picture with closeup of the plates - I had identical one when I was a child (actually I had two, green and blue, but I think they've got lost or damaged during moving when I was 10). And your bottles are amazing, I love bottles ;)

Naviana

22.04.2016 kl.13:15

Nin:
Ooh thank you ^^ My favorite leaf plates was bought on an internet auction, they are kind of antique and a bit expencieve, especilly with shipping. I searched through ebay for two days until I found what I wanted, and went for it. I have 8 of them :D I also have many cheaper ones, from antique stores or other places.

And YES, I too dream of become a potter/work with ceramics. It's like my favorite thing in the world to do :D :D :D

Oooh, I should probably ship that tiny old lamp to you, if you like it? :)

Frøydis

05.04.2016 kl.20:38

Åh, så nydelig det var! Men jeg skjønner godt behovet for å modernisere og effektivisere litt. Man skal jo leve med disse greiene hver eneste dag. :p

Det ser ut som dere har flotte takbjelker! *sverme litt* ;)

Naviana

06.04.2016 kl.01:19

Frøydis:
Hihi! Ja, har sikkelige takbjelker her i huset.

Vi moderniserer for å være ærlig ikke for vår egen skyld, men fordi vi tenker å selge huset igjen etter hvert... ;) Men kan jo nyte de nye godene likevel ^^

Pixiebelle

10.04.2016 kl.19:21

Hei :)

Ny følger av din blog for et KOSELIG kjøkken du har fått :). Jeg liker selv samme stilen "nature indoor" mye inspirasjon å hente hos deg!!

Naviana

11.04.2016 kl.12:05

Pixiebelle:
Takk for det, og velkommen til bloggen :D Jeg må bare understreke at dette er det gamle kjøkkenet, det nye har jeg ikke tatt noen bilder av enda ;)

Pixiebelle

12.04.2016 kl.19:35

Ja sånn går det når man ikke leser hele teksten. Jeg er sikker på at ditt nye kjøkken også blir kjempefint ;)

Anya

22.04.2016 kl.17:09

Wow, this kitchen is absolutely GORGEOUS! I love this kind of warm, quirky, old-fashioned, colourful, artily-arranged yet practical clutter! SO creative and appealing, especially in such a small space. <3 :)

Naviana

24.04.2016 kl.13:53

Anya:
Aww, thank you so much, I'm SO glad you enjoyed it <3

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits