Intervju om mitt forhold til naturen


Jeg ble intervjuet av den norske forfatteren Bjørn Bull-Hansen. Han har skrevet 16 romaner, og er genuint interessert i vikingtid og overlevelse ute i naturen. Han skriver en egen blogg som sentrerer seg rundt disse temaene, og han har også en youtube-kanal der han lærer bort kunnskap om livet i skogen. Anbefaler på det sterkeste å sjekke det ut, han er en veldig flott fyr! 

Angående intervjuet, så finner dere linken her: http://bull-hansen.com/2016/03/02/viking-women-interview-with-janne-eikeblad/

Hele intervjuet er på engelsk. Jeg snakker om en del temaer jeg ikke har nevnt så mye om her på bloggen min tidligere, men jeg er glad for at Bjørn ga meg muligheten :) 
 
English translation: I just got interviewed by the Norwegian viking author and bushcrafter Bjørn Bull Hansen. Please have a look, I think it?s worth reading. Also his blog is awesome and inspiring, and he's a really great person! The interview is in english, so you have nothing to worry about! ;) I'm sure you could learn a few things about me that I too rarely speak about.

Here is the interview: 
http://bull-hansen.com/2016/03/02/viking-women-interview-with-janne-eikeblad/ 

4 kommentarer

Marina Aurora

02.03.2016 kl.20:01

Kjempeflott innlegg da! Virkelig slik synet ditt er og jeg er så enig.

Naviana

08.03.2016 kl.22:16

Marina Aurora:
Tusen takk, glad for å høre <3

03.03.2016 kl.00:31

Tenk at jeg ikke har hørt om BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN før! Og at du har 60000 følgere er jo helt utrolig, ser at selveste erkedruiden ikke har flere enn 3091 følgere. Virkelig fint innlegg! Min oppvekst var mye lik din, men jeg har tross min høye alder dessverre ikke klart å bygge meg opp like mye kunnskap.

Kanskje kunne du twittre mitt essay "Herr Fossemøllens øyensten"?

http://www.kulturverk.com/2016/01/31/herr-fossemollens-oyensten/

Jeg er ikke på sosiale media, og kommunen driver et råkjør mot meg for tida for å få min underskrift for å kunne dra Herr Fossemøllens øyensten totalt ned i søla. På Skreia har de lagt meg for et intenst hat fordi jeg utfordrer de suburbane idealene deres med en økolandsby, eller en "lommelandsby" som passer best der. Etter å ha arbeidet siden 2009 med å etablere et økosamfunn på Toten, må jeg bare innse at jeg står tilbake som en utstøtt.

"De utstøtte blant oss har ikke den samme mulighet til selvorganisering som afrikanerne har. Hva kan da gjøres? Vi må forhandle på tre ulike fronter: overlevelse, dissidens og motstand. Hvis vi ikke forhandler med verden slik den er i nuet vil vi bukke under. Derfor må vi komme fram til særskilte overenskomster."

http://www.kulturverk.com/2016/02/29/hva-vesten-kan-laere-av-afrika-serge-latouche/

Jeg tror nå jeg må flytte over til Hurdal, om ikke annes så for sikkerheten til jentene mine. Trafikken på gården vår der er forferdelig, men de har nå visjoner om å omgjøre vegen til ei gate i Hurdal Urbane Landsby. Så kanskje er det håp?

Dessverre har arkitektfirmaet Helen & Hard kuppet dette gode prosjektet med en forferdelig, nådeløs, antibiofil, ahistorisk internasjonal modernisme!!!!!

Har du sett den nye boka til økofilosofen Andreas Weber:

http://bollier.org/blog/andreas-weber%E2%80%99s-%E2%80%9Cbiology-wonder%E2%80%9D-aliveness-force-evolution-and-commons

Den virker knallbra!

Skal spre intervjuet med deg så godt jeg kan!

Mvh,

en utstøtt totning

Naviana

19.03.2016 kl.17:41

Anonym:
Jeg har vel og merke mange følgere totalt på sosiale medier, men akkurat denne norske bloggen har jo langt fra så mange lesere. Jeg har heller ikke reklamert noe for den eller noen av mine andre sider. Jeg er veldig takknemlig for alle som kommer innom, og spesielt for dem som følger meg gjennom mange år så klart :) Men jeg er ikke på twitter.

Takk for at du delte intervjuet :)

Kanskje det ikke er så dumt å flytte til Hurdal? Jeg ønsker deg i alle fall alt det beste og lykke til. Det er fint at du fremdeles kjemper for det du tror på, til tross for motstand. Folk kan være utrolig vrange og trangsynte noen ganger, spesielt i bygdenorge... dessverre.

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits