Vandring langs fjorden


Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg må si det, men jeg elsker fjorder, og å bo i en. Klimaet er liksom mye mildere og lunere enn ute ved storhavet, og man føler seg omfavnet av de mektige fjellene, men likevel tilknyttet sjøen, og det mildere og mer frodige klimaet den kan gi. Det er så mange vakre fjorder her i landet, men den jeg bor i er ikke av de mest kjente. Likevel er det mye fint å utforske her. Fjellene går fra å være slipt ned av vær og vind ute ved havet, men sakte men sikkert blir de høyere og spissere, til de innerst inne i fjorden er helt fryktinngytende høye! Jeg er så imponert og fascinert over dette landskapet. 

I sommer hadde vi en liten utflukt der vi utforsket flere områder rundt fjorden. Jeg tok også noen bilder, som jeg gjerne vil dele med dere :) De taler egentlig for seg selv. 


English translation: I don't know how many times I have to say it, but I love the fiords, and I love living in one. The climate is somehow much milder and cozier than out by the open sea, and one feels embraced by the mighty mountains, but still connected to the sea, and the mild and more lush climate it can provide. There are so many beautiful fjords in Norway, but the one I live in is not of them most famous ones. Yet there is many wonderful places to explore here. The mountains changes from being weatherworn and rounder out by the open sea, but slowly they are taller and pointier, until you come to the innermost part of the fiord, where the mountains are so tall and steep it feels totally awe-inspiring! I am so impressed and fascinated with this landscape.

This summer we had a little adventure where we explored several areas around the fiord. I also took some pictures, which I would like to share with you :) 

Grønt og fint <3


Strender


Snurresnurr


:D
En liten gård


Speilblank overflate


Og til slutt, dagens sang:Liker du fjorder? Har du en favorittfjord? :)


#natur #fjord #friluftsliv #sommer #fjell #eventyr #fantasy #naturopplevelser #naturfoto 

6 kommentarer

Marina Aurora

10.03.2016 kl.12:26

Nydelig såklart! Eresfjorden?

Som oppvokst i Møre og romsdal er jeg åklart glad i fjorder og fjell, men jeg er også faktisk veldig glad i storhavet og trives veldig godt ut mot havet, liker at det kan være litt røft og lyden av store blølger komer jeg aldri unna. Vet ikke om jeg har en favorittfjord er jo tusensvis av dem i Norge xD Sognefjorden er veldig fint da, og ja Eresfjord faktisk, og Geirangerfjorden.

Naviana

19.03.2016 kl.17:28

Marina Aurora:
Nei, Eresfjorden er på en måte en del av Romsdalsfjorden, dette er den fjorden som går inn mot Sunndalen :)

Du er flott og tøff som trives så godt ut mot storhavet ;D Og enig med deg angående fine fjorder. Og så elsker jeg Hjørundfjorden! Sykt bratt, men veldig fascinerende....

Frida

15.03.2016 kl.11:28

Åja, jeg elsker fjorder!

Min favoritt er selvfølgelig barndomshjemmet mitt: Storfjord i Troms. Med de ville Lyngsalpene i vest og dalene mot Sverige i øst er det til å bli bergtatt av. Den høyeste tinda minner skummelt mye om Throat of the World fra Skyrim, så jeg dagdrømmer ofte om å bygge trappetrinn til toppen, tihi!

Naviana

19.03.2016 kl.17:30

Frida:
Oooh, ja, det er så mange episke fjell i Norge, og noen av dem er til og med flottere enn i alskens fantasy- filmer og -spill! :D

Marina Aurora

23.03.2016 kl.12:50

Okey, vanskelig å tippe ut ifra bilder :O Fine alle de du nevner da :) Sykt storslått innover Sunndalsfjorden også..

Savner å dra på tur til Tafjord og Geiranger område, vært der en del ganger..

Naviana

23.03.2016 kl.15:31

Marina Aurora:
Ja, jeg savner det også! Håper å ta en tur til sommeren faktisk, skal besøke broren min som skal jobbe i Volda, hehe ;)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits