~* Gledelig jul! *~


De fleste er nok enda ikke helt ferdig med årets juleforberedelser, men jeg vil gjerne benytte sjansen til å skrive et lite blogginnlegg. Selv har jeg smålig panikk over alt som ikke er klart *gråter litt* Det er ikke egentlig grunnet julestress vel og merke, men mye annet som har gjort meg til en travel skogsnisse. Det har vært lite tid til feiring av solsnu, hoppe rundt i skogen og vandre under snøkledde trær. Men igjen så har snøen regnet bort, og alt er mørkt, vått og vindfullt.... så det er kanskje like greit at jeg ikke har så mye tid til overs. Vi er blant annet enda ikke ferdig med det nye kjøkkenet vårt. Vi gjør alt selv, og jeg må innrømme at det er en del mer arbeid enn forventet. Men det verste er unnagjort, og jeg har håp om at livet med improvisert kjøkken på stua snart er over. Ellers så skal vi feire jul på hytta som i fjor, så vi reiser dit i morgen. Blir litt ekstra styr og usikkerhet i år, da et av våre nærmeste familiemedlemmer er på sykehuset. Men det blir da jul likevel, en enkel og koselig en :) Jeg trenger virkelig å slappe av et par dager nå! :O 

For min del starter jul og midtvinterfeiring omtrent litt før vintersolverv. Og da synes jeg det er koselig å beholde stemningen til rundt midten av januar... det er jo først da det virkelig blir mørkt, kaldt, snø og vinter... synes nå jeg :) Jeg liker å pynte etter årstidene, så jeg pleier å ha vinterpynt fremme til påsketider. Frostglitter, levende lys og led-lys, skogsdyr, eviggrønne og nakne greiner, fluesopper, istapper, kranser... Men typisk julepynt rydder jeg selvsagt bort tidligere. Jeg har ikke så mye slik pynt uansett. Jeg pleide å ha et lite juletre i en potte i hagen, som jeg tok inn hver vinter. Da må det stå inne til det er frostfritt ute, ettersom trær går i en slags dvale om vinteren som forstyrres når man tar dem inn til jul. Men det er virkelig mye fint og rart man kan pynte med når det er litt mørkt og trist ute. 

Ønsker dere alle en gledelig jul, et vakkert vintersolverv og mange fine vinterdager fremover! English translation: Merry christmas everyone! :) This year I'm celebrating at a family cabin as we've done several times before, with the closest family. I'll be great to just get away from all we have to do at home, like making a new kitchen, renovating our home and so on, and getting a well deserved break for a couple of days. 

I think its very important to celebrate midwinter and having feasts, like all people here in the north have done before us. The celebrations would usually last for weeks, far into the "new year" and at least untill the middle of january. I think in earlier times the feasts usually started at that time, which makes more sense to me as you can really start to feel the cold and the winter by then. Often we don't even have snow yet in december ;) Anyways I always decorate my home by the seasons, and I love it.

I hope everyone will have a great and cozy holiday amongst the people you love :) Below you can see some pictures from last years christmas eve, taken with my phone.
På julaften i fjor var det sol og nysnø, og vi gikk en vakker tur i vinterskogen!
Her er noen bilder (alle er tatt med mobilen):

Grønn i fjor, men i år skal jeg nok være lilla ;)


*snurre i snøen*
<3
*tittei*


Lengre inn i vinterskogen

SONY DSC

Og til slutt, litt Askepott-musikk :) Jeg har soundtracket i julemusikkspillelisten min. 

Er du klar for jul? Har du noen koselig planer? :)
#jul #vinter #snø #vintersolverv #julaften #solnedgang #skog #skogen #friluftsliv #middelalder #middelalderkjole #eventyr #askepott #solsnu

11 kommentarer

Camilla

23.12.2015 kl.02:20

Så skjønn du er

Vil ønske deg en riktig god jul og et godt nyttår :)

Øyvind Holmstad

23.12.2015 kl.09:06

Takk! Askepott kommer i redigitalisert versjon i år, så all flimringen er borte og sterkere farger!

Hva slags treverk har dere i kjøkkenet? Selv pusser jeg for tida opp et kjøkken i heltre flammebjørk:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Birch_doors_-_bj%C3%B8rked%C3%B8rer_av_norsk_bj%C3%B8rk.JPG

Samme møkkaværet her, men fikk tatt et fint bilde av sola som passerer Torsæterskaret i Totenåsen under frostperioden forrige uke:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vintersola_bryter_fram_i_Tors%C3%A6terskaret_p%C3%A5_Toten%C3%A5sen.JPG

Ps! Dere må ikke gjøre det altfor fint, slik at dere ikke orker å bryte opp og flytte inn i natursamfunnet når den tid kommer!

"Somehow, a person?s own self is mobilized, liberated, made more strong by that person?s success in making life in the world.

It is as if the life in the world which is created, directly nourishes the person." ? Christopher Alexander (Alexander, 2001?2005: Book 4, page 269

Riktig god jul til deg og dine også!

Kaja

23.12.2015 kl.10:21

Håper dere får en fin jul, til tross for styr og usikkerhet. Et pust i bakken blir nok ekstra deilig når man har stått på litt, får man håpe :)

Selv kjenner jeg det er veldig deilig med juleferie etter skole og jobbing. og jeg gleder meg ekstra mye til å dele ut gaver til kjente og kjære. Har for en gangs skyld hatt muligheten til å lage og ordne i stand litt ordentlig gjennomtenkte gaver, og det må jeg si nesten er litt undervurdert. Gleder meg så og si mer til å gi enn å få ^^

Sender dere varme og gode tanker herfra!

God jul, godt nyttår og god midtvinterfeiring :)

Maol

24.12.2015 kl.21:29

Fin klänning! Var kommer den ifrån? =)

Naviana

05.01.2016 kl.21:24

Camilla:
Mange takk de beste ønsker til deg også! :)

Naviana

05.01.2016 kl.21:25

Mange takk, de beste ønsker til deg også :)

Naviana

05.01.2016 kl.21:38

Øyvind Holmstad:
Jepp, fikk med meg at filmen var blitt pusset opp, og siden jeg var hos familie med tv prøvde jeg å se på Askepott. Men fikk bare sett halvparten, før pliktene kallet ;) Men det blir da alltids tid i senere år... hehe. Orker ikke se den hvert år.

Flammebjørk er flott! Vi fikser kjøkken ved å kombinere det beste fra det gamle, med noe nytt. Vi skaper det ikke ut fra vår personlige smak, da ville nok ting blitt veldig veldig annerledes! :) Men vi prøver å gjøre det fint og litt personlig likevel. Jeg er glad i dette stedet, men ser det som en umulighet å fortsette å bo her. Men skjønner bekymringen angående "å gro fast" eller å bli for tilknyttet, for det skjer med mange.

Naviana

05.01.2016 kl.21:40

Maol: Takk! Kjøpte den på Ebay for 5-6 år siden, husker dessverre ikke hvem jeg kjøpte den av :/ Eller jo, nå fant jeg det: http://www.ebay.com/sch/lotusinthemoonlight/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from= Elsker klærne deres, en masse å velge i!

Naviana

05.01.2016 kl.21:49

Kaja:
Mange takk, håper du hadde en flott juletid <3 Det er kjekt når man har fått ordnet litt ekstra. Selv kunne jeg bare glemme å ordne til jul her, og jeg fikk bare fikset de mest nødvendige gavene. Men noen år gjør jeg alt svært ordentlig. Uansett så ble alt veldig bra fikset på hytta der jeg feiret jul, noe jeg sto for på eget initiativ ;) Hehe. Her hjemme hadde vi kun en masse lys på et utendørs grantre, en stor julestjerne og en syv-armet lysestake. Så blir i alle fall naboene glade.... høhø :D

tonjearnesen

12.01.2016 kl.20:32

Så fint tema du har på bloggen din <3

Naviana

12.01.2016 kl.21:11

tonjearnesen:
Tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits