En festival dypt inne i skogen


Kurbeats - Molaren


Har du noen gang vært på festival? Assosiasjonene til hva en festival kan være er mange. Festivalen jeg var på i år kan nok kalles litt utenom det vanlige... men igjen så har jeg aldri vært på en typisk normal festival ;) Jeg kan ikke sies å være noe utpreget festmenneske, faktisk har jeg aldri vært på en såkalt fest i livet mitt. Men jeg liker meg godt langt ute i naturen, og jeg kan også like å være blant bra mennesker (tro det eller ei). Når jeg hørte om Skogtroll dypt inne de trønderske skoger, tenkte jeg at jeg bare måtte ta turen. Ble det for ille kunne jeg jo bare holde meg i lavvoen vår og plukke blåbær i skogen? 

For å komme til festivalen måtte man gå i en og en halv time gjennom villmarken. Vi fikk imidlertid også det privilegiet å få ro båt over en innsjø på vei dit, i solnedgang.... det var magisk! Vel fremme satte vi opp teltene og fikset en camp, vi hadde også et bål som vi lagde maten vår på. I tillegg satte vi opp en egen liten bod, der vi solgte hjemmelaget snacks, smykker, klær og chaga-te. 

Det var en liten festival, altså ikke så mange folk... jeg mener alver, feer, troll, nisser, gnomer og andre skogsvesener ;) Det som er så fint med en slik festival er at det er greit å være seg selv, uten at noen bryr seg. Alle er hyggelige, vennlige og åpne. Det er i alle fall mine erfaringer. Man slipper også i stor grad fulle usensitive folk som lager trøbbel, bråk og ukoselig stemning slik man alltid finner andre steder. Her var alle opptatt av at andre skulle ha det bra og føle seg inkludert. Akkurat den følelsen blir nok enda sterkere når det er såpass få folk. At alle måtte vandre i veldig vått ulendt terreng i lang tid for å komme seg dit, samt at det var ganske langt fra byen, var nok et idiotfilter som sørget for god kvalitet, tror nå jeg. 

Været var temmelig vått de fleste av de 5 dagene, men jeg føler i grunnen ikke det gjorde noe. Vi hadde varme klær, ullkapper og skift, så vi hadde det alltid behagelig. Men gode støvler eller sko som tålte å bli helt søkkvåte var helt sentralt for å ha det fint. Noen få stikkord for dagene på festival: høre på musikk, danse hele natten til musikk, sove, lage god mat over bålet, glitter, poi, flammedans, såpebobler.... store, lysende, røykfylte såpebobler, lys-show, mer bål, regn, plukke blåbær, se på månen.... kort sagt, vi hadde det kjempegøy! Jeg er utrolig glad for at jeg fikk oppleve dette :D Gøyeste festivalen jeg har vært på, og jeg var absolutt ikke den eneste som syntes det. Stemningen var virkelig fortryllende og magisk. Men man får det ikke mer gøy enn man bestemmer seg for selv, så klart ;) Det gjelder alle situasjoner her i livet.

Det passer helt klart ikke for alle å ta turen til denne festivalen. Man må like det frie og ville, og man må tolerere musikk som ligger laaangt vekk fra mainstream media på skalaen.... hehe. Jeg har hørt på en del slik musikk i 9 år, så jeg begynner å venne meg til det. En del av det er litt vel mørkt og tørt for min smak da.

Uansett, jeg skriver virkelig ikke dette blogginnlegget for å reklamere for skogsfestivaler, for jeg har absolutt ingen ambisjoner om å oppmuntre flere til å ta på seg gummistøvlene og trekke til skogs. Jeg tror de fleste vil synes at Skogtroll er alt for vill og spesiell. Men jeg liker å blogge om sære ting som skjer her og der, som ikke så mange andre skriver om. Kanskje jeg ikke burde, men jeg gjør det likevel ^^ Samfunnet er grått og kjedelig nok fra før av eller hva?


Jeg var egentlig ganske dårlig til å ta bilder, men her er i alle fall noen:

På vei over innsjøen


Det var en dobbel regnbue i solnedgangen! Fikk ikke tatt noe bra bilde av den dessverre, da det var for mørkt. 


Vakre farger
Oppover elven... for en stemning!   


Morgenen etter, vel fremme på området.
Et tjern ved teltene
Noen få av teltene som var å finne rundtom i skogen
Det var maaange som sjonglerte med ild og poi så klart
Fin dekor
Gazeboen, natt og dag... bålplass i midten

  
Toalettene var veldig koselige faktisk. 


Et slags skip som også fungerte som avslapningssted og matutsalg. Det var nydelig med mange
stemningsfulle lys på natten. (Bilde lånt fra Skogtroll)


(Bilde lånt fra Skogtroll)


(Bilde lånt fra Skogtroll)


Meg en av dagene... 


Fant ut at jeg matchet dette teppet... haha ^^
Peace and love ;) 


Det er ikke en bra festival før det er ok å gå med dyreører uten at noen bryr seg


Boden vår... så fin det lot seg gjøre, når man prøver å reise lett.   
Dekor og sittesoppen 

  
Lykter og "energy balls"


Nærbilde av bordet


Dansescenen


I regnet
Såpebobler! 


Noen sørget for at denne døde greinen fikk litt farge på seg <3


Det er heller ikke en bra festival før det er ok å gå med gevir uten at noen bryr seg


Det var en del bål

De følgende bildene har jeg lånt av andre bare for å vise litt mer av stemningen:

Det var en del lys og farger


Og det var nordlys om natten!


<3

Her er forresten litt av musikken som ble spilt som er litt enklere å like: Kurbeats! Et av mine favorittband :D Her er hele det forrige albumet deres. Om du likte sangen øverst i innlegget, er resten av albumet minst like bra. 

Static Movement. En spilleliste med hele det nye albumet hans, som han gav meg. Har siden hørt på det i loop mens jeg pusset opp kjøkkenet vårt, da får man ting gjort ^^Mange tror sikkert at jeg bare hører på folk- og middelaldermusikk, og i alle fall ikke elektronisk musikk. Hehe, ikke så langt fra sannheten, men jeg hører faktisk på ganske mye forskjellig. Jeg foretrekker helt klart organisk og levende musikk, jeg var en gang på en skogsfestival der det kun ble spilt levende musikk med masse trommer og alle mulige eksotiske instrumenter, det er det fineste jeg noen gang har hørt <3
Hva er din favorittfestival? Liker du festivaler i det hele tatt? 

#festival #fest #psytrance #psy #poi #nordlys #friluftsliv

16 kommentarer

Øyvind Holmstad

23.09.2015 kl.22:02

Uff, det var en fæl musikk og mye lys. Får vondt i hodet. Skal jeg på festival vil jeg helst ha det mørkt og stilt.

Ellers har jeg gått på et lite soppkurs i høst. Soppfobien er kurert. På søndag fant kona en smørsopp oppe ved Eiktunet. Steikte den i smør sammen med kvitløk, og det var fantastisk godt!

Men jeg plukker kun piggsopp og rørsopp, da disse ikke er giftige i Skandinavia. Men vil nok driste meg på vanlig kantarell og granmatriske etter hvert.

Naviana

24.09.2015 kl.01:08

Øyvind Holmstad:
Hahaha, men det er fantastisk med festivaler med bare bål også. Musikk må til om det skal kunne kalles en festival da. Og det kan jo ikke være helt mørkt heller? Veldig dempet og grei belysning på denne festivalen faktisk. Men jeg for min del foretrekker helt klart levende og organisk musikk ^^

Så flott at du har fått vært på soppkurs! Det er ikke så skummelt bare man får kunnskap. Flere blogginnlegg om sopp kommer etterhvert nå :)

Øyvind Holmstad

24.09.2015 kl.07:48

Ja nå blir det morsomt med blogginnlegg om sopp, nå som jeg har kommet meg over den første kneika. Tenk at jeg til slutt ble en av disse mystiske sopplukkerne. Har alltid tenkt at man måtte ha fryktelig mye kunnskap for å plukke sopp, og helst ha en mastergrad i biologi. Så trenger man kun å vite at rørsopp og piggsopp ikke er giftig i Skandinavia.

Man kan vel ha festival om våren og kun lytte til fuglesangen? En fuglefestival. Og hvor man kun benytter lys fra bål og fakler. Selv trives jeg best med levende lys, og dess lenger unna bålspekteret, dess mer plager lyset meg.

Eller man kan ha en fossefestival i måneskinn, hvor man lytter til fossens sang. En fossefestival.

Naviana

27.09.2015 kl.21:52

Øyvind Holmstad:
Hehe, det er en god del sopp man kan føle seg ganske trygg på å plukke her i Norge :) Så da kommer man ganske langt med det. Men det er veldig gøy å utvide kunnskapen også.

Trives også best med levende lys, og har alltid dempet og koselig belysning hjemme hos meg :) Fosse- og fuglefestival høres jo koselig ut!

Frida Eryniel

30.09.2015 kl.13:23

Ser ut som en kjempekoselig festival! Kunne tenkt meg å delta på et slikt arrangement en dag (:

Min favorittfestival er Buktafestivalen i Tromsø. Rock 'n roll og sjømat er konseptet, og selv om jeg er veganer, så får jeg fullt utbytte av den omtalte Buktastemninga til tross for at jeg må ta med egen mat, haha! (:

Julianne

01.10.2015 kl.10:57

ææææ så koselig :D elsker musikken. Sånn festival kunne jeg tenkt meg å være med på!

Kaja

02.10.2015 kl.20:15

Åh, festivaler er så herlig! For et eventyr denne festivalen må ha vært, hørtes og så kjempekoselig ut! Og wow, så fantastisk med nordlyset på toppen av det hele! :)

Jeg har fått oppleve noen magiske stunder i skogen med psy trance, bål, fin dekor, flammeshow og poi-ing. Veldig lignende slik som bildene viser her, bare i mindre skala; skogsfester rundt omkring i skogene utenfor Oslo. Det er så fint å komme ut i skogen med musikk, lys og farger. <3 Noe annet enn det grå samfunnet vi lever i ellers, ja! :)

Helt sikkert fordeler med å ha det langt inn i skogen. For de ordentlig hardføre. Og så har man vel bare lyst til å lage god stemning når man kommer fram^^

Skogsfestival med bare levende musikk - det hørtes fortryllende ut! <33

Naviana

03.10.2015 kl.14:29

Julianne:
Gøy :D Skal si fra om jeg hører om et lignende arrangement igjen (som ikke er så langt unna). Det blir nok ikke noe neste år da.

Naviana

03.10.2015 kl.14:30

Frida Eryniel:
Fint å høre at flere kan tenke seg det ^^ Hehe, bra du har en festival du trives med der du bor da!

Naviana

03.10.2015 kl.19:47

Kaja:
Ja, det var absolutt eventyrisk <3 Vet at det er en del skogsfester rundt Oslo ja, det er nok ikke så ulikt denne her, bortsett fra at de som oftest bare varer en natt? Jeg har ikke vært på noen skogsfester i Norge før, men har vært på to psyfestivaler i utlandet :)

Enig i at det hadde vært noe med skogsfestival med bare levende musikk. Om du er interessert så kan jeg meddele at det allerede finnes, alt er organisk og uten elektrisitet. Fantastisk musikk og folk!

Kaja

04.10.2015 kl.09:12

Ja, de pleier å vare en natt eller en helg disse i Oslo-området :) men jeg har sluttet litt å dra dit, for hvertfall i det miljøet jeg var i så følte jeg at fokuset til slutt ble litt feil.. Jeg vil heller at livet i seg selv skal være god nok grunn til å feste. Og ikke bare feste for å feste (:

Var på en festival i sommer, Boomtown i England. Da bodde vi i psyforest-campen, men hele festivalen hadde mange byer og temaer i seg. Når man kommer utenlands blir det ofte så stort, flott og gjennomført. Det er virkelig så verdt det!

Jeg er veldig interessert om noe slikt finnes! Kan ikke se for meg noe annet enn at det er enda mer magisk når det blir framført organisk der og da!

Naviana

04.10.2015 kl.13:16

Kaja:
Ja, jeg er i alle fall ikke noe festmenneske, og trives ikke med folk som bare er ut etter å feste. Jeg erfarte at mange kun var å se når mørket falt på, det krever vel mer mot å danse og ha det gøy i dagslys? :P

Jeg kan skrive om organiske skogsfestivaler uten elektronikk og party-folk på epost :) Jeg har vært på flere slike, men det er ikke tillatt å ta bilder så jeg har aldri delt noe om det på blogg eller andre steder.

Fru S.

07.10.2015 kl.20:18

Takk for at du deler desse eventyrlege bildene frå Skogtroll; dette ser definitivt ut som ein festival eg kunne tenkje meg å dra på! Vi har sett på liknande konsept i utlandet (slik som S.U.N.), men føler det blir veldig stort, så ein mindre festival som dette (djupt i dei norske skogane) høyres perfekt ut! Liker også tanken på at avstanden, om enn upraktisk, fungerer som idiotfilter ;) Er ihvertfall veldig glad for at de koste dykk på festivalen (og imponert over at de fekk med dykk alt på turen innover). Tenk om vi kunne reist på noko slikt saman ein gong? <3

PS: Likte verkeleg musikken til Kurbeats!

PPS: Fine "Peace & Love" bildet av deg og Ruben <3

PPPS: Ja til dyreører og gevir :D

Naviana

09.10.2015 kl.00:22

Fru S.:
Veldig gøy at du likte bildene og kanskje kan tenke deg å dra på en slik festival selv ^^ Det er mange som synes det er minst like gøy med små festivaler, jeg er en av dem ;) Kjempeviktig med idiotfilter ja. Tenkte meg du kom til å like Kurbeats, hadde tenkt å dele det med dere en gang <3

Nin

09.10.2015 kl.01:41

It look like something I would happily attend to! I really long for experiences like that, but I hope one day I will have them. I started to think like that when I realized how much progress I've made in my recovery, I'm starting to do things I've always wanted to do.

Everything looks so magical on your photos, the forest, so many lights and colours, it's just so stronmg "home" feeling for me. And your tiny shop is so charming <3

Naviana

14.10.2015 kl.02:09

Nin:
I'm just like you, I'm proud that I actually dare meet people and go to festivals now! I'm sure you would love it too <3 So I really wish you'll get to experience it in the not too far future. And thank you for liking our tiny shop! ^^

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits