Oslo Middelalderfestival

 (Trykk for musikk)


Jeg skrev tidligere at jeg hadde fått med meg hele to middelalderfestivaler i år, og her kommer bildene fra den andre; Oslo Middelalderfestival. At jeg slumpet til å være på Østlandet den uken begge disse arrangementene fant sted er tro det eller ei en ren tilfeldighet. Heldigvis hadde jeg noen middelalderklær med i bagasjen. Vi kom frem i Oslo akkurat i tide til å være på middelalderfestivalens åpningsgilde den første kvelden, og det var alt vi rakk for denne gang.

Vel inne på området ble vi og Kama Sofie møtt av flere kjente fjes, og vi utforsket festivalområdet sammen, mens kjolene flagret rundt oss. Middelalderfestivalen har, som mange vet, flyttet til Akershus Festning, og selv om jeg aldri har vært på arrangementet før, er jeg sikker på at det var et godt valg! Der kan man luske rundt på grønt gress, blant tårn og historiske bygninger, og ganske enkelt føle at man befinner seg i en annen tid. Inne i borggården var et stort historisk marked, med alt man måtte ønske seg av middelalderklær, smykker, gjenstander, redskap osv. Mye vakkert å se på! Og som alltid fint å se andre som vandret rundt i kostymer. På et slikt sted er det folkene i røde og blå anorakker og jeans som føler seg annerledes, så det er imidlertid godt for en som meg å en gang i blant føle seg normal.

Kvelden ble avsluttet med middelaldermat og et spektakulært flammeshow av Gycklargruppen Trix, som endte med at de sjonglerte med fyrverkeri. Kjempeflinke, med bra musikk og med en god kvalitet over forestillingen.


English translation: I got to attend two medieval faires so far this year, both within a week, and kind of unexpected. Luckily I had some medieval clothing in the baggage. I travelled to southern Norway just in time to attend the opening of Oslo Medieval Faire. It was located at Akershus Fortress, a quite gorgeous place inside the city, by the fjord, with towers, ruins and old stone buildings. Well inside, we met many friends and familiar faces, and explored the area, looked at fine handicraft and other things at the marketplace, listened to medieval trubadours, ate medieval food and in the end we watched a fireshow. A great evening! Did you attend any medieval/historical/fantasy fairs this year, or are you planning to?


Ursula, Martine og Kama Sofie


Teltleiren


Akershus festning
*utforske området*


<3
Diverse fint fra markedet
Honning med et mylder av smaker og tilsetninger
Kveldens antrekk
<3 <3


Vikingbling


Pen gotisk kiste


Intrikate skålspenner i gull og sølv

Treutskjærings- sett


Fin ryggsekk


Pent lærkorsett
Honningglaserte epler


Middelaldermann/nisse
Bladhårspenner


Gycklargruppen TRiXOg til slutt en video jeg filmet. Må jo lære meg å legge ut videoer ;)


Gjør det bedre for deg selv ved å trykke HD i det minste ;)

Var du på Oslo Middelalderfestival, eller har du tidligere vært der?#eventyr #fantasy #viking #middelalderfestival #middelaldermarked #festival #middelalder #telt #middelalderkjole #medieval #kjole #tønsberg #tønsbergmiddelalderfestival #slottsfjellet #alv #prinsesse #zelda #link

9 kommentarer

~Gaiadóttir~

07.07.2015 kl.22:34

Åååh, du fikk tatt noen bilder fra Oslo Middelalderfestival også! :D Iiih! Det var fantastisk koselig å se dere igjen <3 *Savne*

Naviana

08.07.2015 kl.01:05

~Gaiadóttir~:
Jaaa, klarte faktisk det! ;) Takk for at du tok noen fine bilder av meg og Ruben <3

Ursula

08.07.2015 kl.20:04

Så fine bilder, og så hyggelig å treffe på dere! Ha en god sommer videre^^

Naviana

09.07.2015 kl.15:42

Ursula: Takk ^^ Veldig hyggelig å møte på deg også!

Heidruna/Den Grønnkledde/Frøydis

09.07.2015 kl.17:32

Så utrolig mange flotte utskjæringer og ting! *.* Søren at jeg ikke kom meg dit altså, jeg droppa det for jeg trodde det var mest tacky tullegreier der... jaja, neste år! :D Forøvrig, jeg måtte le høyt av "Middelaldermann/nisse" (på en bra måte), haha. Så nusselig antrekk! Nisser er undervurderte.

Det skulle vært lavere terskel for å gå kledd i middelalderklær og andre "rare" ting altså, så mange flotte klær som faktisk finnes men som folk ikke tør å gå i fordi da blir man glant ned.

Selv tenkte jeg å prøve å få med meg ihvertfall ett marked i år, for å kjøpe litt pynt og slikt til huset, men vet ikke helt hvilket...

Naviana

09.07.2015 kl.23:52

Heidruna/Den Grønnkledde/Frøyd:
Er jo første gang jeg har vært på middelalderfestival på østlandet, så vet ikke hvor mange "tacky" greier det pleier å være der. Det er jo alltids noe da, men jeg synes nå mye var ganske bra! Jeg pleier aldri å kjøpe så mye uansett... denne gangen kjøpte jeg et smalt lærbelte, en ring (lik en jeg hadde før, men som jeg mistet, kjøpt av samme folkene) og et par små bjeller... hehe.

Tidligere hadde jeg lyst til å gå i middelalderklær hver dag, ikke slike med store klokke-ermer og slep, men de mer praktiske typene. Men akk, folk hadde glant enda mer enn de gjør allerede ;) Men det betyr fortsatt ikke at jeg ikke skal gjøre det. Jeg er overbevist over at viking- og middelalderklær er det mest praktiske som finnes.

Valkyrja.com

21.07.2015 kl.15:02

Så mange fine og glade bilder og deilige farger! :) Fikk litt markedsabstinenser igjen nå. Kjenner igjen en del av tingene fra andre markeder i år, noen ting som ble liggende igjen og annet som ble tatt med hjem. ^^

Skal dere på noen flere markeder i år?

Naviana

23.07.2015 kl.15:24

Valkyrja.com:
Takk for det! Nei, vi skal nok ikke på noen flere markeder i år. Planen var faktisk å ikke dra på noen ;)

Jan

04.01.2016 kl.03:17

Hello Naviana, I stumbled on your blog site through Pinterest and I am blessed by your writing and your pictures. You live a blessed and enchanted life. I live in the USA in Washington state around the greater Seattle area. We have our own beauty here, regrettably, I do not get out into as I wish that I could. Please continue your beautiful writing and posting of life in Norway, as well as your English translation ;-)

Blessings to you and yours.

Jan

Naviana

05.01.2016 kl.20:44

Jan:
Thank you so much, I'm so happy that you enjoy it! <3 I'm sure its absolutely gorgeous where you live too :) I'll try to keep up the english translations.

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits