Grønnsaker, katter og bålkos


Når jeg skal ha ferie og faktisk prøve å slappe av, så innebærer det som oftest hagen, katter, magiske alvelys, hygge rundt bålet og vakker musikk. Vi har utrolig nok klart å få til noen slike dager i sommer, og jeg må si det har vært godt. Denne sommeren har vi ikke reist så mye som vi pleier, noe jeg er ganske fornøyd med. Likevel har jeg havnet på en liten mengde eventyr som jeg nesten ikke kan vente med å dele med dere ^^ Noe har jeg jo postet allerede, men det meste ligger fremdeles på minnekortet.

Sommeren kom omsider til våre trakter også, og jeg fikk gjort unna mye ute og tok meg tid til å svømme i fjorden innimellom. Så ble det plutselig et væromslag, noe som resulterte i et drønnende tordenvær og strømbrudd... (soppsesongen starter med et brak, hehe) og jeg tok meg endelig tid til å blogge, da jeg har pådratt meg influensa. Må innrømme at det passer temmelig dårlig akkurat nå, etter som jeg snart skal reise avgårde på telttur langt inne i villmarken i en god del dager, noe jeg har sett frem til ganske lenge. Håper bare at jeg blir frisk og at det ikke blir regn hele turen... :P

Jeg nekter forresten å gå med på at høsten begynner i august. For meg begynner den i alle fall ikke før 1. september :) Så nyt de siste dagene av sensommeren alle sammen! Jeg kan høre høsten hviske allerede.


English translation: When its holiday and I'm trying to relax, I mainly prefer anything involving our garden, cats, magical fairylights, cozy evenings around the campfire and beautiful music. Unbelievably we managed to relax a couple of days this summer, and it was so good for the body and soul. We didn't travel very much, something I'm quite pleased with. But we did indeed have a few adventures I'm sure you would love to hear more about ^^

Even though it rained and rained all spring and summer, it got sunny in the end... it was more easy to get things done outside without getting wet all the time, and we went swimming in the fjord some of the days. I've been having the flu lately though, and summer is slowly fading into autumn. I'm soon off to the mountains and deep forests to do some hiking and camping, something I've been looking forward to in a long time. Enjoy the last days of summer everyone! ^^


Her er noen flere bilder fra fjorårets hage:

Potetåkeren vår i forgrunnen, bokhveteåkeren ved siden av
Potetplante


Utsikt fra huset over litt av hagen


Det gamle epletreet gav mange epler


<3


Kattungen! *savn*


Link


Kattungekyss


Fairy cats <3
Lek ^^


Link i kjent stil


Zelda.... mesterjegeren


Fineste vesnene
Stien mot bålplassen
Bålplassen slik den så ut i fjor. Koseligst på kvelden da :)
Utsikten fra bålplassen 
Skogen rundt bålplassen


Vakre Zelda


Stor drømmefanger


Bobla... før brannen


Vi lagde som nevnt tidligere denne kjøkkenhagen, "Festningen". Den er beskyttet med elektrisk gjerde mot
snegler, og et veldig høyt gjerde mot rådyrene. Mangler fortsatt å lage en fin grind, og å fikse litt på gjerdet.


Dyrket mye forskjellig her, feks jordbær, gulrøtter, grønnkål, salat, purpurkål, rødbeter, sikkorirot...


Denne salaten tok litt av. Til slutt var den over 2 meter høy :P


Vi hadde en del tomater i fjor ^^Kattungen som koset seg på skuldra... <3


Hele gjengen... hehe

 
Kattungen og tumblr'n min.... :P *forstyrre*


Frokost- tid


Dette er de siste bildene jeg kommer til å poste av kattungen


<3


Og til slutt... Zelda + eske :'-DHar dere fått nok av sommer for i år?
Begynner dere å komme i høststemning?#sommer #hage #katt #katter #kattunge #hvitkatt #kjøkkenhage #naturliglivsstil #økologisk #grønnsaker #bål #sol #ferie

13 kommentarer

sarahmichellesmith

28.08.2015 kl.18:12

Nydelige bilder :) Finnes ikke noe bedre enn å være ute i naturen <3

Anett Rojahn Olafsen

28.08.2015 kl.18:36

Hei :)

Takk for at du følger meg også :)

Herlige bildet !!!!!

Ønsker dere en kjempefin helg :)

Naviana

28.08.2015 kl.19:33

Anett Rojahn Olafsen:
Bare hyggelig, klart jeg følger deg <3

Naviana

28.08.2015 kl.19:35

sarahmichellesmith:
Tusen takk, og det har du helt rett i :D

Fru S.

31.08.2015 kl.17:54

Takk for sist <3 ^^

Fine bilder frå hagen! Og korleis fungerer det å dyrke bokhvete? Har veldig lyst til å prøve på det sjølv, då det stort sett er bokhvete vi bruker som erstatning for vanleg mel.

Lill

31.08.2015 kl.21:10

Takk - og god høst til dere også. :)

Frau Diels

03.09.2015 kl.18:53

These pictures are really beautiful !! <3 i love them all, specially the one that Ruben is sitting by your cat, also the kitten seems to be sooooooo cute ^^ <3 what's its name ?

unhappily i'm living in a big city so i can't feel much of the loveliness of the seasons.. wish i can make my way to a forest someday!

Kaja

08.09.2015 kl.22:39

Hei Naviana!

Elsker bloggen din, bildene, hagen, kattene! ++ (alt!) Det ser ut som dere har det så fint <3

Kan jeg spørre deg et spørsmål om hva du jobber med?

Jeg er 20, ikke ferdig med videregående, men har jobbet i barnehage og en deltidsjobb med dyrking og redesign. Nå føler jeg at jeg sitter litt fast, vet ikke hva jeg burde gjøre, med skole/utdanning og fortsettelsen av dette... Jeg lengter sånn og drømmer om et naturhus, tid til å dyrke, lage mat, gå turer og nyte alt det som livet har å by på! Når jeg leser bloggen din blir jeg så inspirert og håper jeg snart kan begynne på mitt eget eventyr.

Har du noen tips om eller fra du var i "oppstartsfasen"?

Takk for at du blogger så fint! :)<3 Ha en fin, fargerik høst! ^^

Ama

09.09.2015 kl.11:46

Hei ! fant din blogg gjennom en amerikansk venninne som syntes du og kjæresten din minner om meg og min samboer (som er forresten også norsk, det er ikke jeg). Så morsomt. Jeg er også litt fiksert med "grønn" og kelterne og vi har diverse ting til felles. Bare du er flinkere enn meg til å leve dine drømmer ! jeg bor i vakre toscana men har mye å arbeide med enda.

Det er forresten en butikk i Milano som du ville elsket.....den har jeg elsket siden jeg var 15. Den het Ceilt Siopa men den ble nå omdøpt til Bottega Artigiana....kanskje det kan være en inspirasjon for deg? deres lenke er http://www.labottegaartigiana.com/

De publiserer også ganske magiske bøker, eventyr....men vet ikke om du kan italiensk?

Mange Hilsener~

Ama

Naviana

24.09.2015 kl.01:09

Fru S.:
Bokhveten rakk ikke å bli ferdig dessverre, plantet alt litt sent i fjor ettersom det var usikkert om vi skulle fortsette å bo der. Så alt ble plantet i slutten av juni etter at huset var kjøpt ;) Men ser frem til å dyrke bokhvete igjen, er sikker på at det skal gå fint. Bruker en god del av det jeg også!

Naviana

24.09.2015 kl.01:12

Frau Diels:
Thank you so much! :) I love those pics too. They name of the kitten is Smørbukk, the new owners chose it, it means someone that really likes butter.... hahaha! I suppose he found their food storage.
Hope you find some nice forest spots then ^^

Naviana

24.09.2015 kl.02:13

Ama:
Jeg sendte en epost der jeg svarte på kommentaren din :)

Naviana

24.09.2015 kl.02:50

Kaja:
Takk for kjempehyggelig melding! Jeg tenker det passer best å svare på epost, så du kan forvente et svar fra meg snart :)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits