En nasjonaldag blant fjorder og fjell

Jeg har lange tradisjoner med å flykte dypt til skogs 17. mai. Kan ikke tenke meg noen bedre måte å feire denne dagen på, enn ute i vår vakre natur! :D Jeg er nemlig ikke så veldig begeistret for landegrense og nasjonalisme, men jeg er dypt engasjert i tilknytningen til landområdene og naturen vi bor i, og generelt i kultur, våre forfedre og historie. For meg er dette noe veldig ekte, i motsetning til mye annet som for meg føles veldig kontruert og litt falskt. Derfor prøver jeg å føle meg frem til hva som virker viktig og riktig :)

For mangemange år siden solgte jeg den fantastiske og dyre nye bunaden min. Jeg følte meg ikke hjemme i den, og fant fort ut at jeg i stedet kunne bruke pengene på en mengde middelalderkjoler, eller bare spare pengene... og kanskje en dag designe min egen drakt jeg kunne føle meg vel i? Jeg har i alle fall ikke angret. Ikke fordi alle kjolene mine er så mye bedre, men fordi jeg føler meg mer komfortabel og jeg liker variasjon.

De siste årene har vi hatt en tidlig vår, dermed har det vært temmelig grønt og fint allerede 17. mai. Noen ganger kan bjørkebladene bare så vidt ha begynt å springe ut, og kanskje kan snøen til og med legge seg over landskapet. Jeg elsker denne tiden på året, for meg finnes det ingenting som er vakrere. For anledningen lagde jeg en kjempegod løvetannkake (oppskrift kommer senere), og vi kjørte rundt fjorden vi bor i med den grønne bobla vår, før vi møtte et vennepar og gikk i skogen, før vi avsluttet dagen i den flotte hagen deres.


English translation: Norway's national holiday, the constitution day! Tehee ;) I'm sure many of you have no idea what norwegians usually do this day, but I can tell you it has something to do with parades, flags, terrible and loud music, ketchup, sausages, icecream, relatives and often friends. And many do of course dress up in national costumes/dresses. Manymany years ago I simply started doing what I like the most instead, frolicking in the woods in my nicest dresses, eating healthy local food and perhaps being amongst a couple of dear ones. I found there was no better way to honor our wonderful country and peace on earth. And behind my nice dresses and flowers in the hair there is also a rebellion, which I rarely write about, but it's important. I do not believe in borders and nationalism, it all feel unreal and fake to me, the world as it is today is such a recent phenomenon. What is very real, though, is our motherland, the very land we live on, the local culture and those that came before us. I'm more like an extreme localist, but also believe in worldwide cooperation. I could write a whole lot about this. I think those two could go wonderfully together, localism and globalism :) Have any of you seen the documentary the Economics of Happiness?


Bildene er fra i fjor, synes de er ganske fine til mobilbilder å være:


Ja, jeg bruker ofte denne kjolen, den er gammel... men så behagelig! :)


Vi bor i en nydelig fjord!


Tid for løvetann


Vår kjære lille bil, som dessverre tok fyr for 1-2 måneder siden... men vi har fortsatt håp
Elsker alle disse fjellene
Stas å få sitte på ryggen ;)

Vi fant denne store furua


Treklemmer


Koselig interiør


Noen få dager senere bestemte kongen og dronningen seg for å overnatte like utenfor hagen vår ;)

Kongeskipet sett fra hagen. Det er visst ikke hver dag slikt skjer her i disse avsides traktene ;)


Det så i alle fall festlig ut ;)


God natt fra Link :)

 
Hvordan liker du å feire 17. mai?

12 kommentarer

Psykepiker

21.05.2015 kl.15:55

Så utrolig inspirerende! Veldig flott at du har funnet ut hvordan du trives best, og står for det. Selv om det nok er mange som vil reagere på at du gjør det på den måten. Jeg synes du er flott! Stå på ;)

Naviana

21.05.2015 kl.19:23

Psykepiker:
Hehe, virkelig? Trodde dette var en relativt normal måte å feire 17. mai på ;D Men uansett, takk :) Når det er sagt, feiret jeg 17. mai på en enda mer normal måte dette året.

Christina Elena

21.05.2015 kl.20:05

For en fantastisk kjole! Skjønner hva du mener med bunaden. Jeg har heller ikke bunad selv, og jeg føler meg ikke vel i plagget heller. Jeg er også alt for glad i å pynte meg i det fineste jeg har på slike dager, og ikke i en festdrakt som ''alle andre'' har.

Så bra at du har funnet ut hvordan du trives best! :) Den eneste grunnen til at jeg drar inn til byen på 17. mai er fordi familien min alltid samles, men jeg blir fort sliten av alle folkene og bråket.

Naviana

21.05.2015 kl.20:16

Christina Elena:
Tusen takk! ^^ Det er ikke så ofte at man kan sprade rundt i pene kjoler, derfor er det greit å få utnyttet 17. mai til det ;)

Skjønner det. Selv bor jeg langt fra både venner og familie, så det er nok ikke like naturlig for meg som for andre å dra inn til byen. Men skulle jeg føle for å gjøre det, så gjør jeg så klart det. I år var jeg en liten tur i byen, og jeg hadde en super dag! Var likevel mest i skogen og naturen.

Linnea Snow

21.05.2015 kl.22:26

Jeg blir så misunnelig på stedet du bor på! Hva heter egentlig plassen du bor på? Jeg tror jeg har lest det et sted en gang, men jeg husker ikke for øyeblikket. Det er så utrolig fint og jeg har så lyst til å reise rundt i Norge i sommer og bare nyte den fine, norske naturen!

Naviana

21.05.2015 kl.23:54

Linnea Snow:
Jeg bor i Sunndalsfjorden... Liker ikke å avsløre den eksakte lokasjoner fordi det er et bittelite sted. Fjorden her er ikke så veldig kjent, men det er en del store spisse majestetiske fjell her også. Ikke så veldig mye akkurat der jeg bor, men noen minutter unna begynner det å bli. Det er noen helt fantastiske steder i nærheten, som Romsdalsalpene, Innerdalen, Sunndalen, Eikesdalen osv ^^ Mye jeg enda ikke har utforsket!

Den Grønnkledde

23.05.2015 kl.17:30

Skulle ønske jeg hadde slik natur i nærheten *dø litt av misunnelse, som vanlig*. :) Bytter gjerne ut litt flat østfoldskau med et par av de fjellene der! 17 mai i skogen med kjole høres fint ut! Selv har jeg ikke feiret 17 mai på noen år, mest fordi denne dagen er en familiedag for mine venner, så alle er med barna sine/familien sin. I år ble det oppgaveskriving fra tidlig på morgenen til sent på natt for meg, så årets 17 mai tror jeg går av med seieren for min mest patetiske 17 mai så langt, haha. Neste år skal jeg skaffe meg noen barnløse venner og henge meg på de :D

Har ingen selv, men personlig liker jeg egentlig bunader, spesielt de som har en mer eller mindre sammenhengende tradisjon tilbake til hva folk faktisk pleide å ha på seg. Interessante (og vakre!) glimt fra en tid der regionale og lokale tradisjoner eksisterte - før McDonalds tok over hele verden :p

Linnea Snow

23.05.2015 kl.23:45

Åh, så herlig! Jeg misunner deg virkelig å bo der. Skjønner godt at du ikke vil avsløre noen ting, for jeg hadde heller ikke likt det om jeg hadde min "egen" plass på en måte, haha. Jeg må nok ta meg en tur på de stedene du har nevnt, for jeg kjenner jeg er skikkelig eventyrlysten og virkelig har lyst til å utforske absolutt ALT! :D

Angelina

24.05.2015 kl.11:56

Absolutely breath taking landscape. I travel the world and always come back home finding it the most amazing place... scandinavia. Though winter is longer up where I live... the trees are sprouting at this moment. Thank you for a very inspiring and beautiful website and for you sharing from heart and for the earth. I would love to come down and visit.

Your green dress is amazing by the way...wow! And your cats (except the face) is a look-alike like our cat Nurga :)

Have a day full of wonder! Hugs Angelina

Naviana

25.05.2015 kl.12:58

Linnea Snow:
Det har nok mest med privatlivet mitt å gjøre, det beskytter jeg aggressivt... haha! Selv om jeg deler alt for mye her på nett da. Men ja, å reise rundt her anbefales på det sterkeste! :)

Naviana

25.05.2015 kl.14:04

Den Grønnkledde:
Skulle ønske du hadde slike fjell også :) Hehe, barnløse venner er sikkert ingen dårlig idè! Ikke like enkelt å lage egne tradisjoner eller sno seg unna tradisjonene når man har barn går jeg ut fra.

Hehe, fint med bunader, det må bare føles autentisk for meg når jeg bruker en, og det gjør det ikke nå. Håper du finner en du trives i :)

Linnea Snow

28.05.2015 kl.14:21

Skjønner. Før var jeg veldig åpen når jeg snakket om privatlivet mitt, men nå i det senere har jeg forstått hvor fort folk kan misbruke det jeg sier om mine private ting. Så, jeg forstår godt at du vil beskytte det!

Håper jeg får til en tur i området nå i sommer. Hvis ikke blir det nok til våren nesteår. Jeg elsker å se Norge om våren. Synes alt er finere da :D

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits