Vårtegn

Nå kan jeg driste meg til å si at våren definitivt er i anmarsj. Det meste av snøen er forsvunnet, i hagen titter snøklokker og krokuser frem, og grønne vekster har begynt å spire. Spredte løvetann og en mengde hestehover er funnet. Fuglene kvitrer lystig overalt rundt meg. Det er tid for å gjøre klar hagen og så frø. Og det er tid for å jobbe i skogen, tynne ut og lage ved. Det er noen vakre dager. Men livet byr også på sine mange utfordringer og sykdom. Da er det bra jeg er uendelig sta.

Jeg ønsker alle mine blogglesere en fantastisk påsketid! Håper dere får tid til å nyte naturen og det gryende livet rundt dere. Og skulle det likevel komme lessende ned litt snø, så håper jeg dere får hatt det litt gøy med den mens det varer ;)

Her kommer noen mer eller mindre passende bilder fra i år og i fjor. Alle er mobilbilder, jeg har akkurat lagt over alle bildene på pc'en, ettersom telefonen min ble ødelagt. Jeg kan uansett love langt bedre bildekvalitet i fremtiden, men disse har da sin sjarm de også, eller hva?


English translation: Spring is on our footstep! The spring flowers are really sneaking up on us now. Even though it occasionally keeps snowing, the sun and warmth is never far away. Anyways I keep warm enough, since I work a lot in the forest these days, thinning the woods and making a huge storage of firewood. No more freezing, and very self sufficient on heating our house at least. I'm kind of fighting off some very invasive trees that don't really belong here in Norway. Other than that, here's some random pictures taken this and last spring:
tNoen dager vil man bare ha på skogsprinsesseklær
Utsikt fra ørnehaugen, dette er like ved der vi bor og vi drar ofte opp dit. Her kan vi nesten alltid se ørner sirkle over oss! Det er 1-2 måneder uten sol hos oss på vinteren, men på denne haugen er det nesten alltid sol, så vi kan fylle på d-vitaminlagrene.


Fine myke skyer


 

 
I fjor var jeg en liten tur til Trondheim, i år har jeg ikke reist noe sted. Bilder fra Nidarosdomen og borggården. Bildet av meg og treet er bare skygger ;)

 
Regnbuerefleksjoner


Før vi lagde en ordentlig bålplass


Jeg lot meg inspirere av piratfilmer

 
Yarr!Jeg har ved på hjernen disse dagene. På den ene siden er jeg en treklemmende skogsalv, på den andre siden er jeg ute med motorsag og massakrerer trær om dagene. Typisk meg. Men sånn er livet, jeg vil ha en fin og velfungerende skog og det er noe jeg alltid setter høyest, store trær og et mangfold! I tillegg trenger jeg både ved og byggematerialer, og utrolig nok er det mulig å få begge deler. Så i mine øyne er jeg ikke hypokratisk. Jeg elsker å jobbe med planter og trær så utrolig mye, så lenge det er på en måte som passer for meg.Noen ganger er det fint å bare være i skogen og nyte, uten å prestere.
Hestehov!


Gammelt hus med kronglete trepynt


Gamle hus og fine trær


Våren kommer for fullt


Jeg har fått besøk av min lillebor både i fjor og i år! Jeg er så heldig som har ham.


Disse i skogen


Ruben ga meg god fart <3


Det ser ut som en steinmur, men egentlig er det et berg


En vårfoss!
Fant en søt liten dør inn til en hemmelig hage


*snike seg til å titte*


Her fant jeg et mylder av disse blålilla skjønnhetene


Har du noen planer for påsken? Er våren kommet dit du bor?#påske #vår #ostara #vårtegn #pirat #skogsalv #alv #fantasy #eventyr #skog #skogen #muesum #trondheim #disse #prinsesse #hage #friluftsliv #karneval #kostyme #blomster #natur #tur #påskeferie

12 kommentarer

Christina Elena

29.03.2015 kl.17:12

Åh, vår<3 Jeg merker at våren ikke er så langt unna Tromsø heller, men vi har fortsatt masse snø, og nå får tiden er været ganske kjipt. Pga. solen og litt regn blir snøen om til slaps, og man blir våt på beina bare man ser ut vinduet. Gleder meg kjempemasse til våren virkelig er her.

Anastasia

29.03.2015 kl.18:39

Vår og skog <3 Herlig årstid!

Øyvind Holmstad

29.03.2015 kl.19:29

Det er bare UVB-stråler som gir D-vitamin, og UVB får man kun midt på dagen og i sommerhalvåret. Derfor må man drikke tran om vinteren.

Takk for fine bilder! Du får spare de trærne som blir til særlig nytte for våre etterkommere. Særlig eik for vannhjul og redskaper og barlind for buer. Grana bør vekk uansett.

Vi bruker å reise til Livoll, men i år tar vi kun turen over åsen til Hurdal:

http://permaliv.blogspot.no/2015/03/den-store-paskeflukten.html

Minner om hvorfor området rundt Nidarosdomen er så vakkert:

http://permaliv.blogspot.no/2015/03/building-shape.html

Linnea Snow

29.03.2015 kl.22:22

Så heldige dere er!

Det var jo egentlig vår i anmarsj her jeg bor også, men tror du ikke snøen kom nok en gang? Både i natt og hele dagen har det snødd og snødd. Selv om jeg synes snø og vinter kan være koselig så er jeg så utrolig klar for våren og sommeren. Ser dessverre ut til at jeg må vente litt til på den, haha. Men, får se det positive i det: vi kan gå på ski i påsken!

Ønsker deg og dere en herlig påske!

Ine Ulvøy

30.03.2015 kl.12:10

Fine bilder :D

Pia Amariel

11.04.2015 kl.05:22

Så koselige bilder! Det er fint med snø og vinter, men likevel veldig deilig når våren først kommer og dagene blir lengre og lysere (:

Du er så heldig som har så mange fine hus og plasser i nærheten. Høres ut som du og broren din bor et stykke ifra hverandre? Fikk bare det inntrykket fra det du skreiv.

Jeg legger igjen en kommentar litt seint da jeg ikke har logga inn på bloggen på noen uker, ikke lett å huske å sjekke alt alltid! Hehe :p

Naviana

11.04.2015 kl.09:04

Pia Amariel:
Seine kommentarer er bare hyggelig ;) Jeg elsker vår! Broren min bor ca 4 timer unna (Trondheim), men han skal snart jobbe 1-2 måneder i praksis ikke så langt fra der jeg bor, det ser jeg frem til! Jeg bor langt vekk fra det aller meste av venner og familie.

Pia Amariel

11.04.2015 kl.15:08

Åja, men det blir jo koselig for deg å ha ham i nærheten for en periode ^_^

Det høres jo litt trist ut, men samtidig veldig befriende også å bo et stykke unna familien. Men det kommer vel litt an på hva slags familie en kommer fra regner jeg med. Venner er det litt verre å bo langt fra synes jeg.

Naviana

11.04.2015 kl.23:01

Pia Amariel:
Får trøste meg at det ikke skal forbli sånn for alltid! :) Jeg er ganske kresen på vennskap... hehe. Pluss at jeg egentlig er en eremitt!

Pia Amariel

12.04.2015 kl.01:22

Du er ikke aleine der ihvertfall! Da er det godt man trives i eget selskap ;)

stine

17.04.2015 kl.09:50

du har så mange fine kjoler! syr du selv?

- kleint spørsmål, men jeg har fulgt bloggen din lenge og jeg vet at du lever "naturlig livvstil" (eller hva jeg skal kalle det! ) , hva gjør du med prevansjon? prøvd å lese om det på forumet på natursamfunn, men siden er veldig kranglete på telefonen min :-P

Naviana

17.04.2015 kl.10:29

stine:
Hei der :) Jeg syr en del av klærne mine selv, hvis ikke kjøper jeg dem stort sett på bruktbutikker.

Jeg anbefaler virkelig å lese på forumet, det står mange bra tips om prevensjon der. Jeg vet ikke hvorfor du har problemer med å se det på telefonen, hva med å prøve en annen nettleser? Vi skal selvfølgelig prøve å rette opp i den eventuelle feilen og setter pris på å høre når ting ikke virker som de skal.
Angående meg og prevensjon, så har jeg ikke funnet noe jeg synes fungerer særlig bra for min egen del. Jeg gikk på p-piller en del år, men sluttet for noen år tilbake. Jeg har nok mest troen på Ladycomp og lignende ting. Kopperspiral virker også greit, men for min del er jeg redd den vil gi sterkere menstruasjonssmerter, og det orker jeg ikke ;) Lykke til i alle fall.

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits