Leikvin Vikingmarked 2014


Nå som det for mange er tid for å forberede seg til årets vikingsesong, tenkte jeg det kunne passe godt å poste noen bilder fra i fjor. Nok et år ble det arrangert vikingmarked på Leikvin, på slutten av mai. Ettersom det er i nærheten av der jeg bor er det nærmest en selvfølge å ta turen dit. Atmosfæren og stemningen er så flott og fortryllende og jeg er oppriktig glad for at flere liker å ta vare på og leve ut de gamle tidene.

På sett og vis kunne jeg gjerne tenke meg å ta mer del i det selv, jeg har jo besøkt vikingmarkeder i en lang årrekke, før jeg kjente andre som i det hele tatt interesserte seg for slikt. Men grunnet hyppig flytting og diverse andre faktorer har jeg aldri involvert meg i noe vikinglag. Vi har riktignok et lite selvlaget middelaldertelt, men nå har jeg fått mer og mer lyst til å sy et vikingtelt. Er dog litt usikker på hvilken type jeg har lyst til å gå for. Målet er å få det ferdig innen neste års sesong, men nå har jeg så mye annet å styre med.

På fjorårets marked i Sunndalen hadde vi kun mulighet til å dra innom noen timer en av dagene, en mild og behagelig overskyet søndag. Jeg er glad vi fikk dratt, da det var det eneste vikingrelaterte jeg gjorde i fjor.... sånn utenom å sy et par vikingkjoler, og se på Vikings- serien (som jeg faktisk liker ganske godt). For ikke å glemme Sunnmøre Middelalderfestival som på mange måter var vel så mye et vikingmarked. Må innrømme at jeg har enda færre ambisiøse planer for i år.

Har forresten laget en ny kategori der jeg har sortert inn relevante tidligere innlegg her på bloggen: viking og middelalder


English translation: Yet again there was time for the yearly viking marked in the fjord where I live. I love that things like this exists and that people are honoring their pasts, the old skills and wisdom that once was. I also love to take part in it and it's been one of my main interests all my life. My next goal is to actually make a viking tent so that I can be there for days. Here's some pictures from last year, in the end of may, we only got to be there one of the days because of much else going on in life, so I'm really happy I got to be there at all :)


Vakre vikingleiren
Boder
Kommer ikke over hvor vakkert plantefarging er!
Trubadurer var det også å finne


Områdets majestetiske fossefall


En hund som faktisk oppførte seg fint


Stort almetre <3


Bueskyting hører også med
Jeg har modifisert dette antrekket litt siden sist... overkjolen går nesten
ned til bakken bak, men er mer praktisk foran.


Koselig!


Eva og Martin ble også med. Fine! :)


Vikingfamilie <3
Små vikingbarn


Og en flott vikingkvinne


Keramikk er alltid bra

 
Ikke så veldig viking akkurat, men en del av museet. Vegger, takk og alle overflater malt i flotte mønstre.
Sunndalen


Morsomme røtter

 
Vandring i rhododendronhagen like ved markedet. Nydelig sted!
Håper å se noen av dere på Leikvin til våren :) Det er et fantastisk sted å starte årets vikingsesong!


Var du på noen vikingmarkeder i fjor? Skal du på noen i år?#sommer #norge #vestlandet #fjell #eventyr #fantasy #natur #nasjonalromantikk #fjord #vikings #viking #episk #norway #fjords #vikingmarked #middelalder #marked #gamlehus #museum #telt #lafting #sunndal #leikvin #historie #historisk

17 kommentarer

Verona Tore'sdotter

08.03.2015 kl.19:01

aldri vært der men er ofte i stiklestad om sommeren siden farmor bor der ved museumet

lyst å være med på flere sånne middelalder og viking ting :)

Øyvind Holmstad

09.03.2015 kl.08:02

Så vakkert. Og ikke en eneste moderne struktur som ødelegger, ikke så mye som en liten primus. Godt gjort!

Så vakkert kunne vi hatt det over alt.

http://www.kulturverk.com/2015/02/27/design-for-en-levende-planet/

Øyvind Holmstad

09.03.2015 kl.09:59

Oi, jeg fant en blikkboks ved siden av hunden...

Øyvind Holmstad

09.03.2015 kl.10:13

Skulle gjerne kommet, men det blir nok litt langt å reise for kun to dager. Jeg har heller ikke vikingeklær. Men vil nok uansett besøke museet hvis jeg en gang skulle være på de kanter.

For Gjøvik er det eneste stedet jeg virkelig anbefaler å besøke, prestestua på Eiktunet. Stua og plassen rundt gir en særegen ro.

http://permaliv.blogspot.no/2015/03/prestestua-pa-eiktunet.html

Ellers er det ikke noe særlig å se her, kanskje med unntak av de gamle fabrikkhallene til Mustad. Men der er det vaktbu, så jeg vet ikke om man kommer inn uten et ærend?

http://no.wikipedia.org/wiki/O._Mustad_%26_S%C3%B8n

Tigertina

09.03.2015 kl.11:51

For en fantastisk setting! Nydelig sted, og flotte telt og folk + klær :)

Ble ingen markeder på meg i fjor, men håper å kunne dra til Tune og Oslo i år!

Takk for vakre bilder, som alltid :)

Naviana

09.03.2015 kl.12:48

Øyvind Holmstad:
Hehe, du fant en blikkboks ja :D Kanskje jeg skal redigere den bort?
Skal ha det stedet i minnet om jeg skal innom Gjøvik en gang. Faktisk så prøvde jeg å finne det sist gang jeg var der, uten hell ;) Er det eiketrær der?

Naviana

09.03.2015 kl.12:49

Tigertina:
Tusen takk, kjære deg. Alltid hyggelig å høre fra leserne mine! :) Ha en fin dag!

Naviana

09.03.2015 kl.12:49

Verona Tore'sdotter:
Ah, slikt er alltid kjekt :) Jeg har aldri vært på selve markedet på stiklestad, men vil gjerne.

Valkyrja.com

09.03.2015 kl.18:27

Herlige og stemningsfulle bilder...ah, jeg gleder meg virkelig til ny vikingsesong, og har kjent mye på lengselen i det siste. ^^ Natur, historisk mat og klær, levende musikk, fri og fred og kos...å sove ute og våkne til lukten av jord og gress og bålrøyk... <3

I fjor var jeg på ganske mange markeder, både Bjørgvin, Karmøy, Gudvangen, Borre, og et vikingtreff hos venner i Møystadsaga, og tilbrakte 3-6 dager på hvert av disse stedene. Skikkelig bra vikingsommer! Har ikke helt startet planleggingen for i år, men vet iallefall at det blir Bjørgvin og Gudvangen :) Og kanskje Hafrsfjord sammen med Silje og LC! Dere har ikke tenkt dere dit da vel? ^^

Naviana

09.03.2015 kl.19:40

Valkyrja.com:
Ah, ja :) Jeg er jo mye ute i naturen i feks lavvo og telt utenom viking/middelalder-miljøet også, bål, pene klær, levende musikk og godt selskap er noe av det beste som finnes og egentlig en forutsetning for et godt liv ^^ Gjerne i mange dager i strekk.

Nei, vi har nok ikke tid til ferier dette året dessverre. Litt kjipt, men sånn er livet ;) Høres i alle fall ut som en bra plan du har! Kos deg masse :)

Øyvind Holmstad

09.03.2015 kl.20:26

Ja, jeg tror faktisk det står ei eik på tunet der, men det ligger litt høyt, så det er ikke det beste stedet for eiker. Har hørt at Helgøya er verdens nordligste sted der eika frør seg selv fra eikenøtter. Finner du fram neste gang, ta en tur på Bergstoppen bak museet, fantastisk utsikt. Eiktunet er kanskje 10% av Maihaugen, men stemningen er upåklagelig. Vestsida av Mjøsa er dessuten langt mer spennende enn østsida, særlig gjennom Skreiberga. Men stikk gjerne innom Ringsaker kirke, den fineste middelalderkirka ved Mjøsa. Balke ved Skreia er dog den middelalderkirka som ligger finest til, med en fantastisk utsikt over Mjøsa, Totenbygdene og Totenåsen.

Utover Eiktunet har Gjøvik lite å by på, men Gjøvik glassverk kan være verdt en titt. Vi har også ødelagt fælt nede ved Mjøsa, der har Hamaringene vært flinke. Men sentrum i Hamar er faktisk enda styggere enn på Gjøvik, da de reiv så godt som hele bysentrum på 60-tallet. Har hørt at de gamle der i byen fremdeles gråter av sorg.

Pia Amariel

09.03.2015 kl.21:56

Så koselige bilder! ^_^

Jeg var kun på vikingmarkedet på Hove i fjor (og middelalderfestivalen i Oslo), men i år blir det begge de to igjen og forhåpentligvis også Bronseplassen, men det kræsjer alltid med Villvinmarkedet i Risør så vi får se. Vil helst på andre også, men jeg tviler på det blir flere om jeg ikke planlegger det nøye økonomisk. Det er så synd at mesteparten foregår om sommeren mens resten av året er ganske stille. Slike arrangementer burde spres litt mer utover året så man får muligheten til å være med på enda flere.

Øyvind Holmstad

11.03.2015 kl.09:29

Ps! Merk at disse vakre vikingteltene er rektangulære. Det samme er de gamle bygningene.

http://permaliv.blogspot.no/2015/03/building-shape.html

Naviana

11.03.2015 kl.10:14

Øyvind Holmstad:
Noen av teltene er rektangulære og noen er avrundet på sidene. Har ikke bestemt meg for hvem av dem jeg helst vil ha. De fleste mennesker har alltid bodd i avrundede hus. Vikingene hadde også runde hus, i tillegg rektangulære. Helt greit med rektangulære bygninger så lenge de er kreativt utformet ellers, men det passer ikke for alle :)

Naviana

11.03.2015 kl.10:15

Pia Amariel:
Ja, helt enig i at det gjerne skulle vært flere året rundt! Det er sterkt begrenset hvor mye tid og energi jeg har til å farte rundt i sommerhalvåret.

trixxey

28.04.2015 kl.17:00

fine bilder. har selv aldri värt der, men kan tenke meg å dra en gang :)

Tord Viktor

13.05.2015 kl.00:26

Så flott! Også fint at sesongen begynner allerede i Mai. Spesielt i og med at mange ungdom og studenter pleier å måtte sette sommerjobben før mye annet.

Vet at det pleier å være noen markeder utover høsten også, f.eks. Tønsberg Vikingmarked.

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits