How to dye your cat pink naturally / Rosa katter


English translation further down!

For et år siden farget jeg kattene mine rosa. Det skjedde nokså impulsivt i og med at kattene hadde gått oppunder biler og fått oljesøl i pelsen, så de trengte et bad. Den dagen hadde jeg tilfeldigvis laget rødbetburgere til middag, og vannet jeg hadde kokt rødbetene i sto fremdeles på kjøkkenet. Jeg har allerede litt erfaring med plante- og soppfarging. Så jeg fikk en idè om at det kanskje kunne gjøre kattene mine rosa! Og det fungere absolutt. Rødbeter er det som oftest brukes når mat og godteri skal farges rødt på naturlig vis, et kraftig fargestoff. Selv syntes jeg de ble riktig så fine, og la ut et bilde på min tumblr. Bildet har nå over 300 000 likes/delinger! Jeg hadde ikke forventet mer enn 1000. Så katten min Link er nå internettkjendis! ;) Noe han absolutt fortjener, fordi han er den mest fantastiske katten jeg vet om, han er så og si et fabeldyr og magisk.

Link til bildet på min tumblrI ettertid har jeg fått utallige meldinger om hvordan jeg gikk frem for å farge kattene rosa. Så litt motvillig har jeg bestemt meg for å dele det. Det vil selvsagt fungere best om katten din er hvit eller har hvite flekker. Det kan være en fordel å være to personer, en som vasker og en som holder katten på en snill og forsiktig måte. Mine katter er ganske flinke til å bade, siden jeg lærte dem det da de var små. Jeg ville ikke gjennomført dette om kattene hadde vært veldig motvillige, og jeg vil uansett ikke oppforde folk til å faktisk gjøre det.

Hvordan farge en katt rosa:

1. Jeg kokte 1 kg rødbeter slik at de så vidt var dekket med vann, vent til vannet er lunket.
2. Jeg vasket kattene rene og pene i lunket vann.
3. Til slutt helte jeg rett og slett rødbetvannet over dem. Jeg helte det ikke over ansiktene, men påførte rødbetvann med fingrene.
3.  Kattene tørkes med en håndduk. (Pass på så katten ikke smitter farge på møbler mens den tørker)

Så er det bare å vente på at katten blir tørr. Fargen vil være sterkest den første dagen og deretter falme gradvis. Etter en uke er ikke fargen synlig lenger.

English translation:

I dyed my cats pink! They came home one day with their beautiful white fur dirty with oil from cars. I had to give them a bath. The very same day I had been making vegan beet burgers for dinner, and I still had the beet water. I got an idea, as I don't like throwing things away, to see if it was possible to dye my cats with it. I have already some experience with plant and mushroom dyeing. And it worked! The next day I uploaded a picture of my cat Link on tumblr, and it's now been liked/shared over 300 000 times! I never expected so much attention. I also did get a small amount of hate of course. Anyways, at last after numerous requests, I now wanted to share the recipe with you. This will obviously work best if your cat is white or has white spots. And please be kind to your cat! I taught my cats to bath when they were small and they tolerate it quite well.

How to naturally dye your cat pink:


1. Boil 1 kg of beets covered in as little water as possible. Make it cool down to a comfortable temperature.
2. Wash your cat nice and clean in water
3. Pour the beet water over him (I did not pour over his face, I stroked with my fingers)
4. Dry with a towel. Make sure the cat won't make pink spots on your furniture.

Wait for your cat to dry. The color will be strongest the next days and gradually fade during one week.


After the dyeing. Time to dry up! Hehe, Zelda looks a bit pissed off!


Still drying


Link some days later. Pastel pink.


This is how my cats originally looks. Aren't they wonderful? More pictures of the white fluffs can be found here and here!


Hva synes du?
Kan du tenke deg å farge katten din rosa?


#katt #katter #hårfarging #plantefarging #rosakatt #pinkcat #rosa #pink #cat #cats #whitecat #zelda #kjæledyr #farging #interiør #rødbeter #beets #dyeing

9 kommentarer

Pia Amariel

12.02.2015 kl.15:59

Pusene dine er så fine, både hvite og rosa ^_^

Jeg kunne aldri ha gjort noe sånt med mine. Tusta får til og med noia bare det regner litt ute. Sirius har jeg aldri prøvd å vaske, ikke engang da han var kattunge, men tror ikke han hadde likt det noe særlig han heller. De fleste må nesten være tilvendt det fra de er små for å tolerere sånt :p

Så vittig at du delte dette nå da jeg nettopp så en episode av Modern Family hvor Cam og Mitch (det homofile paret) våkner opp til at den hvite katten deres er rosa etter å ha blitt farga med wine coolers xD

Laura Morrigan

12.02.2015 kl.22:15

This is adorable! I have been thinking I would like to naturally dye some pets in the future! I always wanted to paint tiger stripes on the dog, but he belonged to my boyfriend's parents and they would not have approved.

~Gaiadóttir~

12.02.2015 kl.23:07

<3

Naviana

18.02.2015 kl.10:45

~Gaiadóttir~:
Tihi! <3

Naviana

18.02.2015 kl.10:49

Pia Amariel:
Ja, man må nesten lære opp kattene fra de er små... noe jeg har gjort. Jeg tror det er enda mer nødvendig når man har helt hvite katter da, de kan bli ganske skitne, og det er en del de ikke klarer å vaske vekk selv. De gnir alltid halen sin langs undersiden av biler, noe som aldri er lurt.

Haha, seriøst? Flere hvite katter? *fnis*

Naviana

18.02.2015 kl.10:50

Laura Morrigan:
Thanks :) I would never do it on a regular basis, but a few times is ok if it doesn't last very long.

Valkyrja.com

18.02.2015 kl.11:49

Dette er bare så fantastisk! Jeg ler innvendig hver gang jeg ser bildene... Ser ut som en ny art, et mytologisk fabeldyr :) Behold, the fabulous Feles Pilosus Rosius, from the Northern realms of candy fluff and unicorns!

Naviana

19.02.2015 kl.18:50

Valkyrja.com:
Hihi, ja! :D Jeg gleder meg til å lage enhjørninghorn på ham en vakker dag! Han må i alle fall prøve det på, det ville blitt episk.

madde85

21.03.2015 kl.16:50

Stilig

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits