Lavvo-helg på eventyrøya


Godt nyttår kjære lesere :) Jeg vet jeg virkelig har neglisjert denne bloggen det siste halvåret (eller kanskje i flere år). Tidligere prøvde jeg å helst skrive her en gang i uken, men det ble vel mer som annenhver uke. Jeg vil gjerne fortsette med det, men det vil nok gå i perioder ut i fra hvor mye jeg har å gjøre ellers i livet. Anbefaler å følge meg på instagram for litt hyppigere oppdateringer, selv om det i mine øyne ikke kan måle seg med blogging, der man både kan poste flere bilder, kategorisere ting og skrive utfyllende. Ikke minst for muligheten det gir for å dele dypere tanker... noe jeg gjerne skulle hatt mye mer fokus på, men det krever følgende ting av meg; tid, ro og mot ;)

I begynnelsen av desember reiste vi ut til eventyrøya vår for å bo i lavvo en helg. Med oss hadde vi et vennepar med felles visjoner. Vi satte opp lavvoen på det stedet hvor min kjæres oldeforeldre en gang bodde, og hvor det nå bare er ruiner igjen. Det skulle bli basen vår for flere turer i vakre landskap og for hyggelige kvelder rundt bålet. På denne tiden var det flere minusgrader, men snøen hadde enda ikke lagt seg over landskapet, bare et tynt lag med frost og rim. Heldigvis hadde vi mye varm ull å kle oss med, og nettene var nokså komfortable. Været var strålende, herlig å vandre rundt til mørket faller på, for så å tenne bål og lage noe godt å spise. En av kveldene fikk vi også besøk av to fastboende, noe som var koselig. Alt i alt ble det en vellykket helg med mange fine minner. Nå gleder jeg meg til neste gang vi skal sette opp lavvoen :)


English Translation:
In the beginning of december we and another couple decided to camp together on an island for the weekend. We took a boat there friday night and set ut the lavvu at the spot where my boyfriend's ancestors used to live. It was a nice place quite far away from everyone and with a great view. Also a good point to start hikes and adventures from during the next days. It was freezing cold and very frosty, so a campfire of course became very helpful. But sleeping was comfortable enough :) We love to stay on that island and explore it, take a look yourself, and by the way I have a new (used) camera:


Her er noen bilder, nå endelig med et bedre kamera:

Leirplassen vår


Lavvoen... med en jakke på toppen, siden den opprinnelige lå igjen hjemme ;)


Frost og trær


Kappe og lag på lag med klær må til


Klar for en ny dag


Denne lille gutten var også med :)


Morgenbålet


Og kveld


Stemningsfullt
Neste morgen
Koselig skog


Frostsopp
To soler


Blader og rimfrost
En liten skogsprins


Ned til fjorden
Fiin utsikt!


Strand
En liten hytte


Må utforskes...


<3


Skyggene våre

 
Noen lokale trær, tuja og bøk


Reisefølget


Oss


Fine

Skumringen kommer
På tide å lage middag
Tror dette er første gang jeg har latt en hund komme opp i fanget mitt.... haha :P Har vel ikke prøvd særlig hardt å unngå det, men kjenner ikke så mange som har hund.


Vakkert!
Snike rundt i lyngen
Skogsvandring


Fint med grønt på vinteren også :)
Øya vi var på er den bakerst foran fjellene :)


Har du sovet i lavvo? Liker du bålkvelder?#natur #øy #fjell #romsdal #norge #fjelltur #skogstur #skog #skogen #drømmehjem #utsikt #vinter #sjø #fjord #reise #eventyr #lavvo #lavvu #friluftsliv #telt #bål #sopp #tur #trær

20 kommentarer

Beate

09.01.2015 kl.21:12

Hallo! Så her du har reist til Barcelona. Jeg er journalist for VisitBarcelona.no og lurte på om du kunne tenke deg å delta i et lite intervju om Barcelona? Tanken er at du kan dele dine tips om byen som destinasjon for nordmenn som vil ut å reise. Intervjuet vil bli publisert på VisitBarcelona.no Kan ikke du sende meg en e-post om du synes det høres ut som noe du kunne være interessert i? Med hilsen Beate Martinsen.

Naviana

10.01.2015 kl.03:15

Beate:
Har jeg? :) Jeg skulle gjeeerne reist til Barcelona, men jeg har dessverre aldri vært der...

Øyvind Holmstad

10.01.2015 kl.10:41

Har du ikke vært i Barcelona, du som elsker Gaudi? Jeg var der for lenge siden, før jeg ble interessert i arkitektur. Allikevel er det eneste jeg sitter igjen med Gaudis fantastiske skaperglede, alt annet har jeg glemt.

Vil også tipse deg om Alphonse Mucha, Prahas store jugendkunstner. Visste heller ikke om ham før vi var i Praha i våres. Han er fantastisk, men de har mye flott jugendkunst i Praha, særlig innen glasskunst.

Vil generelt si at Praha gjør et mektigere inntrykk enn Barcelona, Karlsbrua med borgen som ruver over byen er helt fantastisk. Å gå over brua tidlig om morgenen før turistene våkner (med unntak av enkelte fotografer med fullformatkamera), med borgen imot deg i morgenlyset, er en åndelig opplevelse av de sjeldne.

Men du bør absolutt få med deg Gaudi!

Øyvind Holmstad

10.01.2015 kl.10:55

Ps! Skal du til Praha, ta inn på familiehotellet Betlem Club:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_Praha_2014_Holmstad_Hotel_ved_Betlehemsplassen.JPG

Dette er det koseligste hotellet vi har vært på noensinne. Betjeningen var så hyggelige, og frokostsalen den mest sjarmerende jeg har opplevd. Midt i gamlebyen. Enkel standard, men det føltes mer som å være hjemme enn på et hotell.

Vi hadde rom 3 til venstre i andre etasje. Prøv å unngå rom foran, da dette vender ut mot en del puber og litt høylytte mennesker utover kvelden.

Det var også underlig, fordi alltid når vi gikk oss bort endte vi på mirakuløst vis med å ende opp på Betlehemsplassen foran hotellet vårt.

Fremdeles kjenner jeg meg i mitt hjerte mye mer hjemme på dette hotellet i Praha, enn i vårt "hjem" her på Gjøvik. Her er jeg en fremmed blant fremmede, mens i Praha følte jeg det som om jeg var kommet hjem, og var blant mine egne.

Øyvind Holmstad

10.01.2015 kl.11:18

PS2! Du må ha minst en uke i Praha! Vi var der i 10 dager, men allikevel føltes det som om vi knapt hadde inntatt forretten da vi reiste. En helgetur vil kun kjennes som en skuffelse, som å kun innta litt loff fra brødkurven uten engang å ha fått smake på forretten. Personlig kunne jeg godt tenkt meg 3-4 år i Praha, for virkelig å bli ett med byen.

Prøv også å få med deg en klassisk konsert i Smetanahallen i Obnesci Dum, gjerne af Smetana selv. Her forenes jugendkunstneren Mucha, som stod for utsmykningen, med komponisten Smetana. Å lytte til en klassisk konsert i disse omgivelsene var himmelsk, det var som å være kommet til himmerik. Jeg kjente meg løftet ut av denne verden.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_Praha_2014_Holmstad_Smetanahallen_ved_Obnesci_Dum_eller_representasjonshuset_Smetana_Hall.JPG

Besøk også kafeen i Obecni Dum, men pass på at det er i godvær når de har dørene åpne, da det ikke er røykeforbud inne:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prag_obecni_d%C3%BBm_caf%C3%A9_innen.jpg

Her er kaka jeg spiste:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_Praha_2014_Holmstad_Obneci_Dum_kake_cake_at_caf%C3%A8.jpg

Var jeg en berømt forfatter ville jeg umiddelbart flyttet til Praha og hatt denne byen som min base og inspirasjon!

Naviana

10.01.2015 kl.13:43

Øyvind Holmstad:
Jeg er ikke så veldig stor fan av varme steder som Spania, hehe. Men Barcelona har lenge stått som nr 1 by å reise til, nettopp på grunn av Gaudi. Jeg har siden begynnelsen av tenårene vært svært begeistret for både Gaudi og Mucha! Jeg reiste på studietur til Praha en gang, og hovedsaklig på grunn av Mucha, å se kunsten hans "live" var en stor opplevelse. Jeg skulle sikkert tilbrakt flere dager i Praha, det er en av de vakreste byene jeg har vært i, er vel kanskje bare Edinburgh jeg liker bedre ;) Så jeg kommer nok til å reise tilbake til Praha en eller annen gang i løpet av livet.

~Gaiadóttir~

10.01.2015 kl.15:00

Helt enig i at det er noe spesielt med å blogge, hvor man får frem opplevelsene i en kombinasjon av tekst og bilder, og mye tydeligere sammenheng. Jeg har dessverre forsømt det for mye i det siste selv :/

Ser ut som en koselig tur, men tror ikke jeg hadde taklet det så bra med min ikke-eksisterende kulderesistens :3 Og fascinerende stor tuja! Tror det er den største jeg har sett :)

Naviana

10.01.2015 kl.16:33

~Gaiadóttir~:
Ja, det finnes ikke så mye som kan erstatte blogging... kanskje vlog? Men det er også en del styr, og jeg har ikke inntrykk av at så mange ser på det, jeg gjør i alle fall ikke det, vanligvis.

Jeg tror det var kaldere på den lavvoturen enn det er nå for tiden, så på kvelden måtte jeg pent ha på mange lag med ull ;) Men det hjelper mye på med bål. Og å ha gode soveposer ^^
Ja, gøy med store tujaer! Man forventer alltid at de er slike små hagebusker, men av og til ser man dem i mer ville tilstander. De kan bli enorme! ^^

~Gaiadóttir~

10.01.2015 kl.17:37

Jeg satt akkurat på youtube og tenkte på det! Jeg tror faktisk ganske mange ser dem, og flere ønsker å se dem, hvis de hadde finnes. Jeg hadde favorittblogger som vlogget, men så sluttet de med alt, og det var mildt sagt skuffende. Så jeg har litt lyst til å begynne med det selv, og skape noe jeg selv savne :) "Be the change you want to see" ;) MEN, så er det da problemet da, at jeg er teknofob og har hverken brukbart kamera, tid eller selvtillit til det nå :p Men jeg innbiller meg at alt på magisk vis skal ordne seg så fort jeg får meg kamera! Haha! Gratulerer med nytt, forresten! :) Hvilket ble det?

Øyvind Holmstad

10.01.2015 kl.17:56

@~Gaiadóttir~, jeg har så lyst til å utvide linsespekteret til mitt systemkamera, men så mange tror at i framtida blir det kun kameraer med elektronisk søker og fullformatkameraer. Fullformat er på full fart ned både i pris og størrelse, men optikken er dyr. Husk at kameraer med elektronisk søker også har en CROP-faktor på ca 1,6.

Kjøp gjerne systemkamera hvis du greier deg med et par all-round-linser, men tenker du framover er nok elektronisk søker eller fullformat tingen. Kvalitetsmessig kommer nok aldri noe til å slå fullformat.

Øyvind Holmstad

10.01.2015 kl.18:17

@Naviana, men de har vel ikke like godt øl i Edinburgh? Dessverre fikk jeg ikke tid til å bli med på øl-guiding i Praha, men de har et utrolig utvalg av godt øl der. De eldste ølstuene i Praha har en sammenhengende bryggeritradisjon helt tilbake til 1400-tallet.

Laura Morrigan

11.01.2015 kl.00:07

Looks like a wonderful adventure! I love your outfits! And the dog!

11.01.2015 kl.00:09

så ut som en fin tur. selv har jeg ikke sovet i lavvo, men jeg synes bålkvelder er koselige :)

Naviana

11.01.2015 kl.04:59

Øyvind Holmstad:
Jeg drikker ikke alkohol, så det spiller liten rolle :)

Naviana

11.01.2015 kl.04:59

~Gaiadóttir~:
Kjøpte sony nex 5r, brukt på finn.no ;) Det får duge! Jeg er fornøyd, selv om jeg ikke har prøvd det så mye.

Øyvind Holmstad

11.01.2015 kl.16:43

Det tror jeg var et godt valg hvis du ikke tenker å ta steget opp i fullformatverdenen. Sony er de beste på elektroniske søkere, og er helt på høyde med systemkameraer, som nok vil forsvinne om noen år.

Croppingen gjør naturligvis så man aldri kommer opp på fullformatkvalitet ifht. iso, dybdesløring etc., men praktisk er naturligvis speilløst overlegent. Selv har jeg allerede et par fullformatlinser, og det ville vært så synd å ikke kunne benytte disse at jeg nok vil ta spranget oppover. Var det ikke for disse ville nok også jeg gått over til speilløst.

Gratulerer med lurt valg!

Valkyrja.com

22.01.2015 kl.11:53

Stemningsfullt... Jeg har faktisk aldri bodd i telt eller lavvo på vinteren, det må ha vært veldig kaldt! Men med ullklær og varm stemning er det sikkert veldig koselig ^^

Apropos blogging: Helt enig! Det er noe mer og helt annet enn de andre sosiale platformene. :) Glad for at du fortsatt blogger (flertallet på den gamle leselisten min er helt inaktive nå).

Naviana

22.01.2015 kl.18:30

Valkyrja.com:
Jepp, det var i alle fall kaldere enn det ser ut til ;) Jeg har sovet ute diverse ganger tidligere vinterstid, blant annet snøhule på fjellet i 5 dager i 30 minus. Det verste var ikke akkurat det å sove, men å holde seg varm om dagene. Skjønt det å sove var også kaldt nok, da jeg ikke hadde et alt for tynt liggeunderlag den gangen.

Glad noen fortsatt holder bloggingen gående! En sann valkyrie :D Fortsett slik!

Renates Reiser

22.01.2015 kl.19:54

Åh dere gjør så mye kult, det der så ut som en helt nydelig tur og opplevelse :) Vanskelig å tro at det er midt på vinteren! Her oppe er det jo både fullt av snø og mørketid (som heldigvis nå er på hell) :p Nydelige bilder og et nydelig landskap! Og den lille gutten var jo bare supersøt :)

Naviana

23.01.2015 kl.09:49

Renates Reiser:
Tusen takk! Ikke så mye kult i forhold til deg da ;) Det er lite snø her hos oss fremdeles, men håper det tar seg opp snart!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits