Fortryllende Fisherman's Bastion i Budapest

Nå er det virkelig på tide å dele bildene fra forrige sommers eventyr i Budapest! Det var ikke så mange dager vi var der, men vi rakk å oppleve en god mengde magiske ting. Noe av det jeg hadde sett mest frem til å se  var Fisherman's Bastion. Det er en slags neogotisk festning bygget i lys stein eller marmor, som består av murer og mange tårn, med perfekt utsikt over byen... et bra sted å dra så snart man ankommer Budapest, for å få litt oversikt over det ellers nokså flate området. Å være der var som å befinne seg i en Disney- film! 

Like ved kan man finne St Mathias Cathedral, en fantastisk gotisk kirke. Den er også utrolig flott på innsiden, men det var dessverre stengt begge gangene vi var der oppe. Vi tok turen både på dagtid og kveld, for det er vanskelig å bestemme seg for når på døgnet Fisherman's Bastion er vakrest. Sannsynligvis ved solnedgang og soloppgang. Det er også virkelig stemningsfullt når kvelden kommer og området lyser opp! Anbefaler virkelig å ta turen dit om du en gang skulle komme til å reise til Ungarn. 

English translation: It's time to share the pictures from my Budapest adventures last summer! We didn't stay there for very long, but we made sure to have as many enchanting adventures as possible. Some of the things I was most looking forward to, was visiting Fisherman's Bastion, a neogothic fortress made out of marble with lots of towers.... looking like something straight out of a fairytale or Disney movie. It's the perfect place to go once you arrive in Budapest, to get a view over the city.

I loved it so much, it was absolutely magical. On the same location you can also find Mathias Cathedral, which is wonderful and full of intricate details.... perhaps even more amazing on the inside! Make sure to take a look if you ever get there. We went up to Fisherman's Bastion both day and night, and it looked stunning both times <3


Vi ankom St Mathias Church!

  Fisherman's Bastion!
Vi reiste sammen med Kama Sofie


Magisk ikke sant?
Utsikt mot Parlament-bygningen


-Som jeg skal poste flere bilder av senere


Stedet var ganske romantisk

Vi dro tilbake en av de andre dagene:

Taket var nokså spesielt


Vi møtte på et brudepar, som syntes det var veldig hyggelig at vi tok noen bilder


Søte


Vakker arkitektur
Glitter-i-ansiktet-selfie


Inne i et av tårnene var det en restaurant


Søøt


Fascinerende statue


<3


Har du reist noe sted i år?
Har du vært i Budapest?


#budapest #ungarn #eventyr #fantasy #reise #hippie #boho #bohem #arkitektur #slott #prinsesse #by #storbyferie #sommer #ferie #sommerferie

9 kommentarer

Øyvind Holmstad

18.08.2015 kl.20:56

Akk ja, vi var kun i Kvamsfjellet i sommer:

http://permaliv.blogspot.no/2015/07/kvamsfjellet.html

Men vi impulsbestilte en tur til Gamla Stan i dag, da det har kommet nytt hurtigtog som kun tar 4,5 t. 930 kr tur/retur for fire synes vi er en bra pris. Hotellet ble litt dyrere enn i Praha, men det får så være.

Virkelig flott denne Fisherman's Bastion! Regner med den er fra middelalderen? Seinmiddelalderen var den tiden europeisk arkitektur var på sitt beste. Dessverre har arkitekturen i vår tid nått et absolutt lavmål, både historisk og geografisk, sannsynligvis for hele universet. Jeg kan ikke tenke meg at noen annen sivilisasjon i vår eller andre galakser kan ha kjørt så fullstendig av sporet som vår.

Men takk og lov finnes enda skaperverk av menneskehånd fra en svunnen tid! Vi får besøke disse og det lille som er bevart av inntakt natur så ofte vi kan.

alexandraiz

18.08.2015 kl.21:52

Hei! Så fin blogg du har. Lykke til videre.

Ha en fin dag videre...

Klem

Naviana

19.08.2015 kl.00:01

alexandraiz:
Tusen takk ^^

Naviana

19.08.2015 kl.00:01

Øyvind Holmstad:
Har selv kun vært i Norge i sommer :)
Fisherman's Bastion er et neogotisk og nyromantisk byggverk som jeg tror ikke er mer enn 100 år gammel, men det var fra gammelt av en festning. Enig i at senmiddelalderen har den beste arkitekturen. Også alt for enig i at vi har nådd et historisk og universelt lavmål når det kommer til arkitektur! *grøss*
Håper du har en fin sommer!

Øyvind Holmstad

19.08.2015 kl.07:00

Takk!

Sommeren er så bra som den kan få blitt når man ikke lever i et natursamfunn fylt av eventyrlig arkitektur og permakultur og omgitt av høysensitive mennesker med særlig utviklet naturvarhet.

Anbefalte innlegget på bloggen min.

Ellers har jeg blitt med i Foreningen for høysensitive i sommer, som er et styrkende fellesskap:

http://www.hsperson.no/minorg/hsp/web.nsf/ntr/7D626E3C1717D77BC1257E9600226B59?opendocument

Fru S.

19.08.2015 kl.20:21

Så vakre og magiske de ser ut, alle fine menneskene <3 *sakne alle saman*

Elles er Ungarn definitivt lagt til reiselisten over stader vi vil besøke etter å ha sett alle dei fine bildene dine derfrå!

Naviana

28.08.2015 kl.19:34

Øyvind Holmstad:
Godt å høre, og takk for anbefalingen! :)

Naviana

28.08.2015 kl.19:36

Fru S.:
Tuuusen takk kjære deg! <3
Budapest anbefales så absolutt ^^ Mye pent å se der.

~Gaiadóttir~

30.08.2015 kl.20:27

<3

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits