~* Ta det med ro, det er fortsatt sommer! *~

Håper dere alle har en flott sommer! :) Jeg merker at de fleste nyter og gleder seg over sommeren, men det er også en stor andel av folk jeg kjenner som sliter med all sola og varmen, og som i økende grad ytrer at de ønsker høsten velkommen. Og det er jo kjempekoselig. For meg starter sommerferien om noen dager, og den har jeg tenkt å nyte fullt ut! Selv om værvarslet dit jeg skal på nåværende tidspunkt ser litt grått ut, så kan ting fort forandre seg... noe som hadde vært kjekt, for jeg skal bo i telt i 1-2 uker. Så jeg er så absolutt ikke klar for høst :D Jeg håper nemlig vinteren kommer så sent som mulig i år, for jeg er i ferd med å isolere huset jeg bor i, bytte alle vinduene og dørene og male alt sammen... innimellom alt annet jeg har å gjøre. Men jeg prøver å ikke stresse for mye, det ER fortsatt sommer og jeg skal klare dette :D *pusteinnogut*

Og JA! Jeg har forresten kjøpt huset og stedet jeg bor på. Jeg har knapt fortalt det til noen enda... for jeg vil ikke skape noe oppstyr rundt det. Og dere trenger ikke bekymre dere, jeg SKAL fortsatt bygge meg et halmhus og kjøpe opp større landområder. Men jeg trenger å fungere i livet frem til da, og det betyr uendelig mye for meg å kunne eie noe selv og føle meg fri og selvstendig. Jeg får så veldig angst av å leie av andre folk og så føles det frustrerende å ikke kunne gjøre som man vil ;) Så det er en enorm lettelse for meg å endelig være huseier... selv om det også innebærer utrolig mye ansvar å ta over et såpass gammelt hus og en kjempestor hage som stort sett har vokst villt i lange tider. Men det er jo spennende også. Jeg kommer til å oppgradere huset og hagen betraktelig, kanskje ikke så mye på mine premisser... men det viktigste er at det skal bli beboelig her på vinteren, og å søke bruksendring fra fritidshus til fast bolig slik at jeg faktisk har LOV til å bo her :D

Men mens jeg snakker så mye om å nyte sommeren og utnytte den fullt ut... så tenkte jeg å poste noen bilder fra fjorårets sensommer og tidlig høst. Fordi jeg er selvmotsigende... hehe.


English translation: Keep calm, it's still summer! ;) Yes, I'm a wee bit nervous and all... I do notice that some leaves are turning just a little bit yellow... but there's so much to do and prepare before I'm ready for cold autumn storms or snow! If I forgot to mention it, I've bought a house and a huuuge garden, so now you know. There's lots of work to be done with the house before it is really a comfortable place to live, and the garden has a lot of potential... so let's see how this will turn out ;)


På skogs/fjelltur i en av nabodalene


Med bobla så klart


Rognetreet hadde fått bær! Det er et av de tidligste høsttegnene


Min vakre mann
<3

Vi besøkte også dette stedet:

Karpedam
De er så fine og koselige


Se på dette utrolig hårete fluffye eselet!


Det er av typen Poitou donkey


En ung tinker- hest :)


Vandring langs sjøen...


Krystallklart vann!En tur i skogen... soppsesongen var godt i gang!


Dette her er Ametystsopp!


Jeg spiser slike til middag <3 Hihi, der er så fiiine


Dette her minnet meg om et fantasy- slott! Feks det i Dark Crystal :3


Så fint. Og sjekk den lille soppen ;)
Skogen her er også veldig koselig. Og full av matsopp :)


Finfint og et så behagelig sted å være


*ordbsessed*


På vei hjem med full soppkurv. Farvel til den fortryllende skogen <3


Midt i Molde er det et folkemuseum:

Koselig andedam


Gamle gårder
En bekk med mølle er det der også


Fornøyd etter en vellykket soppfangst


På vei hjem fant  jeg mange varierte gresskar for salg... i fjor hadde jeg 4-5 gresskar hjemme! Men det var fordi jeg fant økologiske gresskar billig ;)


Et høstflott hestekastanjetreVi besøkte Bårdshaug Herregård. Det er ordentlig fint der, men jeg fikk
ikke tatt så mange bilder. Blant annet var dette etter at jeg hadde forstuet
foten min, så jeg hinket rundt på krykker ;)

  
Mye flott interiør
Hehe... litt spesielle stoler ;)


Opp mot andreetasjen


Bland Dem ikke i andre menneskers anliggender ;D Haha!


Spisesalen


Intrikate treutskjæringer


Oooh

Så var vi en tur på fjellet:Fant et nytt hjortegevir ^^


Utsikt!
På vei hjem igjenJeg tar bloggpause fordi jeg reiser bort nå... ønsker dere en fortsatt fin sommer! <3 ^^


Skal dere/har dere vært på sommereferie?#natur # #fjell #romsdal #norge #fjelltur #skogstur #skog #skogen #boble #langthår #bårdshaug #sopp #sopper #september #sopptur #fjord #reise #eventyr #sjø #slott #museum #folkemuseum #sommer #sommerferie #gevir #esel #interiør #tårn

19 kommentarer

Lindsay of Sheaves

18.07.2014 kl.02:26

beautiful photos!

~Gaiadóttir~

18.07.2014 kl.15:49

Åh, nei, er det meldt regn! :( Heldigvis fortsatt varmt, da, men usj, da :(

Veldig fine og sommerlige bilder. Spesielt ametystsoppene <3 (og eselet, og folkemuseet og tårnet og geviret på bobla) <3

Gleder meg kjempemasse til å reise på ferie med dere :D

Naviana

18.07.2014 kl.18:41

~Gaiadóttir~:
Værvarslet forandrer seg til stadighet, men vi må nok regne med litt regn ja... (høhø) :P

Jaaa, gleder meg masse! <3

Naviana

18.07.2014 kl.18:41

Lindsay of Sheaves:
Thanks <3

Pia Amariel

18.07.2014 kl.23:14

Kjempekoselige bilder! Dere må kose dere masse på tur (:

Øyvind Holmstad

19.07.2014 kl.10:23

Eiendomsretten er en angstskapende verkebyll som må bekjempes, alt skulle vært eid som et "commons", da ville vi sluppet dette tullet med å leie eller å eie:

http://leveveg.blogspot.no/2014/06/the-fateful-choice-pilgrims-assign.html

"As Bradford wrote: ??And no man now thought he could live except he had catle and a great deale of ground to keep them all, all striving to increase their stocks. By which means they were scattered all over the bay quickly and the townes in which they lived compactly till now was left very thinne.?? You might say that private property rights in land were the beginning of suburban sprawl."

Norge er i dag et suburbant ødeland, dette gjelder også landsbygda!

Selv tenkte jeg også som dere, men stedet vi kjøpte fungerer ikke, så nå vurderer jeg å ta med familien og flytte til Tolfa:

http://permaliv.blogspot.no/2014/06/tolfa-in-italy-future-hub-for-commons.html

Men jeg har en sterk drøm om en dag å kunne returnere til Norge for å leve i et natursamfunn, og er derfor meget glad for å høre at dere ikke har tenkt å oppgi denne drømmen!

Håper vi får være med selv om vi nok har litt forskjellige oppfatninger på det spirituelle plan. Selv om jeg ikke er helt nøytral ser jeg det slik at jeg har ei meget vakker og livfull jente, helt forskjellig fra meg selv, som vil være en berikelse for ethvert natursamfunn. Og jeg venter ei til rett om hjørnet.

Nienna

21.07.2014 kl.01:21

Eiendom, ja, det der er litt av en hodepine... *sukk* Jeg skjønner godt hvorfor du vil eie,og at det gir frihet (og gratulerer! :) ). Jeg leier selv akkurat nå, og savner noe som er "mitt" som jeg kan gjøre hva jeg vil med. Men samtidig... så burde ingen egentlig eie noe?

Fru S.

22.07.2014 kl.14:54

Riktig god tur; håper de koser dykk masse på S.U.N. (gler meg til å høyre korleis det var)! Ønskjer dykk ein vakker sommer vidare <3

Øyvind Holmstad

25.07.2014 kl.11:36

Hei Nienna!

Du har så rett så rett! Alt skulle vært eid som et "commons" hvor de gruppene som naturlig tilhørte et sted fikk forvalteransvar for dette. Eiendomsretten fungerer kun for å styrke konkurransen i samfunnet, ikke samarbeidsånden. Den er derfor et viktig fundament for utplyndringen av naturen og undertrykkelsen av mennesker. Ved å opptre som eiere er vi med på å opprettholde dagens kapitalistiske system. Vi må derfor tilbake til senmiddelalderens "demurrage" eller aller helst en helt ny inngruppe-økonomi. Personlig tror jeg mest på det siste grunnet alvoret i situasjonen. Her er et intervju med Douglas Rushkoff, forfatter av Life Inc., som gir et fint bilde av den blomstrende senmiddelalderske økonomien og hvorfor overmakta innførte kapitalismen for å parasittere på systemet:

http://hilobrow.com/2011/11/04/douglas-rushkoff/

Her er et flott intervju med Terje Bongard om inngruppe-økonomien/samfunnet:

http://www.levevei.no/2013/02/episode-66-inngruppa-som-styrende-prinsipp-i-et-baerekraftig-samfunn/

David Bollier har nylig utgitt boka "Think Like a Commoner":

http://www.thinklikeacommoner.com/

Dette er en ny måte å tenke på. Selv har jeg bestilt boka. Gleder meg stort at du er inne på lignende tanker.

Boka "The Wealth of the Commons" ligger som fri e-bok her:

http://wealthofthecommons.org/contents

Hva vi må gjøre er å knuse eiendomsretten og kapitalismen, og i stedet begynne å se på oss selv som forvaltere og samarbeidende fellesskap, ikke individualister og konkurrenter.

Øyvind Holmstad

03.08.2014 kl.07:40

Her er også et flott essay av George Monbiot om den tragedien innføringen av eiendomsretten var for det engelske folk, kalt "Anomie":

http://permaculture.org.au/2012/07/10/anomie/

octapolis

10.08.2014 kl.17:24

beautiful pictures! i like the houses with grass! ;o)

Naviana

11.08.2014 kl.23:15

octapolis:
Thanks :)

Ellisyv

15.08.2014 kl.05:53

Du har en så nydelig blogg! Herlige, inspirerende bilder. Åå, blir så oppglødd og glad og begeistret :D Wow, ametystsopp!

Håper du og dere har hatt en herlig sommer, og nyt det siste som er igjen da, før fine høsten kommer ^^

Shamanka Elena

22.08.2014 kl.11:03

Dear Naviana,

I am a Dutch Shaman and I love your bloggs and tumblr site.

I ts very inspirational..

And your love for nature.... beautiful !!

You are a sweet fairy, mother nature loves you !!!

Green greetings,

Shamanka Elena

Renates Reiser

30.08.2014 kl.23:54

Gratulerer så mye med eiendommen! Håper du får til det du ønsker med den :)

Nydelige naturbilder også som vanlig! Jeg drømmer meg helt bort. Det eselet var forresten kjempemorsomt! Liker slike folkemuseum med gamle tradisjonelle hus. Tror jeg må ta turen til det her i Oslo snart.

Naviana

01.02.2015 kl.09:30

Renates Reiser:
Tusen takk! :) Håper jeg også. Folkemuseet i Oslo er også nydelig! Skal poste et innlegg derfra selv etterhvert.

Naviana

01.02.2015 kl.09:40

Shamanka Elena:
Thank you so much, you are so kind and sweet <3 Blessings from the forest!

Naviana

01.02.2015 kl.09:41

Ellisyv:
Tusen takk, så hyggelig at du tittet innom <3 Og velkommen tilbake!

Naviana

02.02.2015 kl.20:40

Nienna:
Enig i det, ingen burde eie noe, men alle bør ha rett på sitt eget territorie her på jorden. Det er min oppfatning :) Det burde selvsagt være en begrenset størrelse.

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits