Vandring på eventyrøya

Etter å ha postet en mendge sommerbilder, har jeg nå noen litt færre høstbilder å dele! Jeg hadde nemlig en innholdsrik høst også :) På fødselsdagen min som er i september, på grensen mellom sommer og høst, når høstfargene så vidt begynt å komme, det fortsatt er mye sol, og naturen bugner av sopp, frukter, grønnsaker og bær... dro vi til eventyrøya vår igjen. Vi reiste ut dit dagen før og overnattet, og om morgenen gikk vi en lang tur over hele øya, i strålende sol. På turen så og opplevde vi mye fint, og plukket i tillegg sopp og bær.

Det er så herlig å være der ute! Har også vært der noen ganger siden... vi har jo drømt i et par år om å flytte dit, men så langt har det ikke vært noe til salgs. Vi holder likevel mulighetene åpne. Jeg har postet bilder derfra 2 ganger før, her og her. Men dette er noen litt mer sommerlige bilder:


English translation: On my birthday we spent the day and the night on this fairytale island. We have for some years wanted to move here, but finding land for sale has not been easy. At least we can visit some times during the year and roam around freely ;) It's such an epic location!


Høstfargene begynner å komme på fjellet


Utsikt fra en av høydene på øya


Fantastisk å se utover her
Inn i skogen


Klatrer oppover

 
Furuskog
En hakkespett :) Her kom deg også en ravn flygende like over oss, med hese skrik


Utsikt fra toppen


Her hadde vi en lang pause og bare beundret synet av fjellene og himmelen


Møtte et soppvesen


Et mystisk steinete sted
:)
En bekk vi drakk fraVel nede igjen


Idyllisk... jeg kunne godt tenke meg å bo akkurat her :) I et halmhus så klart!  Litt innebygd i bakken. Med tårn.Håper dere alle har noen vidunderlige sommerdager! <3


#natur #øy #fjell #romsdal #norge #fjelltur #skogstur #skog #skogen #bursdag #drømmehjem #sopp #utsikt #sommer #september #sjø #fjord #reise #eventyr

17 kommentarer

Vikinghuldra

06.07.2014 kl.23:46

Åh, så vakker natur!! Sukk...

Fredrik

07.07.2014 kl.01:06

For et fantastisk sted og for noen fantastiske bilder!

Det er ikke rart man alltid har et smil om munnen når man har vært på besøk her inne!

Takk for at du deler!

Øyvind Holmstad

07.07.2014 kl.13:35

Her var det mange fine bilder, men det siste bildet var helt utrolig. Huset og landskapet er så i ett med hverandre at de blir uatskillelige. Tenk om man hadde satt opp noe dekonstruksjonistisk skrikeri her, slik de har gjort i prøysenland ved Rudshøgda: http://media1.origo.no/-/cache/image/2630612_hde6c32514775a9576d48_v1402945277_1024x1024.jpeg

Har du et større format av bildet? I så fall håper jeg du kan poste det som et "creative commons share alike".

Naviana

07.07.2014 kl.14:57

Øyvind Holmstad:
Hei, og takk for det! Personlig synes jeg det hadde passet mye bedre inn med et organisk halmhus ;) Men det er ikke så verst. Heldigvis ikke mange funkishus på den øya! Jeg har større oppløsning av bildet så klart, men blogg.no lar dem bare være 600px brede. Kan sende deg på mail.

Naviana

07.07.2014 kl.14:57

Fredrik:
Tusen takk, kjempekoselig å høre! :)

Naviana

07.07.2014 kl.14:58

Vikinghuldra:
Hihi.... ja! <3

Fru S.

07.07.2014 kl.16:39

Naturen er så vakker at det tar heilt pusten frå meg.. fine fine eventyrøya <3 Har utruleg lyst til å reise ut dit igjen med dykk, for å oppleve øya i andre årstider enn vinterdrakt (men sjølv då var det jo kjempeflott der) ^^

Øyvind Holmstad

08.07.2014 kl.10:15

Takk! Min email er: permaliv@yahoo.com

Bruker jeg bildet vil jeg selvsagt kreditere det.

Ellers tror jeg ikke det er puttet halm i veggene på dette huset, og håper de ikke har malt det med plastmaling. Så om det er halm eller heltre blir for meg det samme. Men halmhus har en stor fordel, DEEP REVEALS:

Problem

Windows with a sharp edge where the frame meets the wall create harsh, blinding glare, and make the rooms they serve uncomfortable.

Solution

Make the window frame a deep, splayed edge: about a foot wide and splayed at about 50 to 60 degrees to the plane of the window, so that the gentle gradient of daylight gives a smooth transition between the light of the window and the dark of the inner wall.

http://www.jacana.plus.com/pattern/P223.htm

Og du verden hvor fint det er å plassere urter og planter i tykke vinduskarmer.

Huset har en ekstrem harmoni, men på ingen måte en høy temperatur. Dette synes jeg blir korrekt her, da de omkringliggende engene utstråler den samme harmonien og roen. På denne måten blir huset en herlig kontrast, for all del ikke i en modernistisk betydning, til de omkringliggende temperamentsfulle fjellene. Vannflaten gir også stor ro.

Det er alltid om å gjøre å finne den rette balansen mellom harmoni og temperatur i forhold til de omkringliggende omgivelsene. Mer om dette her:

http://permaliv.blogspot.no/2014/06/a-clash-of-harmony.html

Øyvind Holmstad

08.07.2014 kl.10:19

Og en ting til: Benytter man bordkledning må man for all del sørge for at man benytter panelbord i forskjellige bredder, ellers blir huset dødt og livløst! Dette har sammenheng med den sjuende geometriske egenskapen for helhet; ROUGHNESS:

http://blog.p2pfoundation.net/the-fifteen-geometric-properties-of-wholeness/2014/03/01

Øyvind Holmstad

08.07.2014 kl.14:41

Etter å ha tenkt litt kom jeg til at det å benytte forskjellige bredder på bordkledningen nok har mer å gjøre med verdien "Levels of Scale":

http://www.tkwa.com/fifteen-properties/levels-of-scale-2/

Ved å ha forskjellige panelbredder vil man knytte seg til panelet på ulike avstander, de bredeste først, så de smalere, og når man kommer helt inntil veggen også årringer, kvister og andre strukturer og mikrostrukturer, så langt ned øynene kan se.

Man bør heller ikke benytte industrispiker, men håndsmidde nagler for å spikre fast panelbordene. Her kommer ikke minst verdien "Roughness" inn:

http://www.tkwa.com/fifteen-properties/roughness-2/

Industrispiker gir et uniformt og angstskapende inntrykk nært på veggen.

Naviana

08.07.2014 kl.14:50

Fru S.:
Jaaa, det hadde vært utrolig kjekt å dra dit ut med dere igjen <3 ^^ Den er så slående vakker om sommeren, blir litt målløs hver gang... bilder kan liksom ikke gi det riktige inntrykket.

Nienna

08.07.2014 kl.23:43

Det tror jeg må være den søteste soppen jeg noen gang har sett!! :)

Pia Amariel

09.07.2014 kl.00:15

Så fint det var der, jeg skjønner veldig godt hvorfor dere har lyst å flytte dit! (: Skulle gjerne tatt meg en tur dit selv en gang. Det er den øya hvor dere har lyst til å lage den økolandsbyen, eller var det en annen plass?

Jeg elsker virkelig høsten. Det er den årstida jeg har mest ro i sjelen føler jeg, det er rett og slett bare en veldig behagelig tid på året. Sopp skal det plukkes en del av i år her håper jeg, men jeg har ikke hatt mye hell med det tidligere pga mye regn som har fått soppen til å råtne alt for tidlig. Pluss at jeg ikke er så veldig dreven på å skille de forskjellige sopptypene, hehe.

~Gaiadóttir~

09.07.2014 kl.20:16

Så flott! De fineste bildene jeg har sett av og fra Eventyrøya til nå :) Håper jeg også kan dra dit en gang - jeg har jo også vært innstilt på at det er her dere skal havne siden den gangen dere nevnte at det var det dere drømte om <3

Hihi, soppvesnet <3

Dette er kanskje det flotteste bildet jeg har sett noen sinne: http://bloggfiler.no/naviana.blogg.no/images/283152-7-1398425415550.jpg

Pyrodam

12.07.2014 kl.03:20

Herlige bilder! Så utrolig vakkert! Helt spesiell stemning ser det ut til. <3

Naviana

02.02.2015 kl.20:42

Pia Amariel:
Ooops jeg så ikke denne kommentaren før nå ;) Det stemmer, det er den øya vi ønsker å lage økosamfunn på! Selv om det tar tid, går det i alle fall riktig vei.

Naviana

02.02.2015 kl.20:44

~Gaiadóttir~:
Jeg håper inderlig vi havner der eller et annet sted som har omtrent de samme fordelene med tanke på natur og klima :) Og takk for kompliment for bildet! *svare på gamle kommentarer*

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits