Sommer ~ Eventyr, festival og magisk skog!

Som dere sikkert har lagt merke til, så hadde jeg en liten vestlandsreise forrige sommer. Men det var ikke det eneste jeg gjorde i ferieukene, en stund senere pakket vi nemlig lavvoen vår og satte den opp i Vestfolds skoger for noen uker. Det var et idyllisk grønt og avsides sted med skog og et vann å bade i. Her kunne vi bo i fred og ro, i harmoni med naturen, uten elektrisitet, teknologi og digitale stimuli. Det var en magisk tid! En av flere opplevelser som gjorde den sommeren til den beste jeg har opplevd! Det kan muligens bety at jeg ikke har hatt så mange bra sommere tidligere, men uansett... de ukene gjorde meg godt.

Været var varmt og strålende, myggene få og stressnivået lavt. Siden jeg hadde teknologifri der inne i skogen, tok jeg heller ingen bilder... enn så mye fint det var å ta bilde av ;) Men jeg tok frem kameraet noen dager etterpå da jeg var et annet sted i nærheten som hjelper på en festival, og derfra kan jeg poste noen bilder.


English translation:
As you might have noticed, I had quite wonderful nature adventures last summer. But what I didn't really tell anyone, was that we also spent some weeks deep into the forest in our tipi/lavvo. There was lakes and climbing possiblities nearby, and the weather was warm and cozy without many mosquitoes to worry about. And it was so wonderful to be there without electricity, technology and modern conveniences. We were not the only ones in this forest, because there were also others here to enjoy nature, play, swim, dancing around the bonfires and learning about life in the wild. It was a magical time! One out of many experiences that made this summer into the best ever! As I did not take any photos during these weeks, I will post some other ones that was taken a couple of days later, when we was helping at a festival in the same area. Enjoy! ;)


Camp- området


Litt sommer- regn


Måtte benytte anledningen til å være faunejente


En liiiiten frosk


Her setter vi opp festivalområdet


Jeg ordnet med en inspirasjonstavle folk kunne se på mens de sto i kø


Jeg lagde også mange drømmefangere av gjenbruksmaterialer... noen store, noen små.


Her settes det opp utsalgssted for mat


Jeg og Ruben lagde denne.... Jeg tegnet det nederste, og Ruben det øverste. Et humoristisk innslag.
Poenget var at maten vi lagde og solgte, skulle betales i form av donasjoner der folk kunne gi ut fra evne.


Nærbilde av tegningene... jeg måtte lage det i all hast i halvmørket med to tusjer som knapt virket.


Vi satte også opp dette her som vi hadde i bilen, på chill- out- stedet.


Her skulle det serveres chai


Vi lagde enda flere drømmefangereÅh, jeg glemte å skrive dette, men gjør det nå :) Etter festivalen var ferdig, dukket det opp en gammel mann. Han fortalte at han hadde bodd i en hytte i skogen like i nærheten hele livet. For noen måneder siden hadde den brent ned, sammen med alt han eide. Nå hadde han ingenting. Noen hadde fortalt at jeg hadde laget drømmefangerne som hang rundt omkring. Han sa det var det fineste han hadde sett i hele livet sitt, og han spurte veldig ydmykt om han kunne få en. Så jeg gav ham den fineste. Håper mannen har det bra nå og at han har fått en ny hytte i skogen <3*awkward*


Flammedans og poi må til


Mange flinke folk :)


Det var også en stor helium-led-lampe som så ut som en fullmåne over festivalområdet. Jeg tok ingen bilder av hovedscenen da jeg ikke var der nede og faktisk fikk med meg musikken.


Vi holdt oss bak i kulissene og lagde dekorasjoner og mat.


I stor skala.


Vegetarmat altså :)


Etter å ha funnet noe ansiktsmaling i mørket endte jeg opp med å se slik ut

Jeg klarte tydeligvis å skremme eller forbause fulle festivaldeltakere

der jeg snek meg inn og ut av skogen


Dette var sikkert kl 4 på natta på festivalen...  Like før vi ble ferdige med dagens plikter, og gikk og la oss.


Endelig fremme ved soveplassen vår... morgentåke over vannet!


Ahhh... så magisk!


En stk trøtt Ruben <3
Vi badet her etter at vi våknet igjen... forfriskende


<3 <3


Flere som tok seg en velfortjent pauseHer er eventyrhesten på området der vi var i sommer....
OH MY så magiiiisk! <3 Han var gigantisk og het Jordbær.


:'-)


Fairy horse


Supersterk arbeidshest. Vi så han i aksjon i skogen, og det var imponerende.Vi inspiserte områdene rundt en del
En bekk


Så dro vi til BØKESKOGEN ved Larvik! Her er et blogginnlegg fra sist jeg var der.
Anbefaler å ta en titt, for de bildene ble finere.


Med noen furutrær


Utsikt fra bøkeskogområdet! Eventyrlig :)


Sandstrand i natten... vi overnattet ved her


En barnehage var i bøkeskogen... koselig å se barna sitte der borte under trærne


Bare elsker dette stedet!


Blader <3


Sol <3


Jeg er.... en dryade!


*trivsel*
Minner meg om scenen ved Amon Hen fra Ringenes Herre


Trær og steiner


Og med det, så var reisen vår over og vi satte kursen nordover igjen. Jeg er glad og takknemlig for at vi hadde en så bra sommer i fjor! I år har vi ikke tid til å reise noe særlig, så jeg får kose meg med de gode minnene.Liker du festivaler?

Hva er dine sommerplaner for i år?

Har du vært i bøkeskogen i Larvik?#sommer #festival #natur #norge #vestfold #bøkeskog #bøkeskogen #larvik #skog #skogen #friluftsliv #telt #lavvo #faun #alv #nymfe #dryade #fe #eventyr #magi #bål #poi #trær #hest #drømmefanger #hippie #nisse #nisser #vann #bade #frosk #sommerferie #ferie #reise #sminke #fantasy #kostyme #gevir #ringenesherre

20 kommentarer

Valkyrja.com

18.06.2014 kl.20:17

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si Janne...drømte meg helt bort i dette innlegget! Når du innledningsvis skriver om bra somre, så setter jo disse beskrivelsene og bildene listen veldig høyt. Iallefall slik jeg ser det. Høres jo ut som den ultimate sommeren... ^^

Selv har jeg ikke anledning til å ta så lang ferie denne sommeren, men blir en del langhelger og slikt. De skal i hvertfall tilbringes i norsk natur, på vikingmarkeder og treff, og på en venninnes hytte uten elektrisitet, med bading utendørs og mat over bålet. Det er jo slike ferier som er den beste avkoblingen, man trenger jo ikke nødvendigvis å reise så langt... <3

Naviana

18.06.2014 kl.20:46

Valkyrja.com:
Du har rett, forrige sommer VAR den ultimate sommeren... håper ikke alle de følgende kommer til å være en nedtur fra nå av.... hahaha ;D

Denne sommeren skal vi kun ha ferie i 10 dager. Men vi har jo noen dager her hjemme, de skal vi bruke på oppussing og hagearbeid.

~Gaiadóttir~

18.06.2014 kl.23:21

Dette var virkelig et fantastisk innlegg. Jeg husker hvor glad og begeistret du var i fjor sommer, og nå kan jeg jo se litt av hvorfor :) Åh, som jeg skulle ønske jeg kunne snu tiden tilbake og vært med på dette i stedet for det jeg faktisk gjorde den sommeren...

Jeg gleder meg til den dagen jeg er med på å arrangere festivaler selv, i samarbeid med andre likesinnede :D <3

Pia Amariel

19.06.2014 kl.08:06

Det så kjempeflott ut der dere var! Hva slags festival var det dere var med på?

Jeg har selv bare vært frivillig på Hovefestivalen, men det er ikke helt min greie så det skjedde bare et år. Jeg er ikke egentlig noe festivalmenneske (lengre), ihvertfall ikke når det gjelder de som er tjukkpakka med fulle folk og mye bråk, men det du var med på så jo mye koseligere ut (:

Eneste planene jeg har for sommeren er kanskje på et vikingmarked eller to her i nærheten og en liten årlig dagstur til Risør når de har Villvin-markedet i juli. Det er en tradisjon jeg har med mamma, hehe.

Naviana

19.06.2014 kl.13:56

Pia Amariel:
Helt enig! Jeg skyr fylle- festivaler som pesten.... det er virkelig ikke noe for meg. Så langt har det ikke vært noen festivaler i Norge som har tiltalt meg. I år er det en som heter Midnight Sun i Lofoten som jeg håper fortsetter, jeg skal ikke dit selv men kanskje jeg tør et senere år? ;)

Som sagt så vil jeg egentlig ikke gi mer informasjon enn jeg allerede har gjort. Grunnen er at dette er undergrunns- festivaler som ikke annonseres offentlig, og jeg vil respektere det. Jeg kan gi info ved private henvendelser! :) Dette kan faktisk forebygge at dårlige folk dukker opp på en festival, eller folk som liker å dra på fylla litt for godt. På det stedet der vi hadde lavvoen vår i to uker, er alkohol og andre skadelige rusmidler ikke tillatt. Det er så herlig med en alkoholfri sone <3 :D Og ingen har det mer gøy enn disse folkene, tror nå jeg.

På festivalen der jeg hjalp til, så var det folk som drakk... men jeg merket ikke så mye til det, ettersom jeg var superopptatt med å jobbe og derfor ikke egentlig med på festivalen. Jeg var ikke i folkemengden eller var og hørte på musikken. Jeg passer nok bedre til å arrangere festivaler enn å være deltaker der... hehe :)

Kos deg masse i sommer!

Fru S.

20.06.2014 kl.10:44

Ein eventyrleg sommar utan tvil ^^ Skogstreffet i Vestfold høyrtes heilt magisk ut, har så lyst til å oppleve noko liknande sjølv (aller helst saman med dykk) *skulle ønskje budde nærare kvarandre* Og den vakre bøkeskogen må besøkjast ein gong!

Såg elles ut som ein koseleg festival å vere frivillig på :) Har berre vore på ein festival tidlegare (Inferno i Oslo av alle ting *ler*), men syns generelt det er meir enn nok å gå på vanlege konserter. Då kan ein ihvertfall gå heim etter eit par timer omgitt av (ofte) fulle høglytte folk (og eg har tydelegvis ei evne til å alltid få øl kasta på meg *sukke*).

Må leggje til at du er den vakraste faunjenta eg har sett <3

Pia Amariel

20.06.2014 kl.12:48

Men da forstår jeg bedre hvorfor du ikke ville si noe mer om den festivalen. Trodde det var noe spesifikt som skjedde der eller noe som gjorde at du ikke ville si mer.

Hva slags festival er den i Lofoten da? Tror aldri jeg har hørt om den før. Men som med deg må det nok heller bli en annen sommer enn i år for min del også. Det er så mange arrangementer hver sommer som jeg aldri har vært med på før, så det er litt vanskelig å bestemme seg for hvilken ende man skal starte i, hehe.

Tusen takk, håper dere koser dere masse i sommer dere og! <3

Sol Runesdóttir

20.06.2014 kl.16:24

Nydelige bilder. <3 Ha en fortsatt fin kveld ^.^

Naviana

21.06.2014 kl.01:54

Pia Amariel:
Hehe, ooops, er ikke alltid jeg tenker at ting kan misforstås! :) Festivalen i Lofoten er den første nordiske psytrance- festivalen... Jeg vet det kanskje ikke høres særlig gøy ut for folk flest, men det blir faktisk mye bra musikk! Det blir feks mer og mer tribal- sjamanistisk- aktig preg over det synes jeg. Men det er ikke alltid like lett å navigere i den varierte musikkjungelen der. Her er eksempel på musikk som spilles på festivalen, de er svenske: https://www.youtube.com/results?search_query=etnoscope&search_sort=video_view_count

Helene

23.06.2014 kl.10:58

Jordbær faktisk. Som drosjehesten i "Drømmen om Narnia". Gode, gamle Jordbær <3

Naviana

23.06.2014 kl.13:14

Helene:
Oooh, ja, det stemmer! Hehe :D

Naviana

23.06.2014 kl.13:14

Sol Runesdóttir:
Takk <3

Naviana

23.06.2014 kl.13:22

~Gaiadóttir~:
Å arrangere festivaler ville vært heeelt fantastisk! Jeg håper så inderlig det skjer en dag. Som jeg skrev lenger opp, så tror jeg at jeg passer bedre som arrangør enn som deltaker ;)

Du hadde sikkert en flott sommer du også! Og har mange gode sommere foran deg <3 Det er ikke alltid så lett å forutsi. Jeg syntes det var kjempeskummelt før jeg gjorde alt det jeg gjorde forrige sommer... jeg trodde det kom til å bli den fæleste og skumleste sommeren noengang.... hahhaha! Men så gikk det meste kjempefint. Jeg synes denne sommeren føles skummel også, men det kan jo være ting går bra! ;D

Naviana

23.06.2014 kl.13:28

Fru S.:
Jaaa, ingenting hadde vært bedre enn å oppleve det med dere! <3 :D Og takk *faune rundt*
Bøkeskoger <3

Ja... jeg er superkresen på festivaler, og vil virkelig ikke dra på fyllefestivaler.... derfor er nok ikke typiske norske festivaler noe for meg. Og det er som du sier gjerne mer enn nok å bare dra på spesifikke konserter med band og musikere som man virkelig liker. Akk, tenk å bli kastet øl på! Kjedelige greier. Jeg er alltid nervøs når jeg går forbi fulle folk, de må liksom alltid si noe eller gjøre noe... tror ingen er direkte slemme, jeg får bare noia av fremmede folk, når de ellers aldri sier noen ting ;)

Linda

02.07.2014 kl.01:32

Åh, dette så kjempekoslig ut :) Har faktisk lett litt etter arrangementer som dette. Helt umulig å finne noe på nett, men nå forstår jeg jo litt bedre hvorfor :) Vet du om det er noen lignende festivaler i sommer som ikke er fullt så "hemmelige"? :)

Jeg er nok festivalmenneske DeLuxe. Pleide å dra på de store musikkfestivalene, men de siste to årene har jeg holdt meg til middelalderfestivaler og denslags, sånn at hunden min også kan være med. Er så koslig å ha ham der :)

Har lest litt i kommentarene her og skjønner jeg er ganske motsatt av de fleste her. Jeg syns fulle mennesker er fantastisk enkle å forholde seg til. Er så godt, de er så åpne og ufrivillig ærlige ;) Får lettere noia av folk jeg møter i alt det dagligdagse jeg er nødt til å dra meg ut på, er jo klin umulig å vite hva de egentlig mener og føler, hehe. Drikker veldig sjeldent selv også da, så når jeg vandrer rundt fullstendig edru med stort sett bare fulle folk rundt meg, føles det som jeg er i Lindaland 8) Heeeele verden har liksom blitt forandret sånn at jeg kan forstå den bedre - herlig! ;)

Naviana

02.07.2014 kl.17:48

Linda:
Jepp, det finnes nok mange bra undergrunns festivaler og skogsfester. Jeg er ikke så kunnskapsrik om det selv, men har helt sikkert bekjentskaper som er. Men om du sikter til akkurat det stedet jeg var på i fjor, så vil ikke noe lignende skje igjen før om 3 år. Uansett, det kommer litt an på hva slags musikk du liker, det er mest enten akustisk tribal musikk, eller så er det kanskje elektronisk. Jeg liker begge deler.

Hehe, det er et interessant perspektiv! :D Jeg liker ikke å få oppmerksomhet sånn egentlig, derfor blir jeg nervøs om alle plutselig begynner å snakke til meg eller gi meg kommentarer når de ikke gjør det til vanlig. Og så er det alltid supersosiale utadvendte fulle folk som klager høylytt på om jeg ikke snakker... det er kjipt, for jeg er alltid ganske sky når jeg er med ukjente folk, og det hjelper ikke meg om folk bemerker det ;)
Men ja, jeg får noia av ikke- fulle folk også.... hehe. Så jeg vet ikke helt hva som er verst, fulle utadgående folk eller tause, redde og fordomsfulle folk. Ting blir jo gjerne litt bedre i fylla sånn sett. Jeg synes på en måte det er tryggest å unngå begge delene... *fnis* Men det er kanskje sjeldent å finne åpne, koselige, fordomsfrie, kreative OG rusfrie folk da...

Linda

02.07.2014 kl.19:00

Haha, jeg syns det er mest skummelt med rusfrie mennesker som er hyggelige, jeg. Er så vanskelig å vite om de virkelig er hyggelige, eller om de bare spiller :p De fleste pleier å kommentere at jeg er stille også, men fulle mennesker ser ikke ut til å legge merke til det. Og om jeg likevel skulle klare å si noe dumt, så er de som oftest så fulle at de ikke husker det dagen etterpå uansett :D

Nå fikk jeg plutselig litt dårlig samvittighet for at jeg er så glad og at det passer meg så bra at andre drikker bort den fine kvelden sin.. Trøster meg med at de sikkert har det gøy x)

Naviana

03.07.2014 kl.22:23

Linda:
Hehe, skjønner godt perspektivet ditt. Har dessverre ikke hatt slike opplevelser selv, men jeg er sikker på at det kommer litt an på situasjonen :)

Det er kjekt å alltid kunne huske alt som skjer også ja.

mybadword

04.07.2014 kl.16:30

Kunne du sagt kva festivalen het? Elsker det dykk dreiv med, kan ikkje delta før eg er 18 men da vet eg kor eg skal dra.

Naviana

05.07.2014 kl.12:22

mybadword:
Sendt mail!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits