En tidlig vår

Hei alle dere! Her kommer et blogginnlegg som jeg egentlig skrev ferdig for lenge siden, men det skjedde noe feil under publiseringen slik at jeg faktisk måtte gjøre alt på nytt ;) Jeg har hatt litt problemer etter at kameraet mitt ble ødelagt sist høst, så nye og gamle glimt fra livet mitt kommer litt om hverandre her.

Her hvor jeg bor har vår gått over til sommer for lenge siden, for vi hadde en usedvanlig tidlig vår i år, og en bemerkelsesverdig mild og tørr vinter! Og ja, jeg er en av dem som faktisk elsker å snakke om været ;) Jeg klarer fortsatt ikke helt å innse hvor vennlig og god naturen har føltes dette året, for i det kalde huset vi har bodd i har det ofte føltes mer komfortabelt å være utendørs enn å gjøre ting inne faktisk. Merkelig nok, eller synd som det er, har ikke været samsvart helt med humøret mitt, for jeg har vært nokså emosjonell og mørk til sinns helt frem til nå. Det er ikke alltid man merker hvor dyster man er, før våren begynner å komme og sola skinner for fullt, da blir alt med ett så mye tydeligere, og kontrasten mellom deg selv og andre føles så stor.

Men det er alltid mye å være takknemlig for i livet også, og å være ute i naturen er et pusterom som jeg er helt avhengig av å ha i livet mitt. Så her kommer noen lyse og lette mobilbilder fra de aller tidligste vårdagene, en takk til naturen og dyrene rundt her jeg bor for å gjøre livet så mye enklere å bære.

Og forresten, har dere fått sett Maleficent? Jeg så den for noen dager siden og elsket den! <3 Bare et lite tips, jeg synes nemlig den fortjener litt fremsnakking.


English translation: Here is a belayed blog entry from the early spring and easter! I've got some entries to post about last winter too, but since my camera got destroyed I've only used my mobile phone camera for the last half year and it's kind of chaos and I don't really want to look into it at the moment. This winter was strangely mild and kind to me, living in a cold summer house as I do. The spring was the earliest ever, the sun was always shining and there was so much light! It tried its best to reach down through my dark mood and might occasionally have succeeded. It's been a tough year for me and still is, but I do my best to keep going! And it feels a little better now. But I try to never forget how much there is to be grateful for in life! There is so much beauty and super amazing things on the green planet we live on, so do we really have a right to be unhappy? :)


Jeg fikk besøk av broren min i vår, noe som var veldig fint


Rådyrbukk et par meter fra huset... ser dem stort sett hver dag


Pusene som er slitne etter en av skogsturene våre


Påskedekor, den eneste jeg har og det er nok ;)


Sukkerfri hjemmelaget påskesnacks måtte til


Stranda nedenfor her


De første bjørkebladene


Ute med båten


Vi fisker med en liten robåt av og til, det pleier alltid å bli en bra fangst. Jeg
synes alltid synd på fiskene, men det er jo mye bedre enn å kjøpe i butikken.
Pusene vil alltid bli med på tur


Koselig


 
Sånn sitter de utenfor kjøkkenvinduet om de vil inn


I nærheten av der vi bor er det en lysning i skogen full av påskeliljer!


De beste; min kjæreste og min bror


Soool
*snurre litt rundt*


Kledd for skogen


Har til og med lært meg å ta "selfies"


En stein som ser ut som en lenestol


Hvitveis med Flower of life- følelse


*crazy catlady*


Gravid Zelda *stryke på magen*


Hadde du en fin vår? Har du opplevd å være dyster til sinns selv om solen varmer?#vår #natur #skog #skogen #påske #katt #katter #kjæledyr #tur #fiske #melankoli #trær #alv #skogsalv #rådyr #interiør #hverdag #maleficent

13 kommentarer

Den Grønnkledde

07.06.2014 kl.15:30

Elsker antrekkene dine! ^^

Angående vær og temperatur, så er er jeg visst stikk motsatt av deg. Trives best når det er kjølig og tørt, og gjerne litt mørkt. Jeg blir som regel mer og mer irritabel desto varmere det blir ute, av en eller annen grunn. :p I uvanlig varme år som dette er det forøvrig vanskelig å ikke bli minnet om de menneskeskapte klimaendringene synes jeg, som jo er temmelig skumle..

Gleder meg til det blir kjølig nok til å plukke frem stearinlys, vedfyring, skjerf og tekopper igjen! :)

Naviana

07.06.2014 kl.20:58

Den Grønnkledde:
Hehe, nei, du er ikke stikk motsatt av meg, du er faktisk mer akkurat som meg! ;) Hehe. Jeg blir helt svimmel og slått ut av mye sol og varme. Jeg trives best i overskyet vær mellom 10 og 20 varmegrader. Men det er noe annet å ha følt kulda på kroppen i flere år, altså å bo i et uisolert hus og at det regner hver eneste dag ellers i året.... det er litt tærende. Jeg har alltid likt vinteren godt. Men jeg trives aller best om våren og om høsten :)

~Gaiadóttir~

07.06.2014 kl.23:32

Jeg har absolutt vært dyster til sinns denne våren, men det at det er vår, og så fin som denne våren har vært, har hjulpet meg og gjort at jeg har vært mindre dyster enn jeg kunne vært :) Og det er jeg takknemlig for.

Våren og høsten er mine favorittårstider også <3

Pia Amariel

08.06.2014 kl.01:52

Våren så langt har vært grei her, synd den er over egentlig. Jeg er nok en av de som faktisk er mer mørk til sinns når sola og varmen kommer. Jeg må slenge meg på den der med at våren og høsten er de beste årstidene, for sommeren er (merkelig nok for noen) den årstida jeg liker aller minst. Takler ikke varmen, så jeg søker ly inne :p

Jeg håper du legger ut bilder når kattungene kommer! Og kanskje oppdatering (eller et samlet innlegg) underveis mens de vokser seg større. Du er nok aleine om å være en crazy cat lady, haha :p

Marina Aurora

08.06.2014 kl.19:15

Koselige bilder som alltid! Noen av kattene våre liker også å bli med på tur, sånn av og til ;)

Det må ha væt koslig å se våren springe frem hos dere, her må en litt vekk fra huset for å se tydelige vårtegn.

Og jeg kjenner meg jo helt igjen. Har vært veldig tørr vinter ja, synd egentlig, for jeg elsker jo tradisjonelle kalde vintre med snø, slik det skal være, men det virker som årstidene kommer til å forbli mer og mer ustabile og rare pga klimaendringene og det gjør meg i grunn litt trist som den Grønnkledde også nevnte. Virker som ingen tenker over klimaendringer og årstidene i sammenheng her i Norge :PHåper iallfall neste vinter ikke blir så varm, det er lov å håpe, for jeg har blitt veldig glad i vinter de siste årene, blitt så følsom for den fine og spesielle og faktisk fredlige stemningen som er da. Synes altfor mange nordmenn setter for lite pris på vinteren jeg.

Og våren kom tidlig i år ja, og det er fantastisk.. kan ikke huske en så tidli vår på mange år faktisk. Ble så glad av å se vårtegn tidlig i Mars i år. Jeg mener våren skal starte såvidt i Mars, og sommeren ikke komme før i slutten av Mai elelr Juni, det blir jo akkurat 3 måneder av hver årstid da x) Jeg er og en av de "rare" folka som ikke er sånn kjempeglad i sommeren og varme. Jeg blir faktisk mye mer lettere deprimert og nedstemt om sommeren enn om vinteren, jeg er mest glad om våren og høsten. Har også slitt veldig denne våre med nedstemthet, lite energi og milde depresjoner, men det har mye med livssituasjon å gjøre også da..

Men om sommeren så er det dette usyngelige trykket/presset i lufta om å være mest mulig positiv, suksessfull, ha finest kropp og vise mest hud og være sosial hele tiden som er der å plager meg, kan hende jeg overdriver det litt også men det er vanskelig å unngå det, tror mange har det sånn.. og for ikke å snakke om at det fort blir for varmt og klamt, spesielt når det er lite vind og null skyer. Også er det stin av mennesker overalt man går om sommeren, får jo ikke fred, haha. Jeg er glad i sola men er mer glad i lett overskya vær faktisk. Høsten er absolutt min favoritttid, den er så spesilet mystisk, lufta er så god og alt er bare deilig da.

prøver å konsentrere meg om hva jeg selv føler da og ikke disse forventingene og hva andre folk gjør, prøver å se på alle de fine blomstene og dyrelivet.

Fru S.

09.06.2014 kl.13:48

Det er trist å høyre at mørke tankar har opptatt sinnet ditt i lengre tid, då eg ønskjer ingenting meir enn at sinnet ditt skal vere like lyst som den vakre sommeren vi har fått. Som du seier er det likevel alltid noko å vere takknemleg for og denne bildekavalkaden ser ihvertfall ut til å vere fylt med glede (og kattar ikkje minst, er alltid positivt med kattar). Tenkjer masse på dykk <3

PS: Har sendt melding om Skype-date :)

PSS: Gratulerer med å ha blitt "pusebestemor" (såg det lille nøstet på Instagram) ^^

Ronja Røverdatter

10.06.2014 kl.09:42

tusind tak for denne blog vakreste Janne! Selvom jeg jo er dansk, læser jeg norsk næsten perfekt efterhånden og forstår det hele. Jeg læser altid din blog, for du er en stor inspiration i din rejse mod det naturlige liv. og så elsker jeg at se alle dine vakre billeder. Norge er et fantastisk land og naturen er noget helt specielt deroppe hos jer!

Naviana

18.06.2014 kl.20:50

Ronja Røverdatter:
Tuuusen takk selv, kjæreste deg! :) Det er en ære med danske lesere. Du må si fra om du reiser til Norge en gang, jeg tror nok du ville trivdes perfekt her! ;)

Naviana

23.06.2014 kl.13:40

Fru S.:
Tusen takk kjære gode deg <3 Ting går litt bedre og lettere nå! Har fått løst opp i en del av det som tynget meg mest. Jeg føler ikke jeg har rett til å være trist, når det fortsatt er så mye skjønnhet og godhet her i verden. Men igjen.... det er lett å tenke at man ikke har rett til å være trist, da det alltids vil være folk som har det verre... men folk har jo rett til å være kjempeglade, selv om mange har det bedre eller har mer å være glad for? ;)

Naviana

23.06.2014 kl.22:07

Marina Aurora:
Det var en helt merkelig og unik vinter i år ja, det kan nok ha fått mange flere til å lure på å klimaforandringene faktisk er reelle. Været og årstidene er jo aldri like og naturen selv elsker mangfold og uforutsigbarhet. Så det blir spennende å se fremover!

Vinteren kan bare komme den, bare vi får isolert huset vi bor i og fått inn ny dør og vinduer ;) Hvis ikke blir vinteren rett og slett smertefull. Men generelt har jeg alltid likt vinteren godt.

Humøret mitt har ikke så mye med årstidene å gjøre. Men jeg er sikker på at sol har en positiv effekt på hvordan vi har det, selv om jeg ikke liker å være i sola selv... så prøver jeg å tvinge meg selv til det... hehe.

Ja, vi får bare prøve å glede oss over det som er <3

Naviana

23.06.2014 kl.23:03

Pia Amariel:
Kjenner meg igjen i det! :) Jaaa, jeg MÅ prøve å ta litt mer bilder av kattungen, har jo bare tatt 2 så langt. Jeg er nok ikke aleine, mente du vel? :)

Naviana

23.06.2014 kl.23:04

~Gaiadóttir~:
Ah, ja, samme her! Solstrålene og de kvitrende fuglene og babydyrene har det med å tvinge munnvikene oppover altså.... Arghhh ;D

Pia Amariel

26.06.2014 kl.12:31

Haha, jeg la merke til det nå. Ja, jeg glemte å dytte inn en liten "ikke" imellom der :p

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits