Hobbiten ~ Smaugs Ødemark ~ Et kritisk blikk


En god søndag til dere alle! I dag i forbindelse med at den nyeste Hobbiten- filmen nylig har kommet ut på dvd, samt at Marina Aurora sendte meg noen bilder fra da vi var på premieren, tenkte jeg at jeg kunne poste denne teksten om mine tanker om filmen som jeg lirte av meg dagen etter midnattspremieren. Av en eller annen grunn blir jeg nemlig ganske emosjonell etter å ha sett Peter Jacksons filmatiseringer, og jeg tror det har å gjøre med at Tolkiens bøker var en så stor del av oppveksten min... jeg har jo lest alle Tolkiens verker flere ganger frem og tilbake. Som nevnt i blogginnlegget mitt om den første Hobbiten- filmen, er jeg ikke overveldende fan av Hobbiten som en bok, selv om den har sin sjarm, så i utgangspunktet var jeg ganske nøytral til filmatiseringen. Her er min filmanmeldelse, føl dere på ingen måte forpliktet til å lese:


Oss etter midnattspremieren


Da er jeg hjemme igjen etter å ha vært på premieren av Hobbiten - Smaugs Ødemark! Ikledd skoggrønne alvekostymer troppet vi igjen opp, med først-i-køen-billetter klare for å se denne etterlengtede filmen. En film jeg visste ville være av avgjørende betydning til mitt standpunkt til hele denne filmatiseringen.... ettersom jeg var avventende etter første film. Nå har jeg en del følelser jeg bare må få ut, og det kommer til å innebære en rekke spoilere, så jeg anbefaler på det sterkeste alle som enda ikke har sett filmen til å slutte å lese her!! :D Jeg synes det er viktig å ikke påvirke andre sine førsteinntrykk ut fra sin egen opplevelse, men i ettertid er det jo gøy å kunne snakke og diskutere det hele med andre.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

"Jeg kunne nok ikke vært mer skuffet"... var de ordene som glapp ut av meg i det rulleteksten begynte å roe seg. Etterfulgt av "Jeg har hørt mange vanvittige og usannsynlige historier og fortellinger i løpet av mitt liv, men dette er som å få dem alle servert på en for lang rekke sølvfat". Må innrømme at selv om jeg koste meg en hel del gjennom filmen, endte jeg også opp med å stirre vantro på hvordan det hele utartet seg. Jeg går nok veldig mot strømmen med det jeg mener her, og jeg beklager at dere må utsettes for slikt når jeg alltid gjør så godt jeg kan med å drive en positiv, konstruktiv og oppløftende blogg ;) Nå kan dere nesten være glad for at dere slipper å høre mine tanker rundt langt mer engasjerende ting som dyremishandling, naturødeleggelser og ignorant menneskelig oppførsel.

Jeg har absolutt prøvd å ha en positiv innstilling til disse filmene, ikke minst fordi jeg føler meg veldig knyttet til nettverket, folkene og miljøet rundt Tolkien, bøkene, filmene... og det er så fint når vi med denne lidenskapen kan samle oss igjen. Og jeg har tenkt at Hobbiten som bok har alle forutsetninger for å kunne bli en bra film, faktisk et mye bedre utgangspunkt enn Ringenes Herre. Tydeligvis føltes det for enkelt for Jackson, som ser ut til å måtte komplisere hele historien på alle mulige måter. Og alle disse tilføyningene er faktisk sjelden til det bedre, og går på bekostning av alt jeg virkelig liker med boken. Jeg er ikke egentlig en gammel og vrang grinebiter ute etter å ødelegge festen, jeg er virkelig veldig glad i nyskaping og åpen for forandringer. Derfor prøver jeg så godt jeg kan å se disse filmene med et åpent sinn. Skjønt kjenner man bøkene ut og inn, inkludert alt tilleggsmateriale, samt har en veldig klar forestillingsevne og indre univers, føles Peter Jackson egentlig litt invaderende og ødeleggende. Men la meg først prøve å finne noe positivt å si:

Jeg har som alltid tidligere stor respekt for hvor vakkert og flott de klarer å gjøre omgivelsene, landskapene, stedene og bygningene. Det samme gjelder kostymene, detaljene, kvaliteten på effektene... Også mange av skuespillerne er helt perfekt i rollen sin, spesielt Gandalf og Bilbo, Radagast er også en favoritt hos meg, og jeg har ikke så mye å utsi på dvergene annet enn at noen er litt vel karikaturiske i så stor grad at jeg mister litt innlevelse. Når det gjelder de nyere karakterene så kan jeg jo begynne med å si at jeg hele tiden har vært fornøyd med valget av skuespiller til Beorn- rollen, men får en litt for varulv eller wolverine- følelse av utseendet hans. Jeg har alltid syntes den karakteren var stas, spesielt hvordan de ankommer Beorns hall i boka, en av de tingene jeg hadde gledet meg mest til filmatiseringen av, så akkurat hvordan de kommer seg dit var vel den første skuffelsen. Jeg tror likevel en av de største filmgledene jeg hadde denne gangen var Beorns hus og hage, det bittelille vi fikk se av det.

Mirkwood var også flott laget, med sine store, knudrete og skeive trær, og det fungerte jo bra med den deliriske, sinnsforvirrende virkningen den forgiftede skogen hadde samt overgangen til edderkoppene (selv om jeg mener alt var myyye bedre i boka ;) )... Hadde sett VELDIG frem til de kom frem til den sunnere og friskere delen av Myrkskog hvor skogsalvene bor oppe i de store bøketrærne, og holder naturfester med blomster og blader i håret, sanger, vakre lys og god mat. Faktisk er alvene i boken veldig festlige og lystige, med en stor sans for humor... noe dvergene ikke er, av en eller annen grunn har de byttet om på dette i filmene. Skogsalvenes festning og Thranduil selv var imidlertid storslått og flott og står for noe av det beste med filmen. Synes kanskje det virket litt tomt og forlatt der inne, men det er jo kanskje fordi de andre skogsalvene var ute og feiret? Og så tilbrakte de jo alt for kort tid der, bare noen timer virket det som, selv om det egentlig skulle vært dagevis.

Angående Legolas, så klarer jeg ikke å unngå følelsen av at han hadde en alt for stor rolle, samt virket for aggressiv og så litt redusert ut sånn i forhold til sine glansdager i LotR. Akk ja... Kanskje filmen heller burde hete "Legolas på nye eventyr", eller kanskje de burde latt det bli med en egen spin- off- serie? Når det er sagt, så er det fint med inkluderingen av Tauriel, hun er en flott karakter, men ikke størrelsen av rollen og hvordan historien om henne utvikler seg. Hun kan ikke lede alvekongens hær og samtidig være en av de yngste alvene i Midgard? Jeg har jo i flere år hørt rykter om henne og Kili, men jeg har alltid avfeid det som noe for sprøtt til at de kom til å leke med tanken en gang. Når traileren gav inntrykk av en slags romanse mellom henne og Legolas ble jeg smålig lettet, selv om det virket litt teit. Men å lage et trekantdrama ut av det hele, det er rett og slett for utrolig til å være sant. *synke dypt ned i stolen* (Men jeg har ikke noe i mot dere som synes det er søtt.) Til tross for Tauriels gode kampkunster og flotte kledning, blir det også litt for mange Arwen- paraleller, selv om de sikkert har prøvd å unngå det.

Tror ikke det er en overdrivelse av meg å si at elvetønneraftingen tok litt vel av og drygde ut til det litt kjedsommelige og keitete. Og hvorfor ferdes orkene i stor skala i dagslys i Hobbiten, når de flere ganger i de tidligere filmene gjorde så stort poeng ut av at bare Uruk Hai er i stand til å gjøre det? Snedig at noen få forsvarsløse våpenløse dverger kan unngå å bli drept av en mengde aggressive orker. Og en morgul- pil, klarte de ikke finne på noe mer originalt? Det kjøres på et vis til stadighet inflasjon på mange aspekter ved Ringenes Herre- filmene. Velvel... så var vi kommet til Esgaroth da, har ikke så mye å si angående det og Bard, forholder meg ganske nøytral til det hele, sett bort i fra alt som har med orkeangrep og alver der å gjøre. Akk og ve. Ikke vet jeg hvorfor PJ tror alt blir bedre med litt orker... for det blir det absolutt ikke.

Ensomhetsfjellet var imidlertid flott, Smaug var imponerende fremstilt og scenen klarte å få meg engasjert igjen! Helt frem til Thorin og kompani kommer inn og drar det hele ut til en endeløs og ganske unødvendig actionsekvens der alt for mye virkelig ikke gir mening. Men det er jo ikke Smaug sin skyld.

Jeg skal ikke si det for bråsikkert, men jeg tror det er en ganske stor feil å spare både kampen mot Smaug og Esgaroth, kampen mot nekromanseren OG femhærslaget til den siste filmen! Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de har lagt inn så utrolig mye ekstra action, i stedet for å få noen av disse store tingene overstått og heller få akkurat det til å bli bra. Jeg klarer ikke å få en koselig og god følelse av filmen, fordi det hele oppfattes som et jag der dvergene og Bilbo hele tiden går fra det ene til det andre, fra asken til ilden, det er alltid orker som lurer på dem og en rekke av farer... for en stressende fantasy- verden! En dårlig balanse rett og slett, som gjør at actionsekvensene ikke lenger oppleves som noe spesielt. Er det faktisk slik folk flest vil ha det? I så fall blir jeg litt trist. Endeløse mengder action og unødvendig drama er ikke det jeg først og fremst ser etter i en god fantasy- film, selv om det også hører til. Det er som om Peter Jackson ofrer Tolkiens kunst til fordel for å underholde dataspillgenerasjonen. Det er virkelig ikke nødvendig med alt dette oppblåste og selvmotsigende tullet for å skape en film som verden elsker og verdsetter.

Det er nok mye mer som kan nevnes, både av positive og negative aspekter... Blant annet musikken, jeg elsket virkelig soundtrackene til Ringenes Herre- filmene, og det er jo en del bra i Hobbit- filmene også... men ikke mye nytt, og lite storartet sånn i forhold. Ut fra et helt liv med forkjærlighet for filmmusikk å bedømme, er det ofte noe som skjer med oppfølgere. Jeg syntes ellers det var en kjempegod idè dette med å lage en bro opp mot Ringenes Herre- filmene, Tolkien selv ønsket jo å omskrive Hobbiten på mange måter sånn sett. Jeg vil si PJ har lyktes middels godt i praksis med akkurat det. Ellers har jeg egentlig mistet litt håpet om at alle skuffelser vil rettes opp når ekstramaterialet kommer ut, det skjedde ikke med den forrige, selv om jeg må nevne at den filmen var bedre i mine øyne, til tross for hva jeg har hørt de fleste andre si. Hobbiten- filmene endte opp som for lite smør smurt over et for stort stykke brød, for å sitere Bilbo. Men man kan jo håpe på en kortere fanutgave en vakker dag basert på alt av materiale, der alt det unødvendige klippes vekk.

Jeg vet virkelig ikke om jeg kan stille meg bak disse filmene og Peter Jackson lengre... det er synd, for jeg har virkelig prøvd, og inngått mange kompromisser ;) Men jeg er også veldig takknemlig for mye, spesielt alle de fantastiske kunstnerne bak det hele.

Det må kanskje nevnes at jeg klarte å komme meg på premieren etter noen uker med sykdom, så jeg var temmelig sliten fra før av. Men jeg trooor ikke at å se den på nytt vil forandre særlig på synspunktene mine. På kino blir det i alle fall ikke ;)Jeg tenkte egentlig å gå i mer skogsalvklær som jeg vanligvis foretrekker, men måtte gjøre det
litt enkelt pga sykdommen
, så brukte denne relativt nye kjolen, skal vise den bedre frem senere :)


Oss og MarinaEnglish translation: I don't know if I'll even bother to translate this one? Hehe... it's so long! Not sure if even my norwegian readers will get through this. It's actually a long analyzing rant sharing my thoughts of the Hobbit- movies that's came out so far. To tell the truth... I couldn't have been more disappointed. I'm sure most people feel that something is seriously lacking... but they have difficulty putting it into words. Well, now I've tried, and I think I understand quite well what the problem is, but it's complicated :D Of course there's many elements about the movies that I like too! Especially in the first movie which I actually think was a lot better. These movies seems simply to be "butter scraped over too much bread", and all the additions are seldom to the better. It's actually just using up most of the good stuff from the LotR movies, while excluding the really good things from the books in exchange for mindless videogame style battles, orcs, more orcs and annoying things in general. A fix is not a fix if it is more broken than the original, and Desolation of Smaug is so very broken... sorry to say! ;) I hope someone might one day make a fan edition where they take the combined movie EE material and cut out all the crap and turn it into ONE 3 hour long film, it might in fact turn out quite epic!Hva syntes du om Hobbiten - Smaugs Ødemark, og ser du frem til den siste filmen?


#hobbiten #hobbit #ringenesherre #filmanmeldelse #ranting #kritikk #tolkien #kostyme #alv #alver #premiere #midnattspremiere #nerd #film #fantasy #eventyr #smaugsødemark

21 kommentarer

Leser

27.04.2014 kl.18:38

Her har du satt ord på ALT jeg tenkte etter å ha sett filmene. Jeg er helt enigi ale punktene. Desverre. Jeg elsker eventyrboken som den er, filmen ble en teit hollywood action-komedie. Folk lo som bare det under "tønnesekvensen" og jeg tenkte "I don't want to live on this planet anymore". Alt for å tekke massene. :-(

Solveig Marie Wang

27.04.2014 kl.19:45

Dette var alt jeg syntes om filmen. For min del ble alt etter Myrkskogen bare tull. Smaug var bra synes jeg, men jeg var så skuffa at det har jeg ikke klart å innrømme før nå. Bra jeg ikke er alene om å synes dette, og spesielt med en bok som har så mye potensiale til å bli bra film... men men!

Solveig.

Frøydis

28.04.2014 kl.00:49

Jeg er faktisk hjertens enig med deg!

Jeg synes Hobbitenfilmene savner all den filmpoesien som var i Ringenes Herre-trilogien, og det er ganske utrolig med tanke på at det er ca de samme folka som står bak. Jeg skjønner det bare ikke. Hvorfor all denne Disneyfiseringen? (hvis jeg vil se på disneyaction er Pirates mye bedre...) Why fix it if it ain't broken, for å si det på nynorsk.

Jeg så begge filmene i 2D, og jeg vet ikke om det var derfor, men det var plagsomt hvor skarpt og realistisk lyssettingen var. Noen scener så det ut som jeg var i studio sammen med dem, og det tar seg ikke noe bra ut. Det så ut som klipp fra en 'Bak kulissene'-dokumentar. Det gjaldt særlig raftingscenen, minns jeg.

Filmene har jo sine flotte øyeblikk, og jeg koser meg med dem likevel. Særlig den første! Jeg gikk ut av kinosalen med veldig blandede følelser, for jeg VIL jo like dem. Og jeg gjør jo det. På en måte. Men....men....

Men GAHHH. Gaaaahh.

Øyvind Holmstad

28.04.2014 kl.08:17

Det var et godt valg å vente med anmeldelsen, da også John Michael Greer har et flott essay fra Tolkiens univers denne uka.

- Refusing the Call: A Tale Rewritten:

http://thearchdruidreport.blogspot.no/2014/04/refusing-call-tale-rewritten.html

Greers essay er en kontrafaktisk allegori over Frodos valg. På en måte er dette et valg vi alle må ta hver dag.

Er enig i at det ble lite poesi i Smaugs ødemark, og på sett og vis skulle jeg ønske jeg ikke hadde sett den slik at jeg kunne bevart mitt indre bilde uforstyrret. Selv leste jeg Tolkiens bøker første gang i 1987.

Branna Laurelin

28.04.2014 kl.11:28

Åh, jeg er så enig med deg! Det du skriver er akkurat det jeg selv følte da jeg så filmen nå for ikke så lenge siden. Jeg var også litt skuffet over første filmen, men den bleknet i forhold til denne :( Boka er jo så sjarmerende og engasjerende (selv om jeg først leste den i voksen alder og den ikke på langt nær rører meg så mye som Ringenes Herre), men filmene er bare actionfylt spenning fra ende til annen, og det synes jeg er fryktelig slitsomt. Det er ikke balanse i dem i det hele tatt. Nei, jeg holder meg til Ringenes Herre og later som om Peter Jackson ga seg der, jeg.

Tigertina

29.04.2014 kl.15:41

Jeg er enig i en del av punktene du trekker frem - spesielt størrelsen på Legolas og Tauriels roller, og at det blir altfor mye action. Jeg ville også gjerne sett mye mer til det sunne Myrkskog, og Beorn =)

I tillegg ønsket jeg også å se mer til de lystige skogsalvene, men synes samtidig Thranduil bringer inn et klart (og litt skremmende) skille mellom skog- og høy-alver, noe jeg er glad for.

Dvergene klarer jeg ikke la være å bli glad i, men forstår godt at det kan bli litt vel mye karakterisering. Øynene til mister Legolas ødela faktisk litt av opplevelsen for meg, jeg satt i kinosalen og klødde meg i hodet hver gang de ble "laser-aktige" (Pluss den ekstremt uekte utseende hesten på slutten, kunne de ikke brukt en ekte? :O )

Den sleipe Alfrid ble litt for sleip for min del, han føltes ikke ekte ut, mens respekten for Benedict Cumberbatch og teknikerne føyk i været, Smaug var utrolig bra laget!

Og som du nevner: både kostymer, bakgrunn, Bilbo og Gandalf er supre =D

Vi får rett og slett bare krysse fingrene for nr. 3, og håpe det ikke blir så mye fyll i den =)

Pia Amariel

30.04.2014 kl.02:52

Jeg er på en måte enig, men også uenig, for jeg lærte meg for en stund siden å se på bøker og filmadapsjonene som to separate historier, så jeg blir ikke lengre så skuffa om ting ikke er som jeg hadde sett for meg. Og selv om jeg elsker Ringenes Herre, både i bok- og filmformat, så synes jeg "bare" at Hobbiten er grei nok, så derfor var det ikke så mye for meg å bli skuffa over.

Logisk sett er jeg enig med deg, uten tvil, men når jeg ser på film lar jeg meg styre av følelser fremfor hva jeg kanskje BURDE føle, og etter at jeg så DoS på kino var jeg helt i hundre! Kanskje det er fordi jeg suger til meg alt det visuelle som en svamp, det er derfor jeg elsker å heller lese grundige beskrivelser av omgivelsene i bøker (sånn som i Ringenes Herre), men det samme gjelder film. CGI er ingen big woop for meg, jeg hadde egentlig foretrukket at de hadde brukt mer kostymer, masker og sminke sånn som i Ringenes Herre istedet, men fy søren, det er jo helt umulig å ikke la seg imponere stort av Smaug! Jeg tror aldri jeg har sett bedre CGI noensinne, og det gjorde veldig mye av filmen for min del.

Jeg er fullstendig enig i at Legolas tok litt vel mye plass (og personligheten var totalt annerledes enn den var i Ringenes Herre), og trekantdramaet var unødvendig, men for min del er det en så liten bagatell at jeg ikke lar det trekke noe særlig ned for min del. Jeg er nok alt for ukritisk når det kommer til kvalitet på filmer, ettersom det bare er enkelte ting som trenger å klaffe for at jeg skal like en film er jeg ganske fornøyd, for begge Hobbiten-filmene som har kommet til nå fyller de kriteriene jeg har, og det er følelsene jeg sitter igjen med etter å ha sett en film for første gang. Men som med alt annet, jo flere ganger man ser en film, jo mer å pirke på finner man, og det er klart det er ting som kunne vært bedre. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd likevel, for jeg klarer egentlig bare å se det positive. Det negative klarer bare ikke å skinne kraftig nok gjennom for meg.

Sorry for lang kommentar, haha :p

Ainjali

01.05.2014 kl.17:58

Veldig godt skrevet, og jeg er faktisk enig med deg i alt du skriver. Spesielt er jeg enig i at det ble alt for mye action, og generelt en altfor laber kos-følelse gjennom hele. Ødela mye av min entusiasme, men veldig enig i at naturen, kostymene og bygninger, steder osv var veldig flotte,noe som løftet det mye opp for min del. Så flotte dere var :)

Pyrodam

03.05.2014 kl.11:57

Jeg elsker hobbiten boka, mer enn ringenes herre fordi jeg syntes det var mindre kjærlighetsdrama, søtere og ikke så typisk lys vs mørket fokuset, bare dverger som ville få hjemmet tilbake osv. I stedet for å pirke på det du skreiv med en lang kommentar så vil jeg si enkelt at jeg er stort sett veeeldig enig med deg i kritikken. Men som andre over her, klarer jeg også å slappe av og synes filmen var gøy, og lot det ikke gå utover kinotida mi.

All slossingen var kunn for å appelere til spillegenrasjonen, og disse filmene er ikke blant mine favoritter og kan ikke måle seg med ringenes herre-filmene, er så lei hollywood-klisjé i filmer generelt, for jeg satt å ser en parallell historie i hodet mitt som jeg forestilte meg under lesingen til hobbitboken som betydde mye for meg og hele filmen er på trynet i forhold til det jeg opplevde av boka og vil gjerne ha en ny film som er mer etter den. Men jeg ble ikke skuffa av filmen, jeg visste den ikke kom til å måle seg med boka, filmer gjør aldri det, og jeg tenker også at filmen kanskje hadde blitt kjedelig om dem prøvde å gå mer etter boka, en film vil aldri klare å nå min indre verden som jeg ser gjør i bøker, og har slått meg til ro med det. Ble lang kommentar allikevel, sorry. Og jeg synes det er trist du ble så skuffet, for det forstår jeg veldig godt.

Marina Aurora

04.05.2014 kl.20:21

Husker du fortalte om skepsisen din etter filmen var ferdig ja, du var litt sånn "bob bob" i meningene dine da, noe var bra og noe var dårlig.

Jeg har jo ikke lest boka men forstår veldig godt hvorfor de som har gjort det er det, og jeg er enig med mye i det du skriver! Kan skjønne det med at det blir altfor acton-preget og hollywood-isert, det er dumt at så mye filmer er det nå til dags, spesielt de store filmene man har forventinger til. Er enig i at den rafting-scenen tok veldig mye tid, og at det ble litt for mye fokusering på orker og lys vs mørke som pyrodam skriver. Men sånn alt i alt synes jeg filmen personlig var utrolig bra, klarte å se det postive først og fremst og naturen, karakterene og kostymene gjorde at alt ble mye bedre. Jeg elsker også skogsalvene og deres tilholdssted og skog, og Thranduil.. du vet jo at jeg har en greie for han *sikle* jeg elsker øyenbrynene hans til tross for hva andre mener x) Skulle ønske han fantes på ekte *trist* Og jeg likte utrolig godt inkluderingen av Tauriel, det gjorde og at filmen ble enda mer intressant, og hun er jo inspirerende, men likte heller ikke så godt det trekant-dramaet..

Filmen kunne vært bedre, den kunne vært mer sånn "koselig" men jeg synes at den var ganske grei sånn egentlig. Terningkast 4, hehe :P Men ringenes herre kan den ikke måle seg med!

Dumt at jeg ikke fikk noen bedre bilder av oss :/

Naviana

05.05.2014 kl.13:19

Marina Aurora:
Hehe, ja :) Jeg var litt sliten etter filmen og orket uansett ikke å diskutere noe, har i alle fall ikke lyst til å ødelegge for andre ^^ Men jeg har ikke så mye håp for at trilogien som en helhet blir spesielt bra, pga de faktorene jeg har nevnt ovenfor. Det skjedde liksom ikke så mye vesentlig for handlingen i DoS, så da blir det rett og slett for mye kaos i neste film, tror nå jeg.

Synes det er bra at folk liker filmen da, det beste er jo å kose seg mens man gjør noe ;)
Bildene var fine de, trengte ikke noe mer. Var ikke så gode forutsetninger for bilder akkurat ^^

Naviana

06.05.2014 kl.22:34

Pyrodam:
Fint å høre dine tanker :) Og ikke vær trist på mine vegne, jeg tar ikke ting så tungt egentlig. Men jeg er forholdsvis flink til å analysere ting, og måtte bare få det ned på papiret, så slapp jeg å tenke på det særlig mer. Jeg hadde faktisk aldri tenkt å bli kjempeskuffet over Hobbiten- filmene, for jeg visste det kom til å bli veldig annerledes enn boka.... ble bare litt overrasket over at det kunne gjøres, i mine øyne, SÅ dårlig når så mange bra folk er involvert ;)

09.05.2014 kl.15:57

Godt å høre det ikke ble så tungt :) Ja, synes det er uforståelig at filmen ble dårlig når flinke folk er involvert, skikkelig teit egentlig. Kan ikke måle seg med Ringenes Herre-filmen ❤

Øyvind Holmstad

10.05.2014 kl.09:11

J.M. Greer fortsetter med å benytte Tolkiens verker som en allegori over vår situasjon i den industrialiserte sivilisasjon, som alltid meget lesverdig!

- The Time of the Seedbearers:

http://thearchdruidreport.blogspot.no/2014/04/the-time-of-seedbearers.html

Ps! Hvis noen av dere skal til Praha i sommer må dere IKKE gå glipp av bruksunst-utstillingen over art nouveau i Obecni Dum eller representasjonshuset i gamlebyen! Den skal stå ut året. Her er noen bilder jeg tok i full fart før jeg reiste hjem:

http://leveveg.blogspot.no/2014/05/kunstglass-fra-bhmen-i-jugend-stil.html

Naviana

12.05.2014 kl.21:50

Ainjali:
Glad du synes det. Er en del som veier opp for min del også, men litt for mye som veier ned dessverre ;)

Naviana

12.05.2014 kl.21:55

Pia Amariel:
Kjempeflott å høre fra noen som faktisk likte filmen veldig godt også! :) Jeg har jo inntrykk av at mange gjorde det, og det er helt greit for meg.

For min del klarer jeg nok aldri helt å skille bok fra film, fordi jeg vet at filmer alltid vil påvirke hvordan jeg ser for meg ting i bøkene i tiden etter. Og når jeg samtidig følte at Hobbiten på et vis ødela Ringenes Herre- filmene litt til og med, ble jeg litt sur ;)

Hehe, uff ja, jeg må nesten nevne at jeg er superkresen på filmer! Jeg er veldig omhyggelig med hvilke filmer jeg ser og vil helst forsikre meg om at de er bra... er litt sær sånn sett

Naviana

12.05.2014 kl.21:59

Tigertina:
Hehe, ja, kjekt med Myrkwood og skogsalver uansett, det synes jeg også :) Men Thranduil er en høyalv da, ikke en skogsalv... men han er vel heller et unntak, og etter å ha holdt til der i noen tusen år blir han sikkert veldig påvirket av dem ;)

Ser ut som om Legolas bruker eyeliner + er litt neddopet spør du meg *fnis*

Jeg har nå tenkt meg på premieren til siste filmen uansett, og håper på noen fine øyeblikk i alle fall! Men jeg kan egentlig ikke skjønne hvordan den kan bli noe bedre enn de forrige.

Naviana

12.05.2014 kl.22:14

Frøydis:
HAhaha, ja! ^^ Jeg er glad du er enig med meg. Jeg også ville gjerne like dem, men klarte ikke å bli kvitt en slags gnagende utilfredshet. Som jeg skrev på engelsk her: "A fix is not a fix if it is more broken than the original, and Desolation of Smaug is so very broken." ;)
Akk ja, men verden går jo videre :D Jeg skal faktisk driste meg til å se den på nytt etterhvert!

Naviana

12.05.2014 kl.22:17

Branna Laurelin:
Det er litt fint å ikke føle seg alene når det gjelder disse filmene :) Faktisk er jeg litt overrasket over at så mange som kommenterte her var ganske enig. Jeg har egentlig ikke prøvd å diskutere filmen med noen andre før nå. Tenker også på å holde meg til Ringenes Herre- filmene :) Selv om jeg i tillegg kunne tenke meg en fan-klippet utgave av Hobbiten.

Naviana

12.05.2014 kl.22:36

Øyvind Holmstad:
Det var noen bra essays du linket til der; jeg leste faktisk gjennom begge.

Og jeg ELSKER art nouveau og jugendstil, jeg var faktisk i Praha en gang pga det, og studerte Alphonso Mucha blant annet :)

~Gaiadóttir~

14.09.2014 kl.18:42

Tok litt tid før jeg tøffet meg opp til å lese gjennom dette, for ja, det er mye tekst, og jeg er ingen lesehest :p På en måte hadde jeg ikke trengt å lese den engang, for det er som å lese sin egen opplevelse, og jeg kjenner meg så godt igjen i det Frøydis sier om at man *vil* like det, men bare ikke klarer...

Jeg blir så utrolig frustrert av at de har FJERNET spennende handling og alle de fine alvescenene i Myrkskog til fordel for MENINGSLØS ACTION. Gaaah! Jeg vet ikke om jeg orker å se den siste filmen, da jeg ser for meg at det kommer til å være én eneste lang actionscene...

Her om dagen satt det tre fjortisjenter bak meg på bussen og snakket. Engasjert spør hun ene om de andre har hørt/sett "Takig the Hobbits to Isengard"-tullelåta fra youtube, og sier at den er kjempekul, "og jeg som ikke har sett Hobbiten engang". Videre nevner at de ikke har sett Ringenes Herre noen av dem, men at de liker Hobbiten. Før jeg skal av blir jeg bare nødt til å snakke med dem og sier "Hei, det er ikke meningen å forstyrre, men "Takig the Hobbits to Isengard"-sangen er fra Ringens Herre, ikke Hobbiten... Og Ringens Herre er MYYYE bedre enn Hobbiten" ;) De smilte, svarte "Å, ja!", og jeg tror de ble nysgjerrige :) Da bussen kjørte videre, så jeg at de så etter meg der jeg gikk, nesten så jeg var tatt ut av filmene selv :p Hihihi. Håper jeg har hjulpet til med å skape nye Ringenes Herre-fans :D

Naviana

01.02.2015 kl.09:29

~Gaiadóttir~:
Oi, fant kommentaren din og jeg hadde visst ikke godkjent den :O

Glad det er flere som føler det samme angående de filmene... jeg har nå sett en fan-edit og jeg likte det hakket bedre, men likevel... ;)

Gøy å høre om de jentene ^^ Håper virkelig Ringenes Herre fortsetter å være populært, må holde ilden ved like!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits