Viking for en dag

Er glad jeg endelig får til å blogge mer jevnlig igjen! For en måned siden var jeg atter en gang viking for en dag. Vikinglaget hjelper til med å bygge et langhus ikke så langt fra der jeg bor, og det blir riktig så fint! Det er en ekte og god viking som eier det, og han har gjort det meste selv. Huset er ganske stort og taket er formet som en opp-ned båt, noe jeg har sansen for. Vikingene tok visstnok gjerne i bruk lekke eller ødelagte skip til tak, og det skaper en organisk følelse. Dette var en dugnadshelg for å få det mer ferdig, samt at mange også holdt på med forskjellig håndtverk. På kvelden var det festlig stemning, med mange levende lys, bål og rådyr- og villsausteik.

Jeg la inn disse bildene på dataen i går, de er tatt med mobilkamera så kvaliteten er så som så! Foruten mobilen har jeg nemlig vært uten kamera siden i høst, da det ble ødelagt på en lang skogstur jeg hadde. Er det noen som har forslag til hvilket kamera jeg nå bør anskaffe? Tidligere har jeg kun brukt et middels bra lite digitalkamera, men føler et behov for å oppgradere til noe som er en god del bedre. Noen som har forslag? <3 Jeg vil gjerne ha en ganske enkel løsning og noe som ikke er alt for tungvint å ta med seg :)


English translation: One month ago the local viking organization had a weekend not far from where I live. A true old viking man is making a true longhouse there, and the other vikings are helping occasionally. It's actually not far from finished now. The ones not building walls, were busy doing handicrafts or cooking for the feast in the evening. It was wild roe and lamb steaks and root vegetables being prepared among other things.

I put on some clothing I made myself. Not everything is totally finished, since I want more details and perhaps some embroidery too! I did only have my phone camera to take pics, since my other camera got destroyed on a mountain walk last autumn. So yes, I need a new camera! Any suggestions? I want to upgrade :)


Klær laget av meg. Har også lyst til å sette noen bånd på eller lage
broderinger etterhvert. Jeg har laget en del brikkebånd i tidligere år,
men brodering har jeg faktisk aldri gjort før, så det kan bli spennende.


Tenkte også forresten å bytte ut kappe-festet med noen nydelige Snorre- hekter
jeg har hatt liggende en stund.Kan ikke posere uten kattene nei


Heihei pus


Mjauuurrrr


Detaljer... skålspennene mine er litt for store synes jeg, så derfor bruker jeg
noen mindre.
Disse her har egentlig 4 festepunkter for perler, jeg skal ha noen
grønne, men vurderer å selge skålspennene og har derfor ikke gjort det.Eva og Ruben utenfor langhuset


Fin inngang, sant?


Her jobbes det med å lage vegg... jeg leker husfrue ;)


Inne


Stemningsfullt


Folk


Edvard som står oppreist der har hovedansvar for byggingen av langhuset, virkelig en ekte og beundringsverdig viking.


Festmåltid


Har du vært på noen vikingopplegg i det siste, eller planlegger du det? Interesserer du deg for gamle håndtverk?


#vikings #viking #arkitektur #flåm #kjole #kostyme #sy #skålspenner #historisk #langhus #vikinghus #vikinglag #håndtverk

28 kommentarer

Oda Helene Hjørnevik

13.04.2014 kl.16:32

Så fin blogg du har! Hadde satt pris på om du hadde tatt en liten titt på min blogg også. Ha en fin påske videre ! :D

Valkyrja.com

13.04.2014 kl.18:00

Stemningsfulle bilder... Og for et flott hus, minner om de rekonstruerte husene på Bukkøy (Karmøy vikingfestival), følelsen man får av å sitte inne i slike stuer med levende lys og gode venner er virkelig noe for seg selv. ♥

Vel, har planer om en bålkveld for å feire hedensk påske/vårfest i morgen, og gleder meg forøvrig masse til marknadssesongen er i gang for fullt fra månedskiftet mai/juni. :) Har dere planer om å delta på noen marknader i år?

Naviana

13.04.2014 kl.18:06

Valkyrja.com:
Ja, ikke sant de ligner? :) Jeg synes Bukkøy er et nydelig sted!

Ah, høres flott ut, kos dere så mye! Jeg selv har kun planer om å delta på Leikvin- markedet i år :) Synes det blir nok egentlig, men hadde ikke hatt noe i mot å dra på dem i feks Borre, Trondheim eller Gudvangen.

Kristin

13.04.2014 kl.20:48

For meg begynner sesongen om under tre uker, med Ale Vikingamarked i Sverige. I år blir det også Oslo Middelalderfestival og Borre. Klubben min Vikverir skal ha kampshowene begge steder. Så blir det kanskje Gjallarstadir i Lillestrøm etter sommeren.

De skålspennene har jeg sett på lenge. Du har kjøpt dem av en polsk fyr, ikke sant? Om du har tenkt å selge de er jeg interessert :)

Den Grønnkledde

13.04.2014 kl.21:07

Koselig vikinghus! ^^ Må vel en tur på et vikingmarked til sommeren, men vet ikke helt hvor enda..

Ang. kamera, hvis du er ute etter et vanlig digitalt et,så synes jeg Sony RX100 fungerer fint i de fleste situasjoner. :)

~Gaiadóttir~

14.04.2014 kl.00:45

Så erkekoselig! :D

Også er du så nydelig i hvit! Kan ha noe med at du bruker det så sjeldent å gjøre ^^

De skålspennene likner på mine. De er også enorme! Men jeg liker at de er store :D Hihi

Gleder meg masse til markedssesongen, men får ikke med meg Leikvin selv om jeg har aldri så lyst, da det kræsjer med Oslo Middelalderfestival :/

Naviana

14.04.2014 kl.01:29

~Gaiadóttir~:
Hihi! Jeg får helt fnatt av å bruke hvitt.... gaaaahhh... aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg *fnis*
Jeg liker også at skålspenner er store! :D Men selv om mine er litt for store, er det verste at de også er litt tunge.

Det er vel heller det at Oslo Middelalderfestival kræsjer med Leikvin, sant? ;D Helgen etter er det middelalderfestival her i fylket da!

Øyvind Holmstad

14.04.2014 kl.07:55

Selv om vikingene har gitt oss stavkirkene, vikingskipene, indirekte J.R.R. Tolkien etc, etc, så må vi ikke glemme at de også kunne være ganske grusomme mot sine fiender.

- «Vikingene var på nivå med tyske SS»: http://www.forskning.no/kortnytt/387143

Anne Linn

14.04.2014 kl.12:13

Kjenner jeg har veldig lyst til å kle meg som en viking! Du er kjempefin, og kan føle stemningen inne i langhuset. Er også veldig glad i den hvite katten din. Den minner meg om mine egne hvite puser som jeg vokste opp med, men som dessverre døde for flere år siden. Vi hadde alltid hvite katter, det bare ble sånn.

Naviana

14.04.2014 kl.12:18

Øyvind Holmstad:
Jepp, men jeg bruker ikke bloggen min til å skrive spesielt mye om fakta og meninger, selv om jeg kanskje burde ;) Om du har sett tv- serien Vikings så er den temmelig grotesk og grusom, men den prøver også å skape en forståelse for hvorfor folk gjør som de gjør, det er jo alltid en grunn, og der har vi mye igjen å finne ut av. I den siste episoden viste de det fæle ritualet artikkelen du linket til siktet til, blodørnen.

Men for å si det som det er, har jeg ikke så mye til overs for åsakulten selv (det som vanligvis forbindes med vikingtiden), det som er i min interesse er de opprinnelige folkene som sannsynligvis ble erobret av den mer voldelige åsakulten, vanakulturen.

Helene

14.04.2014 kl.12:56

Fine bilder! Det er ikke vikinglaget sitt hus - sånn for ordens skyld. Det er Edvard sitt, og han har gjort mesteparten sjøl, med litt hjelp av venner av og til. Vikinglaget har samlinger der innimellom, og forsøker å hjelpe når vi kan :)

Naviana

14.04.2014 kl.14:21

Helene:
Ja, det vet jeg! Jeg skal prøve å omformulere meg, takk :)

Fru S.

14.04.2014 kl.18:03

Så koseleg å sjå deg i vikingklær ^^ Og for eit flott langhus; kan tenkje meg det var fin stemning der på kvelden! Kanskje vi kan besøke staden saman ein gong? Hugsar jo at de har fortalt om denne nevenyttige vikingen tidlegare :)

For vår del står vikingopplegg i kø denne sommaren, etter at det vart heller lite i fjor: Av vikingmarknadar skal vi på Bjørgvin, Karmøy, Gudvangen og Lofotr (kombinert med slektbesøk), i tillegg til at eg skal pål Borre (kombinert med Oslo-besøk). Er ganske spent på korleis det blir, sidan i år blir første året med ekte vikingtelt (var så heldige å få låne). Men aller først står bålkveld for tur i kveld, då det i dag er første dagen i det gamle norrøne sommerhalvåret (dagen "Sumarmál", merka med eit lauvtre på primstaven) ^^

Fru S.

14.04.2014 kl.18:06

PS: Eg følte også at vanlege skålspenner vart litt store til meg, så då eg kjøpte mine vart den ein modell som har redusert storleik. Den hyggelege vikingen som driv denne nettbutikken kan tilby to ulike typer i mindre storleikar, den eine i sølv (B100) og den andre i sølv eller bronse (B139): http://www.northan.net/Brooches-and-Pins/?XTCsid=ggaru7tcurkj68brg3qi2ugc03

Skade Vikinghulder

15.04.2014 kl.14:24

Åh, jeg gleder meg sånn til vikingsesongen starter her og huhuuuuu!! Du er så fin, kjempeflotte klær <3 Jeg har Canon Powershot G15 og eeeelsker det... Superenkelt, speilreflekskvalitet, men likevel digitalkamera.. Helt topp! Litt tungt bare, men det må det vel nesten være.

Pia Amariel

16.04.2014 kl.16:32

Så fint det var, både på innsida og utsida!

Kattene er viktige å ha med seg ut når man tar bilder, hihi (:

dragonqueen

16.04.2014 kl.23:08

Flott drakt.

Nei har ikke vært på noe ordentlig viking opplegg, men har vært på Tusenfryd og middelalder festivalen i Tønsberg da =)

Og elsker de draktene og mange av smykkene de brukte

Naviana

19.04.2014 kl.11:54

dragonqueen:
Tusen takk! Middelalderfestivaler er vel så gøy ^^

Naviana

19.04.2014 kl.11:54

Pia Amariel:
Hehe, kattene mine er linseluser uansett! ^^

Naviana

19.04.2014 kl.11:55

Skade Vikinghulder:
Tusen takk! Skal du på mange vikingarrangement i år? Jeg skal sjekke ut det kameraet, takk for tips! :)

Naviana

19.04.2014 kl.11:58

Fru S.:
Ja, det hadde vært supert å kunne dra dit med dere! <3

Og wow, det virker virkelig som en innholdsrik (viking)sommer dere har fremfor dere! Ser frem til å høre om opplevelsene der :D Kos dere så masse!

Takk for link til skålspenner :) Faktisk så liker jeg godt at de er store, men minuset er at de også er tunge... og kanskje bittelitt for store, jeg har ikke så stor byste nemlig ;)

Naviana

19.04.2014 kl.11:59

Anne Linn:
Mange takk :) Jeg har to hvite katter! Og har alltid hatt hvite katter selv også, det bare ble slik <3 Du får komme og hente en kattunge når de kommer da ;)

Naviana

19.04.2014 kl.12:02

Den Grønnkledde:
Jeg har hørt mye bra om det kameraet, så jeg må nok sjekke det ut!

Naviana

19.04.2014 kl.12:05

Kristin:
Det blir nok spennende! :D
Tja, kan nå være flere som selger slike skålspenner, jeg er ikke helt sikker faktisk hvor de kom fra. Men jeg vurderer å selge dem ja :)

~Trolldom~

25.04.2014 kl.22:49

Så fin du var, men det er du vel egentlig alltid! :)

Jeg gleder meg veldig til jeg får dra på Borre Vikingmarked i år. Skulle egentlig på Tønsberg Middelalderfestival, men da skal ha ta svenneprøven, så det måtte avlyses..

Jeg kjøpte meg Olympus Tough(eller TG), ca halv annet år siden, jeg er veldig fornøyd med det. Det tåler å falle fra 2meter, over 100kg med trykk, og kan dykkes med ned til 10 meter. Et veldig bra kamera som tåler mye, er vanlig digitalkamera-størrelse, og veier ikke mye. ^^ Jeg syntes det tar veldig bra bilder, og har mange innstillinger som gir fine bilder i de fleste settinger. ^^ Siden jeg kjøpte mitt har det kommet to nye versjoner, TG-1 og TG-2, de er nok enda bedre enn mitt igjen. Så jeg vil anbefale deg å kikke på de :)

Kristin

27.04.2014 kl.17:30

Så vidt jeg kan se på bildet er de ganske like de jeg lånte til Vikings-førpremieren, og de er lagd av en polsk smed. Uansett, samme kan det være. Jeg er på jakt etter egne, og kjøper i løpet av mai. Om du kommer frem til at du vil selge de, kan du ikke ta kontakt med meg?

Naviana

30.04.2014 kl.16:30

Kristin:
Jeg skal prøve å finne ut av det :)

Naviana

30.04.2014 kl.16:31

~Trolldom~:
Tusen takk for tips :D Jeg må finne en bra løsning på dette ^^

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits