Sognefjorden ~ En kjærlighetserklæring

Noen har kanskje mistenkt det allerede, men nå kan jeg like så godt stå frem og si det svart på hvitt; jeg elsker Sognefjorden! Hehe. Den er så mystisk og episk på mange måter, og akkurat det føles dypt tilfredsstillende for meg. Sognefjorden er den største og lengste fjorden i Norge, er mangfoldig og innholdsrik og det er virkelig ingen enkel sak å komme seg frem hvor som helst der, den er kronglete og mange steder veiløs, så selv jeg har mye uutforsket der. På grunn av dette er det best å sette av god tid når man reiser dit, jeg må nesten anbefale en sykkelferie, for det var på den måten jeg for en del år siden virkelig forelsket meg i områdene og naturen der.

Sognefjorden er en bratt og høyreist fjord, for noen kan nok det fremkalle en form for klaustrofobi... jeg derimot får litt fnatt av åpne steder. Er nok derfor jeg trives så godt i dype skoger og alltid har likt meg i små selvbygde hytter og slikt. Jeg liker følelsen av å bli omfavnet kanskje? Sognefjorden er utrolig grønn og frodig, det er kystregnskog som klamrer seg helt opp mot isbreene, turkist vann mange steder, i fjorden finnes også noen av de beste stedene for fruktdyrking i Norge, om man er heldig og har en solrik beliggenhet. Skulle mer enn gjerne bodd der selv, men det er vanskelig å få tak i store nok områder som i tillegg ligger bra til i den kronglete og bratte fjorden, så det er ikke noe jeg baserer meg så mye på lenger... får bare nyte den storslåtte naturen der når jeg får sjansen ;) Og det blir nok en del flere ganger i løpet av livet!

Blogginnlegg fra Sognefjorden for noen år tilbake: http://naviana.blogg.no/1324906832_sognefjorden.html


English translation:
I just have to admit it, I'm in love with this place called Sognefjorden! I've been for quite some years actually, after having a biking holiday down the west coast of Norway. This fjord is epic indeed! It is steep, mystical, majestic, sparkling green, with coastal norse rain forests, waterfalls, turquoise water and flowering fruit trees. Totally awesome and just how I like it ;) There's also glaciers around here... and people are living in seemingly unlivable places in the steep mountains, without roads. This summer I visited only a part of it, and believe me you would need a lot of time to explore it all, because this is the longest and greatest fjord in Norway. Sometimes I wish I could just live there or a little bit closer, but it is indeed a little too steep and difficult to purchase big enough pieces of land for my plans... But it's some just as gorgeous places around where I live, so no worries :) Link to my previous blog entry about Sognefjorden here!

Noen bilder fra denne gangen:

Aurlandsdalen, ved denne fossen overnattet vi.
Magisk stemning
*boltre seg i det grønne og frodige*
Elvebrus 
Sopper! Dette er honningsopp, tidlig i sesongen! Dette var i juni.


En mølle
Se hvordan bokstavene er laget av hele greinbiter? Hadde vært morsomt å prøve det selv :)


Grøøønt


Måtte så klart en tur innom Sogn Jord og Hagebrukskule


Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel? Den er fargerik.


Lærdal, her hadde vi piknik


Fant et ullpledd i bilen, og ja, jeg gikk med kappe hele denne reisen 8) 8) 8)


Vi hadde det koselig. Det her tror jeg forresten er det mest usunne vi klarer å bli på reise :P Vi kjøper alltid vår egen mat og lager i stand ting, tar også alltid med en del hjemmelaget, skjønt det går jo tomt etterhvert. Men når man er på reise er det ofte vanskelig å få tak i økologiske ting eller det man vil ha. Men jeg kan helt ærlig si at jeg aldri har kjøpt såkalt fastfood/boksmat :P Dette har jeg lært av familien min. Men vi kan finne på å dra på restaurant en sjelden gang. Er bare at jeg sjelden blir imponert av dem, og at jeg liker å spise maten min ute i det fri ^^


Fordi kappepikniker føles riktig.


Svimse og svamse rundt


Bare for å snakke litt om kapper, siden jeg tydligvis er ekstra pratsom i kveld... Jeg ELSKER kapper *tørke en tåre* De er så geniale og fine. Hvorfor kan ikke folk bare gå i dem hele tiden? Jeg var mye modigere sånn sett da jeg var 16, da turte jeg å gå mer offentlig i kapper. Men man får så utrolig mye oppmerksomhet. Jeg synes vi burde gjøre noen tiltak for å normalisere det litt mer. Alle brukte jo kapper før i tiden. De er superpraktiske, komfortable, varmende, som en ordentlig god venn. Greit nok at de ikke er så lure å bruke om man skal gjøre mye fysisk arbeid, men da blir man jo varm og trenger ikke kappe uansett? Mitt forslag er å innføre den offisielle globale kappedagen! Hvem blir med?


Miih


Vannspeilinger


Noen ferger må til


Aaah turkist vann, noen begynner sikkert å få med seg at jeg er svak for det. Det har liksom alltid fascinert meg veldig.


Stemning
Mmmmm dette stedet! Fortjente et stort bilde. Fordi større bilder er finere. Skulle gjerne hatt større bilder her på bloggen. Men uansett, tenk å bo her! :-') <3


Fiiint


*drømme*


Havnet midt i en eng av prestekrager


La meg svømme rundt her, i blomster og turkist vann


Rart insekt, jeg har ikke engang sett det før, hjelp meg alle biologleserne mine?
Lustrafjorden


Nydelig lokasjon... Jeg kunne flyttet inn nårsomhelst!
Feigumfossen
Mere fjordporn


Skjolden- området


Strand på Skjolden


Eidsvatnet ved Skjolden


Gaaaahhh grønt


Noe som er enda vakrere enn alskens fjorder! <3


Finest i verden, og universet.


:)
Hva er din favorittfjord? Har du vært i Sognefjorden?#sommer #norge #reise #vestlandet #fjell #eventyr #fantasy #natur #ferietur #nasjonalromantikk  #fjord #sognefjorden #lustrafjorden #eidsvatnet #turkist #turkis #viking #episk #fjorder #norway #kappe #ringenesherre #alv #alver #magisk #grønt #piknik #aurland #lærdal

16 kommentarer

Ainjali

24.03.2014 kl.20:28

Kjære Janne. Nå er det sååå utrolig lenge siden jeg har vært innom bloggen din... Og jeg må si at jeg har savnet å titte innom her, har liksom bare ikke fått somlet meg til det på så lenge. Jeg deler virkelig din kjærlighet for sognefjorden. Min favorittfjord, og kanskje favorittsted i det hele tatt. Det er så ubeskrivelig vakkert der, som du så fint har fått frem med bildene dine :) Og du passer jo inn der som hånd i hanske! Sukk...Skjolden...må tilbake dit igjen snart. Har du vært på Fuglesteg, forresten? Og Feigumsfossen er jo bare fantastisk vill og vakker :) God ide med egen kappedag. Eier ikke kappe selv, men har alltid ønsket meg en (får vel prøve å sy meg enkanskje?!), så når jeg får meg en er jeg med :)

Øyvind Holmstad

24.03.2014 kl.21:00

Jeg og kona var også på reise i Sognefjorden for noen år tilbake. Tror jeg kunne ha arvet gården der bestemor vokste opp for et par tiår sida, en fruktgård ovenfor Sogndal, hvis dette stemmer er jeg i dag svært trist for at det ikke ble slik. De var 9 søstre og 3 brødre. Husker vi var der fra tid til annen som barn, og på setra og dro garn fulle av ørret.

Selv kjenner jeg meg hjemme i Sognefjorden, kanskje fordi deler av slekta mi kommer derfra? Det kan være epigenetikk, at jeg har sognefjordsgener som aktiveres når jeg møter landskapet der, nedarvet fra mine forfedre. Ellers på vestlandet kjenner jeg meg ikke helt hjemme, men i Sognefjorden faller jeg helt til ro og får en dyp følelse av å ha kommet hjem.

~Gaiadóttir~

24.03.2014 kl.22:31

Jeg blir helt sånn... :O! Det der må være det fineste stedet jeg har sett i mitt liv. Så nydelige og duse farger. Og så godt som dere passer inn, nydeligste i verden! <3 Jeg har ennå tilgode å besøke en av de norske fjordene :)

For en nusselig og rar liten skapning!

Jeg er helt med på å fronte egen kappedag, men da trenger jeg en kappe jeg synes er behagelig og varm :3 Synes ofte de er litt for luftige fra undersiden...

Valkyrja.com

24.03.2014 kl.22:36

Nåmmin, så søte på piknik! Her var det virkelig mye vakkert å se på, nydelige farger, og jeg er helt med deg på denne fascinasjonen over turkis vann... Skal til Island om en måneds tid, og der kan en jo også se de mest utrolige isblå farger på iskalde bresjøer såvel som det geotermiske vannet (f.eks. blå lagune), gleder meg sånn til å komme meg dit og hoppe uti (i sistnevnte altså, hehe). :)

Og ja, jeg er definitivt med på innføringen av en kappe-dag. Alle burde gå i kapper. Tenk så koselig det ville sett ut i gatene!

Marina Aurora

25.03.2014 kl.00:09

Det ser helt utrolig vakkert og magisk ut! Selv om jeg jo er romsdaling har enda ikke vært noen steder i Sogn og Fjordane enda, Vestlandet (sør for Sunnmøre) er en av landsdelene jeg enda har til gode å utforske, men og en av de jeg har emst lyst å utforske og en av førsteprioritetene. Nå i sommer står det mellom å dra til Nordland eller Sogn (indre del og sognefjorden). Skal uansett dit en eller annen gang. Det er noe helt mystisk og trolsk og litt sånn stille over fjordlandskapene, og Sognefjorden er sikkert det aller beste, den er jo tross alt den største og lengste fjorden. Når jeg ser bildene dine vil jeg bare rømme dit med en gang, og skulle ønske det var sommer. Min favorittfjorder er Geirangerfjorden og Romsdalsfjorden vil jeg tro. Frenfjorden er jo ikke den fineste, hehe :P

Karmindra

25.03.2014 kl.06:15

Every time i take a look at your blog i got such a wanderlust, it hurts a little bit inside my heart. I hope to see some parts of wonderful norway some day. Thank you for all the inspiration here and on facebook and instagram. You are a very inspirering person!!!

Karmi

Cecilie

25.03.2014 kl.09:20

Jeg har ikke vært der, men åååh, så jeg har lyst til å utforske det stedet! Jeg vet ikke helt hva som er yndlingsfjorden min, og har ikke besøkt så mange forskjellige. Jeg bor ved Førresfjorden, men den er jo egentlig ganske liten, og det er ganske mye bebyggelse langs den.

Og veldig mange fine bilder! Jeg får lyst til å flykte inn i dem, heheh. x3 Jeg liker også ganske godt å være på steder som er litt mindre åpne. De gir liksom en slags trygghet, og så er de så koselige. ^^

Den Grønnkledde

25.03.2014 kl.11:25

Yey, blogginnlegg fra deg igjen! ^^

Sognefjorden ser flott ut! Selv har jeg ikke reist så mye rundt der borte enda, kun så vidt vært innom Hardangerfjorden, men det blir nok noen turer vestover for å se flere fjorder, i årene som kommer. :) Spesielt Geirangerfjorden; den virker veldig dramatisk og spennende.

Selv har jeg en svakhet for innlandsfjellene; Rondane, Jotunheimen, osv.. <3 Når man har vokst opp i det vidåpne Østfoldlandskapet tror jeg man automatisk blir en anelse klaustrofobisk anlagt, så fjell med litt rom rundt passer meg bra :D

Fru S.

26.03.2014 kl.12:22

Åhhhh *sukke lykkeleg og drøyme seg bort i bildene* Sognefjorden er verkeleg magisk og det har du utan tvil klart å få fram med desse bildene! Fjord, fjell, grøne skogar, turkise vatn... Eg er heilt einig i at Sognefjorden er den vakraste fjorden i landet <3

Hurra for kappepiknikk og kapper generelt! :D Er så glad for at vi er fleire som liker kapper og ønskjer å bruke det til vanleg, skulle jo nesten hatt eit eiget kappeforbund for å fronte kappebruk til resten av befolkninga *ler* Hadde vore så mykje enklare å kunne bruke det til kvardags om fleire gjorde det, men enn så lenge får vi prøve å bruke det så ofte vi kan (eller tør). Finst ikkje noko betre ytterplagg enn kappe etter mi meining, allværsjakker kan berre gå å leggje seg ^^

PS: Vil tipse om "Otternes Bygdetun". Det er eit klyngjetun med hus som er fleire hundre år gamle (kulturminne), som ligg vakkert og dramatisk til oppe i fjellsida over Aurlandsfjorden, nær Flåm. Vi besøkte det ein tidleg formiddag sist vi var i Gudvangen og fekk heile området for oss sjølv eit par timer ^^ http://www.otternes.no/wordpress/wp-content/gallery/forside-generelle/a_51953.jpg

shgreentea

03.04.2014 kl.22:04

flotte bilder! her er dyret;

http://www.kristvi.net/biller/trichius_fasciatus_humlebille.htm

Naviana

04.04.2014 kl.02:40

shgreentea:
Aha, en humlebille! Supert :)

Fredrik

14.04.2014 kl.18:02

Jeg erklærer herved min helhjertede støtte til å starte arbeidet for å få kappebruk tilbake inn i hverdagen!

Naviana

19.04.2014 kl.11:58

Fredrik:
Weee :D

Naviana

19.04.2014 kl.12:46

Ainjali:
Så hyggelig at du fant veien inn hit igjen! :) Åh... var det så at du hadde slekt i Sognefjorden? Elsker også Skjolden og områdene der. Jeg har ikke vært på Fuglesteg faktisk, men har sett et program derfra en gang (der ingen skulle tru at nokon kunne bu?), stilig med tørrmurte steinbygninger, må være en av få i landet! Ja, kappe hadde kledd deg! :D

Naviana

19.04.2014 kl.12:47

Øyvind Holmstad:
Kjempespennende med epigenetikk! Synd du ikke fikk arvet den gården ja! Kanskje jeg også har forfedre fra Sognefjorden siden jeg føler meg så hjemme der? Eller lignende steder kanskje, jeg føler meg jo hjemme der jeg bor nå, Møre og Romsdal, det er ganske nært der slekten min kommer fra...

Naviana

19.04.2014 kl.13:08

~Gaiadóttir~:
Haha, awww, søte fine deg! ^^ <3 Skulle gjerne tatt deg med til de store fjordene en gang! De er jo ikke så langt fra der vi bor heller, 1-2 timer kanskje?

Ja, en ullkappe er utrolig kjekt å ha!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits