Sommerens vakre reiser

Nå har jeg ordentlig lyst til å komme i gang med bloggingen igjen! Det virkelige livet mitt er vanligvis temmelig dramatisk, noe jeg helst liker å skåne mine lesere litt for... Så da kan jeg heller dele hva som leger sjelen min og bringer glede til hjertet! :) Slik som grønne skoger, episke fjell, bugnende hager, kattepuser, kronglete greiner, eventyrvenner, gyldne solstråler, kreative hus, fargerik mat og gamle støvete bøker.

Nå vil jeg begynne å dele en hel eventyrreise med dere, den fant sted forrige sommer og var kombinert med Ringenes Herre- bryllupet vi var i, og det innebar en lang tur nedover mange flotte fjorder. Vi var borte rundt en uke, men jeg skulle gledelig hatt mer tid, for jeg blir aldri lei av disse områdene, alltid så mye nytt å se, det føles som en stor skatt! Fjordområdene fra der jeg bor og sørover mot Bergen er virkelig mine favoritt- naturområder i hele Norge og kanskje i hele verden faktisk! Ikke det at jeg skal prøve å bevise det via bildene mine, jeg bruker kun et simpelt lite digitalkamera, men landskapene er jo fotogene nok i seg selv ;)

Reisen startet i fjorden vi bor i, og det ble etterhvert sent og en varm rødlig solnedgang ønsket oss lykke til videre på ferden... men vi ga oss ikke før noen timer senere, da fant vi oss et vakkert sted oppe på fjellet nært en innsjø og flotte fjell, hvor vi la oss til å sove. Når vi våknet og tåken hadde letnet oppdaget vi at vi muligens hadde havnet midt i Edoras! ;) Det er altså lokasjonen der Theoden og Èowyn bor i Ringenes Herre. Synes det er litt gøy å finne Tolkien- aktige lokasjoner her i Norge, kjenner dere til noen steder? :) Har en idè om å utarbeide et lite reisekart eller noe, til glede for andre nerder, jeg tror nemlig ikke vi trenger å reise så langt som til New Zealand. Uansett, her kommer første del av bildene:


English translation:
Here comes some pictures from last summers travels down the fjords from where I live, the way back and forth to the Lord of the Rings wedding. This area of Norway is really stunningly beautiful, I firmly believe it might be one of or THE most wonderful place on Earth ;) What I visited now was only a small part of it all, and don't show much of its true glory. But yes, if you love fairytales and fantasy movies, I highly recommend visiting the fjords on the west coast of Norway, I guarantee you will feel as part of an epic world. This is the first of around 7 blog entries about this little adventure, enjoy!Vakre farger, ikke sant? :) Jeg pleier sjelden å redigere bildene mine, i så fall er det nok kun lyshet/kontrast.


Fjordlandskap
Rødkløver i solnedgang


Mmmmm sommer!


Vi beveget oss litt innover i landet:

Her sov vi for natten


Edoras ;)


Lett å se for seg den gyldne hallen Meduseld der oppe! :)


Snedig fjell


På vei ned fra fjellheimen


Vi kom til en lang innsjø som er litt som en fjord, så ut som en merkelig landsby her.


En vakker sommerdag


Landskap langs veien


Øye stavkirke er fra 1200- tallet og er plassert ved innsjøen Vangsmjøsa på vei mot Sognefjorden. Den ble flyttet litt lengre vekk fra vannet for noen hundre år siden, fordi det visstnok var så myrlendt der at kistene fløt opp om våren når det var flom i fjorden... ikke helt praktisk med andre ord ;) Ikke den flotteste stavkirken, men sjarmerende på sitt vis. Etter hvert nå blir det flere innlegg om flotte stavkirker og diverse vikingsteder jeg har besøkt, for dem som liker slikt.


Øye stavkirke


Med beliggenhet litt lengre fra vannet


Vi tok en nærmere titt


Liker disse takene, sånn nest best etter gresstak.


Fordi det er litt som drageskjell


Det var en varm sommervind denne dagen :)


Del 1 av sikkert 7... hehe.

#sommer #norge #reise #stavkirke #øye #arkitektur #vestlandet #fjell #edoras #ringenesherre #eventyr #fantasy #natur #ferietur #bryllup #nasjonalromantikk #solnedgang #fjord

19 kommentarer

Karina

15.03.2014 kl.12:21

Norge er virkelig et vakkert land :) Nydelige bilder, kjenner jeg lengter litt ut på eventyr selv.

Lee

15.03.2014 kl.12:55

Liker bloggen din veldig godt! Så mange vakre bilder og mye interessant å lese om.

Men et dramatisk liv trenger jeg, og sikkert mange med meg, ikke å skånes for. Liker blogger med litt personlig preg..

Det kan være veldig godt å dele, godt å lese om andres erfaringer og opplevelser, godt å gi litt tilbakemeldinger til hverandre. :)

Naviana

15.03.2014 kl.13:05

Lee:
Tusen takk, så hyggelig å høre! :) Jeg har ikke i utgangspunktet noe i mot å dele det jeg har på hjertet, men det er flere grunner til at jeg velger å holde det unna offentligheten. For det første har jeg ikke noe styring på hvem som leser denne bloggen, så derfor føles det fint å ikke skrive for personlig slik at jeg unngår å plutselig få noia en dag ;) Dette er jo først og fremst et sted for å dele bildene og visjonene mine. Siden jeg tror på Loven om tiltrekning, føler jeg det blir feil å fokusere på negative eller vanskelige ting. Men jeg tror det er viktig å jobbe med ting som er tungt og med livets skyggesider også, og det er noe jeg gjør til vanlig. Når det er sagt så er det er forutsetning for en god blogg å være relativt personlig, og det prøver jeg å være :) Kanskje jeg i fremtiden føler for å dele mer! Klem ^^

Randomjenta

15.03.2014 kl.14:15

Åh, så utrolig vakkert! Norges natur er jo helt spektakulær!

Cecilie

15.03.2014 kl.16:29

Fine bilder, og nydelig natur! Naturen her i Norge er virkelig vakker, og det er omtrent ingenting som slår å være ute i fin natur. Det begynner å bli en stund siden jeg gikk tur nå... Det er så mye å gjøre hele tiden, og når jeg kommer hjem om kveldene orker jeg ikke særlig mye. Håper det blir mer turgåing på meg nå som det blir vår! ^^

Christina Elena

15.03.2014 kl.16:51

Flotte bilder! Vi er utrolig heldige som har denne vakre naturen i Norge :) I tillegg svært heldig for oss Tolkien-nerder! Hehe :) Gleder meg til å følge med videre!

Pia Amariel

15.03.2014 kl.20:51

Så utrolig vakkert det er på (nord-)vestlandet! Selv har jeg ikke vært lengre vestover enn Vest-Agder eller helt øst i Rogaland, har ingen å reise med som interesserer seg for å bare SE ting.

Sørlandet kan være veldig fint det også ,men dere er veldig heldige som bor på en så flott plass (:

Fru S.

16.03.2014 kl.16:27

Vestlandske fjordar og fjell er det vakraste <3 Har veldig lyst til å gjere ei tilsvarande reise opp til dykk etterkvart, det hadde vore så fint! Enn så lenge får seg sjå fram til fleire bilder frå denne sommerturen :)

*sende lys og kjærleik nordover*

Frøydis

21.03.2014 kl.17:12

Ehehehe, kister som flyter opp må jo ha vært .... mildt traumatiserende.... grøss! :P

Jeg skjønner godt behovet ditt for å skjerme privatlivet og ikke ville generere mer negativitet. Det er vanskelig å balansere det hele, hvordan man skal fremstille seg selv uten å delta i dette urealistiske perfeksjons-jaget som herjer sosiale medier og blogging, men samtidig ikke skli ut i negativitet som ikke fører til noe. Her må man jo bare famle seg fram som best man kan. :) Og jeg synes du klarer det strålende.

~Gaiadóttir~

23.03.2014 kl.21:47

Jeg blir helt matt av alle disse vakre bildene. *sukk* Jeg gleder meg til mer sol, flere farger og gjerne litt fri og reisetid!

Jeg må også si meg enig med både deg og Frøydis om å dele det private - du deler masse fint, både de mer og mindre personlige tingene. Den beste bloggen jeg vet om, i allefall :) <3

Naviana

24.03.2014 kl.13:11

Cecilie:
Tusen takk! :) Ja, trenger egentlig ikke reise utenfor landegrensene, hehe. Men ja, det er ikke alltid så lett å finne tid, og jeg er evig takknemlig for de sjansene jeg får :)

Naviana

24.03.2014 kl.13:12

Christina Elena:
Hehe, ja, det hjelper på å være en håpløst romantisk fantasy- og eventyrnerd altså. Og hva er egentlig vitsen med å bo et sted om man ikke finner det attraktivt? Jeg tror man tiltrekkes av stedene man er ment til å være. Og jeg føler forfedrene mine har en helt spesiell tilknytning til alt dette, og det skal ikke undervurderes.

Naviana

24.03.2014 kl.13:14

Fru S.:
Helt enig, og mange takk! *stor klem og kjærlighet til deg* Ser frem til den dagen da dere får til å reise oppover, det er en storslagen reise ^^

Naviana

24.03.2014 kl.13:14

Pia Amariel:
Ja, har vært mye på sørlandet da jeg var liten, har mange gode minner derfra ^^
Du får nok reist oppetter vestlandet en dag, det er jo ingen hast! :)

Naviana

24.03.2014 kl.13:16

Frøydis:
Aww, takk for varmende ord, de gjorde godt *tørke en liten tåre* :-') Ja, vi får bare navigere som best vi kan i denne store verden, jeg tror vi alle gjør så godt vi kan.

Naviana

24.03.2014 kl.13:18

~Gaiadóttir~:
Hehe, awww :) Har du planer for sommeren?

Tusen takk, nå ble jeg ordentlig glad! Og motivert til å fortsette å holde dette gående. Stor klem <3 Elsker bloggen din også :) :)

Pyrodam

25.03.2014 kl.13:10

Jeg elsker naturen i områdene opp dit, har vært forbi der selv, men i farta dessverre. Skulle ønske "sjoførene mine" ønsket å stoppe å ta seg tid til å kikke like mye. Er et av de vakreste stedene på jord synes jeg også :) De vakre bildene dine fikke meg i skikkelig eventyr humør! *sukk* Nydelige farger.

maanebarn

06.04.2014 kl.16:10

Ååh, så nydelige bilder! Naturen på vestlandet er virkelig vakker. Merker jeg får skikkelig reisefeber nå:) hihi.

Forstår godt du føler behov for å skjerme privatlivet litt og sier meg bare enig med deg, Frøydis og Kama Sofie, for syns dere forklarer det så godt :) Det er virkelig vanskelig innimellom å vite hvor mye/hvor lite en skal dele og ikke, finne en balansegang, og syns du klarer det kjempebra^^

Naviana

09.04.2014 kl.12:26

Pyrodam:
Tusen takk! Høres lurt ut å ta seg en ny tur til vestlandet da! :) Det er kjedelig å reise med folk som ikke interesserer seg for det samme som en selv, og jo flere man er, jo vanskeligere kan det være. Så jeg trives egentlig best med å reise med en person.

Naviana

09.04.2014 kl.12:27

maanebarn:
Tusen takk, setter pris på å høre det. Du er flink og sterk også, med tanke på det du deler. *klem*

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits