Utekatter

Når kattungene mine hadde blitt noen måneder gamle, tok jeg dem med ut i hagen. Jeg må innrømme jeg kanskje har blitt litt overbeskyttende etter det som skjedde med faren deres, men ellers synes jeg det er viktig at katter får være ute i sitt riktige habitat og være fri. Nok en god grunn til å bo i grønne omgivelser med lite trafikk. Kattene er jo ute store deler av dagen! De setter ekstra stor pris på de gangene jeg kan være ute sammen med dem, og det er en stor berikelse for meg også. Det gjør jo hagearbeidet dobbelt så trivelig. De er virkelig noen utrolig festlige vesener, og slutter aldri å finne på noe rart, vimsete og uventet... på en elegant måte ;) Senest i dag (søndag) var vi ute sammen, ettersom vi ikke har noe snø for tiden er det faktisk mulig å gjøre litt forskjellig i hagen. Noe av det beste er å ha med pusebarna på tur, jeg gikk jo ofte langt avgårde sammen med faren deres, og vi prøver å lære opp pusebarna til det samme.

I mitt fremtidige hus ser jeg frem til å ha katteluke slik at de enklere kommer seg inn og ut, og å bygge inn noen små ganger oppe på veggene inne og kanskje et hemmelig rom eller to, det er jo så mange muligheter med cob- og halmhus!

Nå har de blitt ganske mye større enn på disse bildene, Link er til og med en del større enn faren sin og enda mer fluffy, pelsen er kjempemyk og han har nærmest en liten løvemanke... majestetisk ;) Sånn sett er det lett å se forskjell på dem, for Zelda er ganske mye mindre og har ikke like lang pels, men er veldig søt. Her er noen bilder av dem som unge, jeg har også filmet dem litt i noen minneverdige øyeblikk, men jeg har egentlig aldri klippet sammen noen film eller lastet opp til youtube før, så vi får se hva det blir til :3


English translation:
I love my cats and want them to live a happy and natural life, one of many reasons to live in a green and healthy environment. I would wish nothing less for my animals! As soon as my kittens Zelda and Link got old enough, I took them with me outside to the garden. They enjoyed it so much, and never tire of lurking around, climbing in trees and playing with each other. They both have their very unique personality and act so amusing. I deeply enjoy being with them, they even go for long walks with me like their father used to. Aren't they adoreable? They have grown quite a lot since these pictures.  #crazycatwoman


Link i gressetFørste gang ute


Puselek
Noe ble plutselig mer interessant enn greina ;)


Jording


Link nyter den svake vinden


Buskehale
Her hadde de det mye gøy!


Link har fanget seg selv
Spurte avgårde


Plantevokter


Klatring er gøy
Link ser på at Zelda klatrer høøøyt oppover


Linkegutten
Zelda :)


Zen- Link

 
Zelda i motlys


Det var stor stas å klatre i plommetreet også
Så mye å følge med på der oppe i toppene


Link lurer på hvor høyt man kan komme mot skyene


Prrrr


Håper dere har noen fine vinterdager!

Lar dere kattene deres være ute?


#katt #katter #hage #klatre #sommer #tyrkiskangora #foto

28 kommentarer

Christina Elena

03.02.2014 kl.18:39

Ååh, du har virkelig verdens fineste puser. Smelter av bildene ♥

Ja, vi lar kattene våre være ute, ettersom vi har fine uteområder. Likevel bor vi litt for nærme veien, så vi har mistet noen katter i løpet av årene! :( De vi har nå har vi lært at skal holde seg unna veien, så de løper bare oppi buskene og opp mot fjellet :)

Naviana

03.02.2014 kl.18:48

Christina Elena:
Aww, hihi, ja! :) Hvordan har dere lært kattene deres å holde seg unna veien?

Isa

03.02.2014 kl.18:49

Nei så nydelige små vesner du har!

De var utrolig fine, savner å ha katt i hus når jeg ser på bildene dine!

Jeg hadde desverre innekatt siden jeg bodde midt i sentrum eller ved en motorvei. Så det var vanskelig å la dem gå ut. Men de ble allikavel noen fantastiske katter! (:

Cecilie

03.02.2014 kl.19:14

Åååh, så søte, søte, supersøte pusekatter! <3 Før vi flyttet og Timme forsvant, lot vi ham være ute så mye han ville. Han fulgte ofte etter meg når jeg gikk tur, la seg ned på bakken for å få kos når jeg nærmet meg, og var ellers i full jaktmodus ute i naturen. Mamma lot meg bare ha katt dersom det ikke var en innekatt, så å ha ham inne hele tiden var uansett uaktuelt.

Hahah, katter er så snåle når de klatrer! De finner på så mye rart, 10hi ;3

~Gaiadóttir~

03.02.2014 kl.19:53

Ååh, se på de! Skikkelig ekorn-katter :D Vi har jo ikke katt selv, men låner nabokatten som kommer på besøk hele tiden - og han er utekatt :)

Valkyrja.com

03.02.2014 kl.20:02

Haha, det første klatrebildet! Ser ut som om han forsøker å gi treet en klem men ikke strekker helt til :-) :-)

Pyrodam

03.02.2014 kl.20:31

Så nydelige dem er! Pusene mine får være ute helt fra dem er 13 uker gamle, men ikke alene. De første ukene så vil dem uansett være veldig mammadalte og holder seg rundt meg. Så begynner dem å gå ut med meg og inn igjen med meg. Og da er det egentlig tida å lære dem å holde seg unna veien med å vise selv at man er skremt av den. Jeg har bilvei rett ved meg på den ene sida, sjø på den andre og rekkehus de andre veiene.

Når dem er noen mnd gamle så går dem inn og ut som dem vil. Eneste problemet jeg har opplevd er at den gamle nabodama gir den eldste kattungen min mat siden hun går alene ute hver dag. Hun går aldri mot motorveien og redd for den og gjemmer seg om hun ser bil og tar lange omveier. Men vet jo ikke om hun vil fortsette å være slik mange år framover. Fuglene i busker og trær er uansett ikke den veien ;)

Er nok av hager her med busker og trær og gress og sniker seg rundt, og noen nabokatter hun hilser på. Idealt sett så ville jeg også bodd i skogen. Unna biler, og naboer som ønsker å stjele katter. Hvertfall ikke midt i en by, da hadde jeg ikke skaffet meg katt.

Naviana

03.02.2014 kl.20:44

Valkyrja:
Hehe, ja, treehugger ;)

Den Grønnkledde

03.02.2014 kl.22:21

Fine eventyrpusene ^^

Selv slipper jeg ingen av mine dyr ut alene. Bor for tiden i et tettsted, med de sedvanlige problemene med katteeiere som ikke kastrerer/steriliserer kattene sine og som lar de vandre fritt rundt, så jeg har nok et litt "strengere" syn på hva ansvarlig kattehold er, enn de som bor mer landlig til. :p

Branna Laurelin

04.02.2014 kl.09:51

Å, jeg skjønner hva du mener. Jeg vokste opp med å ha utekatter, men dessverre så led alle (unntatt muligens en) den samme skjebnen - påkjørsel. Så selv om jeg ikke kan se for meg å ha innekatt, siden det er naturlig for meg at katter er utedyr, så blir jeg litt redd for å ha mine fremtidige katter ute, siden jeg har sørget så mye over tidligere katter. Derfor håper jeg at Peter og jeg finner oss et sted å bo etter hvert som er landlig nok og lite trafikkert, før vi får oss dyr. Hagen deres ser forøvrig ut som et katteparadis ^_^ Det stråler ut fra bildene hvor mye de koser seg!

Vilde

04.02.2014 kl.18:18

Så søte kattepuser! :D

Vi har to katter i hus, og de går ut og inn som de vil. Det har heldigvis aldri vært et problem, selv om vi bor ganske nærme en vei. De har vel lært seg å holde seg unna bilene :)

Naviana

04.02.2014 kl.19:51

Branna Laurelin:
Det skjønner jeg veldig godt :) Jeg har prøvd å holde katter inne, men de er noen mestere på å komme seg ut, så jeg ser på det som en umulig jobb, hehe. De elsker rett og slett utelivet, samtidig som de også elsker å kose seg inne og i fanget mitt. Hagen vår er et katteparadis, den er kjempestor! Men ikke like stor som den jeg vokste opp i, det tror jeg var en av de største hagene i Trondheim :3 Både der, og her har vi i tillegg naturområder rundt hagen, så det er veldig greit sånn sett ^^

Tigertina

04.02.2014 kl.20:56

Snakker om fotogene pusekatter ;) Nydelige vesener, og mange flotte bilder! Kos dere masse =D

maanebarn

05.02.2014 kl.10:10

For noen utrolig vakre puser! Likte bildene av dem i trærne veldig godt, ser ut som de koser seg skikkelig der oppe i høyden^^

Kattene jeg har hatt før har fått gå ut og inn som de vil (katteluke), men hun jeg har nå er sjeldent ute på egenhånd siden hun har vært innekatt før jeg fikk henne og ikke har "utekatt-fornuft". Syns det er litt synd for jeg vil at hun skal få leve så naturlig som mulig og hun trives best med å være mye ute på oppdagelsesferder, men hun finnes ikke redd bilene og er så virrete at hun kan bli en fare for seg selv:/

Landlig livsstil

05.02.2014 kl.12:07

Så vakre omgivelser og nydelige katter.

Min katt er ute hele tiden, så lenge og mye han vil selv. Kunne aldri tenke meg å ha innekatt da jeg mener katter hører naturlig til ute i naturen.

Linda

05.02.2014 kl.12:30

Herregud så nydelige de er!

Pus fikk alltid være ute og det passet helt fint siden vi bodde langt inne i skogen uten veier og slikt. Men han sov alltid inne, for gaupe og rev lusket ofte rundt på kveldene:)

Idapie

12.02.2014 kl.10:10

Kattepuser <3

Mine katter kan gå ut gjennom kattedøra når de vil, den ene (Nøste) har veldig mye pels og drar med seg pinner, granbar, blader og bæsj (ja..) i pelsen, også får ho så mange knuter i pelsen også - litt styr med lang pels! Men ho andre (Sortis) har kort pels så itte no knussel. Det er jo DYREPLAGERI å ha dyr inne! Det burde vært lover mot å ha dyr i byer..

Naviana

12.02.2014 kl.10:43

Idapie:
Ja, er enig i at det ofte ikke er forsvarlig å ha dyr i byer! Har det samme problemet med Link, han har veldig stor pels og drar ofte med seg blader og pinner inn, må børste ham lenge hver dag for å holde klumpene unna, litt kjedelig. Zelda har en mye enklere pels sånn sett :)

Mjuuugly

12.02.2014 kl.12:14

For noen nydelig katter, og så fine med den hårete halen! :) Kjenner meg igjen med å bli overbeskyttende. Hvis pysemor ikke kommer inn innen JEG mener det er på tide blir jeg helt fra meg og løper rundt i nabolaget og roper etter henne.. Vanskelig å miste noen som betyr så mye for en.

Naviana

13.02.2014 kl.19:22

Mjuuugly:
Jaa, elsker hårete haler :) Ikke rart vi føler det sånn, ut fra ting vi før har opplevd...

Naviana

13.02.2014 kl.19:23

Linda:
Hihih! Høres fint ut. Ja, føler også det er viktig å ta dem inn om natten, det er noe jeg alltid prøver å få til.

Naviana

13.02.2014 kl.19:31

Vilde:
Så fint å høre! :) Hvor gamle er de?

Naviana

13.02.2014 kl.22:40

Den Grønnkledde:
Hihi, eventyrpuser ja :) Skjønner det, kan ikke være så lett å bo med dyr i tettsteder og byer, håper folk klarer å være mer ansvarlige og bevisste etterhvert.

Naviana

13.02.2014 kl.23:05

Vero:
Enig i at det er kjedelig med naboer som gir kattene mat. Jeg opplevde det en gang selv og det var fryktelig irriterende. Ville selv ikke matet andres katt, bare kanskje om den så syk eller mager ut, og den hadde hengt rundt en stund... Kan jo alltids være en hjemløs katt også. Om jeg ikke kommer hjem i løpet av dagen pleier jeg å ta på pusene mine halsbånd. Vet de synes det er ekket å ha på hver dag.

Pyrodam

15.02.2014 kl.14:08

Ja, er en ting om katten ser syk ut, mager eller er hjemløs.Da er det jo bare snilt å ta seg litt av dem tenker jeg :)

Randomjenta

21.02.2014 kl.13:06

Wow så nydelige de var! Flotte bilder :D

Silje Silje

27.02.2014 kl.19:48

Så herlige bilder, se så glade de er! <3 Ekstra fine de i trærne.

Naviana

24.03.2014 kl.13:09

Silje Silje:
Tusen takk, så hyggelig at du tittet innom her ^^

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits