Nært til naturen

Jeg har jo allerede postet bilder en gang fra fjorårets hage, her kommer det litt flere fra sensommer og høst. Jeg er så heldig å ikke bare ha en stor, ganske vill og koselig hage, men også vakre naturområder rundt meg, med fjord og skog. Jeg har aldri kommet i nærheten av å trives så godt noe sted i løpet av livet, så det føles litt som å endelig kunne puste litt igjen... noe jeg er ubeskrivelig takknemlig for. Det tar tid for meg å komme til rette og begynne å trives et sted, hvor lang tid vet jeg ikke helt enda da jeg aldri helt har opplevd det før. Men jeg vet jeg har behov for stor plass rundt meg, mye natur og lite støy. Det virker som om jeg bor i riktig land i det minste ;) Men jeg vet jo ikke, det er jo en viss sjanse for at jeg hadde trivdes bedre dypt inne i de uendelige russiske skoger også? Det har alltid vært min hemmelige plan B. Før jeg bestemte meg for å prøve å utgjøre en forskjell i verden var det nok mer plan A.

Når jeg først er inne på det; har dere forresten hørt om Mick Dodge? Det er en litt sprø gammel mann som flyttet ut i de amerikanske urskogene for 25 år siden og lever av det naturen kan gi, og National Geographic bestemte seg nylig for å lage tv- serie av det hele... Må innrømme at jeg finner det ganske underholdende! Jeg har jo ikke tv, og har faktisk aldri pleid å følge med på noen programmer, tv- serier, realityserier eller såpeoperaer (sånn bortsett fra Der ingen skulle tru at nokon kunne bu). Ikke minst har Mick Dodge mange festlige skogsvenner, som han i løpet av episodene besøker. Sjekk det ut her! Jeg må si at selv om han er inspirerende, er det mange der ute som fascinererer meg mye mer... men det kan jeg fortelle mer om siden. Om dere vil kan dere lese mitt tidligere blogginnlegg om Mennesker som lever i skogen her i Norge. Ikke så relevant i forhold til bildene jeg poster her, vi har jo hus, hage og bil! Hehe... Og det har vi tenkt å fortsette med, skjønt det blir jo et selvbygget hus, permakultur- skoghage og en selvkonvertert elektrisk boble :)

Forresten må jeg nesten meddele at jeg siden sist har fått meg instagram, dere finner meg på @voiceofnature!


English translation: Here comes some more pictures from our garden. I love it so much and it feels like I finally can breathe here! I'm not able to do anything I want with it, but it's still somewhat wild and with more and more edibles every month. There is also nature all around us, wood, fields and the fjord just some metres below the garden. I would very much like to live totally surrounded by nature! In fact I can't live in any other way. I've always felt very inspired by people living at one with nature, even to the very extreme and primitive. But to say it as it is I feel the need for an organic house, permaculture forest garden and probably our self made electric car too ;) But I will always aim to make life simpler, better and easyer to live.


Våre daglige gjester


Bildene her er tatt ved forskjellige anledninger og turer i løpet av flere måneder


Selskap


Klematis <3 De gjør meg så glad.
Jeg fikk endelig lagd meg et mini- stonehenge. Satte sammen et læringssett for barn, borret hull i alle delene og festet det med tannpirkere. Måtte bare teste det ut i en potte jeg hadde oversett der det vokste en liten merkelig busk og mose. Neste år finner jeg nok en bedre lokasjon :)
Verandaen


Dompapbesøk


Lagde en stoor drømmefanger... med en pus inni tiogmed ;)
Lønnskogen noen få meter fra utgangsdøra


Mose og gjøksyre
Sprelske kattepuser


På kvelden


Såå mange vakre solskinnsdager i sommer/høst!


Utsikt fra verandaen


Høstet fine poteter til ukens middager


Her er litt av kjøkkenhagen... de tingene jeg var mest redd for at rådyrene kunne ta, plantet jeg i potter i år. Det gikk strålende og det ble mye god mat.


Litt flere potter ;)


Lysende tre


Grønt til dagens frokostsmoothie og middag


Zelda lyser opp i sola


På vei ut av hagen


Oss nede ved fjorden


En vindstille dag


Omsluttet av skogen ved huset vårt


Jeg liker å ta med kattene på tur


:)


En strand mellom trærne 
Et utvalg av trær og lys


Høstfargene kommer for fullt


Himmel og hav


Det ble også en del svømmeturer denne sommeren :)
Turkis vann!


Lysende blad
Trærne rundt hagen i høstdrakt
Har vært mye i fjellet og sanket chaga i høst, det er sjelden man kommer over det, og de store tunge soppene må løsnes med øks og bæres hjem... så er det prosessen med å økse den i småbiter, tørke den og så male den opp.. før den lagres på en god måte. Vi har nok til at om noen er interessert i chaga er det mulig å sende forespørsel via mail (adressen står i sidemenyen). Les mer om chaga nederste i dette blogginnlegget.


Gode plommer i år, de rakk til og med å bli modne før snøen kom :)


Trærne i hagen ser mye


Jeg sanker litt grønt til middagen


Finfine dråper


Kontraster


En vei mot lyset


Lyskatt
På vei hjem


Det er mulig å faktisk kjøre ned til huset, men vi gjør det bare når bobla trenger ekstra stell


Noen er kledd i høstdrakt
Men ikke jeg ;) Denne kåpen/kjolen er til salgs, jeg har kun hatt den på
en gang for å ta disse bildene, i tilfelle noen er interessert. Tenker å legge
ut et lite innlegg med klær til salgs om ikke så lenge.
Maaagisk øyeblikk :)


En flammende blodbøk


Novembersol


Solen og meg


Hasselskog
#natur #hage #trær #lys #høst #sommer #grønnsaker #klær #katter #katt #sol #friluftsliv #mickdodge #grønnsakshage #fjord

20 kommentarer

Karina

21.01.2014 kl.16:12

Så innmari vakker natur og flotte bilder :)

Superflott kåpe/jakke, du er så stilig kledd synes jeg!

Alette

21.01.2014 kl.16:14

helt utrolig fine bilder !

Fru S.

21.01.2014 kl.21:25

Vakkert innlegg om ein vakker hage; forstår godt at du føler du endeleg kan puste der! Merker ihvertfall at eg sjølv vert fylt av ein salig ro når eg ser på bildene *sakne både huset, hagen og beboarane* <3

Må elles få seie tusen takk for chaga vi fekk! Og eg er veldig klar for eit innlegg med klær til salgs, veit jo allereie at klesskapet ditt rommer mange skatter ^^

Cecilie

21.01.2014 kl.21:55

For et utrolig vakkert sted!! Helt nydelig. Jeg drømmer om å kunne bo slik en dag. Jeg har bodd på mange forskjellige steder i løpet av livet, både i byen og på landet. Stedene jeg likte meg best på er utvilsomt de med masse natur og lite støy, og jeg ble alltid så lei meg når vi skulle flytte fra de skogene og elvene jeg hadde blitt så godt kjent med.

~Gaiadóttir~

21.01.2014 kl.22:36

Åh, gleder meg til høsten igjen! :D For en herlig liten Stonehenge! Og klematisene passer jo perfekt til deg <3

Ooh, spennende med klessalg! :3

Vilde

22.01.2014 kl.16:04

Så nydelig hage og område generelt! :)

Den kåpen/kjolen var veldig fin! Høres spennende ut med klessalg, jeg synes alltid du har så mange fine klær. :D

Malin

22.01.2014 kl.17:48

Super flott innlegg med masse fine bilder, som alltid <3

Veronica

23.01.2014 kl.20:57

Så fine gjester dere har i hagen deres, og på en måte stopper ikke hagen deres, den leder ut til marka og skogen. Så utrolig deilg det må være å ha så fredelig område rundt seg. Misunner livstilen din der :) Kjempe fine potteplanter og søt stone henge :D Virkelig fint innlegg!

Tigertina

26.01.2014 kl.02:43

For ett fantastisk flott sted dere bor! :D Massevis av nydelige bilder, og så skjønne pusekatter! =D

Marina Aurora

26.01.2014 kl.21:00

Det er så fint med dere, du vet nok at jeg er en smuuule misunnelig ;) Og ååh, det så godt ut å svømme i det vannet, og det var så fint å gå tur nede ved fjorden ved dere, rent idyllisk er det. Jeg gleder meg til sommeren så jeg kan svømme igjen.

Og så spennende med klessalg, jeg er veldig intresser altså! Kanskje jeg kan ta en titt på noen av klærne når jeg kommer på besøk ? :DD Veldig intressert i den blå kåpa og, den var nydelig, passer til en høytidelig havfrue-seremoni ;)

Ingrid

28.01.2014 kl.16:20

Så herlige bilder!

Valkyrja

30.01.2014 kl.11:01

For noen nydelige sensommerbilder, deilig varm atmosfære. Åh, som jeg gleder meg til varme sommerdager! Dere er heldige som har en så vakker og vill hage - skulle så gjerne ha hoppet inn i et av bildene og lagt meg ned i gresset under den himmelsengen. Torstein kjøpte en kjempefin hengekøye til meg da han var i Kambodsja, om jeg bare hadde hatt en slik hage skulle jeg tilbrakt mange lune sommerkvelder i den med en bok i hånden... ^^

Naviana

13.02.2014 kl.16:01

Fru S.:
Tusen takk, så koselig å høre :) Er fortsatt veldig glad for tiden dere var her!
Det blogginnlegget om klær kan ta sin tid, virker det som... hehe.

Naviana

13.02.2014 kl.16:02

Cecilie:
Aww, ja! :) Trist å flytte... Jeg vil også bo på et slikt sted som dette her en dag, bare med enda større plass. Hadde håpet jeg kunne bo akkurat her frem til den tid, men hvem vet? :P

Naviana

13.02.2014 kl.16:03

Vilde:
Mange takk! Ja, det blir nok et blogginnlegg med klessalg etterhvert :)

Naviana

13.02.2014 kl.16:04

Veronica:
Aww takk! Sant at hagen vår liksom ikke stopper. Det er litt gjerde her og der, men hagen går langt utenfor det ;)

Naviana

13.02.2014 kl.19:26

Marina Aurora:
Det er et lite sommerparadis her ja :) Jepp, som sagt så er det bare å komme og ta en titt, dem som kommer hit får jo første sjanse så klart... hehe.

Naviana

13.02.2014 kl.19:29

Valkyrja:
Tusen takk for slike vennlige ord! :) Herlig med hengekøye, den hadde du fint fått plass til her ja... Jeg har faktisk ikke noen hengekøye enda, men det er jo nesten obligatorisk å ha?

Gunhild

04.03.2014 kl.18:41

Så mange fine bilder!! Alt for lenge siden jeg har vært innom her :) Elsker mini-stonehengen!! Hihi! Savner dere og huset og hagen og naturen <3

Naviana

04.03.2014 kl.20:58

Gunhild:
Aww, koselig at du titter innom! Savner deg også <3 Og kommer til å savne dette stedet.......

Oyvind

21.05.2014 kl.09:42

Så fantastisk dere har det her! :)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits