Ringenes Herre- bryllup, et lenge etterlengtet selskap!


I sommer var jeg i et lenge etterlengtet bryllup! Det var nemlig to av mine aller kjæreste venner som skulle vies, og vi måtte selvsagt ta den lange ferden ned dit. Vi har kjent hverandre i opptil 10 år ut fra felles interesser for Tolkiens verden, så det er sterke bånd. Lokasjonen var på en halvøy i en innsjø kalt Seletun Miljøhotell, et svært idyllisk og koselig sted som absolutt la til rette for den riktige stemningen. Temaet for bryllupet var selvfølgelig Tolkiens Midgard og Ringenes Herre, så omgivelsene var jo både episke og fortryllende, man kan generelt si at alt innfridde forventningene og mer til. Silje og Lars Christian er utrolig flinke og flittige folk,  så alt virket svært gjennomført. Invitasjoner, skilt, bannere, navneskilt var alle utført med et Ringenes Herre- aktig preg og alle fikk utdelt Mallorn- bladsmykker. Brudeparet var selvsagt kledd i de vakreste drakter, gjestene skulle òg kle seg i kostymer, også kalt "finstasen" av enkelte av oss.

Selve vielsen ble utført utendørs, vi satt alle på trebenker dekket med reinsdyrskinn, mens selve vielsen var på en treplattform med et alter. Det var vår venninne Sunniva som ledet vielsen, og fortryllende musikk spiltes i det bruden ankom. Mange fine ord ble sagt og håndfestelsen var et faktum. Det hele var veldig rørende og vakkert  rett og slett! :'-) Etterpå var det tid for å vandre rundt på stier og utforske området, og de som ønsket kunne skyte med bue, mens vi ventet på middagen. Solen skinte og temperaturen var perfekt. Det var fullt av trær, gresskledde bygninger og mange lykter i trærne.

Så spiste vi middag i en stemningsfull festsal, og et langbord var dekket av alle mulige lekre middelalderske retter, med økologisk mat og hjortestek. Senere på dagen ble en nydelig bryllupskake partert med sverd, og det ble servert frukt, bær og te til min smak. Innimellom dette rakk vi å sosialisere, beskue brudevalsen og bli med på medfølgende middelalderdans, noe alle satte pris på. Når mørket falt på forflyttet flere og flere seg til bålplassen nede ved vannet, akkompagnert av vakre middelalder og fantasi- toner. Det ble lange samtaler rundt bålet, men vi ble stadig færre og bare de mest eventyrlystne og bålelskende satt igjen, helt til det begynte å lysne og morgentåken danset på sitt mest magiske vis over vannet! Det var virkelig en fantastisk opplevelse, og jeg tror alle vi seks som satt igjen der ble enige om at det hadde vært en av de aller flotteste og fineste dagene i livet vårt! Så mange takk til Silje og Lars Christian og alle som var med på å gjøre denne dagen uforglemmelig og magisk! <3 Måtte dere to få et langt liv sammen fyllt med glede, lykke, eventyr, styrke og latter.

Det er også imponerende hvordan dere klarte kunststykket å gjøre dette til en fest som passet perfekt for både hardbarkede nerdete skogsalver med angst for formaliteter, mengder av ukjente folk og stive selskaper... og bekymrede bestemødre og slektninger som kanskje engster seg litt for om barnebarna er med i en skummel sekt da de stadig blir observert i flagrende kapper... Så jeg tror at selv dem uten et sunt og sterkt forhold til eventyr og fantasi var glade og tilfredse over dagens hendelser.

English translation:
This summer some of my best friends got married, in a true Lord of the Rings style! We've known each other for quite many years out of common interests for Tolkien, and green lifestyle. So it was a joy to travel all the way down the west coast to be with them this enchanting day. The location was absolutely gorgeous, it was almost like an island of old style log buildings, grass roofs, pathways and trees. The handfasting found place outdoors, and all dressed up in glorious garb accompanied by wonderful music, it was just beautiful.

The guests were supposed to dress in costumes too, and after the ceremony we went to do some archery and explore the area before eating dinner. The meals were really great, consisting of medieval dishes, with names such as Aragorns kingly athelas salat, Thranduils premium deer steak, Beorns honeycoated root vegetables, Samwise's baked herb potatoes and so on! Afterwards we danced medieval dances and had fun, before seeing the wedding cake and eating berries for dessert. When dusk arrived we lit a huge fire by the lake, where we sat drinking tea, telling stories and speaking until mist danced over the water and dawn arrived. Then the few of us the most used to cloaks and bonfires finally went to get some sleep, agreeing that it had been one of the most wonderful days in our life!No admittance, except on party business


Skogen på området


Innsjøen der halvøya lå


Vielsen :)


Et kyss


Seletun Miljøhotell


Bruden, med vakker kjole fra Rivendell Bridal


Brudeparet


Fotografering på gang


En utrolig flott blodbøk :)


Gjester


Vigdis og Torstein, som vi møtte for første gang


Bueskyting på gang


Idyllisk ved innsjøen


Naust


Liten øy med en hytte på


Plattformer i treet


Min kjære :)


Et grønt og frodig sted for seg selv


Meg for anledningen... Til tross for mine mange middelalderkjoler endte jeg opp med et mer
hverdagslig antrekk. Det er noe med de aller eldste klærne mine som får meg til å føle meg
trygg og komfortabel ;) Dessuten var dette ganske dansevennlig og bevegelig.I mitt rette element...


^^


Bjørkeallè


Flettet hår
"Selvportrett"


Jeg kunne flyttet inn på dette stedet altså :)


Miiihii


Og så... middagstid:

En ridder og en skjoldmøy... Jeg må legge til at alle elementene som ble servert hadde navnemerker på seg med Middle Earth- inspirerte navn! Slik som Aragorns kongelige athelassalat, Thranduils premium hjortestek, Beorns honningglasserte rotgrønnsaker, Elronds eksotiske kikerthummus, Faramirs kremete søtpotetpurè og Sams bakte urtepoteter (po-ta-toes) :D


Bryllupskaken parteres
Brudeparet i festsalenBrudepar og forlovere


Alvepiker


Vi kjente ingen gjester fra før av


Bortsett fra Sunniva da :)


Brudevalsen


Jeg fikk brudeparet til å posere litt :) Men litt sent på dagen, så lyset var ikke det beste.


De er så vakre sammen :)


Alle oss 4 :)


Og oss 2 <3


Tid for dans


En festlig dans jeg aldri husker navnet på
Ringdans


Så ble det omsider mørkt


Det var her vielsen var tidligere på dagen


Tedrikking... veldig godt med bryllup uten drikkepress :)


Bålet ble fyrt opp


Stemningsfullt!


Ruben og Silje i en engasjerende samtale


Utpå morgenen... Dere kan ikke tro hvor koselig vi hadde det! :)  (Godt med varmende kapper gjennom natten)


Vi var alt for trøtte, men glade.


Til slutt fant vi ut at det hadde vært fint med litt søvn


Så vi vandret avgårde for å finne sengen vår... På veien danset tåkedisen for oss, alver over vannet ;)


Det var sååå nydelig og en perfekt avslutning på dagen


Faktisk føltes hele natten litt som å havne i Avalon... En skjult øy innhyllet i tåke, og å være midt i mysteriet kaldt livet.


<3


En veldig trøtt Ruben
Tåkedal
Og til sist et merkelig tre i skogen


Har dere vært i mange bryllup? Noen som var spesielt minneverdige?
Kunne dere tenke dere å ha et Ringenes Herre- inspirert bryllup?


26 kommentarer

Valkyrja.com

21.11.2013 kl.20:01

Så koselig å se flere bilder fra denne fantastiske helgen! Og artig å se bilder av Torstein og meg fra da vi skjøt bue, fikk ikke med oss at disse ble tatt. :-) Jeg savner den kvelden og natten ved bålet der, åh det var herlig. ^^ Og så var det veldig kjekt å bli kjent med dere!

Valkyrja.com

21.11.2013 kl.20:03

Må bare legge til at det bildet av Silje og Lars Hedning under treet der var helt magisk.... :) For en stemning ♥

Juvelee Ceveneth

21.11.2013 kl.20:19

My goodness... what a beautiful ceremony! Everyone in the photos looked so beautiful as well as the surroundings. I'm so happy you were able to capture these moments to share!

Tara Yáviel

21.11.2013 kl.21:26

Noen ganger har du så episke innlegg at jeg blir ordløs og vet ikke hva jeg skal kommentere i ren og skjær awe. Dette er ett av de tilfellene. Likevel må jeg bare prøve nå.. hehe. Å si at bildene skildrer et fantastisk flott bryllup blir en understatement!

Roy og jeg skal gifte oss på sikt, men det blir nok ikke et LOTR-inspirert bryllup. Vi har derimot planlagt et godt, gammeldags låvebryllup, med helstekt lam, hjemmebrygget øl, neslesuppe, felemusikk og låvedans, hehe. :)

~Gaiadóttir~

21.11.2013 kl.21:26

Når jeg får se alle de bildene, så er det liksom ikke så farlig at jeg ikke var en fugl som kunne fly og smugtittet på stedet, gjestene, brudeparet, seremonien, maten og alle samtalene :P Tusen takk for mange flotte bilder. Stemningen kommer ut i stua mi og inn i hjertet :D Også så koselig å høre at dere hadde det så fint alle sammen :)

Jeg har vært i noen bryllup, og alle var minneverdige på sin måte :D Det første var jeg i som barn, i DEN bløtkakekjolen, og jeg elsket å sprade nedover midtgangen bak bruden^^ Mange år senere giftet fetteren min seg i skogen, vi satt også på trebenker og bruden ble skysset i ei lita kjerre med hest, i egendesignet- og sydd kjole.

I sommer var jeg faktisk i to bryllup, det ene var bestevennparet til Stian, som begge er speidere og kokker! Så det var masse fin naturinspirert pynt (sopper, wii!) på bordene og fem-retters middag! Med forskjellig drikke tilhørende hvert måltid, selv for de som ikke ville ha alkohol (yay!). Det var veldig magisk, men jeg lenge drømt spesielt om å være i et bryllup inspirert av Lotr etc. Har nok noen ideer om noe liknende selv, om jeg noen gang skal gifte meg :3 Tror ikke jeg er alene om det, hihi ;)

Christina Elena

21.11.2013 kl.21:45

Jo, jeg har vært i et par bryllup, men ingen av dem har vært spesielt minneverdige, utenom da jeg var brudepike for gudforeldrene mine da jeg var ca. 8 år gammel. Bryllupet du har vært i er jo rene drømmebryllupet! Ååh, smelter når jeg ser bildene :)

~Marina Aurora~

22.11.2013 kl.16:14

Åh, det så helt fantastisk ut! Dette innlegget var bare så stemningsfullt og vakkert.. skulle ønske jeg kunne vært der. Omgivelsene var supervakre og stemningsfulle, og så mange fine folk, mat og klær. Den natten ved bålet hvor dere satt helt til morgenkvisten virker kjempekoslig.. jeg elsker å sitte ved bål, det er så fantastisk, lurer på hvorfor jeg ikke gjør det oftere.. er vel trolig fordi jeg ikke vet om så mange bålplasser, og når det er lov, ehehh xD

Har ikke vært i mer enn 1 bryllup tror jeg.. sjokkerende, jeg vet det :P Men det var nok kun et vanlig kirkebryllup. Liker ikke å være i kirker (bortsett fra stavkirker) med mindre jeg må. Håper jeg får anledning til å dra på et bryllup som dette en dag, kanskje til og med med samme tema.. kanskje ditt og Ruben sitt ? Hihihi ;) Hvem vet.. Dere ser ut som alver naturlig dere.

Jeg er usikker på om jeg har lyst å gifte meg noen gang, føler det å gifte seg for min del er så gammeldags liksom, på en dårlig måte, jeg vil iallfall aldri gifte meg kristent, altså kirke bryllup, det blir nok en eller annen hedensk seremoni eller håndfestelse med et kult tema, LOTR virker fristende etter dette, men er ikke helt sikker heller. Vil iallefall aldri bli kalt for kone, haha xD

Den Grønnkledde

22.11.2013 kl.16:15

Dette så hyggelig ut! Utrolig nydelig sted, og mange fine mennesker. :) Selv har jeg kun vært i "vanlige" bryllup, og slike er defintivt ikke helt mitt naturlige habitat :p

Fru S.

23.11.2013 kl.21:15

Kjære vakre Janne; tusen takk for dette nydelege innlegget! Vi fekk begge tårer i øynene av dei gode orda dine og vart varme om hjarte av å mimre tilbake til denne fantastiske dagen. Bildene dine har fanga atmosfæren perfekt; det var den mest magiske dagen i våre liv.. og at de to var der var absolutt eit stort bidrag til det. Om eg lukker øynene kan eg framleis sjå for meg når vi satt rundt bålet der.. eit lykkeleg og evigvarande øyeblikk <3

Tusen takk for at vi fekk dele den store dagen vår med dykk, vi er så utruleg glade for at de hadde ei fin oppleving. Berre det at alle koste seg, så mange ulike mennesker.. dagen kunne ikkje vore betre!

Måtte vi alle få lange liv saman fylt med glede, lykke, eventyr, styrke og latter, og måtte våre stier snirkles saman vidare inn i framtida <3

Cecilie

23.11.2013 kl.22:27

Åååh, såååå koselig! Det ser kjempekjekt ut. Og for et vakkert sted! Og mange folk i flotte klær. Jeg har kun vært i 2 bryllup, og begge var ganske så "vanlige". Det hadde vært så utrolig kjekt å være med i et Ringenes Herre-bryllup! Hvis jeg noen gang gifter meg med noen, så håper jeg at det blir litt annerledes enn et helt vanlig A4-bryllup. ;P

Linda

24.11.2013 kl.15:32

Ser ut som et veldig spesielt bryllup - inspirerende å se hvordan ting egentlig kan gjøres. Merker plutselig at tankegangen min har vært ganske fastkjørt i de vanlige kirkesermoniene og de halvdølle innendørs familiefestene etterpå, selv om jeg igrunn aldri har ønsket å gifte meg på den måten, hehe.

Lillesøsteren min giftet seg i sommer. Det var et veldig typisk standardbryllup med kirke og det hele. Men til gjengjeld var søsteren min den nydeligste bruden i hele verden. Får fortsatt tårer i øynene når jeg tenker på det - hun hadde tenkt litt utenfor boksen og fikk spilt en nydelig melodi fra filmen "Brave" da hun gikk opp kirkegangen, og hun var så kjempesuperfantastisk nydelig. Såvidt jeg kunne se var det ikke ett eneste tørt øye i hele kirken. Og det var ganske sjokkerende, for det var endel folk der som jeg aldri hadde trodd at ville bli så rørt^^ And I was like, "Hellyeah, thats my sister 8)"

Pyrodam

25.11.2013 kl.00:12

Så magisk og vakkert innlegg, som alltid!:) Men dette rørte meg litt ekstra. Så mange fine mennesker som var samlet og feiret bryllup i vakker natur og musikk i rett ringenes herre-stil. *fryde seg og sukke litt over magien* Ønsker meg kapper og noen middelalderklær jeg også til å kle meg fint med^^

Jeg har ett veldig godt minne da ei barndomsvenninne gifta seg. Selv om det var inni den gamle lokale kirka der vi vokste opp, og ting så tradisjonelt ut, så var det ikke så veldig stivt. De hadde alltid på gøy musikk, laget morsome og rare danser til å bryte opp den klassiske og stive delen og veldig mye latter, gode venner, god mat og ingen alkohol, men mye te, vann, saft osv for gjestene og leker og dans til langt på kvelden. Hun var den nydeligste og livligste bruden jeg har sett i mitt liv tror jeg :)

Selv har jeg alltid sett for meg at det blir ute i skogen hvis jeg skulle finne på å gifte meg siden jeg var liten i litt middelaldersk stil. Har noen slike rare drømmer eller minner fra et annet liv hvor jeg hadde på meg grønn kjole og strålte. Sukk^^

Tigertina

30.11.2013 kl.23:22

Så utrolig koselig! *meg og vil ha* tihi :P

Vakre mennesker, flotte klær og helskjønn natur!

Tåkebildene er helt nydelige =D

Har nok bare vært i vanlige bryllup selv, med laaaange taler og skumle mennesker uten så mye felles (Og masse fulle folk) :P Mitt eget bryllup ble en weekend i Warszawa i sommer :)

Krysser fingrene for at jeg får oppleve noe slikt en gang, for dette så virkelig herlig ut! Var noe liknende jeg har drømt om selv ;)

Takk for at jeg fikk "oppleve" dette gjennom dere =D

Heihå

04.12.2013 kl.00:40

Åååh. Du virker så god og snill og herlig. Skulle ønske vi bodde i en økologisk, vegansk, fri-for-mobilstråling-landsby hvor alle bodde i små hus, og alt var drevet av vindkraft. Skal vi få med oss en gjeng og lage det eller?

Kan man få kjøpt Chaga noe sted? Hvordan kan man spise det (burde være raw eller?) og hvor stor forgiftningssjanse er det hvis man finner noe fra naturen? Ligner den mye på andre sopptyper?

Naviana

04.12.2013 kl.14:07

Heihå:
Så utrolig koselig *hilse på* ^^ Jeg skulle så inderlig ønske det samme! Jeg har jo jobbet for å skape det i årevis, har du sjekket ut nettsiden vår www.natursamfunn.no?

Ja, jeg har flere venner som selger chaga, jeg kan sikkert også selge litt selv om ønskelig. Den er ganske karakteristisk, men kan vel forveksles med sykdommer og utvekster på trærne. Om man leser seg litt opp på det burde man være ganske trygg. Jeg tilbereder chaga som te, trekker eller koker på svak varme i ganske lang tid. Man kan sikkert også fint bruke oppmalt chaga i smoothien rå, ellers har jeg sett det i pilleform. Noen mener at noen av egenskapene ikke kommer frem før den kokes, men å lage kalde uttrekk vil jo bevare flere næringsstoffer :)

Naviana

14.12.2013 kl.01:38

Valkyrja:
Hehe, jaaa, det var så koselig at dere også var der! En helt magisk dag ^^

Naviana

14.12.2013 kl.01:39

Juvelee Ceveneth:
Thank you so much, sister! It was totally magical and a soft and comforting light lingered over me for days after ;)

Naviana

14.12.2013 kl.01:41

Tara Yáviel:
Hahaha, aww, så koselig av deg å si :) Jeg gjorde mitt beste i å skildre det hele. Hadde dessverre ikke eget kamera før selve sermonien var overstått, men fikk da tatt litt bilder likevel.

Er sikker på at bryllupet deres blir kjempeflott og sjelfullt også! :D

Naviana

14.12.2013 kl.01:44

~Gaiadóttir~:
Hihih, mange takk, jeg gjorde mitt beste i å dokumentere litt for alle dere spente sjeler ;)

Morsomt at du har vært i så mange bryllup da. Jeg har bare vært i ett før dette, da var jeg ikke så gammel, men det var i en villmarksleir og var faktisk ganske koselig!

Hehe, ja, det blir sikkert mange eventyr/ringenes herre- bryllup fremover. Jeg kunne aldri tenke meg et typisk bryllup selv, heller ikke som dette, men et eller annet skulle det blitt :)

Naviana

14.12.2013 kl.01:47

Tigertina:
Ååh, gratulerer så mye med bryllupet, høres fint ut! :D Glad du satte pris på bildene <3

Naviana

14.12.2013 kl.01:48

Cecilie:
Ja, det var en super dag! :) Akk ja, vanlige bryllup virker så kjeeeeedelige! Tenk så mange kreative vrier man kunne gjort...

Naviana

14.12.2013 kl.01:53

Den Grønnkledde:
Hihihi, det kan jeg forstå. Det er vel ikke til å komme unna. Det er ikke så mange i mitt nettverk som har begynt å gifte seg enda faktisk...

Naviana

14.12.2013 kl.02:01

Vero:
Glad du likte bryllups- innlegget :) Håper du finner eller får laget deg noen middelalderklær du også ^^

Høres ut som et bra bryllup det også da, jeg er sikker på at vanlige bryllup også kan bli veldig bra, spesielt om det er noen man er veldig glad i som gifter seg.

Åååh, det høres fint ut :'-)

Naviana

14.12.2013 kl.03:04

Fru S.:
Kjæreste deg! <3 Er så glad dere satte pris på det, all ære til dere for å få til å lage noe så storslagent! Jeg kommer alltid til å huske den dagen :) Takk for gode ord, til vi sees igjen *klemme*

Naviana

14.12.2013 kl.03:06

Linda:
Hehe, skjønner! Lillesøsteren din var sikkert nydelig! Høres veldig fint ut å oppleve det også :)

Naviana

14.12.2013 kl.03:08

~Marina Aurora~:
Ja, det var en fantastisk dag, og spesielt natt :) Jeg lager bål når og hvor jeg vil, hehe... men sørger for at det er trygt.

Jeg har også bare vært i ett bryllup før, så du er ikke alene om det! Jeg kan heller aldri tenke meg å ha et vanlig bryllup, men en slags seremoni hadde vært fint :)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits