Rozengrals ~ En ekte middelalderrestaurant!

Det var ikke mye jeg visste om Riga på forhånd, men jeg hadde lenge kjent til at en legendarisk middelalderrestaurant var å finne der. Den heter Rozengrals og er et utrolig stemningsfullt sted med en helt autentisk atmosfære, med beliggenhet i en 800 år gammel kjeller med hvelvede tak og mange rom og festsaler. Hele restauranten er lyst opp kun av hundrevis av stearinlys som skaper en helt fantastisk, varm og koselig stemning. Rozengrals serverer mat som var typisk for 1200-tallets middelalder, med kun tidsriktige ingredienser. Alle som jobber der er kledd i middelalderklær, og det er også trubadurer som spiller middelaldermusikk! Restauranten ligger blant de smale gatene i gamlebyen, og jeg klarte fint å snuble over den uten kart og veibeskrivelse. Kledd i det mest middelalderske antrekket jeg hadde med, bestillte jeg kaninstek... Menyen var imponerende, men valget ble altså kanin fordi jeg aldri har smakt det før... (fordi jeg alltid har hatt kaniner å ta hånd om hjemme, og har hatt lite lyst til å spise dem). Måltidet var i alle fall kjempegodt og smakfullt, fascinerende med alle de gammeldagse ingrediensene, og jeg har ikke vært så mett så lenge jeg kan huske, haha! Så det er store porsjoner, men det er jo så fint der at man har god tid på seg til å nyte maten og ta det med ro. Jeg dro motvillig ut derfra for å si det slik, så anbefaler alle på det varmeste å ta en tur på Rozengrals om de skal til Latvia :)

English translation:
I had been looking so much forward to visiting the medieval restaurant Rozengrals in Latvia. And it was awesome beyond expectation, with a totally beautiful and authenthic feel to it, located in a 800 years old wine cellar in the old areas of the city. The rooms were many and they all had vaulted ceilings and medieval decorations, all the place were lit up by hundreds of candles creating such a cozy and warm atmosphere. All the servers are dressed in period clothes and the food they serve are exclusively made from medieval ingredients. People dressed up will play nice medieval music for you. I ordered a rabbit steak, and I can honestly say I've never felt so full in as long as I can recall. So it is a lot of food, and it's so nice and cozy there you won't mind to spend quite some time there and just enjoy the food and everything. I didn't really want to leave ;)


Utenfor restauranten


Inngang til Rozengrals, her står det ofte en vakt i middelalderklær


Når man kommer inn


Sååå koselig her!
Fikk ikke helt nok av dette stedet


Trappen ned


En dør


Musikanter like ved bordet vårt! Fin musikk var det også :)


Ved bordet vårt


Ikke så koselig med blitz, men da ser man i alle fall litt mer
Kaninsteiken min
Måtte jo bare spise den med riktig teknikk


Bestemor og meg
Har du vært på en middelalderrestaurant?
Liker du middelalderstemning?


18 kommentarer

~Gaiadóttir~

20.10.2013 kl.14:19

Så spektakulært det var der! Oi, så heldig du er som får oppdage så mange fine og magiske steder :D Nydelig søt og mystisk du var på bildene :)

Bestekameraten min har vært i en skikkelig middelalderresturant i Tallin i Estland, så må nok få meg bort til de baltiske landene snart, altså! :D

Vet du om det var mulig å bestille tallerken med bare "tidsriktig tilberedte" grønnsaker? :D Hihi

Naviana

20.10.2013 kl.19:07

~Gaiadóttir~:
Mange hjertelige takk :) Hihih. Ja, ut fra hva jeg har hørt så er Tallin finere enn Riga. Vil også kanskje heller anbefale Praha. Men det kommer jo an på hva man ser etter. Jeg kan få alt til å virke koselig gjennom kameralinsen min vet du...

Ja, man kan bestille vegetarmåltider på Rozengrals! :) Jeg fikk bare lyst til å velge noe tidsriktig, siden folk ikke var vegetarianere på middelalderen.

Fru S.

20.10.2013 kl.21:15

Så utruleg gjennomført! O.o Kan godt forstå at det var vanskeleg å dra derfrå! Minner meg om då vi deltok på middelaldersk gjestebud på Medeltidsveckan på Gotland, men dette såg endå meir stemningsfult og koseleg ut. Skulle gjerne vore der (takk for tipset) <3

Pyrodam

21.10.2013 kl.15:32

Utrolig fin og lystig stemning på innlegget dit! Kjempe fine stemningsbilder og fin er du også^^

Jeg var på en litt bortgjemt middelalder-aktig restaurant i Praha, med langbor med klassen og tidsriktig meny der også og klær på folkene og instrumenter. Men er så lenge sida at jeg ikke husker helt hva jeg spiste der, tok ikke så mange bilder heller på den tida. Jeg syntes det var skikkelig fancy og spennende. Har aldri spist kanin før jeg heller, og undres hvordan det smaker. Falt kanin i smak hos deg?

Naviana

21.10.2013 kl.16:40

Fru S.:
Ah, ja, Medeltidsveckan høres så gøy ut! Spesielt om vi fikk dratt dit sammen ^^

Naviana

21.10.2013 kl.17:20

Vero:
Tusen takk, setter pris på å høre det! :)

Åh, høres flott ut! Var det den med hodeskaller og hvelvet tak? Hadde lyst til å dra dit når vi var der, men fikk ikke tid og klassen hadde andre prioriteringer.

Kanin smaker ganske likt som fugl eller kylling faktisk, så det er veldig godt!

~Marina Aurora~

21.10.2013 kl.19:54

Ooh, det så fint og stemningsfullt ut der, har aldri vært på en middelalderresturant før, men det skal jeg defintivt en gang ;)

Naviana

21.10.2013 kl.21:21

~Marina Aurora~:
Ja, det er bare å glede seg, du får sikkert oppleve det en eller annen gang! Skal man på restaurant, så hvorfor ikke en middelalderrestaurant? Det må de se til å lage i Norge et sted :)

Randomjenta

22.10.2013 kl.14:47

Så kult! Det stedet så skikkelig stemningsfult ut. Jeg skal til Riga nå i november, kanskje jeg må ta turen innom!

Naviana

22.10.2013 kl.20:48

Randomjenta:
Jaaa, skal du til Riga, ville jeg absolutt prioritert å ta turen innom Rozengrals :) Man må som regel bestille bord på forhånd, men det kommer nok an på sesong og ukedag også.

Branna Laurelin

22.10.2013 kl.22:33

Å, nå fikk jeg lyst til å dra til Riga bare for å dra på denne restauranten! Har aldri vært på middelalderrestaurant før, men har alltid hatt så lyst. *legge til på lista over ting som må oppleves*

Naviana

22.10.2013 kl.23:10

Branna Laurelin:
Hehe... Jeg må innrømme at den restauranten var en sterk motivator for at jeg slengte meg med på reisen ;) Jeg måtte dra dit to ganger. Så jeg skjønner hva du mener! Kan du lage et blogginnlegg om ting som må oppleves? Hehe! Jeg har begynt så smått selv å skrive en sånn liste. Er det bucket- list de kalles?

Pyrodam

23.10.2013 kl.01:49

Ja, jeg husker et velvet tak og hodeskaller, om det er riktig. Husker jeg var på sånn "spøkelse guid" i byen hvor ei søt dame med gul paraply og snakket litt gebrokkent engelsk med oss og ledet oss rundt mens hun fortalte historier fra middelalderen of fram til i dag. Ene historien husker jeg veldig godt, fordi det var om en nordmann. På det ene universitetet der, var det en mann som studerte menneskers biologi og trengte mennesker som donerte kroppene sine etter dem var døde. Det var ganske frekt og ekkelt for mange på den tida å i det hele tatt tenke på å donere kroppen sin bort og ikke ble gravlagt siden mange var troende og kriste og katolikker og dermed veldig vanskelig for han å bli kjent med menneskebiologi osv, han var interessert i å bli doktor. Etter mange år med spørring hadde han en dag sett en stor, flott mann med mye muskler og så sunn ut som er det beste for å studere kroppens funksjoner skikkelig og hadde spurt om han ville donere kroppen sin om han døde. Denne mannen sa nei flere ganger, rik var han også, en viking fra Bergen og mente aldri noe kom til å skje han. Men en kveld var forskeren lur nok til å oppsøke han full og lurte han til å skrive under fordi han trodde neppe noe ville skje han med det første og tenke det ikke gjorde noe å skrive under. Tre dager etter, var det en statue på ei kirke som løsnet og falt i hodet hans og døde umidelbart. Så da fikk denne forskeren vikingens kropp. Vi fikk se på universitetbygningen, og kirka som manglet en statue. Anbefaler den turen :p Vi så mange andre bygninger på turen som jeg hadde oversett på klassevandringene og høre historier.

Fairytale Princess

23.10.2013 kl.13:50

Åh.. dette var et fantastisk innlegg! Jeg hadde elsket å være på en slik plass. Det ser veldig episk ut! :) Og for et nydelig antrekk du hadde på deg. *klem*

Anne Katrine

25.10.2013 kl.19:26

Og masse orbs på ett av bildene, gjør det hele bare enda mer magisk.(:

Naviana

27.10.2013 kl.20:48

Anne Katrine:
Haha, ja, ikke sant! ;)

Naviana

27.10.2013 kl.20:49

Pearl of Wisdom:
Tusen takk, kjære deg :) Jeg tror at hvem som helst nesten bare må kose seg på det stedet, så da blir det bare enda bedre for oss som ellers elsker slikt.

Naviana

27.10.2013 kl.20:54

Vero:
Oooh, høres creepy ut! Jeg har bevisst alltid unngått alle slags skumle turer, filmer, bøker osv, fordi jeg føler ikke det påvirker meg på noen god måte... hehe, men det virker veldig gøy nede i de gamle byene da, slik som Edinburgh som har en hel underjordisk by nesten ;)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits