Tid for hage

Hei kjære dere! :) Jeg er altså hjemme igjen fra sommerens reiser, som har vært en fantastisk og magisk tid, men mer skal jeg ikke si om dem akkurat nå. Dere kan bare glede dere til spennende historier og vakre bilder i tidene fremover, når jeg kommer inn i bloggingen igjen. Jeg bor fremdeles i det laftede huset ved fjorden, og prøver å nyte det  innimellom slagene (som det er mange av), for man vet aldri hvor lenge det vil vare... Jeg er jo vant med å måtte flytte hvert år i 8 år, uten å ha noen som helst intensjon om det, så det er et liv av omveltninger. Og jeg kjenner igjen en vind av forandringer i luften! Det er ikke så lett å slå seg til ro etter slike erfaringer, men vi begynner jo nesten å slå rekorden vår for bofasthet.

Det er så mye jeg ville satt i gang med hadde jeg bare skullet forbli her, noe av det første ville nok vært å anskaffe ender eller gjess! En av mange årsaker til det kan dere lese om i min nye artikkel om Økologisk sneglebekjempelse :)

Tenker for denne gang å dele litt minner fra vår til sommer i min hemmelige hage med dere.


English translation:
Hello lovely followers! I'm home again from the summer travels, and I've got so much wonderful to show you :D Meanwhile I'm still living in our house by the fjord, even though I never know how long it will last, so trying to enjoy it and live in the moment, at least for some floating beautiful hours. But I can smell winds of change!


Etter en liten gåtur innover i skogen rundt her, kommer vi til en lysning hvor det hver vår vokser mengder av påskeliljer! :) De brer seg helt innover i hassel- og oreskogen, og bringer lys og varme til hjertet. Det vokser også noen i hagen, både hvite og gule, som de første store blomstene til å vise seg, samtidig som løvet springer ut.
I vinter matet vi en stor mengde fugler her like utenfor vinduet... blant de faste besøkende var et dompap-par og et par flaggspetter. Det brakte mye glede. Maten ble borte etter få dager, så her er det nesten tomt... På denne tiden begynte det heldigvis å komme mer mat ellers i hagen til dem :)


En fin lilla blomst


Påskeliljene i hagen... de kommer ikke akkurat i påsken...
Marikåpeblader, innhøstes til te


En vakker solnedgang...


Soloppgang i hagen
De små spirene begynner å komme seg :) Squash, solbærbusk og sukkererter... og en pus.


Dagliljer ^^


En liten sukkerertplante strekker seg mot sola


Noen av bjørketrærne i hagen, og båten


Hvit stemor i hengende potte


Et sted for måltider


Middagen er klar!


Raw og veldig god pizza, servert med salat.


Gressløk


Mammapus på besøk... kattungene var enda for små til å være ute


Rhododendronen i full blomst!


Utsikt fra soverommet


Seljetreet


Rosebusker
Mmmm... de lukter så godt :)
Lilla klokkeblomster


Noen nye steiner og krystaller som ble med meg hjem en dag, satt ut for å renses i sol, vann og måneskinn.
Bergkrystall fra mine hjemtrakter :)
Jeg bor omkranset av lønnetrær


Nede ved sjøen


Ponnier som gresser rundt der vi bor
Vi bor like inne blant trærne her


I sommer reparerte vi også båten som sto her, og begynte å fiske vår egen fisk.... Noe vi trives veldig godt med!
Vår første fangst, det gikk veldig fort å få nok! :) Synes makrell er en ordentlig god fisk, så er fornøyd med at det er så mange av dem rundt her. Liker dere å fiske?


Like ved her er det en eng... Jeg prøvde å fange de sterke lilla og grønne fargene.


Tepause


Raw oreokake
.... ble god! Har aldri smakt ordentlig oreo, så vet ikke hva jeg skal sammenligne med.Nedenfor hagen, ved sjøen. En sjelden gang kler jeg meg i hvitt...


Pusemor dukket også opp


Takk for at dere fortsatt titter innom :) Jeg skal prøve å svare på kommentarene deres nå etterhvert.


Håper dere gleder dere over september så lenge! <3

19 kommentarer

Pearl of Wisdom

02.09.2013 kl.21:19

Tusen takk for nok et nydelig innlegg! Der dere bor nå er et paradis i mine øyne. Jeg gleder meg til dere får slått dere ned for godt slik at du kan unleash your creative powers!! ;D

For noen nydelige krystaller du har fått tak i. Spesielt den grønn/turkise/lilla krystallen! Kjempevakker.

Jeg synes du kler alle farger, jeg ^^ Fine du.

Hehe.. jeg husker at jeg prøvde å fiske da jeg var liten, men har enda traumer fra det. Fisken sprella i båten og dreit over hele meg xD det var veldig ekkelt. Er mulig det var etter at jeg fikk oppleve fiske selv, at jeg sluttet å spise fisk. Kan ikke huske sist gang jeg spiste det O.o Men så flott at dere har begynt å fiske! Er sikkert mye mat å få tak i der dere bor? Hvordan er det med blåskjell i området? Er det spiselig der dere bor? :)

*klem*

Tara Yáviel

02.09.2013 kl.22:29

Makrell er det plenty av her oppe, nesten for mye faktisk.. vanskelig å få fisket annen fisk nesten! Men det er supergodt på grillen, det skal være sikkert og fisk! ;)

Så heldig dere er som har hester i nærheten. Her vandret gårdshesten over til de evige blomsterenger i vinter.

Herlige bilder, dere bor virkelig vakkert til! Og du kler forresten hvitt veldig godt ^^

Karina

03.09.2013 kl.00:11

Benytter sjansen til å si hvilken fantastisk blogg du har! Så utrolig mange flotte og idylliske bilder du har, og interessant lesestoff ^^

Det var jammen virkelig vakkert der du bor! Du er jo vakker selv også, og ai ai så mange flotte antrekk!

Nå har du fått deg en ny beundrerinne :)

Heresetai

03.09.2013 kl.08:55

Så herlige sommerbilder! Det får meg allerede til å savne sommeren som nå er på vei mot høst. Den raw-pizzaen så utrolig god ut. Hva er det du har toppet den med?

Den Grønnkledde

03.09.2013 kl.11:32

Så koselig! :) Stua deres ser skikkelig herlig ut ^^

Visste ikke at man kan lage te av Marikåpe, er det godt/sunt?

Marina Aurora

03.09.2013 kl.16:17

Nydelige bilder som alltid, det er så vakker hos dere, kan ikke få sagt det nok. <3 Idyllisk. Alltid like koselig å være på besøk, drar derifra med en slags ro inni meg.

Er fint at dere har det fint på stedet dere bor nå, men håper likevel det ikke blir så lenge til dere blir permanent bofast slik dere ønsker det, forstår veldig godt hvordan det må være :)

Nydelige krystaller du hadde fått deg også, hvor fikk du tak i dem ? Likte den grønne utrolig godt, grønt er jo som kjent en av "mine" farger, tihi. Men ametyst er og forbir favoritten, den er så klassisk og fin.

Og det var så gøy å høre at dere hadde begynt å fiske på fjorden, å fiske sin egen fisk er jo veldig belønnende og praktisk, samtidig som man slipper unna alle stoffene som sikkert er i vanlig, butikkkjøpt fisk (det aller meste er jo dessverre oppdrettsfisk, har forsøkt å kutte ut det fra kostholdet de siste månende, også pga alt oppstyret rundt dem i nyhetene bla. men må nesten få i meg litt av og til..) Kunne veldig gjerne tenke meg å fiske fisk selv også, pleide å være med både mamma og pappa på noen havfisketurer da jeg var mindre, pappa er jo sjømann og overalt her er det vanlig for folk å fiske, så jeg er jo vant med det til en viss grad, men ettervert som jeg har blitt eldre har det blitt mindre av pluss at jeg ikke har den basice kunnskapen til å fiske, er jo enkelt å få til da såklart, trenger jo kun ei fiskestang, men har glemt hvordan jeg gjorde det. Aleks og jeg tenker for tidne på om vi skal dra på noen fisketurer framover, spørst vel om jeg er i stand til å drepe fisken, redd for å ikke gjøre det rett, men det kommer seg vel, har veldig lyst til å fiske fisk selv, tror det er en del makrell her ute ved Hustadvika og, hele havet er jo generelt rikt på fisk her, men synes å huske på at det var mest fisk som sei, hyse og torsk her ute, mamma har iallfall fått veldig mye torsk på kroken når hun har fisket.. Makrell er jo en utrolig god fisk forsåvidt synes jeg, men synes torsk og sei er enda bedre, er ikke så glad i kokt fisk, er mest stekt det går i, og som sagt prøver jeg å slutte med fisk fra oppdrett og butikk og heller spise lokal og egenfanget :))

Oh, den oreokaka og pizzaen så hysterisk gode ut, det må jeg prøve å få lagd en gang! Namnam. Begynner å sikle her jeg sitter xD

Fru S.

04.09.2013 kl.15:44

Så nydelege vår-/sommerbilder, så mykje lys og liv! Er godt å kunne sjå tilbake på slikt og ta med seg litt solskinn inn i haustmånadane som står for dør. Og det ser jo ut til at de har hatt mange flotte dagar heime, innimellom alle eventyr! Gler meg forresten til å høyre om alle dei også ^^

Fine hagen og naturen rundt huset dykkar, gler meg sånn til vi kan kome på besøk igjen! Og både blomar og krystallar i slike vakre fargar! Har nesten kun små slipte krystaller sjølv, så ser fram til å anskaffe nokre større meir naturlege etterkvart :)

Makrell! Åh det har alltid vore ein av favorittfiskane mine, den smaker så godt, spesielt grilla over eit bål ^^ Er jo kjempeflott at de no har moglegheit til å fiske litt sjølv, er jo både kjekt og matnyttig. Vi pleide alltid å fiske mykje i vatnet her då vi var yngre, hovudsakleg ørret og røy, men har vore lite dei siste åra (hovudsakleg pga gjedde-invasjon).

Elles må eg få gratulere deg så mykje med dagen! Håpar du har ein magisk dag, kva enn du gjer, og vit at vi sender alle gode ønskjer til deg og dykk <3 Og kanskje har du ei raw kake til anledningen? For min del skal eg straks igang med å lage raw jordbærkake til farmor, som også har bursdag i dag faktisk ^^

*sende mange gode klemmer nordover*

selvberging

05.09.2013 kl.17:06

Så koselig hage! Ser ut som et sted man virkelig kan finne roen, men det er kanskje ikke så lett når man vet at man skal videre.

Nydelige klær du har!

Vero

12.09.2013 kl.11:58

Du har sikkert fått høre det mange ganger allerede, men virkelig vakre bilder. Nydelig sted og omgivelser! :) Inni huset deres liker jeg veldig godt det veggteppet av livets tre. Et slik eller liknende ønsker jeg selv en dag, driver stadig å titter på nettet om det er noen som jeg faller for. Kom gjerne med tips om hvor du fant ditt. Ellers ville jeg bare si liker den naturlige klesstilen din. Inspirerende!

Naviana

04.10.2013 kl.13:00

Vero:
Tusen takk! :) Veggteppet er i vevet form fra http://www.kelticdesigns.com. Du kan sikkert finne det andre steder på nett også, søk etter celtic tree tapestry eller noe slikt!

Naviana

04.10.2013 kl.13:05

selvberging:
Mange takk for det, så hyggelig å høre :) I det minste en vakker oase der man kan slikke sine sår og få nye erfaringer :)

Naviana

04.10.2013 kl.13:06

Den Grønnkledde:
Takk :) Ja, marikåpe kalles for kvinneurten, den er god mot alle slags kvinneplager, så det er en veldig bra urt må jeg si. Men spesielt godt er det kanskje ikke.

Naviana

04.10.2013 kl.13:07

Heresetai:
Takk for det :) Tar nok litt tid før høsten inntar bloggen min *fnis* Jeg la ut oppskrift på den rå pizzaen. "Osten" er bløtlagde cashewnøtter blandet med næringsgjær, salt og pepper.

Naviana

04.10.2013 kl.13:08

Karina:
Hei der, og beklager for sent svar! Henger litt etter angående svar på kommentarer. Veldig koselig å høre fra deg, setter stor pris på det :) Velkommen til bloggen min.

Naviana

04.10.2013 kl.13:10

Tara Yáviel:
Jepp, jeg er heldigvis ikke lei av makrell enda ^^ Åh nei! Liker du å ri? Jeg har veldig lyst til å gjøre det mer, og det skjer nok i fremtiden. Og takk for det, jeg liker jo hvitt temmelig godt, men føler meg også litt for skinnende i det, pluss at det er så lett å få flekker på seg ;)

Naviana

04.10.2013 kl.20:00

Fru S.:
Ja, det er mye du kan glede deg til på bloggen fremover, tror jeg :)

Takk for alle de vakre ord, du bringer lys, mot og glede til hjertet mitt <3
Krysttalene kjøpte jeg på steinsenteret på Lom på veien hjem fra bryllupet deres, måtte jo bare dra innom ^^

Enig i det, makrell er en favoritt ved siden av laks og ørret :)

Og tuuusen hjertelig tak for bursdagshilsenen! Det ble nok ingen kake på meg, men kanskje en annen gang? :) Morsomt at farmoren din har bursdag på samme dag! *klem*

Naviana

05.10.2013 kl.00:49

Pearl of Wisdom:
Beklager sent svar, er månedsvis siden sist jeg fikk gått gjennom dem slik jeg pleier...
Tusen takk for den koselige kommentaren din! Jeg kan ikke vente med å slå meg ned for godt :) Den grønnlilla krystallen er fluoritt, føler veldig for å ha det for tiden. Hihih, og ja, jeg liker å kle meg i alle farger faktisk, har klar i alle fargene også, selv om det er jordtoner, men har lite i gult, og kler meg ikke så ofte i rødt heller.

Jaa, man må være litt barsk om man skal holde på med å fiske. Synes også det er litt traumatisk, det må jeg innrømme. Som liten når jeg fisket så håpet jeg egentlig at jeg aldri fikk fisk. Og gjorde jeg det slapp jeg den alltid ut igjen... Litt irrasjonelt, jeg vet... En gang fisket jeg en ål, det syntes jeg var fryktelig trist, og jeg håpte så inderlig den overlevde. Haha. Angående blåskjell, så er det jo litt av det her, vet ikke helt hvor bra kvalitet det er på det, i og med at det er en aluminiumsfabrikk innerst i fjorden. Men prøver å spise mer tang! :)

Tara Yáviel

07.10.2013 kl.14:05

Var stalljente i mine yngre dager og fikk ri som "betaling", hehe. Så ridning og hester synes jeg er gøy, selv om det er noen år siden sist nå. Gårdshesten som var her var ikke blitt ridd på 12 år, og jeg var ikke tøff nok til å ta på meg oppgaven med å ri ham inn igjen, så han var nok bare for kos :)

Naviana

11.10.2013 kl.03:36

Tara Yáviel:
Skjønner :) Du finner nok tid og mulighet igjen! Har dere tenkt på å ha hest? Jeg selv nektet å være hestejente som liten, men har alltid interessert meg for hester og å ri. Har jo brukt hest mest til skogs- og jorddrift, og kjøring av vogn, har veldig lyst til å ri mer sånn helt på egenhånd. Drømmer om vakre kraftfulle hester, en tinker ville vært ypperlig ^^

~Gaiadóttir~

14.11.2013 kl.11:29

Uææh! Har jeg ikke kommentert dette innlegget ennå? Det må i så fall ha vært fordi jeg var så overveldet av alle de magiske bildene! <3 :) *drømme seg bort*

Naviana

14.11.2013 kl.11:46

~Gaiadóttir~:
Hahaha, awww, men takk uansett, så koselig ^^

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits