Vårvakkert vikingmarked på Leikvin!

Den siste helgen i mai var vi som i fjor på vikingmarkedet på Leikvin i Sunndalen, en halvtime fra der jeg bor. Det var like strålende vakkert som forrige gang, og nesten like varmt! Våren var på sitt høydepunkt av irrgrønne og forfriskende fargenyanser, vannet fosset nedover de bratte fjellsidene, frukttrærne blomstret og løvetannen strålte. Et perfekt sted å starte vikingsesongen, for dem som aldri får nok av en slik livsstil. Selv har jeg nok litt for mye annet å gripe tak i, men det gjør godt for sjelen å få tatt en slik liten utflukt i noen dager. Mine vakre og vene bloggsøstre Marina og Camilla ble også med på markedet i år, så det gjorde jo det hele ekstra bra. Takk for en uforglemmelig helg!

Om så selve museumsområdet er kjempeflott, så er rhododendronskogen ved siden av, elven og hvitveisskogen ubeskrivelig vakkert. Herlig å bare være barfot hele helgen, og vandre rundt på myke skogsstier under skyggen av kronglete løvtrær, finne ville matvekster og vasse i turkist vann under de høye bratte fjellene. Rhododendronskogen var plantet av noen briter på 1800- tallet, og å vandre rundt der føltes nesten som å ha det beste av både Skottland og Norge på en og samme gang... lykke! Hvorfor kan ikke alle bare skape slike nydelige skoger som i tillegg er fulle av spiselige vekster?

Uken før vikingmarkedet endte opp med å bli skikelig hektisk, så det var ikke før kvelden før jeg hentet frem grønt ullstoff og satte i gang med å sy en selekjole ut fra fra fri fantasi. Jeg vet det er viktig for mange å være fullstendig historisk korrekt, for meg føles det for begrensende når det gjelder kvinneklærne i vikingtiden ut fra de få funnene som er, og ingen ser ut til å vite helt hvordan selekjolene var uansett... Det blir så mange like klær og snitt vandrende rundt :P Bryr meg ikke så hardt om selekjoler, men synes skålspenner er så fint at jeg bare måtte ha et sted å plassere dem. Imidlertid kom ikke skålspennene jeg bestillte 1-2 måneder tidligere frem i tide, så jeg brukte noen gamle kappespenner som nødløsning for denne gang ;) Ellers så gravde jeg frem en rekke gamle glass- og ravperler mikset med bronse til smykket foran, mange har jeg samlet siden jeg var liten. Velvel, jeg skal modifisere litt på selekjolen, har også en underkjole i naturfarget lin, men føler meg såå mye mer komfortabel i brunt. Holder også på å sy en enkel vikingkappe. Elsker gamle håndtverk, har jo drevet på mye med brikkeveving, lærarbeid/skinngarving, ull/toving/nålebinding og plantefarging tidligere, i tillegg til sying og redesign av klær selvfølgelig ^^ Og mer skal det bli!

English translation:
Last weekend we went to this years first viking market, in stunningly beautiful surrounding just half an hour from my home. Spring was at its most wonderful, everything was sparkling green and the sun was shining so strong over the tall epic mountains, where the snow still was to to be seen. This year my blog sisters joined me too, which was a pleasant surprise. I sewed myself a new viking apron dress just the day before, but there are still some adjustments to be made.


Fremme på marknaden


Den vakreste beliggenhet, spør du meg :)


Mmmmm


Min kjære, meg og Marina


Fine Camilla tar til seg vikingkunnskap :)
Plantefarget ull er finest!


Brikkevevede bånd


Denne vikingkvinnen var dyktig i sitt håndtverk


Koselige vikingen Edvard lager mat


Meg, dag 1 på markedet


En vikingmamma


Epletre i full blomst


Stolt over å ha klatret opp... *host* medlitthjelp ;)


Det var kanskje litt høyt likevel?
Bueskyterkonkurranse var det også


Sverdtrening på gang


Fikk sikret meg noen almefrø fra de fine trærne der


Skogen ved elva


I hvitveisskog <3


*posere litt*


Vikingsmykkene mine, alle er hendige funn på sine vis ;)


Dette minner meg så mye om hvordan skogen var der jeg vokste opp ^^


*lykkelig vårsjel*


Ved sivilisasjonen nærmet vi oss rhododendronskogen


Litt av området


De kler hverandre :)


Meg og min kjære <3
Disse!


Dem som har vært i store rhododendronskoger vet hvordan det føles :)
Det er IKKE gammeldametendenser altså.


Høst, eller vår?


Vakre Marina ^^
<3
Strålende fine Camilla


Turkis elv, elsker det


Hvem trenger vel egentlig å dra til Thailand?
Finfine
Neste gang jeg er her SKAL det svømmes!


Vasse- lykke


Søt
Portal i eventyrland


Hjemover:


Etter en storartet dag dro vi hjem til meg for god mat, kattungelek, regenerering og soving i lavvo i hagen! :)


Soloppgang over lavvoen, kl 5 tiden om morgenen <3


Måtte bare flytte ut hit, er stor åpning foran med insektsnett, så kan sovne og våkne med nydelig utsikt utvover fjorden og trærne og ivrig fuglesang


Blåbærpai måtte til ;) Har fortsatt så mye blåbær i fryseren!


Skal dere på noen markeder i år?
Liker dere gamle håndtverk?

15 kommentarer

Ingvild

04.06.2013 kl.08:35

Så fine bilder! :D Ååh, ser kjempekoselig ut :)

Helene

04.06.2013 kl.10:01

Her er mer informasjon om Rhododendronhagen - eller Phillipshagen som den egentlig heter. I 2012 ble den overdratt til Sunndal kommune.

http://nordmore.museum.no/Artikkel.aspx?AId=801&back=1&MId1=237&MId2=1745&

Heresetai

04.06.2013 kl.10:46

Wow! For et utrolig vakkert sted! Og for et perfekt sted å ha vikingmarked på. Naturen slutter aldri å forbløffe meg.

Bera

04.06.2013 kl.13:58

For en utrolig vakker plass!<3 ser ut som dere hadde det veldig kos:)

(og lavvo i hagen + blåbærpai, heerlig!^^)

Har lyst til å sjekke ut middelalderparken i oslo om noen uker, og vikingfestivalen i Horten, men får se^^ Elsker gammelt håndtverk..synd det er så lite av det rundtom. Maskiner har liksom tatt over alt:/ Vil gjerne lære noen selv, feks å sy for det ville vært så kjekt! Men er litt usikker på om jeg er praktisk nok anlagt x) hihi.

Ainjali

04.06.2013 kl.16:34

Åh, så fine bilder. Det ser jo ut som det absolutt idelle stedet for et vikingmarked. Fantastiske farger. Elsker også slike bratte fjell og turkist vann. Utrolig vakkert.

Kjolen din var utrolig fin. Helt enig med deg i at det ikke absolutt må være helt etter mål bestandig. Fint når man har litt rom for å være kreativ. Og så fine smykker du har :) Kjempefine bilder av dere alle sammen :)
Det så ut som en kjempe spesiell stemning der, det var beroliggende bilder å se på! Jeg har så lyst å være med på et slikt marked en gang. :-)

Silje S.

04.06.2013 kl.21:41

Hugsar eg såg bildene dine frå Leikvini fjor og tenkte at det må vere landets vakraste vikingmarknad.. og desse bildene har gjort meg heilt sikker! Vakre epletær, grøne marker, rhododendron, kvitveis, fjell og turkise elver; så utruleg nydeleg <3 Håpar vi får besøke denne marknaden neste år!

Sjølve er vi akkurat komen heim etter ei fantastisk helg på Bjørgvinmarknad. Vi budde der heile helga og til tross for litt regn vart det eit uforgløymeleg 10-årsjubileum med masse vikingar, god mat og drikke, levande musikk og dans, bålkos og både nye og gamle bekjentskap :) Vi håpar også å kome oss til Gudvangen og Askøy seinare i sommar, men skulle jo eigentleg ønske vi berre kunne reise rundt frå marknad til marknad heile sesongen *ler*

Veldig fint antrekk du hadde forresten, likte både selekjolen og smykkene, og du ser så herleg lykkeleg ut der du står barbeint i kvitveisskogen ^^

°Vinterperle°

04.06.2013 kl.22:07

Leikvin må være den flotteste av alle marknadene i Norge. Jeg husker hvordan jeg drømte meg bort i bildene dine fra i fjor, og like så i år! Jeg SKAL dit neste år :) Dere er så flotte alle sammen <3 Antrekket ditt var fantastisk - alle detaljene dine, altså. *beundre*

Bra det er flere enn meg som ikke stresser sånn med å være korrekt. Fant selv en kjole i bruktbutikk til 100 kr bare noen dager før avreise, som jeg brukte på Bjørgvin i helgen :) (bilder kommer snart)

Lys og kjærlighet <3 <3 <3

Birginga

04.06.2013 kl.22:51

deilig! <3

Tigertina

04.06.2013 kl.23:42

For ett ubeskrivelig vakkert sted :D

Takk for fantastiske bilder!

Jeg skal på Middelalder-festivalen i Oslo, og nå ble jeg inspirert til å lage enda en kjole ;)

Ha en super sommer =D

Den Grønnkledde

05.06.2013 kl.09:04

Nydelig sted! :o Og så søte dere var, alle sammen. ^^

anonym

05.06.2013 kl.17:48

Gamle håndtverker er veldig vakre, og det var du også! Kjempefin kjole, smart løsning på skålspennende som ikke kom fram i tide. Utrolig vkker natur det var rundt der :)

De siste bildene var også nydelige, skulle ønske det var så fin utsikt fra der jeg bor! Men neida, bare by, nabohage, og atter by. Ha en fin sommer videre, og lykke til med flere markeder, hvis dere skal på noen fler!

Ingvild

06.06.2013 kl.19:58

SVAR/

Heisan! Aww, tusen takk for det. Var en veldig fin (og varm!!) kveld i Østfold, kjempefine omgivelser der altså. :) Ja, er han ikke fantastisk? Elsker den filosofiske og tankefulle fortellerstemmen hans! Hvilke bøker har du lest av ham da?

Hihi, Camilla Rose var såå happy da hun kom hjem fra vikingmarkedet! (Pratet med henne på telefonen, haha) Ser ut som dere storkoste dere!! Så virkelig superidyllisk ut der! *jeleaus face* Du får meg til å forsvinne inn i en drømmende og eventyraktig verden hver gang jeg er innom bloggen din! <3 klem

~Marina Aurora~

08.06.2013 kl.20:31

Det var så absolutt en vellykka og fantastisk fin helg, et minne for livet, tusen takk for at jeg fikk tilbringe tid med dere. <3

Valkyrja.com

19.06.2013 kl.23:55

Trodde jeg hadde kommentert her allerede, men ser visst ut til å ha glemt det. :) Her var det bare så mange nydelige bilder at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne! ^^ Det ser virkelig ut som om dere hadde en kjempefin helg i vakre omgivelser! Nydelig bilde av deg og din kjære, og antrekket ditt var fantastisk flott, så fine farger og detaljer!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits